Ποιο είναι το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει γίνει η τάση στον σύγχρονο κόσμο. Από αυτή την άποψη, το Wix και το Shopify είναι από τους πιο χρησιμοποιούμενους κατασκευαστές ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Wix εναντίον Shopify, με ποιο οικοδόμο πρέπει να συμβιβαστείτε;

Με ένα πρόγραμμα δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε τα πάντα από την αρχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμόσιμα θέματα/πρότυπα και διάφορες ενσωματώσεις για να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό κατάστημα. Τα προγράμματα δημιουργίας ιστοτόπων έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους χρήστες να ξεκινούν καταστήματα και άλλους ιστότοπους χωρίς κωδικοποίηση.

Η επιλογή του κατάλληλου εργαλείου δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου θα σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα κατά την κατασκευή του επόμενου ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Η ιδανική πλατφόρμα θα σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε παραγγελίες και να επεξεργάζεστε εύκολα τις πληρωμές. Η ευελιξία και η επεκτασιμότητα μιας πλατφόρμας είναι άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού επιλέξετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνω το Wix και το Shopify, τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους για να σας βοηθήσω να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Τι είναι το Wix;

Το Wix είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων που βασίζεται σε σύννεφο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να ξεκινούν ιστότοπους μέσω του εύχρηστου επεξεργαστή του. Η πλατφόρμα διαθέτει πάνω από 900 επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές βιομηχανίες και εξειδικευμένες θέσεις. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων, μπορείτε να επιλέξετε έναν κενό καμβά και να σχεδιάσετε τα πάντα από την αρχή.

Η πλατφόρμα διαθέτει πλήρη στοίβα εργαλεία ανάπτυξης ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο. Το Wix σάς επιτρέπει να εισάγετε προσαρμοσμένα λογότυπα και να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα που να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα της επωνυμίας σας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης Wix;

  • Πλατφόρμα all-in-one: Το Wix σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και μια φιλοξενία από την πλατφόρμα του. Επομένως, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε πολλές διαμορφώσεις για να ξεκινήσετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Φιλική προς το χρήστη διεπαφή: Το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης φροντίζει για τα περισσότερα από τα πράγματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα κατάστημα. Δεν χρειάζεται να γράψετε κώδικα για να ενεργοποιήσετε διάφορες λειτουργίες στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας.
  • Εκτεταμένη αγορά εφαρμογών: Η αγορά εφαρμογών Wix επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν λειτουργίες όπως λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου και σύνδεση σε εφαρμογές αλληλογραφίας.
  • Χαρακτηριστικά SEO: Το Wix έχει ενσωματωμένες λειτουργίες SEO για να διασφαλίσει ότι το ηλεκτρονικό σας εμπόριο είναι ανιχνεύσιμο και ανιχνεύσιμο από τις μηχανές αναζήτησης.

Σε τι χρησιμοποιείται το Wix;

Παρόλο που συγκρίνουμε το Wix και το Shopify με βάση τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Wix για να δημιουργήσετε άλλους ιστότοπους. Στην πραγματικότητα, το Wix και το WordPress μοιράζονται διάφορα χαρακτηριστικά και είναι ανταγωνιστές για πολλά χρόνια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε:

  • Blogs
  • Ιστοσελίδες χαρτοφυλακίου
  • Κοινωνικές πλατφόρμες
  • Φόρουμ
  • Ιστότοποι μελών
  • Πλατφόρμες κρατήσεων
  • Ιστοσελίδες εκδηλώσεων

Τι είναι το Shopify;

Το Shopify είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να ξεκινούν και να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά καταστήματα. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να πραγματοποιούν πωλήσεις σε διαφορετικά μέρη, όπως σε κινητά, διαδικτυακά καταστήματα, καταστήματα ή ακόμα και αναδυόμενα καταστήματα. Το Shopify δεν περιορίζει τον τρόπο που μπορείτε να πουλήσετε τα προϊόντα σας, καθώς μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα σας σε διαδικτυακές αγορές ή ακόμα και σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  Πλήρης έλεγχος ανά εφαρμογή στον προσανατολισμό της συσκευής σας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Shopify;

