Ποιο είναι το καλύτερο VPN στις ΗΠΑ;

Αποποίηση ευθύνης: Ορισμένες σελίδες σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν σύνδεσμο συνεργατών. Αυτό δεν επηρεάζει το editorial μας με κανέναν τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι από τους οποίους μπορούν να αποφευχθούν εάν χρησιμοποιείτε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Εάν είστε τακτικός χρήστης ασύρματων hotspot, ειδικά ανοιχτών σε μέρη όπως καφετέριες, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο ευάλωτο είναι μεγάλο μέρος των δεδομένων σας.

Σκεφτείτε τους πολυάριθμους κωδικούς πρόσβασης που έχετε πληκτρολογήσει, τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που έχετε εισαγάγει και τα αναρίθμητα ονόματα χρήστη που έχετε πετάξει στον παγκόσμιο ιστό—όλα αυτά είναι ευάλωτα σε εγκληματίες που αναζητούν έναν μη κρυπτογραφημένο τρόπο στην προσωπική σας ζωή.

Τα VPN είναι επίσης ένα απαραίτητο εργαλείο για όσους ζουν σε χώρες με αυστηρούς διαδικτυακούς περιορισμούς, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Για όσους από εμάς έχουμε λιγότερη διαδικτυακή περίφραξη να αντιμετωπίσουμε, τα VPN χρησιμεύουν ως τρόπος πρόσβασης σε περιεχόμενο από άλλα έθνη χωρίς τοπικό αποκλεισμό, με πολλά VPN επί πληρωμή να δηλώνουν ανοιχτά πόσο καλά μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αμερικανικό Netflix στις ΗΠΑ όταν ταξιδεύετε. καθώς και άλλα όπως το Amazon Prime, το Hulu, το HBO Max και άλλα.

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Τα VPN είναι επίσης απίστευτα εύκολα στην εγκατάσταση. Έχουμε έναν απλό οδηγό για το πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς γίνεται.

Εάν η εταιρεία ή ο ISP σας αποκλείει ορισμένες εφαρμογές, όπως το Skype, ή ορισμένους τύπους ιστότοπων, όπως το YouTube, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να παρακάμψετε αυτούς τους αποκλεισμούς. Ποιο είναι όμως το καλύτερο VPN; Λοιπόν, δεν δημιουργούνται όλα τα VPN ίσα και πολλά εξαρτώνται από τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια VPN είναι τα καλύτερα για το 2022 και βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

Τύποι VPN

Τα VPN ανοίγουν ένα ασφαλές «τούνελ» μεταξύ του φορητού υπολογιστή, του τηλεφώνου ή του tablet σας και του παρόχου VPN. Τα δεδομένα σε αυτό το τούνελ είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο και επομένως δεν είναι αναγνώσιμα σε όποιον τυχαίνει να συλλάβει και να κοιτάξει αυτά τα δεδομένα. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και η κυβέρνηση παρακολουθούν στενά τις ενέργειες περιήγησής σας για διάφορους λόγους, και ακόμη και οι χάκερ θέλουν να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσης της πιστωτικής κάρτας ή της τράπεζας σας, εάν μπορούν να τα καταγράψουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα VPN δεν μπορεί να σπάσει, απλώς ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνετε.

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Υπάρχουν διάφοροι τύποι VPN και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χρησιμοποιώντας τον οικιακό δρομολογητή σας. Αυτή η διαδικασία σχηματίζει ένα ιδιωτικό δίκτυο για εσάς και την οικογένειά σας. Το λογισμικό VPN είναι ευρέως διαθέσιμο από διάφορους παρόχους και μπορείτε ακόμη και να κάνετε λήψη εφαρμογών VPN στο smartphone σας. Εναλλακτικά, εάν διαθέτετε Kodi ή Amazon Fire TV Stick, είναι δυνατό να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή VPN απευθείας σε αυτά για να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο εκτός της περιοχής σας.

Οι τύποι VPN περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται στα ακόλουθα:

  • Επί πληρωμή και δωρεάν
  • Ιστότοπος σε ιστότοπο που βασίζεται σε extranet (κυρίως επιχειρηματική χρήση)
  • Ιστότοπος σε ιστότοπο που βασίζεται σε ενδοδίκτυο (κυρίως επιχείρηση)
  • Απομακρυσμένη πρόσβαση (κυρίως χρήση καταναλωτή)

Η απομακρυσμένη πρόσβαση είναι πολύ συνηθισμένη για τον οικιακό χρήστη, καθώς χρησιμοποιεί απομακρυσμένους υπολογιστές και διακομιστές για τη δημιουργία ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου. Πολλές εφαρμογές υπολογιστή και φορητών υπολογιστών από διάφορους παρόχους VPN παρέχουν συνδεσιμότητα VPN μέσω αυτών των αγωγών υπολογιστών και διακομιστών, κρυπτογραφώντας και ανακατεύοντας όλα τα δεδομένα από πολλές συσκευές σε διάφορες τοποθεσίες, εμποδίζοντας οποιονδήποτε να υποκλέψει συγκεκριμένα ή μεμονωμένα δεδομένα και να αναγνωρίσει τις συσκευές αποστολής/λήψης.

