Προστατέψτε τον εαυτό σας και το αυτοκίνητό σας με αυτές τις 9 καλύτερες κάμερες

Οι κάμερες Dashcam είναι βιντεοκάμερες μικρού μεγέθους που τοποθετούνται στο ταμπλό ή στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου για να καταγράφουν το περιβάλλον κατά την οδήγηση. Συνήθως τους τροφοδοτεί μια θύρα USB. Μια κάμερα ταμπλό εγγράφει βίντεο σε μια κάρτα μνήμης, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη.

Οι κάμερες Dash μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς, όπως η καταγραφή αποδεικτικών στοιχείων σε περίπτωση ατυχήματος, η παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού και η καταγραφή γραφικών απόψεων. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο ασφαλείας για την αποτροπή κλοπής και βανδαλισμού, κάτι που βοηθά στη διεκδίκηση ασφάλισης και στην αναφορά κλοπής.

Οι σύγχρονες κάμερες διαθέτουν τυπικές λειτουργίες παρακολούθησης GPS, συνδεσιμότητας Wi-Fi και ανίχνευσης κίνησης. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ακόμη και ενσωματωμένες οθόνες για ζωντανή προβολή ή αναπαραγωγή εγγεγραμμένων πλάνα. Και μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε το αρχείο βίντεο στο κινητό με τη βοήθεια του Wi-Fi.

Λόγοι χρήσης Dashcams

Έχουμε καταγράψει τη σημασία της κάμερας ταμπλό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητες οι κάμερες, ανάλογα με τη χρήση, την τεχνολογία, τη συμπεριφορά του οδηγού κ.λπ.

Αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος: Οι κάμερες Dashcam μπορούν να καταγράψουν πλάνα ενός ατυχήματος ή οποιουδήποτε ατυχήματος, παρέχοντας πολύτιμα στοιχεία για ασφαλιστικές αξιώσεις ή νομικές διαδικασίες. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα της κάμερας ταμπλό.

Προστασία κατά της απάτης: Μπορούν να βοηθήσουν τους οδηγούς ενάντια σε δόλιες αξιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των σταδιακών ατυχημάτων ή των χτυπημάτων. Τα πλάνα λειτουργούν ως ακλόνητα στοιχεία σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Παρακολούθηση της οδηγικής συμπεριφοράς: Οι κάμερες Dashcam μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της οδηγικής συμπεριφοράς και των δεξιοτήτων με τη βοήθεια του βίντεο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μη ασφαλών συνηθειών και στη βελτίωση των οδηγικών δεξιοτήτων.

Ασφάλεια: Οι κάμερες οργάνων μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά κατά της κλοπής και να παρέχουν στοιχεία σε περίπτωση διάρρηξης ή κλοπής. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη κατά την οδήγηση αυτοκινήτου, γι’ αυτό συνιστάται η εγκατάσταση μιας κάμερας οργάνου.

Τεκμηριώστε γραφικές μονάδες δίσκου: Οι κάμερες Dashcam μπορούν να τεκμηριώσουν γραφικές μονάδες δίσκου και να καταγράψουν όμορφες προβολές σε HD ή Full HD. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να καταγράφουν και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Πώς λειτουργούν οι Dashcams με απλούς τρόπους

Αφού εξετάσετε τα πλεονεκτήματα της χρήσης κάμερες, η γνώση του τρόπου λειτουργίας τους θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση της συσκευής.

Τροφοδοσία: Οι κάμερες ταμπλό λαμβάνουν ισχύ είτε από την μπαταρία του οχήματος είτε από ξεχωριστή εσωτερική μπαταρία. Πρώτον, η κάμερα ταμπλό ξεκινά με τη βοήθεια ισχύος από αυτές τις πηγές. Οι περισσότερες από τις κάμερες ταμπλό στην αγορά ξεκινούν αυτόματα όταν ξεκινά ο κινητήρας του οχήματος και σταματούν όταν ο κινητήρας του οχήματος είναι σβηστός.

  8 Χρήσιμο λογισμικό παρακολούθησης βάσεων δεδομένων για την ανάλυση της απόδοσης

Εγγραφή βίντεο: Η κάμερα Dashcam διαθέτει κάμερα ευρείας γωνίας που καταγράφει το ευρύ φάσμα των περιοχών μπροστά από το αυτοκίνητο. Μετά την εγγραφή, το υλικό της κάμερας αποθηκεύεται στην κάρτα μνήμης ή στην εσωτερική αποθήκευση. Στις περισσότερες κάμερες ταμπλό, η κάμερα καταγράφει βίντεο με βάση τον βρόχο όπου το παλιό πλάνα αντικαθίσταται όταν το νέο υλικό εγγράφεται στην κάμερα.