  • Φιλική προς τον χρήστη διεπαφή: Αυτή η πλατφόρμα διαθέτει έναν καταπληκτικό οδηγό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε γρήγορα το κατάστημά σας. Το Shopify έχει επίσης εξαιρετικούς πόρους στους οποίους μπορείτε πάντα να ανατρέχετε όταν κολλάτε.
  • Υποστηρίζει ολόκληρη την κοινότητα ηλεκτρονικού εμπορίου: Το Shopify μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιχειρηματίες εκτός σύνδεσης και διαδικτυακούς επιχειρηματίες.
  • Ένα μεγάλο μέρος εφαρμογής: Μπορείτε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του καταστήματος Shopify χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων που φιλοξενούνται στην αγορά.
  • Scalable: Το Shopify έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσεται μαζί σας καθώς μεγαλώνει η εφαρμογή σας. Η πλατφόρμα είναι επίσης ευέλικτη, επιτρέποντάς σας να προσθέτετε ή να διαγράφετε αντικείμενα χωρίς να επηρεάζετε τη λειτουργικότητα του καταστήματός σας.
  • Εξαιρετικά προσαρμόσιμο: Το Shopify σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το κατάστημά σας ώστε να ταιριάζει με τις μοναδικές ανάγκες της επωνυμίας και τη φωνή σας. Μπορείτε να εισαγάγετε ένα λογότυπο και να αλλάξετε γραμματοσειρές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Wix εναντίον Shopify: Σύγκριση βαθιάς κατάδυσης

#1. Ευκολία στη χρήση

Τα προγράμματα δημιουργίας ιστοτόπων έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν ακόμη και μη κωδικοποιητές να δημιουργήσουν ιστότοπους. Αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν τα εξής:

Το Wix απευθύνεται σε άτομα με περιορισμένες δεξιότητες σχεδιασμού και κωδικοποίησης, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται επαγγελματικούς ιστότοπους. Βρήκα ότι το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης είναι εύκολο στη χρήση καθώς δημιουργείτε διαφορετικές ενότητες σελίδας.

Μπορείτε να προσθέσετε νέες σελίδες με ένα μόνο κλικ όταν χρησιμοποιείτε το Wix. Βρήκαμε επίσης το πρόγραμμα δημιουργίας “What You See Is What You Get” (WYSIWYG) σε αυτήν την πλατφόρμα συναρπαστικό, καθώς σας επιτρέπει να βλέπετε τις αλλαγές καθώς δημιουργείτε το κατάστημά σας σε πραγματικό χρόνο.

Το Shopify σχεδιάστηκε ειδικά για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ως εκ τούτου, αυτή η πλατφόρμα διαθέτει διάφορα ενσωματωμένα εργαλεία που βοηθούν στην γρήγορη εκκίνηση ενός καταστήματος. Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να είναι απαιτητική καθώς πρέπει να ασχοληθείτε με παραλλαγές προϊόντων, διαχείριση καλαθιού αγορών, τιμολόγηση, εκπλήρωση παραγγελιών… κ.λπ. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη όλων αυτών των χαρακτηριστικών στο Shopify είναι απλή.

Ο νικητής

Δυσκολευτήκαμε να καθορίσουμε τον νικητή καθώς ο επεξεργαστής του Wix είναι εύκολος στη χρήση. Από την άλλη πλευρά, ο επεξεργαστής του Shopify έχει εκπληκτικά χαρακτηριστικά για να κάνει τη δημιουργία διαδικτυακού καταστήματος παιχνιδάκι.

#2. Θέματα και πρότυπα

Ένα πρόγραμμα δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου θα διαθέτει διάφορα θέματα και πρότυπα που μπορείτε να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες της επωνυμίας σας.

Το Wix έχει πάνω από 800 πρότυπα, αλλά μόνο περίπου 120 από αυτά στοχεύουν χρήστες ηλεκτρονικού εμπορίου. Το πρόγραμμα επεξεργασίας drop-and-drag μας πρόσφερε ευελιξία στην προσαρμογή. Αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα επεξεργασίας Wix Artificial Design Intelligence (ADI), όπου απαντάτε σε μερικές ερωτήσεις και ο επεξεργαστής δημιουργεί ένα σχέδιο για εσάς. Πειραματιστήκαμε με αυτό και εντυπωσιαστήκαμε με τα αποτελέσματα.