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Όσον αφορά τα επί πληρωμή έναντι των δωρεάν VPN, οι επιλογές επί πληρωμή συχνά παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης/μετάδοσης και παρέχουν περισσότερες δυνατότητες VPN.

Τα επί πληρωμή VPN συχνά παρέχουν ορισμένες ή όλες τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Απεριόριστο εύρος ζώνης
  • Αποκλεισμός διαφημίσεων/κακόβουλων προγραμμάτων
  • Σουίτες προστασίας από ιούς/ασφάλεια
  • Αποκλειστικά VPN
  • Ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης
  • VPN αποκλειστικής παροχής ροής — τα δωρεάν συνήθως δεν λειτουργούν για υπηρεσίες ροής (Netflix, HBO Max, κ.λπ.)
  • Κρυπτογραφημένοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης
  • και πολλα ΑΚΟΜΑ

Οι πάροχοι προσφέρουν επίσης διαφορετικά επίπεδα υπηρεσιών και οι επιλογές σε υψηλότερες τιμές προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερα οφέλη ασφάλειας. Το πρόβλημα είναι, με τόσα πολλά από αυτά τα εργαλεία διαθέσιμα σε iOS, Android, Windows και άλλα, πώς στο καλό επιλέγετε μεταξύ τους; Είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN ή πρέπει να πληρώσετε; Εδώ είναι χρήσιμος αυτός ο οδηγός για τα καλύτερα VPN του 2022.

Κορυφαίες 5 καλύτερες υπηρεσίες VPN 2022

Ποιο είναι το καλύτερο VPN για την προστασία του απορρήτου σας; Ακολουθεί μια λίστα με τα πέντε πιο δημοφιλή VPN για να δείτε πώς συσσωρεύονται.

Αναθεώρηση ExpressVPN

Τιμή: Μέχρι 99,95 $/έτος | Βαθμολογία: 5/5

Προσφορά: Λάβετε επιπλέον 3 μήνες για το πρώτο έτος δωρεάν και εξοικονομήστε 49% στο ετήσιο πρόγραμμα Express VPN για όσο διάστημα παραμένετε συνδρομητές, καθώς και για ένα χρόνο δωρεάν απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας από το Backblaze όταν χρησιμοποιείτε τον σύνδεσμο.

Η ExpressVPN έχει την έδρα της στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, οι οποίες βρίσκονται εκτός των συμμαχιών 5, 9 και 14 Eyes. Είναι ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN γύρω, που πωλείται κυρίως για την ταχύτητα και την απόδοσή του, αλλά η συμβατότητά του με τους παρόχους ροής του δίνει μεγάλη προσοχή και για καλό λόγο. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα για να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες ροής μέσω του ExpressVPN—απλώς λειτουργεί.

Είναι σημαντικό το VPN σας να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, ειδικά αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για ροή και λήψεις μεγάλων αρχείων. Παρόλο που αυτό είναι δύσκολο να δοκιμαστεί διεξοδικά, μόνο και μόνο επειδή εμπλέκονται τόσες πολλές μεταβλητές και παράγοντες, οι δοκιμές ταχύτητάς τους ανταποκρίνονται στη διαφημιστική εκστρατεία.

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να μετρήσετε μόνοι σας (κάτι που σας προτείνω πάντα να κάνετε), οι πάροχοι VPN προσφέρουν δωρεάν δοκιμές για να σας δείξουν τι έχουν να προσφέρουν. Εάν ένας πάροχος πιστεύει ότι οι υπηρεσίες VPN του είναι ασφαλείς, ασφαλείς και αξιόπιστες, συνήθως προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, όπως με το ExpressVPN.

Ακόμη και πριν ξεκινήσετε, αξίζει να σημειωθεί ότι επιβάλλονται όρια στην ταυτόχρονη χρήση με παρόχους VPN. Το ExpressVPN επιτρέπει έως και πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις από οποιαδήποτε ποικιλία συσκευών. Η μηνιαία τιμή ξεκινά από 12,99 $ ανά μήνα (μηνιαία) ή 8,33 $ ανά μήνα (ετησίως) εάν πληρώνετε για έναν ολόκληρο χρόνο και υπάρχει ένα πακέτο 6 μηνών που φτάνει τα 9,99 $ ανά μήνα (διμηνιαία).

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με Discord

Αναθεώρηση ExpressVPN: Απόδοση και δυνατότητες

Κατά τη δοκιμή, η ταχύτητα σύνδεσης έφτασε τα δύο τρίτα περίπου κατά τη σύνδεση μέσω διακομιστών στις ΗΠΑ. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που προσφέρουν, δίνουν ή παίρνουν άλλες υπηρεσίες VPN. Τα χιλιόμετρα σας ενδέχεται να διαφέρουν, ωστόσο, ανάλογα με τον ISP σας, την τοποθεσία του διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε και την ώρα της ημέρας που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία.