Αισθητήρας G: Ο αισθητήρας G είναι επίσης ένα από τα κρίσιμα μέρη της κάμερας οργάνου, που βοηθά στην ανίχνευση αλλαγών στην κίνηση λόγω της πρόσκρουσης ή του δυνατού φρεναρίσματος. Όταν προκύψουν αυτές οι καταστάσεις, αυτό το εξάρτημα συσκευής αποθηκεύει αυτόματα το τρέχον βίντεο κλιπ για να αποτρέψει την αντικατάστασή του.

Παρακολούθηση GPS: Είναι ένα άλλο ουσιαστικό μέρος της μονάδας, που επιτρέπει στο ταμπλό να παρακολουθεί την τοποθεσία και την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Θα δείτε τη λειτουργία GPS στις περισσότερες κάμερες, η οποία είναι μια χρήσιμη λειτουργία που μπορεί να καταγράψει την τοποθεσία και την ταχύτητα με απλούς τρόπους.

Αναπαραγωγή: Μετά την εγγραφή του πλάνα στην κάμερα ταμπλό, το υλικό μπορεί να προσπελαστεί απλά με τη βοήθεια της ενσωματωμένης οθόνης ή να μεταφερθεί σε υπολογιστή ή φορητή συσκευή για να προβάλετε το υλικό ή να μοιραστείτε το εγγεγραμμένο βίντεο.

Πώς να ρυθμίσετε και να εγκαταστήσετε μια κάμερα ταμπλό στο αυτοκίνητό σας

Η τοποθέτηση της κάμερας στο αυτοκίνητο είναι απλή και μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει τελικά τον οδηγό του αυτοκινήτου σε ατυχήματα ή άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω βήμα για την εγκατάσταση του έχει έρθει στο αυτοκίνητο.

1. Επιλέξτε ένα μέρος για να εγκαταστήσετε την κάμερά σας: Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσετε είναι η τοποθεσία στην οποία θα εγκατασταθεί η κάμερα. Θα πρέπει να βρίσκεται πίσω από τον καθρέφτη, ώστε να μπορείτε να βλέπετε εύκολα τη θέα χωρίς κανένα εμπόδιο κατά την οδήγηση. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε την κατάλληλη θέση για την εγκατάσταση της κάμερας ταμπλό.

2. Καθαρίστε την περιοχή τοποθέτησης της κάμερας οργάνου: Αφού επιλέξετε τη θέση της κάμερας οργάνου, πρέπει να την καθαρίσετε σωστά εκεί που αποφασίσατε να την τοποθετήσετε στο αυτοκίνητο. Για τον καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί από μικροΐνες ή άλλο μη λειαντικό υλικό, που θα καθαρίσει αποτελεσματικά την περιοχή.

3. Τοποθέτηση του βραχίονα στήριξης: Αρχικά, πρέπει να στερεώσετε το στήριγμα στη θέση σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στο εγχειρίδιο της κάμερας οργάνου, και αυτή η οδηγία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο της κάμερας οργάνου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες σωστά, ώστε να μην αντιμετωπίζετε καμία σύγχυση κατά την προσάρτηση.

4. Κάμερα στο παρμπρίζ: Κατά την εγκατάσταση της κάμερας, αφαιρέστε το αυτοκόλλητο μαξιλαράκι στο στήριγμα στερέωσης και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την κάμερα στο παρμπρίζ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει την κάμερα στο σωστό επίπεδο, ώστε να μην αντιμετωπίσετε το πρόβλημα κατά την εγγραφή του βίντεο.

5. Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας: Αφού εγκαταστήσετε την κάμερα στο αυτοκίνητο, πρέπει να τροφοδοτήσετε με ρεύμα. Για αυτό, χρειάζεστε ένα καλώδιο τροφοδοσίας για την παροχή ρεύματος από την πρίζα που είναι διαθέσιμη στο αυτοκίνητο.

  12 καλύτερα υγρόμετρα για τη μέτρηση της υγρασίας εσωτερικού χώρου με ακρίβεια

6. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις κάμερας οργάνου: Για να βεβαιωθείτε ότι η κάμερα καταγράφει και αποθηκεύει σωστά το υλικό, πρέπει επίσης να ρυθμίσετε σωστά την κάμερα με βάση τις οδηγίες που δίνονται στη ρύθμιση της κάμερας.

Τώρα που ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε μια κάμερα dashcam, εδώ είναι μια λίστα με τις καλύτερες κάμερες για να διαλέξετε.