Το Shopify έχει πάνω από 100 θέματα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης 10+ πρότυπα σχεδίασης με περισσότερες από μία παραλλαγές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πρότυπα επί πληρωμή που κυμαίνονται από 180 έως 360 $. Αυτή η πλατφόρμα διαθέτει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που βασίζεται σε μπλοκ και ενότητες, το οποίο βρήκαμε λίγο περίπλοκο σε σύγκριση με έναν επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης.

Ο νικητής

Το Shopify κερδίζει όσον αφορά τα θέματα και τα πρότυπα, καθώς είναι κατάλληλα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το Wix έχει πολλά πρότυπα, αλλά η ανάλυσή μας δείχνει ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν μια μεταγενέστερη σκέψη.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το ζουμ 2x σε αισθητήρα στο Samsung Galaxy S23

#3. Τιμολόγηση

Το πόσα είναι πιθανό να ξοδέψετε για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός καταστήματος είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Η ιδανική πλατφόρμα θα πρέπει να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές με βάση τα χαρακτηριστικά.

Το Wix έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο δίνει στο κατάστημά σας μια επέκταση wix.com στο όνομα τομέα. Θα σας κοστίσει 17 US$/μήνα για να δημιουργήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στο Wix. Η πλατφόρμα έχει επίσης προσαρμοσμένα σχέδια για όσους θέλουν να ξεκινήσουν μεγάλα καταστήματα. Με τα επιχειρηματικά σχέδια, μπορείτε να δέχεστε ηλεκτρονικές πληρωμές και να διεκπεραιώνετε παραγγελίες.

Το Shopify έχει διαφορετικά σχέδια για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες. Εάν αποφασίσετε να πληρώνετε ετησίως, η λειτουργία σε αυτήν την πλατφόρμα θα κοστίσει από 24 $/μήνα. Γίνεται ακόμη καλύτερο καθώς μπορείτε να λάβετε τους πρώτους 3 μήνες σας για 1 $/μήνα στα ετήσια προγράμματα. Οι τιμές μπορεί να αυξηθούν εάν επιλέξετε θέματα premium.

Ο νικητής

Είναι φθηνότερο να ξεκινήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στο Wix παρά στο Shopify. Ωστόσο, βρήκαμε τους πρώτους 3 μήνες για $1/μήνα για την προσφορά ετήσιων προγραμμάτων στο Shopify μια καλή συμφωνία.

#4. Ενσωματώσεις

Οι ενσωματώσεις και οι προσθήκες επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέουν τα καταστήματά τους με εργαλεία τρίτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοια εργαλεία για λειτουργίες όπως η επεξεργασία παραγγελιών, η διαχείριση και η επικοινωνία.

Το Wix διαθέτει πάνω από 300 εφαρμογές στην αγορά του. Ανακαλύψαμε ότι οι περισσότερες από τις εφαρμογές είναι δωρεάν, ενώ άλλες πληρώνονται. Μπορείτε να περιορίσετε τις εφαρμογές που αναζητάτε χρησιμοποιώντας το κουμπί αναζήτησης. Μπορείτε να κάνετε διαφορετικά πράγματα με αυτές τις εφαρμογές, από την ανάλυση της κυκλοφορίας μέχρι την επεξεργασία παραγγελιών.

Το Shopify διαθέτει πάνω από 6000 εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε και να λειτουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι περισσότερες εφαρμογές είναι δωρεάν, ενώ άλλες προσφέρουν έναν συνδυασμό δωρεάν και επί πληρωμή προγραμμάτων. Η επιλογή μιας εφαρμογής θα εξαρτηθεί από τη φύση του καταστήματος που θέλετε να λειτουργήσετε.

Ο νικητής

Το Shopify ήταν ο απόλυτος νικητής μας στις ενσωματώσεις. Η παρουσία πάνω από 6000 εφαρμογών προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να διαχειριστείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

#5. Εμπορία

Το μάρκετινγκ είναι αναπόσπαστο μέρος της αύξησης της επισκεψιμότητας σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Και οι δύο πλατφόρμες διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά/εργαλεία ως εξής:

Το Wix έχει διάφορες δυνατότητες, όπως μάρκετινγκ μέσω email, διαφημιστικές καμπάνιες, ενότητα ιστολογίου και ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς μάρκετινγκ. Μας άρεσαν τα ενσωματωμένα εργαλεία SEO, όπως προσαρμόσιμα URL, απόδοση από την πλευρά του διακομιστή και δομημένα δεδομένα.

