Πώς να αναγκάσετε το Google Play Store να ενημερώνεται στο Android

Εάν δεν διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Play Store, μπορείτε να επιβάλετε μια ενημέρωση χρησιμοποιώντας αυτήν την κρυφή ρύθμιση.

Το Google Play Store λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις όπως κάθε άλλη εφαρμογή Android, εκτός από το ότι αυτές γίνονται αυτόματα στο παρασκήνιο. Ωστόσο, εάν βρεθείτε με μια παλαιότερη έκδοση του Play Store, θα πρέπει να την αναγκάσετε να ενημερώσει στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Τρόπος μη αυτόματης ενημέρωσης του Google Play Store

Η εφαρμογή Google Play Store δεν εμφανίζεται στο ίδιο το κατάστημα. επειδή δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, δεν θα είναι ορατό στη λίστα των εφαρμογών σας προς ενημέρωση. Δείτε πώς μπορείτε να επιβάλετε μια ενημέρωση εντός της εφαρμογής:

  12 καλύτεροι σταθμοί φόρτισης πολλαπλών συσκευών [Android and iOS]
  • Εκκινήστε την εφαρμογή Google Play Store.
  • Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Αναπτύξτε την ενότητα Πληροφορίες στο κάτω μέρος.
  • Κάτω από το πεδίο Έκδοση του Play Store, πατήστε Ενημέρωση Play Store.
  • Ένα από τα δύο πράγματα θα συμβεί τώρα. Είτε θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη που θα επιβεβαιώνει ότι η εφαρμογή Play Store είναι ενημερωμένη ή η εφαρμογή θα ξεκινήσει σιωπηλά να ενημερώνεται στο παρασκήνιο. Όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση, θα λάβετε μια ειδοποίηση.

    Τι γίνεται αν η μη αυτόματη ενημέρωση του Google Play Store αποτύχει;

    Στη σπάνια περίπτωση που η αναγκαστική ενημέρωση του Google Play Store αποτύχει, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα:

      Διορθώστε το Discord ένα άγνωστο σφάλμα δικτύου στο Android
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να μεταβείτε προσωρινά σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας εάν το Wi-Fi σας είναι ασταθές.
  • Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής στη συσκευή σας Android για να εξαλείψετε σφάλματα που θα μπορούσαν να προκαλούν το πρόβλημα.
  • Ενημερώστε τις Υπηρεσίες Google Play επειδή ορισμένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Play Store, ενδέχεται να συμπεριφέρονται ακανόνιστα εάν οι Υπηρεσίες Google Play είναι ξεπερασμένες στη συσκευή σας.
  • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Android για να βεβαιωθείτε ότι μικρές δυσλειτουργίες λογισμικού δεν εμποδίζουν την ενημέρωση του Google Play Store.
  • Για λόγους ασφάλειας και απόδοσης, είναι συνετό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Play Store. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις, επειδή η εφαρμογή ενημερώνεται αυτόματα. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση του Play Store, μπορείτε πάντα να εκτελέσετε μια μη αυτόματη ενημέρωση.

      15 λύσεις υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android