Nextbase Dashcam 622GW

Η κάμερα ταμπλό NEXTBASE 622GW με Alexa και Polarizing Filter είναι ο απόλυτος σύντροφος για τα ταξίδια σας. Με την ανάλυση 4K Ultra HD και το πολωτικό φίλτρο, καταγράφει εκπληκτικά πλάνα ακόμη και σε έντονο ηλιακό φως.

Η δυνατότητα What3Words εξασφαλίζει ακριβή ακρίβεια της τοποθεσίας σας, διευκολύνοντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σας εντοπίσουν σε περίπτωση ατυχήματος. Η έξυπνη λειτουργία στάθμευσης του ανιχνεύει επίσης οποιαδήποτε κίνηση γύρω από το σταθμευμένο αυτοκίνητό σας και την καταγράφει. Συνδεθείτε στην εφαρμογή NEXT BASE για εύκολη πρόσβαση στα πλάνα σας και για να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Garmin Dashcam Tandem, Εμπρός και Πίσω Διπλός φακός

Η Garmin Dashcam Tandem είναι μια πολύ γνωστή κάμερα ταμπλό που διαθέτει φακούς οπτικού πεδίου 80 μοιρών και αυτή είναι μια συμπαγής κάμερα. Όσον αφορά την ποιότητα της κάμερας, έρχεται με ανάλυση κάμερας 1440p. Επιπλέον, το Garmin Clarity HDR διαθέτει εσωτερικό φακό 720p.

Διαθέτει επίσης λειτουργία φωνητικού ελέγχου και GPS για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το αυτοκίνητο. Διαθέτει διάφορα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αυτόματου συγχρονισμού κάμερας dashcam, η οποία βοηθά στον έλεγχο της ποιότητας του βίντεο και των επιλογών εγγραφής.

Η κάμερα ταμπλό Garmin έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται συμπαγής και μπορεί να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο με απλά βήματα. Επιπλέον, συνοδεύεται από φορτιστή και θύρα USB για παροχή ρεύματος.

Vantrue N1 Pro Mini

Το Vantrue N1 Pro Mini Dashcam Full HD 1920x1080P διατίθεται σε συμπαγή σχεδιασμό. Μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς κανένα εμπόδιο. Η κάμερα ταμπλό έχει ανάλυση full HD και τραβάει έως και 30fps μαζί με τον αισθητήρα της Sony. Μπορεί να συλλάβει τη θέα από μια γωνία πλάτους 160.

Επιπλέον, διαθέτει επίσης τη λειτουργία Loop Recording, η οποία βοηθά την κάμερα να αντικαταστήσει τις παλαιότερες εγγραφές και να εγγράψει αυτόματα το νέο υλικό.

Υποστηρίζει επίσης αποθήκευση μνήμης 256 GB μέσω καρτών microSD που μπορούν να καταγράψουν και να αποθηκεύσουν μεγάλο όγκο βίντεο στην κάμερα. Η ποιότητα κατασκευής αυτής της κάμερας είναι επίσης εξαιρετική και άκαμπτη, κατασκευασμένη με συμπαγές υλικό.

Nexar Beam GPS Dashcam

Η κάμερα ταμπλό GPS Nexar Beam αλλάζει το παιχνίδι στον κόσμο της οδικής ασφάλειας. Με την κάμερα 1080p HD, μπορείτε να καταγράψετε κάθε λεπτομέρεια της οδηγικής σας εμπειρίας, διασφαλίζοντας ότι έχετε καταγράψει τυχόν περιστατικά που μπορεί να συμβούν.

Ο συμπεριλαμβανόμενος απεριόριστος χώρος αποθήκευσης σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ποτέ μήπως εξαντληθεί ο χώρος στη συσκευή σας.

Αλλά η πραγματική μαγεία συμβαίνει όταν η εφαρμογή Nexar μπαίνει στο παιχνίδι, επιτρέποντάς σας να έχετε εύκολη πρόσβαση στο υλικό σας και να το μοιραστείτε με ασφαλιστικές εταιρείες, αρχές επιβολής του νόμου ή αγαπημένα πρόσωπα σε περίπτωση ατυχήματος. Η κάμερα ταμπλό Nexar σας προσφέρει ηρεμία στο δρόμο, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο ταξίδι που ακολουθείτε.

