Πόσο αδιάβροχο είναι το Apple Watch σας;

Ακριβώς όπως το iPhone, τα Apple Watches είναι αδιάβροχα, αλλά όχι αδιάβροχα. Ας δούμε τι είναι ασφαλές να κάνετε ενώ φοράτε το ρολόι σας και ποιες υδάτινες δραστηριότητες πρέπει να αποφεύγετε.

Apple Watch Ανθεκτικό στο νερό

Το Apple Watch Series One έχει βαθμολογία αντοχής στο νερό IPX7. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό στο πιτσίλισμα και θα πρέπει να επιβιώσει από πτώση σε νερό βάθους έως και τρία πόδια. Ωστόσο, δεν συνιστάται να το αφήσετε βυθισμένο. Εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα Series One, να το πάρετε μαζί σας για κολύμπι δεν είναι η καλύτερη ιδέα, αλλά ο ιδρώτας από την προπόνησή σας ή η λίγη βροχή δεν θα το βλάψουν.

Τα Apple Watch Series Two και νεότερα έχουν σχεδιαστεί ρητά για να φοριούνται στο νερό για να παρακολουθείτε τις προπονήσεις κολύμβησης. Αντί για το πρότυπο IP, χρησιμοποιούν ISO 22810:2010, που είναι το πρότυπο της βιομηχανίας ρολογιών για αδιάβροχα και αδιάβροχα ρολόγια. Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, βαθμολογούνται μέχρι περίπου 150 πόδια (ή 50 μέτρα), ή πέντε ατμόσφαιρες πίεσης.

  Ποιο είναι το εύρος ενός τυπικού δικτύου WiFi

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το Apple Watch σας είναι ανθεκτικό στο νερό, η ζώνη μπορεί να μην είναι. Οι ακόλουθες επίσημες μπάντες της Apple δεν είναι αδιάβροχες:

Κλασική πόρπη
Δερμάτινη θηλιά
Μοντέρνα πόρπη
Μιλανέζοι
Βραχιόλι με σύνδεσμο

Οι παρακάτω ζώνες είναι αδιάβροχες:

Sport Band
Sport Loop
Nike Sport Band
Nike Sport Loop

Τα ρηχά νερά είναι εντάξει

Τα Apple Watch Series Two και νεότερα έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν τις προπονήσεις κολύμβησης.

Λοιπόν, τι σημαίνουν όλα αυτά για εσάς και το Apple Watch σας;

Εάν έχετε ένα Series One, είναι εντάξει να πέσετε μέσα σε ρηχά νερά, αλλά δεν πρέπει να φοράτε το ρολόι σας για κολύμπι στην ανοιχτή θάλασσα. Μάλλον θα ήταν εντάξει, αλλά δεν είναι σχεδιασμένο για να το αντέχει.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay σε ένα iPhone

Εάν έχετε ένα Series Two ή νεότερο, το να κολυμπήσετε σε ρηχά νερά σε μια πισίνα ή ακόμα και στον ωκεανό, είναι απολύτως εντάξει. Κάθε φορά που ξεκινάτε μια προπόνηση κολύμβησης, το Apple Watch σας θα κλειδώνει αυτόματα την οθόνη, ώστε να μην ανταποκρίνεται σε τυχαίες φαντασμαγορικές κρούσεις από το νερό.

Για να το ξεκλειδώσετε όταν επιστρέψετε στην ξηρά, απλώς γυρίστε την ψηφιακή κορώνα. Θα διώξει τυχόν νερό μέσα από τα ηχεία.

Βαθιά και Δυναμικά Προβλήματα

Ενώ τα Apple Watch Series Two και νεότερα βαθμολογούνται σε περίπου 150 πόδια, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια σε αυτό το βάθος. Αντίθετα, οι σφραγίδες έχουν δοκιμαστεί σε πίεση ισοδύναμη με 150 πόδια (πέντε ατμόσφαιρες) σε στατικό νερό. Ωστόσο, είναι εύκολο να ξεπεράσετε αυτήν την πίεση ακόμη και σε ρηχά νερά, αν πέσετε ενώ κάνετε θαλάσσιο σκι ή σκουπιστείτε ενώ κάνετε σερφ.

  10 καλύτερες εφαρμογές και συμβουλές macOS του 2016

Έτσι, παρόλο που ένα πρόσφατο Apple Watch είναι θεωρητικά ικανό να επιβιώσει σε βάθη κατάδυσης, σχεδόν σίγουρα δεν θα το κάνει στην πράξη. Ομοίως, εάν σκοπεύετε να κάνετε κάτι γρήγορο, σκληρό ή δραματικό στο νερό, είναι καλύτερο να αφήσετε το ρολόι σας σε ξηρή γη.

Ακόμη και η βολή από ένα ύψος στο βαθύ άκρο μιας πισίνας θα μπορούσε να είναι αρκετή για να βλάψει το Apple Watch σας.

Πλύσιμο μετά τη χρήση

Οι σφραγίδες σε ένα Apple Watch δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στη διάβρωση ή στα χημικά. Μετά το μπάνιο, είτε σε πισίνα είτε στη θάλασσα, θα πρέπει να πλένετε το ρολόι σας με καθαρό νερό.

Επίσης, ενώ μπορείτε να φοράτε ένα Series Two ή νεότερο στο ντους, μερικές από τις χημικές ουσίες σε σαμπουάν, σαπούνια και