Ωστόσο, η απόδοση δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν συγκρίνετε τα VPN μεταξύ τους. Ένας από αυτούς τους παράγοντες θα πρέπει να είναι η χώρα στην οποία εδρεύει η υπηρεσία και η στάση της χώρας απέναντι στο διαδικτυακό απόρρητο και την κοινή χρήση δεδομένων. Ένα άλλο θα ήταν η δέσμευση να μην κρατάτε αρχεία καταγραφής της δραστηριότητας και των συνδέσεών σας στο Διαδίκτυο.

Από την άποψη της διεπαφής χρήστη, το ExpressVPN είναι πολύ εύκολο στη χρήση

Σε αυτό το μέτωπο, το ExpressVPN είναι αποσπασματικό. Βρίσκεται στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, οι οποίες, αν και δεν αποτελούν μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελούν διοικητικό σκέλος του. Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέρος της διαβόητης ομάδας χωρών «Five Eyes» που έχουν συνάψει συμφωνίες για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους, παρακάμπτοντας έτσι πιθανώς τους εσωτερικούς περιορισμούς που διέπουν την κατασκοπεία των πολιτών του.

Ωστόσο, το ExpressVPN δεν τηρεί αρχεία καταγραφής (αρχεία των δραστηριοτήτων σας στο Διαδίκτυο), δέχεται ανώνυμες πληρωμές, είτε μέσω email είτε μέσω BitCoin, συν διαθέτει διακόπτη kill-switch, οπότε αν χάσετε τη σύνδεση, η σύνδεση στο διαδίκτυο θα τερματιστεί πριν από τη διεύθυνση IP σας διαρρέει.

ExpressVPN Review: Διεπαφή χρήστη

Από την άποψη της διεπαφής χρήστη, το ExpressVPN είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το ενεργοποιείς, διαλέγεις από τη λίστα τοποθεσιών και φεύγεις. Υπάρχει ένα βοηθητικό πρόγραμμα δοκιμής ταχύτητας, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο γρήγορος είναι οποιοσδήποτε διακομιστής προτού κάνετε κλικ σε αυτόν, κάτι που είναι σημαντικό εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για ροή βίντεο HD. Αν και χρειάζονται λίγα λεπτά για να εκτελεστεί, αφού ολοκληρωθεί, μπορείτε να ταξινομήσετε τους διακομιστές κατά ταχύτητα λήψης, καθυστέρηση και τοποθεσία, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Το μόνο εκνευριστικό είναι ότι πρέπει να αποσυνδεθείτε για να αλλάξετε τη θέση και τις ρυθμίσεις του διακομιστή, κάτι που δεν θα θέλετε να κάνετε πολύ συχνά, καθώς χρειάζεται λίγος χρόνος για να δημιουργήσετε μια σύνδεση κάθε φορά. Η μόνη άλλη ουσιαστική ρύθμιση που μπορείτε να αλλάξετε, από όλες, είναι το πρωτόκολλο.

Συνολικά, το ExpressVPN είναι μια σταθερή, ολοκληρωμένη προσφορά, ειδικά με αυτό το εύχρηστο εργαλείο δοκιμής ταχύτητας, αλλά δεν είναι χωρίς τις αδυναμίες του. Το μεγαλύτερο από όλα αυτά τα προβλήματα είναι το κόστος, σε σύγκριση με το NordVPN, το οποίο είναι μόνο 48 $ ετησίως.

Αγοράστε ExpressVPN τώρα

Αναθεώρηση NordVPN

Τιμή: Από 143,88 $/έτος | Βαθμολογία: 5/5

Το NordVPN βρίσκεται στον Παναμά, ο οποίος δεν αποτελεί μέρος των συμμαχιών 5, 9 ή 15 Eyes. Η εταιρεία σημειώνει πολλά από τα βασικά κουτιά VPN. Έχει μια πολιτική μη καταγραφής, βρίσκεται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των κυβερνήσεων που διστάζουν το απόρρητο και προσφέρει ενδιαφέρουσες λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες αλλού, όπως διπλή κρυπτογράφηση και δυνατότητα επιλογής εάν συνδέεστε μέσω “υπερταχυτέρων διακομιστών” ή με επιπλέον ασφάλεια.

Έχετε επίσης υποστήριξη kill switch, δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας σε έως και έξι συσκευές ταυτόχρονα και υποστήριξη σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες. Το κόστος της Nord είναι πολύ υψηλό στα 11,99 $ το μήνα για οποιαδήποτε επιλογή συνδρομής, αλλά εκτελεί προσφορές που μειώνουν τις τιμές για καθεμία και διαθέτουν σταθερά πρωτόκολλα ασφαλείας, κορυφαίες υπηρεσίες, πολύ γρήγορες ταχύτητες, πάνω από 5.000 διακομιστές παγκοσμίως, διπλά VPN και εξοπλισμός υψηλής ασφάλειας που αντισταθμίζει την τιμή.

Το μόνο σημαντικό πρόβλημα με το NordVPN είναι η δωρεάν δοκιμή, η οποία «κάπως» ξεγελάει τους ανθρώπους. Το NordVPN δεν έχει “τεχνικά” δωρεάν δοκιμή. Πρέπει να πληρώσετε για την υπηρεσία και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης για επιστροφή χρημάτων πριν περάσουν οι αρχικές 30 ημέρες. Αυτό το σενάριο σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μια δωρεάν δοκιμή, ας πούμε έτσι, αλλά στη συνέχεια χάνετε τη συνδρομή προσφοράς για να πάρετε πίσω τα χρήματά σας ή συνεχίζετε να πληρώνετε και δεν έχετε καθόλου δωρεάν δοκιμή.