  8 καλύτερα εργαλεία τεκμηρίωσης βάσεων δεδομένων που πρέπει να δοκιμάσετε το 2023

THINKWARE U1000

Το THINKWARE U1000 Flagship Dual Channel έχει ποιότητα βίντεο 4K Ultra HD που καταγράφει στα 30 fps. Για λήψη στα 60 fps, πρέπει να αλλάξετε τη ρύθμιση σε 2K QHD. Στις περισσότερες από τις κάμερες, βλέπετε την ευρεία γωνία που καταγράφει στις 160 μοίρες, αλλά καταγράφει έως και στις 150 μοίρες.

Γενικά η ποιότητα της κάμερας είναι εκπληκτική. Μπορεί επίσης να κάνει εγγραφή σε 4K με μέγιστη απόδοση. Ο σχεδιασμός αυτής της κάμερας είναι επίσης μοναδικός σε σύγκριση με άλλες κάμερες dash της αγοράς.

Nextbase Dashcam 522GW

Το Nextbase έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής HD 1440p, που το κάνουν διαφορετικό από την υπάρχουσα κάμερα ταμπλό που διατίθεται στην αγορά. Έρχεται με ενσωματωμένη Alexa, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή τραγουδιών και για κλήσεις. Η κάμερα ταμπλό Nextbase διαθέτει επίσης τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS, η οποία είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Διαθέτει σύνδεση Wi-Fi για τη μεταφορά αρχείων από τη μια συσκευή στην άλλη.

Έρχεται με ενσωματωμένο λογισμικό που σας βοηθά να μεταφέρετε το υλικό στους υπολογιστές με απλά βήματα. Επιπλέον, ένα από τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά αυτής της κάμερας είναι ότι διαθέτει την έξυπνη λειτουργία στάθμευσης, η οποία σας βοηθά στο παρκάρισμα.

Garmin Dashcam Mini 2

Η Garmin Dashcam έχει ευρυγώνια προβολή 140 μοιρών, εγγραφή έως και 1080p με ανάλυση Full HD. Διαθέτει επίσης λειτουργίες φωνητικού ελέγχου που υποστηρίζουν τον έλεγχο της εγγραφής βίντεο σε διάφορες γλώσσες. Επιπλέον, μπορεί επίσης να αποθηκεύσει αυτόματα βίντεο με τη βοήθεια σύνδεσης Wi-Fi.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά τη στάθμευση ενός αυτοκινήτου, τότε αυτή η κάμερα ταμπλό θα σας βοηθήσει κατά τη στάθμευση. Με ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό του Parking Guard, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα κατά τη στάθμευση.

Nexar Pro Dual Dashcam

Το Nexar Pro διαθέτει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας. Μπορεί να συνδεθεί με smartphone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone επτά και άνω. Η κάμερα ταμπλό έχει ανάλυση βίντεο 1080p και μπορεί να τραβήξει την προβολή βίντεο πλάτους 135°. Εάν θέλετε να τραβήξετε πολλά πλάνα στην κάμερα ταμπλό, μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια μιας κάρτας μνήμης που υποστηρίζει έως 256 GB.

Παίρνετε τη λειτουργία στάθμευσης, μια δυνατότητα που είναι διαθέσιμη στις περισσότερες κάμερες και είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να είναι διαθέσιμα. Επιπλέον, εάν θέλετε να δείτε το βίντεο στο τηλέφωνό σας, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας. Μπορείτε να εξετάσετε αυτήν την κάμερα ταμπλό για το αυτοκίνητό σας λόγω της ποιότητας και της υπηρεσίας υποστήριξής της.

Vantrue E1 Lite 1080P WiFi Mini

Εάν έχετε ελέγξει όλες τις επιλογές που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό και θέλετε να εξετάσετε κάποιες άλλες επιλογές, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Vanture E1 Lite.

Έχει ευρεία γωνία 160 μοιρών και μπορεί να τραβήξει βίντεο σε ανάλυση 1080p. Η συνδεσιμότητα σε αυτό το ταμπλό είναι επίσης άψογη. Έρχεται με 2,4G Wi-Fi & Δωρεάν APP, η οποία βοηθά στη μεταφορά του βίντεο σε άλλες συσκευές μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Τελικές λέξεις

Αν ψάχνετε για μια τέλεια κάμερα αυτοκινήτου, κάντε έρευνα και μελέτη πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν. Ο καλύτερος τρόπος είναι να αναφέρετε τις προτεραιότητές σας, όπως τον προϋπολογισμό, τη συνδεσιμότητα, την υποστήριξη, την ενημέρωση λογισμικού κ.λπ., και στη συνέχεια να αναζητήσετε την κάμερα dashcam. Επιλέξτε ένα που είναι ανθεκτικό, το καλύτερο στην κατηγορία του και σύμφωνα με τις προσδοκίες σας.