Πώς να αλλάξετε γλώσσα στο Chromebook σας

Το Chrome OS δεν είναι πλέον λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, αλλά διαθέτει αμέτρητες λειτουργίες και λεπτομερείς ρυθμίσεις για να εξατομικεύσετε την εμπειρία σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε emoji σε ένα Chromebook και ακόμη και να ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών του Chromebook για να διαχειριστείτε σημαντικούς πόρους του συστήματος. Όσον αφορά επίσης τις προτιμήσεις γλώσσας, τα Chromebook σάς επιτρέπουν πλέον να ορίζετε διαφορετικές γλώσσες για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα σε όλο το σύστημα ή να ορίσετε μια διαφορετική γλώσσα για περιεχόμενο στο διαδίκτυο στα Chromebook. Επιπλέον, μπορείτε να καθορίσετε το πληκτρολόγιό σας και τις γλώσσες φωνητικής εισαγωγής και το Chrome OS θα το θυμάται αυτό. Επομένως, εάν θέλετε να εξατομικεύσετε περαιτέρω το Chromebook σας αλλάζοντας την προτιμώμενη γλώσσα, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό μας.

Αλλαγή γλώσσας στο Chromebook (2023)

Αλλάξτε τη γλώσσα συστήματος σε ένα Chromebook

Εάν θέλετε να αλλάξετε τη γλώσσα σε όλο το σύστημα στο Chromebook σας, μπορείτε να το κάνετε από τη σελίδα Ρυθμίσεις. Ετσι δουλευει:

  10 καλύτερα εργαλεία σχολιασμού ιστότοπου για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη (δωρεάν και επί πληρωμή)

1. Ανοίξτε τον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις από την κάτω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμίσεων (οδοντωτός τροχός).

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο «Για προχωρημένους» στην αριστερή πλαϊνή γραμμή για να το αναπτύξετε. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή “Γλώσσες και είσοδοι”.

3. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή “Γλώσσες” στο δεξιό παράθυρο.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αλλαγή» δίπλα στο «Γλώσσα συσκευής».

5. Τέλος, επιλέξτε τη γλώσσα της επιλογής σας και κάντε κλικ στο «Επιβεβαίωση και επανεκκίνηση». Αυτό θα επανεκκινήσει το Chromebook σας και η προεπιλεγμένη γλώσσα του Chrome OS θα αλλάξει στην επιλογή που έχετε επιλέξει.

Αλλάξτε τη γλώσσα του ιστότοπου σε ένα Chromebook

Εάν θέλετε να ορίσετε μια διαφορετική γλώσσα για το περιεχόμενο που εμφανίζεται σε ιστότοπους, μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε αυτό. Σε περίπτωση που ο ιστότοπος δεν είναι διαθέσιμος στη γλώσσα της επιλογής σας, μπορείτε να επιλέξετε και δευτερεύουσες γλώσσες (με σειρά προτίμησης). Δείτε πώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία:

1. Ανοίξτε τη σελίδα Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή “Γλώσσες και είσοδοι” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή, όπως εξηγείται στην παραπάνω ενότητα. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις “Γλώσσες” στο δεξιό παράθυρο.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Προσθήκη γλωσσών» εάν η γλώσσα της επιλογής σας δεν εμφανίζεται στη λίστα. Επιλέξτε τη γλώσσα από το αναδυόμενο παράθυρο για να την προσθέσετε στη λίστα.

  Γιατί ο λογαριασμός σας στο Acorns χάνει χρήματα;

3. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε μια γλώσσα και μετακινήστε το πάνω ή κάτω με βάση την προτίμησή σας. Φροντίστε να μετακινήσετε τη γλώσσα που προτιμάτε στην κορυφή. Τώρα, το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome θα εμφανίζει ιστότοπους στη γλώσσα που έχετε επιλέξει.

Αλλάξτε τη γλώσσα του Λογαριασμού Google στο Chromebook

1. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα του λογαριασμού Google στο Chromebook σας. Ανοιξε myaccount.google.com/language στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

2. Εδώ, κάντε κλικ στο εικονίδιο “στυλό” και αλλάξτε τη γλώσσα που προτιμάτε. Εκτός από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε άλλες γλώσσες για την εμφάνιση σχετικού περιεχομένου στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες Google.

Αλλάξτε τη γλώσσα εισαγωγής στο Chromebook σας

1. Για να αλλάξετε τη γλώσσα εισαγωγής, π.χ. εισαγωγή πληκτρολογίου ή φωνητική είσοδο, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο “Γλώσσες και είσοδοι” στην περιοχή “Για προχωρημένους” στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

2. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο “Είσοδοι και πληκτρολόγια”.

3. Τώρα, στην ενότητα “Μέθοδοι εισαγωγής”, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Χ” για να αφαιρέσετε τη γλώσσα εισαγωγής που δεν προτιμάτε. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κλικ στο «Προσθήκη μεθόδων εισαγωγής» για να πληκτρολογήσετε ή να υπαγορεύσετε στη γλώσσα σας.

4. Εδώ, επιλέξτε μια γλώσσα με βάση την εισαγωγή του πληκτρολογίου που προτιμάτε.

5. Μπορείτε να προσθέσετε πολλές γλώσσες εάν θέλετε να αλλάξετε γρήγορα τη γλώσσα εισαγωγής του πληκτρολογίου από το ράφι του Chrome OS (γραμμή εργασιών).

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις σημειώσεις του ηχείου στο PowerPoint

6. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Εμφάνιση επιλογών εισαγωγής στο ράφι” στη σελίδα ρυθμίσεων “Είσοδοι και πληκτρολόγια”.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί εναλλαγής γλώσσας στο Ράφι και επιλέξτε τη μέθοδο εισαγωγής που προτιμάτε.

Αλλαγή γλώσσας εισαγωγής Chromebook με συντόμευση πληκτρολογίου

Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τη γλώσσα εισαγωγής σε ένα Chromebook χρησιμοποιώντας επίσης μια συντόμευση πληκτρολογίου. Ετσι δουλευει:

1. Πατήστε “Ctrl + Space” στο Chromebook σας και η μέθοδος εισαγωγής θα αλλάξει σε άλλη γλώσσα, με την προϋπόθεση ότι έχετε προσθέσει πολλές γλώσσες για πληκτρολόγηση/υπαγόρευση.

2. Επιπλέον, μπορείτε να πατήσετε «Ctrl + Shift + Space» για να μεταβείτε στην επόμενη γλώσσα. Μπορείτε να δείτε την επιλεγμένη γλώσσα στην κάτω δεξιά γωνία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αλλάξετε άμεσα τη γλώσσα εισαγωγής στο Chromebook σας.

Επιλέξτε τη γλώσσα που προτιμάτε στο Chromebook

Αυτοί είναι λοιπόν οι πέντε τρόποι για να αλλάξετε και να προσθέσετε τη γλώσσα που προτιμάτε σε ένα Chromebook. Μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα σε όλο το σύστημα για το Chrome OS, να προσθέσετε την προτιμώμενη γλώσσα για τον Λογαριασμό σας Google, να ορίσετε τις γλώσσες κατά σειρά κατάταξης για την εμφάνιση περιεχομένου στον ιστό και να αλλάξετε επίσης μεθόδους εισαγωγής. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να ενημερώνετε ένα Chromebook στην πιο πρόσφατη έκδοση, ακολουθήστε τον συνδεδεμένο οδηγό μας. Και σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας στο Chromebook, μεταβείτε στον οδηγό μας για να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.