Ανεξάρτητα από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υπηρεσιών NordVPN, είναι απλές στη χρήση: απλώς επιλέξτε τη χώρα στην οποία θέλετε να συνδεθείτε και φύγετε. Η λειτουργία Smart Play (TM) χρησιμοποιεί αυτόματα τεχνολογία και διαδικασίες αναδρομολόγησης DNS για να επιτρέψει σε υπηρεσίες ροής όπως το Netflix, το Hulu και άλλα να λειτουργούν χωρίς καμία προσπάθεια εκ μέρους σας. Επιτρέπει επίσης σε συγκεκριμένους ιστότοπους και άλλους τύπους συνδέσεων να λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα VPN.

Συνολικά, όμως, το NordVPN είναι μια σταθερή υπηρεσία VPN με πολλές δυνατότητες, εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής και κορυφαία επιλογή μεταξύ των ανταγωνιστών του.

Αγοράστε το NordVPN τώρα

Κριτική CyberGhost VPN

Τιμή: Δωρεάν ή έως 29,77 $/έτος | Βαθμολογία: 4/5

Η CyberGhost κυκλοφορεί από το 2011 και έχει την έδρα της στη Ρουμανία, η οποία τους απαλλάσσει από τις δικαιοδοσίες 5, 9 και 14 Eyes.

στο παιχνίδι VPN από την αρχή του διαδικτύου – τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται. Είναι αρκετά δημοφιλές ως αποτέλεσμα αυτού, αλλά δεν είναι το φθηνότερο στο μπλοκ, κοστίζει μεταξύ 3,74 £ και 3,99 £ το μήνα για μια υπηρεσία που παρέχει σύνδεση μόνο για μία συσκευή.

Μόνο η υπηρεσία Premium Plus, η οποία είναι ακριβή 70 £/έτος, σας το δίνει και ακόμη και τότε δεν λαμβάνετε τόσες πολλές ταυτόχρονες συσκευές όπως το NordVPN.

Αυτά τα χρήματα σας αγοράζουν μια καλή επιλογή υπηρεσιών, ωστόσο, και η μακρόχρονη εμπειρία του CyberGhost σημαίνει ότι η κάλυψη της χώρας και ο αριθμός των διαθέσιμων διακομιστών είναι εντυπωσιακός. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε 636 ζωντανούς διακομιστές σε 30 χώρες παγκοσμίως.

Η CyberGhost έχει βεβαιωθεί ότι έχουν σημειωθεί όλα τα κύρια τετραγωνίδια. Λαμβάνετε κάλυψη πλατφόρμας σε Windows, OS X, Android, iOS και Linux, καθώς και μια επέκταση Chrome. Το λογισμικό διαθέτει ενσωματωμένο διακόπτη kill, ο οποίος διακόπτει τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο σε περίπτωση διακοπής της υπηρεσίας, αποτρέποντας τη διαρροή IP. Η εταιρεία έχει επίσης μια πολιτική μη καταγραφής και δεδομένου ότι εδρεύει στη Ρουμανία, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να κοινοποιηθούν τυχόν δεδομένα που διατηρεί για εσάς με άλλες χώρες εν αγνοία σας.

Και, σαν να δικαιολογείται το υψηλό κόστος, υπάρχει ένα σωρό πρόσθετα στοιχεία, από προστασία κατά του κακόβουλου λογισμικού μέχρι αποκλεισμό του προγράμματος παρακολούθησης διαφημίσεων και συμπίεση δεδομένων για ταχύτερη περιήγηση. Δεν είμαι σίγουρος, ωστόσο, ότι οποιοσδήποτε αριθμός λειτουργιών μπόνους αντισταθμίζει αυτό που είναι, βασικά, μια υπηρεσία που είναι εξαιρετικά υπερτιμημένη.

Εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι προστασία για τις δραστηριότητές σας στο ασύρματο hotspot, η δωρεάν εγκατάσταση του CyberGhost σημαίνει ότι αξίζει να το εξετάσετε. Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την τοποθεσία σας με μη αυτόματο τρόπο και όταν συνδέεστε για πρώτη φορά, πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά σε μια “ουρά”, αλλά δεν υπάρχει όριο δεδομένων όπως με το SurfEasy και βρήκα την ταχύτητα όταν δοκίμαζα να είναι τόσο γρήγορη τοπικά ως σύνδεσή μου που δεν προστατεύεται από VPN.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Πακιστάν χρησιμοποιώντας ένα VPN

Ωστόσο, ως μια ολοκληρωμένη προσφορά, το CyberGhost απλώς δεν είναι αρκετά ψηλά με τα καλύτερα γύρω, και αυτό οφείλεται κυρίως στο κόστος του.