Οι χρήστες του Shopify μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη ενότητα ιστολογίου, το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τα καταστήματά τους. Ελέγξαμε επίσης το κατάστημα εφαρμογών Shopify, το οποίο έχει εκατοντάδες εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να προωθήσουν τις επωνυμίες και τα προϊόντα τους. Μπορείτε επίσης να δεσμεύσετε την οργανική επισκεψιμότητα, καθώς το Shopify σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε ετικέτες κεφαλίδων, ετικέτες alt και μεταπεριγραφές για να ενισχύσετε το SEO.

Ο νικητής

Η ανάλυσή μας δίνει στους δύο κατασκευαστές ηλεκτρονικού εμπορίου μια σχέση στο μάρκετινγκ. Και οι δύο πλατφόρμες έχουν εκπληκτικά χαρακτηριστικά μάρκετινγκ.

#6. Αποστολή

Το Wix και το Shopify επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να αναφέρουν φυσικά και ψηφιακά προϊόντα. Εάν ασχολείστε με φυσικά προϊόντα, χρειάζεστε μια λεωφόρο αποστολής για να παραδώσετε τα αγαθά σας στους πελάτες σας.

Το Wix προσφέρει διάφορες επιλογές αποστολής με βάση την τοποθεσία και τον τύπο του προϊόντος. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε τοπική παράδοση, κανονική αποστολή, ταχεία αποστολή ή αποστολή σε πεζοδρόμιο. Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να αποστέλλετε σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικές τιμές.

  12 Καλύτερο Λογισμικό παρακολούθησης ανοιχτού κώδικα για υποδομές πληροφορικής

Το Shopify διαθέτει όλες τις δυνατότητες αποστολής ενσωματωμένες για να διευκολύνει την εκπλήρωση των παραγγελιών. Μας άρεσε ιδιαίτερα η δυνατότητα που σας επιτρέπει να αγοράζετε και να εκτυπώνετε ετικέτες αποστολής για να τις προσθέσετε στα προϊόντα σας. Μπορείτε να ορίσετε διαφορετικές τιμές για τα προϊόντα σας με βάση την περιοχή ή το βάρος.

Ο νικητής

Οι ετικέτες αποστολής μας έκαναν να αξιολογήσουμε το Shopify ως νικητή σε αυτό το μέτωπο.

#7. Επεξεργασία πληρωμών

Ένας καλός ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε πληρωμές από τους πελάτες σας. Αυτές οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν παρόμοιες επιλογές, αλλά διαφέρουν κατά κάποιους τρόπους:

Το Wix επεξεργάζεται τις πληρωμές πελατών χρησιμοποιώντας περισσότερες από 70 πλατφόρμες όπως το PayPal, το Stripe και το Square. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα ενός επεξεργαστή πληρωμής ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία. Οι περισσότερες από αυτές τις πλατφόρμες πληρώνουν από το υπόλοιπο του λογαριασμού τους ή από τη συνημμένη κάρτα. Βρήκαμε επίσης το Αγοράστε τώρα Πληρώστε αργότερα επιλογή αλλαγής παιχνιδιού εάν θέλετε οι πελάτες να πληρώνουν σε δόσεις.

Το Shopify έχει ένα ευρύτερο φάσμα επεξεργαστών πληρωμών από το Wix. Η πλατφόρμα διαθέτει 100+ επεξεργαστές πληρωμών που μπορείτε να φιλτράρετε με βάση την τοποθεσία. Αυτοί οι επεξεργαστές πληρωμών κατηγοριοποιούνται σε Φιλοξενούμενο, Αυτο-φιλοξενούμενο και Μη φιλοξενούμενο.

Ο νικητής

Το Shopify είναι ο απόλυτος νικητής μας καθώς έχει περισσότερους επεξεργαστές πληρωμών από το Wix.

Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη του Wix εναντίον Shopify.

