Πώς βοηθά στην ανάπτυξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων

Η αξιολόγηση της απόδοσης ή ο έλεγχος απόδοσης είναι μια συστηματική μέθοδος αξιολόγησης και τεκμηρίωσης της απόδοσης ενός εργαζομένου. Είναι μια υποκειμενική μέθοδος διαπίστωσης των δυνατοτήτων και των αδυναμιών των εργαζομένων καθώς και της συμπεριφοράς και της στάσης τους ως προς τη συμβολή στους στόχους του οργανισμού.

Γενικά, η αξιολόγηση της απόδοσης διενεργείται από τα διευθυντικά στελέχη ή τα άμεσα διευθυντικά στελέχη και η έκθεση υποβάλλεται στους Διευθύνοντες Σύμβουλους της εταιρείας ώστε να μπορούν να λάβουν αποφάσεις προς όφελος του οργανισμού.

Πρέπει να τεθεί ένα συγκεκριμένο κριτήριο για την αξιολόγηση, επειδή κάθε εργαζόμενος δεν είναι ο ίδιος, γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να διεξάγουμε την καλύτερη αξιολόγηση απόδοσης και εργαλεία που θα βοηθήσουν στην όλη διαδικασία.

Σημασία της Αξιολόγησης Απόδοσης

Η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών αξιολόγησης απόδοσης σε έναν οργανισμό δημιουργεί μια υγιή σχέση μεταξύ των εργαζομένων και της επιχείρησης. Τους βοηθά να κατανοήσουν πώς αποδίδουν σύμφωνα με τις προσδοκίες και τους επιχειρηματικούς στόχους και πώς η απόδοσή τους συμβάλλει στην επιτυχία του οργανισμού.

Οι καλύτερες αξιολογήσεις απόδοσης ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους να δώσουν προτεραιότητα και να ολοκληρώσουν την εργασία εγκαίρως. Ωφελεί τους οργανισμούς και τους εργαζόμενους αυξάνοντας τη σχέση μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων. Αυξάνει την εργασιακή ικανοποίηση, την αφοσίωση στον εργοδότη και το ηθικό των εργαζομένων, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα.

Βέλτιστες πρακτικές για την αποτελεσματική αξιολόγηση της απόδοσης

Η αποτελεσματική αξιολόγηση απόδοσης είναι κρίσιμη για την επιτυχία των εργαζομένων και του οργανισμού. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές αξιολόγησης μονιμότητας:

  • Δημιουργήστε ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης αξιολόγησης απόδοσης, από συνεντεύξεις δυνητικών υπαλλήλων μέχρι παροχή συμβουλών, εκπαίδευση και εντοπισμό των καλύτερων επιδόσεων.
  • Εκπαιδεύστε τους διευθυντές να αξιολογούν την απόδοση των εργαζομένων με βάση διάφορους παράγοντες και να τους δίνουν τακτικά πολύτιμη ανατροφοδότηση.
  • Παρακινήστε τους υπαλλήλους να συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης. Ενθαρρύνετέ τα να λαμβάνουν και να δίνουν σχόλια, να ρωτούν, να προκαλούν, να συζητούν στόχους κ.λπ.
  • Οι διευθυντές θα πρέπει να εκπαιδεύονται ώστε να παρέχουν εποικοδομητική και σωστή ανατροφοδότηση. Η λανθασμένη ανατροφοδότηση μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση και κατάσταση μεροληψίας. Θα πρέπει να εξετάσουν πώς οι εργαζόμενοι μπορούν να ερμηνεύσουν τα σχόλιά τους.
  • Αντί να ακολουθείτε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων, αξιολογήστε τα με βάση τις θέσεις εργασίας τους. Θα διευκολύνει τους διευθυντές να παρέχουν συγκεκριμένη και ουσιαστική ανατροφοδότηση.
  • Οι διευθυντές θα δημιουργούσαν ένα ασφαλές μέρος για τους υπαλλήλους κάνοντάς τους άνετα και ακούγοντάς τους.