Αγοράστε το CyberGhost τώρα

SurfEasy Review

Τιμή: Δωρεάν ή έως 47,88 $/έτος. Μόνο για κινητά: 29,88 $/έτος | Βαθμολογία: 4/5

Ανήκει στην Opera, τον προγραμματιστή του προγράμματος περιήγησης ιστού, το SurfEasy εδρεύει στον Καναδά, το οποίο είναι το πρώτο σημάδι ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν εξετάζετε αυτό το VPN – αν ενδιαφέρεστε για το απόρρητο, δηλαδή. Ο Καναδάς είναι μέρος της διαβόητης ομάδας χωρών Five Eyes που είναι γνωστό ότι έχουν συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ τους (οι άλλες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία).

Ωστόσο, το SurfEasy εφαρμόζει τουλάχιστον μια πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής, επομένως εάν τα δεδομένα σας καταλήξουν ποτέ σε λάθος χέρια, δεν θα είναι τα δεδομένα χρήσης του Διαδικτύου σας.

Ωστόσο, εάν το μόνο για το οποίο χρειάζεστε ένα VPN είναι για προστασία Wi-Fi hotspot, υπάρχουν ορισμένα πράγματα για να προτείνετε την υπηρεσία. Όπως το NordVPN, έχει καλή τιμή, με συνδρομές που ξεκινούν από 4 $ το μήνα, αν πληρώνετε ετησίως. Σε αντίθεση με το NordVPN, είναι εύκολο στη δοκιμή, είτε χρησιμοποιώντας τη δωρεάν υπηρεσία περιορισμένου εύρους ζώνης, η οποία περιορίζει τη χρήση στα 500 MB ανά μήνα είτε εκμεταλλευόμενοι την επταήμερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Υπάρχει επίσης κάλυψη όλων των πλατφορμών που θα μπορούσατε να χρειαστείτε, ακόμη και μια φθηνότερη υπηρεσία μόνο για κινητά, εάν θέλετε προστασία μόνο για ένα tablet ή smartphone Android ή iOS. Αυτό αποδίδει 3 $/μήνα αν πληρώνετε ετησίως.

Σε άλλους τομείς, ωστόσο, το SurfEasy βρίσκεται σε αδυναμία. Οι τοποθεσίες διακομιστών του δεν είναι τόσο διαδεδομένες όσο άλλες – μόνο σε 13 χώρες – αν και καλύπτονται όλες οι κύριες τοποθεσίες. Η πλήρης υπηρεσία σάς επιτρέπει έως και πέντε συσκευές ταυτόχρονα, μία λιγότερο από το NordVPN, δεν συνοδεύεται από διακόπτη kill για βοήθεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και δεν υποστηρίζει ανώνυμες πληρωμές.

Είναι εύκολο στη χρήση και η ενσωμάτωση για κινητά είναι κομψή – μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος που ενσωματώνεται με το μενού Σήμερα στο iOS, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε την υπηρεσία και να αλλάζετε τοποθεσίες από οπουδήποτε. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετά εδώ για να το ξεπεράσουμε μπροστά στα αγαπημένα μας.

Αγοράστε SurfEasy τώρα

Ανασκόπηση VPN του προγράμματος περιήγησης Opera

Τιμή: Δωρεάν | Βαθμολογία: 3/5

Η εταιρεία προγράμματος περιήγησης από τη Νορβηγία κατέχει ήδη την υπηρεσία VPN στο SurfEasy, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δημιουργήσει μια εγκατάσταση VPN στο πρόγραμμα περιήγησής της. Αυτό είναι διαθέσιμο μόνο μέσω της έκδοσης προγραμματιστή του προγράμματος περιήγησης προς το παρόν και μόνο σε μια καρτέλα ιδιωτικής περιήγησης, αλλά είναι εντυπωσιακά χωρίς περιορισμούς για μια υπηρεσία που δεν κοστίζει τίποτα.

Δεν υπάρχει καθόλου όριο δεδομένων και μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε την τοποθεσία σας, αν και η λίστα των διαθέσιμων χωρών είναι κάπως περιορισμένη σε σύγκριση με περισσότερες premium υπηρεσίες. Μπορείτε να επιλέξετε μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή.

Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να ανοίξετε ένα ιδιωτικό παράθυρο και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο κουμπί VPN που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του πλαισίου διεύθυνσης στο επάνω μέρος. Αυτό ανοίγει ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία και να επιλέξετε πού θέλετε να τερματιστεί η σύνδεσή σας. Δείχνει επίσης την τρέχουσα διεύθυνση IP σας και πόσα δεδομένα έχετε χρησιμοποιήσει στην υπηρεσία τον τρέχοντα μήνα. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι χρειάζεστε μια πληρωμένη, απεριόριστη υπηρεσία VPN, ίσως αξίζει να το δοκιμάσετε για να δείτε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε πραγματικά.

Δεδομένου ότι η υπηρεσία λειτουργεί από την ίδια εταιρεία VPN που λειτουργεί και η Opera, το Opera VPN έχει πολλά από τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά και περιορισμούς. Δεν υπάρχει δυνατότητα kill switch, για παράδειγμα, οπότε αν η υπηρεσία πέσει εκτός λειτουργίας, θα μείνετε εκτεθειμένοι. Υποθέτοντας όμως ότι λειτουργεί με το ίδιο σύνολο πολιτικών με το SurfEasy, δεν θα διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής της διαδικτυακής σας δραστηριότητας. Που είναι ωραίο.

