Πώς να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σε έναν κόσμο κοινωνικής απόστασης;

Ένα από τα υποκείμενα θέματα, σχετικά με την πανδημία Covid-19, είναι ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος.

Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε και δραστηριοποιούμαστε θα αλλάξει ριζικά μέσα σε λίγους μήνες και θα παραμείνει μαζί μας στη συνέχεια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι ο ιός δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. απλώς θα διαχειρίζεται. Βασικό στοιχείο της διαχείρισης του ιού θα είναι η κοινωνική απόσταση.

Τα ανθρώπινα όντα είναι κοινωνικά πλάσματα. μας αρέσει η παρέα των άλλων και χρησιμοποιούμε φυσικές ενδείξεις για να επιβεβαιώσουμε ο ένας τον άλλον. Είναι αυτό που ξέρουμε. είναι αυτό που επιδιώκουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να επεξεργαστούν τη νέα νόρμα. Τα συνιστώμενα πρωτόκολλα κάνουν τις κοινωνικές αναζητήσεις που είναι ενσωματωμένες στις επιχειρηματικές σχέσεις πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Πώς εκφράζετε τη δέσμευσή σας χωρίς συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο; Πώς παρέχετε μια υπηρεσία ενσυναίσθησης μέσω μιας ψηφιακής διεπαφής;

Κοινωνική Αποστασιοποίηση στο Χώρο Εργασίας

Γενικά, η οικονομία των επιχειρήσεων υποθέτει ότι μπορείτε να αποσπάσετε περισσότερα κέρδη συσκευάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους σε έναν ενιαίο χώρο. Αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Για τη δική τους υγεία και για την υγεία του πελάτη, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μέτρων. Αυτό θα σημαίνει λιγότερους εργαζόμενους ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα?

  • Λιγότερα ανοιχτά γραφεία και εργοστάσια. Αυτοί οι χώροι εργασίας θα χρειαστούν σαφείς οριοθετήσεις όπως μια οριακή γραμμή στο πάτωμα ή ψηλότερα χωρίσματα και πλεξιγκλάς για φυσική απόσταση και προστασία των εργαζομένων από μολυσματικά σταγονίδια λόγω φτερνίσματος ή βήχα.
  • Επενδύσεις για τη δημιουργία ενός υγιέστερου εργασιακού περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, εγκατάσταση ή βελτίωση φίλτρων αέρα ή συσκευών IoT όπως αισθητήρες για την παροχή δεδομένων σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνθήκες.
  • Το πλήρωμα καθαρισμού ή οι εταιρείες σέρβις θα γίνουν πιο σημαντικά στις λειτουργίες.
  • Οι μάσκες, τα απολυμαντικά και ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) γίνονται αναπόσπαστα μέρη των στολών και του εξοπλισμού εργασίας.
  • Η χρήση εκ περιτροπής βάρδιων και ευέλικτου ωραρίου. Θα χρησιμοποιηθούν για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των εργαζομένων σε μία τοποθεσία.
  • Εάν υπάρχουν πολλοί ρόλοι που πρέπει να εκτελέσουν μια παρόμοια εργασία εγκαίρως, τότε αυτές οι εργασίες μπορούν να συγκεντρωθούν έτσι ώστε ένας ή λιγότεροι εργαζόμενοι να μπορούν να τις εκτελέσουν ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι εργάζονται εξ αποστάσεως. Η ευθύνη των ομαδοποιημένων εργασιών μπορεί να γίνει με εκ περιτροπής χρονοδιάγραμμα.
  14 καλύτερες εφαρμογές διαλείπουσας νηστείας που θα σας κρατήσουν σε φόρμα το 2022

Η εξυπηρέτηση πελατών θα αλλάξει επίσης. Το πόσο σθεναρά είναι τα πρωτόκολλα υγείας ενός οργανισμού, θα καθορίσει την προθυμία των πελατών να τους υποστηρίξουν. Έτσι οι επιχειρήσεις?

  • Θα πρέπει να εμφανίζουν τα πρωτόκολλα υγείας τους για να αποκτήσουν αξιοπιστία στους πελάτες που επισκέπτονται.
  • Εξασκηθείτε στον έλεγχο πρόσβασης για τη διαχείριση της ροής των πελατών και του κινδύνου τους
  • Μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο, ώστε να εξυπηρετούν τους πελάτες εξ αποστάσεως.