Μέθοδοι Αξιολόγησης Απόδοσης

Ακολουθούν ορισμένες από τις μεθόδους αξιολόγησης της απόδοσης:

#1. Αξιολόγηση 360 μοιρών

Η ανατροφοδότηση 360 μοιρών είναι μία από τις μεθόδους αξιολόγησης της απόδοσης όπου οι εργαζόμενοι μαθαίνουν για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει ερωτηματολόγια από συναδέλφους ή πελάτες των εργαζομένων.

Το καλύτερο μέρος αυτής της μεθόδου είναι ότι το όνομα του μυστικού είναι κωδικοποιημένο έτσι ώστε οι διευθυντές να μπορούν να λαμβάνουν όλα τα σχόλια των υπαλλήλων τους ανώνυμα σχετικά με την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά τους κ.λπ.

Οφέλη:

  • Οι εργαζόμενοι μαθαίνουν τι σκέφτονται οι συνάδελφοί τους για αυτούς (χωρίς να γνωρίζουν τα ονόματά τους) και πώς η συμπεριφορά τους επηρεάζει τους άλλους.
  • Ενσταλάζει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων καθώς η ανατροφοδότηση αποσαφηνίζει τη σχέση μεταξύ τους.
  • Υπάρχει ανωνυμία σε αυτή τη μέθοδο που βοηθά τους υπαλλήλους να μοιράζονται ελεύθερα σχόλια.
  12 Καλύτερες λύσεις δικτυακής αποθήκευσης (NAS) για προσωπική και επίσημη χρήση

#2. Διαχείριση κατά στόχο

Είναι μια σύγχρονη μέθοδος αξιολόγησης απόδοσης όπου ο εργαζόμενος και ο διευθυντής ασχολούνται με τον καθορισμό στόχων και την επίτευξή τους σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Είναι ωφέλιμο όταν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στον καθορισμό στόχων, καθώς είναι πιο πιθανό να τους επιτύχουν.

Οι εργαζόμενοι κρίνονται με βάση τα αποτελέσματά τους στο τέλος της περιόδου και η επιτυχία τους ανταμείβεται με προαγωγή ή αύξηση μισθού. Αυτή η διαδικασία αξιολόγησης βοηθά τον οργανισμό να επιτύχει τον στόχο του και τη διαδικασία αξιολόγησης.

Οφέλη:

  • Αυτή η μέθοδος αυξάνει τη συμμετοχή και τη δέσμευση του εργαζομένου, αυξάνοντας έτσι την εμπιστοσύνη του εργαζομένου στη δουλειά.
  • Οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και την εμπειρία τους για τους στόχους του οργανισμού.
  • Η διοίκηση παρέχει τακτική ανατροφοδότηση και αναγνώριση σε έναν εργαζόμενο σε αντικειμενική βάση, τονώνοντας το ηθικό του και κάνοντάς τον να αισθάνεται την παρουσία του στην εταιρεία.
  • Οι διευθυντές μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τους υπαλλήλους τους και να τους εκφράσουν τις προσδοκίες τους.
  • Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να μοιραστούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία και τις καινοτόμες ιδέες τους.

#3. Φυματολογική εκτίμηση

Αυτή η μέθοδος αξιολόγησης της απόδοσης καθορίζει τα κρυμμένα ταλέντα ενός εργαζομένου. Σημαίνει ότι ο οργανισμός εστιάζει στις μελλοντικές επιδόσεις, όχι στις προηγούμενες επιδόσεις του. Οι οργανισμοί μπορούν να θέσουν τους στόχους τους αναλύοντας τις δυνατότητες των εργαζομένων τους.

Αυτή η μέθοδος συλλέγει πληροφορίες μέσω εις βάθος συνεντεύξεων, ψυχολογικών αξιολογήσεων και άλλων τεχνικών συλλογής πληροφοριών για την πλήρη κατανόηση των συναισθηματικών, διανοητικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών ενός υπαλλήλου.

Τα κύρια συστατικά της ανάλυσης είναι οι διαπροσωπικές δεξιότητες, η γνωστική ικανότητα, τα πνευματικά χαρακτηριστικά, οι ηγετικές ικανότητες, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, το συναισθηματικό πηλίκο και άλλες σχετικές δεξιότητες.

Οφέλη:

  • Παρέχει πολύτιμη εικόνα για τον εργαζόμενο, η οποία αντικατοπτρίζει τις δυνατότητές του για μελλοντική εργασία.
  • Οι εργαζόμενοι μπορούν να μοιραστούν τα σημερινά τους προβλήματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σημαντικά ζητήματα στο μέλλον.
  • Με την απόκτηση γνώσεων σχετικά με τις προοπτικές και τις επιδόσεις, οι οργανισμοί μπορούν να δημιουργήσουν ένα θετικό και παραγωγικό χώρο εργασίας για τους υπαλλήλους τους.

#4. Συμπεριφορικά αγκυρωμένη κλίμακα αξιολόγησης (BARS)

Η μέθοδος της κλίμακας αξιολόγησης βάσει συμπεριφοράς παρέχει ποιοτικά και ποσοτικά πλεονεκτήματα αξιολόγησης απόδοσης. Αυτή η μέθοδος συγκρίνει την απόδοση των εργαζομένων με συγκεκριμένα παραδείγματα και στη συνέχεια βαθμολογεί τη συμπεριφορά τους σε κλίμακα.

Κάθε επίπεδο της κλίμακας αξιολόγησης αποτελείται από πολλές δηλώσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Συγκρίνει την απόδοση ενός ατόμου με το γενικό επίπεδο προτύπων για να καθορίσει εάν οι εργαζόμενοι είναι ικανοί.

Οφέλη:

  • Οι διευθυντές μπορούν να αναθέσουν εργασίες σε υπαλλήλους βλέποντας τις αξιολογήσεις τους στο BARS.
  • Παρέχει ακριβή ανατροφοδότηση και όχι μόνο ανάλυση των δηλώσεων των άλλων.
  • Οι οργανισμοί μπορούν να δουν τις δυνατότητες των εργαζομένων συγκρίνοντάς τους με το τυπικό επίπεδο. Τους βοηθά να εξακριβώσουν εάν ο υπάλληλος είναι ικανός να αναλάβει το ρόλο.

#5. Μέθοδος Λογιστικής Ανθρώπινου Δυναμικού

Η μέθοδος λογιστικής ανθρώπινων πόρων είναι μια μέθοδος αξιολόγησης απόδοσης που εστιάζει στο κόστος του οργανισμού. Μετρά και αναλύει το χρηματικό όφελος που αποφέρει ένας εργαζόμενος από την εργασία του για την εταιρεία.

Ο Οργανισμός το συγκρίνει με τα οικονομικά οφέλη που προσφέρονται στον εργαζόμενο για να εξακριβώσει εάν ωφελεί τον οργανισμό. Κατά την ανάλυση της απόδοσης κόστους του εργαζομένου λαμβάνονται υπόψη κατά μονάδα η μέση τιμή υπηρεσίας, η ποιότητα, το γενικό κόστος, η διαπροσωπική σχέση και πολλοί άλλοι παράγοντες.

Οφελος:

  • Μετρά το κόστος και την αξία σε χρηματικούς όρους που δίνουν οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς.
  • Αυτή η μέθοδος χτίζει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων καθώς αναγνωρίζουν την αξία τους για τον οργανισμό.
  • Παρέχει στον οργανισμό τις πιο ακριβείς, πολύτιμες και αξιόπιστες οικονομικές πληροφορίες. Ανακαλύπτουν πού να βελτιώσουν για να αυξήσουν τις ταμειακές ροές της εταιρείας.
  • Όταν οι οργανισμοί έχουν πλήρη επίγνωση της αξίας των εργαζομένων τους, μπορούν να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  Τι είναι το Sedecordle; Πώς να παίξετε αυτό το παιχνίδι

#6. Μέθοδος ζευγαρωμένης σύγκρισης

Η μέθοδος ζευγαρωμένης σύγκρισης είναι μια σύνθετη αλλά παραδοσιακή μέθοδος αξιολόγησης της απόδοσης. Οι οργανισμοί συγκρίνουν τους υπαλλήλους τους μεταξύ τους σε μια ομάδα.

Ο οργανισμός καθορίζει ποιος υπάλληλος αποδίδει καλύτερα ή χειρότερα στην ομάδα. Όλοι οι εργαζόμενοι συγκρίνονται και κατατάσσονται μεταξύ τους μέχρι να βγει το τελευταίο άτομο. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους υπαλλήλους.

Οφέλη:

  • Αυτή η μέθοδος μετρά την ικανότητα, τις δεξιότητες, την εμπειρία και την ικανότητα ομαδικής εργασίας του υπαλλήλου.
  • Συμφέρει το ινστιτούτο όπου ο αριθμός των εργαζομένων υπερβαίνει τις θέσεις.
  • Η μέθοδος ζευγαρωμένης σύγκρισης επιτρέπει στους διευθυντές να αναθέτουν εργασίες σύμφωνα με τις ικανότητες του υπαλλήλου, όπως φαίνεται στην κατάταξη.

Οφέλη από την αξιολόγηση της απόδοσης

Οι οργανισμοί διενεργούν αξιολογήσεις απόδοσης προς όφελος των εργαζομένων και των οργανισμών τους. τους βοηθά να γνωρίζουν τους υπαλλήλους τους με καλύτερο τρόπο. Οι επόπτες ανακαλύπτουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του υπαλλήλου τους μέσω διαφόρων μεθόδων αξιολόγησης.

Το όφελος της αξιολόγησης απόδοσης για τους εργαζόμενους

  • Η αξιολόγηση της απόδοσης βοηθά τους εργαζόμενους να αναπτυχθούν καθώς μαθαίνουν για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Μπορούν να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά τους.
  • Μια μέθοδος αξιολόγησης δίνει την κατάλληλη ανατροφοδότηση στον εργαζόμενο, η οποία τον παρακινεί να κάνει καλύτερα από πριν. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το κίνητρο για την απόδοσή τους με βάση την αξιολόγηση της απόδοσης, καθώς δείχνει ποιος υπάλληλος εργάζεται με ακρίβεια και ταχύτητα για τον στόχο του.
  • Οι τακτικές αξιολογήσεις απόδοσης αυξάνουν τη δέσμευση των εργαζομένων, οδηγώντας σε μια θετική νοοτροπία των εργαζομένων.

Τα οφέλη της αξιολόγησης απόδοσης για τον οργανισμό

  • Οι αξιολογήσεις απόδοσης βοηθούν τους οργανισμούς να προσδιορίσουν ποιος υπάλληλος χρειάζεται εκπαίδευση για την εργασία του. Για παράδειγμα, εάν οι υπάλληλοί τους αποτύχουν να επιτύχουν τον στόχο, θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την αποτελεσματικότητά τους.
  • Η αξιολόγηση της απόδοσης ενός οργανισμού βοηθά τον διευθυντή να ορίσει το όριο των προσδοκιών του από τους υπαλλήλους, επειδή αυτό δείχνει την ικανότητα ενός ατόμου. Οι διευθυντές μπορούν να αναθέσουν στους υπαλλήλους καθημερινές εργασιακές ευθύνες και καθήκοντα σύμφωνα με τις προηγούμενες επιδόσεις τους.
  • Οι αξιολογήσεις απόδοσης βοηθούν στον καθορισμό των στόχων του οργανισμού για το μέλλον, έτσι ώστε οι διευθυντές να μπορούν να εξετάσουν τα προηγούμενα αποτελέσματα για να κατανοήσουν την απόδοση της τρέχουσας εταιρείας.
  • Βοηθά επίσης τους διευθυντές να αναθέσουν καθήκοντα στους πιο κατάλληλους υπαλλήλους με βάση τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αναδεικνύονται μέσω των αξιολογήσεων απόδοσης.

Λογισμικά αξιολόγησης απόδοσης

Ακολουθούν μερικά από τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία αξιολόγησης απόδοσης:

#1. αλματώδης

Το Leapsome είναι μια κεντρική πλατφόρμα για διαχείριση και ανάπτυξη απόδοσης. Βοηθά τους υπαλλήλους να αναπτυχθούν και επιτρέπει στους διευθυντές να γίνουν καλύτεροι ηγέτες. Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό μέρος για εργασία μέσω αυτής της πλατφόρμας ενεργοποίησης ατόμων.

Χαρακτηριστικά:

  • Παρέχει επιδόσεις και αξιολογήσεις 360° για την αξιολόγηση των ικανοτήτων και την παρακολούθηση της ανάπτυξης, οδηγώντας στην επιτυχία.
  • Επιτρέπει τον καθορισμό στόχων δημιουργώντας ευθυγράμμιση και υπευθυνότητα σε ολόκληρο τον οργανισμό.
  • Μετρά την κουλτούρα της εταιρείας με έρευνες αφοσίωσης των εργαζομένων για να αποκτήσει ισχυρές γνώσεις.
  • Διαθέτει προσαρμόσιμες διαδρομές εκμάθησης για ενσωμάτωση και ανάπτυξη για να διατηρεί την εταιρεία σας ανταγωνιστική.
  • Ενισχύει τη διατήρηση των εργαζομένων με εξορθολογισμένες διαδικασίες αποζημίωσης και προαγωγής.
  Πώς να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σε έναν κόσμο κοινωνικής απόστασης;

Η τιμολόγηση του Leapsome ξεκινά από 8 $ ανά μήνα ανά χρήστη, όπου θα λάβετε μια πολύγλωσση πλατφόρμα (13+ γλώσσες), πιστοποίηση ISO 27001 και GDPR, SSO και κρυπτογράφηση, αποκλειστική υποστήριξη πελατών και ενσωματώσεις χωρίς κόπο.

#2. Άνθρωποι Zoho

Άνθρωποι Zoho έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την απόδοση των εργαζομένων, να διασφαλίζει εξορθολογισμένες διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού και να βελτιώνει τη διατήρηση. Η Zoho επιτρέπει στους χρήστες της να παρακολουθούν και να οργανώνουν τη συμμετοχή, τις αξιολογήσεις απόδοσης και τα δεδομένα εργαζομένων, όπου οι διευθυντές μπορούν να διαχειρίζονται το προσωπικό τους από οπουδήποτε. Η πλατφόρμα είναι χτισμένη στην υποδομή cloud της με παρακολούθηση 24/7 και χρόνο λειτουργίας 99,9%.

Χαρακτηριστικά

  • Η πλατφόρμα διαθέτει ένα σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων υπαλλήλων που επιτρέπει στους διευθυντές να διατηρούν αρχεία όλων των εργαζομένων σε ένα μέρος.
  • Η Zoho διαθέτει όλα τα αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που κρατούν τους υπαλλήλους ενημερωμένους και παραγωγικούς, όπως το Onboarding, το Attendance Tracker, το Leave Tracker, το Keeping of time και το χειρισμό των χρονοδιαγραμμάτων βάρδιων.
  • Παρέχει ένα Σύστημα Διαχείρισης Εταιρικής Μάθησης (CLMS) για να βοηθά τους διευθυντές να δημιουργούν και να διαχειρίζονται εύκολα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού τους για τη δημιουργία μαθημάτων, την παρακολούθηση της προόδου των εργαζομένων και την υποστήριξη της ομάδας τους στην κατάκτηση νέων δεξιοτήτων.
  • Η πλατφόρμα προσφέρει ένα σύστημα διαχείρισης υποθέσεων όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ομαλά με το HR. Μπορούν να ξεκινήσουν ερωτήματα και το HR μπορεί πάντα να ταξινομεί, να παρακολουθεί και να επιλύει προβλήματα αμέσως.
  • Βοηθά τις επιχειρήσεις να εξαλείψουν τον μεσάζοντα μέσω της λειτουργίας του, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να διατηρούν τα αρχεία τους, να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, να υποβάλλουν αίτηση για άδεια και να υποβάλλουν εγκρίσεις.