Το Opera VPN δεν είναι η τελευταία λέξη στο απόρρητο ή την ασφάλεια, λοιπόν, αλλά είναι εξαιρετικά βολικό και εντελώς δωρεάν. Και όταν το δοκίμασα δεν επηρέασε πολύ την ταχύτητα λήψης. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ανάπτυξη και όχι τελικό προϊόν, είναι δύσκολο να το προτείνουμε ολόψυχα ακόμα. Ελπίζουμε να βγει από την beta πολύ σύντομα.

Κάντε λήψη του προγράμματος περιήγησης Opera τώρα

Ανασκόπηση Hotspot Shield

Τιμή: 71,88 £/έτος | Βαθμολογία: 4/5

Θα χάνετε πάντα ένα συγκεκριμένο ποσό εύρους ζώνης όταν εκτελείτε ένα VPN, αλλά δεν είναι όλα τα VPN ίσα. Ορισμένα είναι πιο γρήγορα από άλλα, κάτι που είναι υπέροχο αν είστε χρήστης του BitTorrent που θέλει να προστατεύσει την ταυτότητά του. Το Hotspot Shield είναι από τις πιο γρήγορες υπηρεσίες VPN που έχουμε συναντήσει, και ακόμη και όταν συνδεόμαστε στον Ατλαντικό μέσω ΗΠΑ, είδαμε ταχύτητες λήψης να έφτασαν στο 78% όσο ήταν όταν εκτελούσαμε μια μη προστατευμένη σύνδεση.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα αρνητικά. Όταν το δοκιμάσαμε, διαπιστώσαμε ότι το αμερικανικό Netflix ήταν μπλοκαρισμένο και δεδομένου ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στις ΗΠΑ, τα διαπιστευτήριά του για το απόρρητο δεν είναι τα καλύτερα.

Ωστόσο, παραμένει μια καλή επιλογή εάν δεν σκοπεύετε να διαρρέετε άκρως απόρρητα κυβερνητικά μυστικά και η εταιρεία δηλώνει ότι δεν διατηρεί πληροφορίες σχετικά με το τι λαμβάνετε στο διαδίκτυο.

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά για το VPN σας, τα καλά νέα είναι ότι το Hotspot Shield προσφέρει μια δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας που επιτρέπει απεριόριστη περιήγηση, με το catch που δεν μπορείτε να ορίσετε τη χώρα από την οποία θέλετε να περιηγηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι η δωρεάν έκδοση δεν είναι πολύ χρήσιμη αν θέλετε να παρακολουθήσετε το Netflix των ΗΠΑ ή το BBC iPlayer από το εξωτερικό, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να δοκιμάσετε την υπηρεσία για να δείτε αν σας αρέσει.

Αγοράστε το Hotspot Shield τώρα

Αναθεώρηση PureVPN

Τιμή: £48/έτος | Βαθμολογία: 5/5

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN επηρεάζουν αρνητικά την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Συνήθως βλέπουμε μείωση 30% στις ταχύτητες λήψης όταν συνδεόμαστε με διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ, κάτι που για τους περισσότερους σκοπούς είναι ένας αποδεκτός συμβιβασμός.

Ωστόσο, εάν οι δραστηριότητές σας VPN απαιτούν την ταχύτερη, πιο αξιόπιστη σύνδεση, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το Pure VPN. Στις δοκιμές μας, είδαμε ταχύτητες που μειώθηκαν μόνο κατά 11% μέσω του διακομιστή υπηρεσιών της Νέας Υόρκης σε σύγκριση με μια απροστάτευτη σύνδεση με τον κανονικό μας ISP, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν σίγουρα θα μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο ροής χωρίς διαρκή προσωρινή αποθήκευση.

Αυτά είναι καλά νέα, αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι το PureVPN είναι αρκετά καλά προικισμένο. Μας άρεσε η διεπαφή, ιδιαίτερα η λειτουργία ροής, η οποία προσφέρει μια απλή λίστα υπηρεσιών βίντεο κατά παραγγελία που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν δεκαοκτώ υπηρεσίες που αναφέρονται, συμπεριλαμβανομένων των HBO Now, Hulu, BBC iPlayer και US Netflix.

  5 καλύτερα VPN για Crypto Trading

Το τελευταίο λειτούργησε τέλεια, αν και λάβετε υπόψη ότι με το Netflix να εργάζεται ενεργά για τον αποκλεισμό VPN όπως το PureVPN, αυτή η απεριόριστη πρόσβαση ενδέχεται να μην λειτουργεί στο μέλλον.

Αλλού, υπάρχουν περισσότερα καλά νέα. Το PureVPN εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο δεν έχει κανόνες διατήρησης δεδομένων, επομένως οι δραστηριότητές σας στο Διαδίκτυο θα πρέπει να είναι ασφαλείς από τα αδιάκριτα βλέμματα και μπορείτε επίσης να πληρώσετε για την υπηρεσία με μια ποικιλία από δωροκάρτες και κρυπτονομίσματα.