FeatureWixShopifyeCommerce focusΒασικές δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου Σχεδιασμένο για ηλεκτρονικό εμπόριοΕγκαταλειμμένη ανάκτηση καλαθιού Διαθέσιμο αλλά με περιορισμένες δυνατότητεςΠροηγμένες αναλύσεις και αναφορέςΒασικές αναφορές πωλήσεων και αναλυτικά στοιχείαΠροηγμένες αναφορέςΔωρεάν σχέδιοΝαιΌχι, αλλά έχει μια δωρεάν δοκιμήDrag-and-dropDrag-and-drop30+Ανάθεση0 cedProduct managementLimited Για προχωρημένους

Περιορισμοί του Wix

Παρόλο που το Wix προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακαλύψαμε ότι έχει επίσης ελλείψεις στους ακόλουθους τομείς:

  • Χρεώσεις συναλλαγών: Τα προγράμματα χαμηλού επιπέδου στο Wix θα χρεώνουν προμήθεια για κάθε πώληση που πραγματοποιείτε.
  • Περιορισμένη επεκτασιμότητα: Το Wix είναι πιο κατάλληλο για μικρά καταστήματα.
  • Περιορισμένοι επεξεργαστές πληρωμών: Παρόλο που αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει πολλές πύλες πληρωμής, ενδέχεται να μην υπάρχουν τόσες πολλές όσο θα ήθελαν οι περισσότεροι αγοραστές.
  • Περιορισμένες ενσωματώσεις τρίτων: Το Wix διαθέτει αγορά εφαρμογών, αλλά ενδέχεται να μην παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να εκτελέσετε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Περιορισμοί του Shopify

Το Shopify δημιουργήθηκε ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ωστόσο, η ανάλυσή μας δείχνει ότι αποτυγχάνει στα ακόλουθα μέτωπα:

  • Επαναλαμβανόμενα κόστη: Το Shopify έχει ένα πρόγραμμα μηνιαίων πληρωμών, το οποίο μπορεί να είναι ακριβό για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.
  • Πολυπλοκότητα προσαρμογής: Το Shopify μπορεί να είναι δύσκολο να προσαρμόσετε εάν θέλετε πολύπλοκες λειτουργίες. Μπορεί να καταλήξετε να προσλαμβάνετε ειδικούς κωδικοποίησης για να εφαρμόσουν ορισμένες δυνατότητες.
  • Κόστος θέματος: Το Shopify έχει δωρεάν θέματα. Ωστόσο, έχουν περιορισμένες λειτουργίες και μπορείτε να επιλέξετε θέματα premium.
  • Περιορισμοί αποθέματος: Αυτή η πλατφόρμα περιορίζει τον αριθμό των παραλλαγών σε ένα μόνο προϊόν στο κατάστημά σας.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το Wix

  • Όταν ψάχνετε για ένα εύχρηστο εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων.
  • Όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μικρό κατάστημα με έναν προϋπολογισμό.
  • Όταν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με επίκεντρο το περιεχόμενο με λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Εάν θέλετε να απολαύσετε υψηλά επίπεδα προσαρμογής καθώς χτίζετε το κατάστημά σας.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το Shopify

  • Όταν θέλετε να ξεκινήσετε ένα μεγάλο κατάστημα με όλες τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Εάν θέλετε μια επεκτάσιμη πλατφόρμα που θα επιτρέψει στο κατάστημά σας να αναπτυχθεί.
  • Όταν ψάχνετε για μια πλατφόρμα που σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο του καταστήματός σας και επιτρέπει προσαρμοσμένο κώδικα.
  • Όταν ψάχνετε για μια πλατφόρμα που έχει χιλιάδες ενσωματώσεις τρίτων.

συμπέρασμα

Η απόλυτη επιλογή μεταξύ Wix και Shopify θα εξαρτηθεί από τη φύση του καταστήματος που θέλετε να δημιουργήσετε και την τεχνογνωσία σας. Βρήκα το Wix ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν γρήγορα τα καταστήματά τους. Από την άλλη πλευρά, το Shopify ταιριάζει σε χρήστες που αναζητούν περισσότερο έλεγχο στα καταστήματά τους και σε όσους θέλουν να αυξήσουν την κλίμακα.

Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τους κατασκευαστές ιστότοπων Wix εναντίον GoDaddy.