Η πλατφόρμα προσφέρει πέντε προγράμματα με δωρεάν δοκιμή 30 ημερών: Το βασικό πρόγραμμα HR (0,72 $ το μήνα), το επαγγελματικό πρόγραμμα (1,44 $ το μήνα), το πρόγραμμα premium (2,16 $ το μήνα), το επιχειρηματικό πρόγραμμα (2,88 $ το μήνα), άτομα συν (5,41 $ το μήνα).

#3. Paycor

Το Paycor είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που εκσυγχρονίζει τη διαχείριση ανθρώπων, από την πρόσληψη, την ενσωμάτωση και τη μισθοδοσία έως την εξέλιξη και τη διατήρηση της σταδιοδρομίας. Αυτή η πλατφόρμα αναπτύσσει σχέδια που βοηθούν στην ανάπτυξη των ανθρώπων, βοηθώντας τους να επιτύχουν τις δυνατότητές τους και να κάνουν τα επόμενα βήματα στην καριέρα τους.

Χαρακτηριστικά

  • Οι HR μπορούν να έχουν πρόσβαση, να επεξεργάζονται ή να ενημερώνουν όλες τις πληροφορίες των εργαζομένων σε ένα μέρος, συμπεριλαμβανομένων των καρτών χρόνου, των χρεώσεων πληρωμής, των στοιχείων επικοινωνίας και άλλων.
  • Μπορούν να αποθηκεύσουν αυτόματα σχόλια μετά τη συνέντευξη μέσω μιας εύχρηστης λειτουργίας βαθμολόγησης.
  • Οι HR μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και τις αναλύσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας κουλτούρας υψηλής εμπιστοσύνης που επηρεάζει άμεσα την απόδοση.
  • Μπορούν να σχεδιάσουν την αποζημίωση καθώς τα ισχυρά εργαλεία του Analytics τους βοηθούν να παρακολουθούν την καθαρή θέση των αμοιβών ενώ αναλύουν τις τάσεις αποζημίωσης.
  • Οι Οικονομικοί Διευθυντές μπορούν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές πρακτικές αμοιβής που αυξάνουν τις πιθανότητες να προσελκύσουν σπουδαίους υποψηφίους και να παρακινήσουν κορυφαίες επιδόσεις.

Η Paycor επιτρέπει στους χρηματοοικονομικούς ηγέτες να αναλύουν τον αριθμό των εργαζομένων, να παρακολουθούν τον κύκλο εργασιών και να ανακαλύψουν ποιοι παράγοντες προκαλούν αλλαγές στο εργατικό τους δυναμικό.

συμπέρασμα

Η διαδικασία αξιολόγησης ενός οργανισμού οδηγεί σε καλύτερη διαχείριση των εργαζομένων. Γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του υπαλλήλου τους και μπορούν επίσης να οργανώσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Το βασικό εργαλείο ενός οργανισμού αξιολογεί την απόδοση και τη δέσμευση της ομάδας προς τον στόχο. Αυτή η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση οδηγεί σε επιτυχία σε μελλοντικούς στόχους και δίνει στους διευθυντές ένα υγιές στάδιο για να σκεφτούν τις δυνατότητές τους, το οποίο θέτει τους στόχους για τον οργανισμό.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο καλύτερο λογισμικό παρακολούθησης εργαζομένων για μεγαλύτερη παραγωγικότητα εργασίας.