Το μόνο ελαφρύ πρόβλημα είναι ότι το PureVPN δεν είναι φθηνό και δεν υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 8 £ ανά μήνα (10 $), ενώ η συνδρομή ενός έτους κοστίζει περίπου 48 £ (60 $). Ωστόσο, εάν η ανάγκη σας για απόδοση υπερτερεί όλων των άλλων, αυτό το τίμημα αξίζει να πληρώσετε.

Αγοράστε PureVPN τώρα

Nordvpnsurfeasyhidemyascybresshopera browser vpnexpressvpnloadspanamacanadaukromanianwayprishish Virthysservers100 +, σε 47 Χώρες13 Χώρες 920 +, σε 120+ Χώρες 636, σε 30 Χώρες5 Χώρες100, OperaWindows, OS X, Android, iOS, Windows, OS X, Linux Android, iOS, ChromeOpera για Windows και OS X (έκδοση προγραμματιστή)Windows, OS X, Linux, iOS, AndroidΔωρεάν δοκιμή/υπηρεσία; (περιορισμοί) 3 ημέρες (κατόπιν αιτήματος) Χωρίς δωρεάν δοκιμή, παράθυρο επιστροφής χρημάτων 7 ημερών, περιορισμένη δωρεάν υπηρεσία (όριο εύρους ζώνης 500 MB/mth) Χωρίς δωρεάν δοκιμή, παράθυρο επιστροφής χρημάτων 30 ημερών Χωρίς δωρεάν δοκιμή, εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, δωρεάν υπηρεσία (περιορισμένη ταχύτητα και τοποθεσία) Δωρεάν δοκιμή 1 ημέρας (μόνο για κινητά), 30 ημέρες εγγύηση επιστροφής χρημάτωνΑριθμός ταυτόχρονων συσκευών6521 (5 με υπηρεσία Premium Plus) N/A5 Kill switch; Ναι Όχι Όχι Ναι Όχι Επιτρέπονται Torrents; Ναι Ναι Ναι Ναι (μόνο υπηρεσία PremiumnonyA) επιλογές πληρωμήςBitcoin, Paymentwall, BraintreeNoNoEmail, Bitcoin, μετρητά (μόνο σε ορισμένες χώρες) N/AEmail, BitcoinExtrasTor μέσω VPN, Smart PlayAd tracker blocking Ασφαλής δέσμευση IP, δοκιμή ταχύτητας διακομιστή, τυχαία αλλαγή διεύθυνσης IPΑνώνυμο πρόγραμμα περιήγησης διακομιστή μεσολάβησης, anti-malware, αναγκαστική https, διαφήμιση αποκλεισμός ιχνηλάτη, συμπίεση δεδομένων, δοκιμή ταχύτητας διακομιστή

Καλύτερες υπηρεσίες VPN: Βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την απόκτηση ενός VPN

Υπάρχουν εκατοντάδες VPN εκεί έξω και το τοπίο αλλάζει διαρκώς, επομένως είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να αξιολογείτε αυτά που συναντάτε. Παραθέτω παρακάτω ορισμένους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν βρείτε κάποιο άλλο που είναι φθηνότερο και φαίνεται να προσφέρει περισσότερα για τα χρήματά σας.

Παράγοντας #1: Απόρρητο

  • Εφόσον ο πάροχος VPN είναι το μόνο μέρος που γνωρίζει ποιος είστε και τι κάνετε στο διαδίκτυο, τον εμπιστεύεστε; Πώς ξέρετε εάν δεν πρόκειται να πουλήσουν τις πληροφορίες σας στον πλειοδότη; Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν η ασφάλειά τους είναι μέχρι το μηδέν; Πώς ξέρετε ότι δεν θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα δεδομένα σας εάν η κυβέρνηση έρθει να σας καλέσει;
  • Πρώτον, είναι η εταιρεία αρκετά μεγάλη; Έχει μια κοινότητα χαρούμενων και ικανοποιημένων χρηστών; Απαντά σε αιτήματα υποστήριξης αμέσως; Μπορείτε να το μάθετε κάνοντας μια ανασκαφή σε διαδικτυακά φόρουμ.
  • Στη συνέχεια, αναζητήστε VPN που δεν περιέχουν αρχεία καταγραφής της χρήσης σας στο Διαδίκτυο. Εάν μια εταιρεία VPN δεν διατηρεί αρχείο της δραστηριότητάς σας στο Διαδίκτυο, τότε αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να παραβιαστούν ή να παραδοθούν σε περίπτωση επίσημου αιτήματος. Γενικά θα βρείτε αυτές τις πληροφορίες στη σελίδα «Σχετικά με εμάς» ενός παρόχου VPN ή θα καλύπτονται από τους όρους και τις προϋποθέσεις.
  • Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η τοποθεσία. Εάν μια εταιρεία VPN εδρεύει σε μια χώρα που θεωρεί αποδεκτή την κατασκοπεία των πολιτών της (είτε άμεσα είτε έμμεσα), τότε μπορεί να είναι μια υπηρεσία που θέλετε να αποφύγετε.
  • Μπορείτε να πληρώσετε ανώνυμα; Κάθε αξιόλογος πάροχος VPN προσφέρει μια ποικιλία από ανώνυμες μεθόδους πληρωμής.
  • Καλύτερες υπηρεσίες VPN: Απόδοση και δυνατότητες