Ανεβείτε στο σύννεφο

Οι οργανισμοί προσπαθούν να αναδιοργανώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι εντολές κλειδώματος, οι κανονισμοί κοινωνικής απόστασης και το κοινωνικό άγχος γύρω από την πανδημία καθιστούν δύσκολη την είσοδο στο γραφείο. Τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι κατανοούν ότι πρέπει να γίνει δουλειά για να επιβιώσουν.

Πώς όμως μπορούν οι οργανισμοί να παραμείνουν παραγωγικοί, να είναι ασφαλείς για τους εργαζόμενους και να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πελάτες;

Η απάντηση βρίσκεται στο σύννεφο.

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι, εκτός έδρας ή εν κινήσει πρέπει να έχουν πρόσβαση στους πόρους του οργανισμού για να εργαστούν. Η αποστολή αρχείων μέσω email εμπρός και πίσω δεν είναι αποτελεσματική, καθώς οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα, να επεξεργάζονται πληροφορίες και να παρέχουν ανάλυση σε συνεχή βάση. Η μόνη λύση που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται από οπουδήποτε και να έχουν τους πλήρεις πόρους της επιχείρησης στα χέρια τους είναι το cloud.

Παρακολουθήστε πώς ένα κομμωτήριο μπορεί να έχει προσωπικό επιτόπου, κινητό και να επικοινωνεί και να συνεργάζεται εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας το Slack.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι που κάνουν διοικητικές εργασίες ή δουλειές στο γραφείο δεν χρειάζεται να είναι στο γραφείο για να εργαστούν. Επιχειρηματικές λειτουργίες όπως το ERP, το CRM, η λογιστική και ούτω καθεξής μπορούν να εκτελεστούν από το cloud χωρίς να χάσουν καμία αποτελεσματικότητα. Στην πραγματικότητα, η εξ αποστάσεως εργασία έχει τεράστια οφέλη εργαζόμενους, εργοδότες και πελάτες.

  Πώς να αποκτήσετε Λειτουργία Πορτραίτου σε Nexus 6P και Nexus 5X

Χρησιμοποιήστε Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο κόσμος αυτή τη στιγμή λειτουργεί με δεδομένα. Αλλά η συλλογή δεδομένων δεν είναι πλέον αρκετή. πρέπει να υποστεί επεξεργασία, ανάλυση και δράση. Η τεχνητή νοημοσύνη το προχωράει ακόμη περισσότερο, εφαρμόζοντας γνωστικές λειτουργίες στα δεδομένα, δηλαδή, όχι μόνο δρα σε δεδομένα, αλλά μπορεί να μάθει και από αυτά. Η επεξεργασία και η λήψη αποφάσεων από την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να γίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου, δίνοντας στην τεχνολογία ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των χρόνων ανθρώπινης αντίδρασης.

Η μηχανική εκμάθηση, η αναγνώριση ομιλίας θα χρησιμοποιηθούν σε περισσότερες επιχειρηματικές διαδικασίες.

Για παράδειγμα, το CRM θα χρησιμοποιεί chatbots που μπορούν να αναγνωρίζουν ομιλία και να χειρίζονται ερωτήματα από πελάτες ή το ERP θα προβλέπει τη ζήτηση και θα προετοιμάζει ένα σχέδιο διαχείρισης πόρων που μειώνει το κόστος. Αυτές οι λειτουργίες δεν είναι νέες. είναι στάνταρ στο σύννεφο.

Ακολουθεί η λύση του κέντρου επικοινωνίας της Google που βασίζεται στο cloud. χρησιμοποιεί το cloud για να συνδέσει απομακρυσμένους πράκτορες με πελάτες από οποιαδήποτε πλατφόρμα επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένου τηλεφώνου, email, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ζωντανής συνομιλίας). Η λύση συνδυάζει αναγνώριση ομιλίας, επεξεργασία φυσικής γλώσσας και τεχνητή νοημοσύνη για τον χειρισμό απλών ερωτημάτων για επίλυση ή τη συλλογή πληροφοριών πριν τις διαβιβάσει σε έναν πράκτορα.

Υιοθετήστε τον Αυτοματισμό

Ο αυτοματισμός έχει συσχετιστεί κυρίως με ρομπότ που λειτουργούν σε εργοστάσια. Θα επεκταθεί για να σημαίνει περισσότερα και η τεχνολογία οχημάτων χωρίς οδηγό θα χρησιμοποιηθεί σε ορυχεία μαζί με ρομποτικό εξοπλισμό εξόρυξης. Τα εργοστάσια θα λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και δυνητικά θα διαχειρίζονται από μίλια μακριά.

Η λιγότερο γνωστή, αλλά σύντομα μια εξίσου σημαντική μορφή αυτοματισμού, θα ήταν η ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών (RPA). Το λογισμικό RPA ολοκληρώνει επαναλαμβανόμενες εργασίες βασισμένες σε κανόνες. Χρησιμοποιούνται ήδη σε πλήρη ισχύ σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και κέντρα διανομής.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα Xbox Series X|S

Ο αυτοματισμός που τροφοδοτείται από AI θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του φόρτου εργασίας των εργαζομένων. Η αυτοματοποιημένη τεχνητή νοημοσύνη είναι αποτελεσματική στην κατάργηση της διοικητικής εργασίας που βασίζεται σε χαρτί. Οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι δεν έχουν πρόσβαση σε φόρμες, χαρτιά, σφραγίδες, υπογραφές κ.λπ., ενώ η αυτοματοποιημένη τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να συλλέγει πληροφορίες, να προσελκύει πελάτες, να επαληθεύει έγγραφα, να σταθμίζει τους κινδύνους, να παίρνει αποφάσεις και να αναφέρει τα αποτελέσματα σε ένα κλάσμα του χρόνου.

Συνεργαστείτε έξυπνα

Υπάρχουν πολλές συναντήσεις που μπορεί να είναι εικονικές και όχι αυτοπροσώπως. Θα χρειαστεί λίγη εξοικείωση, οι εθιμοτυπίες και οι δομές των εικονικών συναντήσεων είναι διαφορετικές, αλλά μπορεί να είναι εξίσου παραγωγικές. Η μετάβαση σε εικονικές συναντήσεις θα απαιτήσει μια επένδυση για τον εξοπλισμό των εργαζομένων με φορητούς υπολογιστές, αξιόπιστο διαδίκτυο και το απαραίτητο λογισμικό.

Οι πλατφόρμες συνεργασίας στο cloud είναι εργαλεία που θα φέρουν τις ομάδες κοντά. Οι πλατφόρμες συνεργασίας Cloud διαθέτουν τις τυπικές λειτουργίες επικοινωνίας φωνής, βίντεο, email και συνομιλίας που ενισχύονται περαιτέρω με πρόσθετες λειτουργίες όπως κοινή χρήση αρχείων, επεξεργασία αρχείων, εφαρμογές τρίτων, αυτοματοποίηση και AI.

Ειλικρινά μιλώντας, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες με το cloud. Για να δείτε πώς μπορούν να συνεργαστούν η συνεργασία, ο αυτοματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας χρησιμοποίησε το Microsoft Teams για να παρέχει διαλέξεις, υλικό τάξης, συνεργασία τάξης μαζί με έναν αυτοματοποιημένο βοηθό διδασκαλίας που εξελίχθηκε σε διδασκαλία βοήθεια.

Για να είμαστε σαφείς, η προσαρμογή στα πρότυπα κοινωνικής απόστασης δεν θα φέρει αναγκαστικά επανάσταση στον χώρο εργασίας. θα επιταχύνει μια αλλαγή που ήδη συνέβαινε. Με λίγες εξαιρέσεις που συνδέονται με συνήθειες και πρακτικές που σχετίζονται με την υγεία, πολλές από τις τεχνολογικές αλλαγές συνέβαιναν ήδη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία που υιοθετείται είναι οικονομικά βιώσιμη και αποτελεσματική.

Πριν την πανδημία, οι επιχειρήσεις υιοθέτησαν το cloud και την απομακρυσμένη εργασία. Σύμφωνα με την Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το 48% του εργατικού δυναμικού του Ηνωμένου Βασιλείου εργαζόταν εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας. Αυτό είναι μια σημαντική άνοδος από περίπου 20% το 2018.