  • Μια άλλη σημαντική παράμετρος όταν πρόκειται για την επιλογή ενός VPN είναι η απόδοσή του. Ένας πάροχος VPN μπορεί να έχει πολλές χιλιάδες πελάτες, όλοι από τους οποίους θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω της ίδιας επιλογής διακομιστών. Αυτές οι συνδέσεις θα είναι συχνά βαριές σε δεδομένα – ροές βίντεο, μεγάλες λήψεις και ούτω καθεξής – και ο πάροχος VPN πρέπει επίσης να κρυπτογραφήσει αυτές τις ροές δεδομένων, ώστε να δείτε την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο να χτυπά.
  • Η απόδοση ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία VPN εκείνη τη στιγμή (διαμάχη) – ακόμη και τον καιρό έξω, επομένως είναι δύσκολο να το δοκιμάσετε αξιόπιστα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μόνοι σας για λίγο για να δείτε αν είναι μέχρι το σημείο.
  • Θα θέλετε επίσης το πιο πλήρως εξοπλισμένο VPN που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Ένα από τα κύρια ζητήματα θα είναι η υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών. Με άλλα λόγια, η επιλεγμένη υπηρεσία σας υποστηρίζει όλους τους κύριους τύπους συσκευών και λειτουργικών συστημάτων – Windows, OS X, iOS, Android και Linux; Οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε πολλές συσκευές και δεν θέλετε να πληρώνετε επιπλέον μόνο για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο τηλέφωνο και τον φορητό υπολογιστή σας.
  • Η τοποθεσία και ο αριθμός των διακομιστών που λειτουργεί ένα VPN είναι μια άλλη κύρια ανησυχία. Εξάλλου, αν σας ενδιαφέρει να παραπλανήσετε την τοποθεσία σας, χρειάζεστε διακομιστές που βρίσκονται στη χώρα που θέλετε να μοιάζουν με την περιοχή από την οποία κάνετε περιήγηση.
  • Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υποστήριξη για λήψεις torrent και λειτουργία kill switch. Το πρώτο θα πρέπει να είναι προφανές: δεν επιτρέπουν όλοι οι πάροχοι VPN λήψεις torrent, οπότε αν αυτό θέλετε, ελέγξτε πρώτα. Το τελευταίο είναι ένα δίχτυ ασφαλείας που παρακολουθεί τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο για διακοπή VPN (συμβαίνουν όντως), κλείνοντάς το για να αποτρέψει την έκθεση της δικής σας διεύθυνσης IP. Αυτό ονομάζεται διαρροή IP.
  • Ό,τι κι αν κάνετε, ωστόσο, φροντίστε να το δοκιμάσετε πριν αγοράσετε. Οι περισσότερες εταιρείες VPN προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο, ώστε να μπορείτε να δώσετε στην υπηρεσία μια στεγνή λειτουργία πριν εγγραφείτε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι, παρόλο που οι δυνατότητες συσσωρεύονται, η απόδοση δεν είναι αρκετά καλή ή ότι η υπηρεσία συνεχίζει να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται χωρίς να το γνωρίζετε.

    Και να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχει αντικατάσταση για ένα VPN επί πληρωμή. Τα δωρεάν VPN είναι δέκα μια δεκάρα, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν κάποιο συμβιβασμό: αυτός μπορεί να είναι περιορισμός χαρακτηριστικών, ανώτατο όριο απόδοσης ή περιορισμός κυκλοφορίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν ενδιαφέρεστε για το απόρρητό σας, αξίζει να το πληρώσετε.

    VPN στο Ηνωμένο Βασίλειο

    Δεδομένης της αύξησης της δημοτικότητας του VPN, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε για το καλύτερο που θα χρησιμοποιήσετε. Ας ελπίσουμε ότι οι προτάσεις μας βοήθησαν. Θυμηθείτε ότι ένα VPN είναι τόσο καλό όσο οι πρακτικές και η εφαρμογή του, εάν καταγράφει τη δραστηριότητα και πουλήσει τα δεδομένα σας, δεν είναι καλύτερο από έναν ISP που κάνει το ίδιο.

    Τι VPN χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε την κοινότητα στα σχόλια παρακάτω.

    Ποια είναι η διαφορά μεταξύ VPN και Proxies;

    Μια εναλλακτική λύση στα VPN είναι τα proxies. Τα VPN δρομολογούν όλη την επισκεψιμότητα μέσω του διακομιστή VPN, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων και των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε σε φορητό υπολογιστή ή τηλέφωνο, αλλά οι διακομιστής μεσολάβησης λειτουργούν σαν φίλτρα μόνο για τον ιστό.

    Ένας διακομιστής μεσολάβησης ισχύει μόνο για το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Οι πρόσθετες πληροφορίες ασφάλειας, ταχύτητας και τοποθεσίας ισχύουν μόνο για ιστοσελίδες. Ένας διακομιστής μεσολάβησης θα αγνοήσει όλες τις άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται.