Ποιο είναι το καλύτερο για τον ιστότοπό σας;

Εάν θέλετε να επηρεάσετε το διαδίκτυο μέσω του ιστότοπού σας, η επιλογή της σωστής πλατφόρμας είναι ζωτικής σημασίας.

Η πλατφόρμα που θα επιλέξετε να απεικονίσει την διαδικτυακή σας ατζέντα θα επηρεάσει σημαντικά την επιτυχία της ή το αντίθετο. Επομένως, θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά, τους στόχους και τον προϋπολογισμό σας πριν επιλέξετε ένα.

Το WordPress και το Squarespace είναι δύο από τις πιο γνωστές πλατφόρμες που είναι μοναδικά αποτελεσματικές. Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες στην αγορά χρησιμοποιούν μία από αυτές τις πλατφόρμες. Ωστόσο, και οι δύο αυτές πλατφόρμες προσφέρουν πολλές δυνατότητες, ευελιξία και σχέδια τιμολόγησης που θα σας δυσκολέψουν να επιλέξετε μία.

Αυτό το άρθρο θα εμβαθύνει σε ορισμένες σημαντικές διαφορές μεταξύ του WordPress και του Squarespace. Είμαι βέβαιος ότι θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια πλατφόρμα θα επιλέξετε ως κάτοχος ιστότοπου.

Πίνακας περιεχομένων

Η δημοτικότητα του WordPress και του Squarespace

Το WordPress, που κυκλοφόρησε το 2003 ως πλατφόρμα blogging, έχει εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, τροφοδοτώντας 45,8% όλων των ιστοσελίδων παγκοσμίως. Χτισμένη σε PHP και MySQL, αυτή η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα προσφέρει άψογη ενοποίηση με θέματα και πρόσθετα, επιτρέποντας την προσαρμογή για ένα ευρύ φάσμα ιστοτόπων.

Είτε διαχειρίζεστε ένα προσωπικό ιστολόγιο είτε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, το WordPress καλύπτει όλες τις ανάγκες. Διαθέτει επίσης μια μεγάλη ενεργή κοινότητα, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες δυνατότητες, ενημερώσεις και υποστήριξη.

Από την άλλη πλευρά, το Squarespace κυκλοφόρησε το 2004 και είναι ένα φιλικό προς το χρήστη, all-in-one πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων. Είναι ιδανικό για μικρές επιχειρήσεις και δημιουργικούς επιχειρηματίες. Με 4,2 εκατ συνδρομητές και 3% του μεριδίου αγοράς CMS, εξουσιοδοτεί το 2,1% όλων των ιστοσελίδων.

Αυτή η πλατφόρμα με επίκεντρο το σχεδιασμό προσφέρει ομαλή λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης για εύκολη προσαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν στοιχεία πολυμέσων, να ορίσουν χρωματικές παλέτες, να δημιουργήσουν διατάξεις και να επιλέξουν γραμματοσειρές.

Το Squarespace προσφέρει επίσης λειτουργίες ιστολογίου, ηλεκτρονικού εμπορίου, μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικής δικτύωσης, SEO και αναλυτικών στοιχείων. Δεν απαιτείται ξεχωριστή φιλοξενία ή εγγραφή τομέα, γεγονός που απλοποιεί την εμπειρία χρήστη.

Γρήγορη σύγκριση μεταξύ WordPress και Squarespace

Πριν προχωρήσουμε σε μια λεπτομερή σύγκριση χαρακτηριστικών, ας δούμε τις διαφορές μεταξύ WordPress και Squarespace.

Ενσωματωμένα εργαλεία και δυνατότητες SEO WordPressSquarespace Κατασκευή και προσαρμογή ιστοτόπου Ιδιαίτερα προσαρμόσιμο και ευέλικτο Προσαρμόσιμο αλλά με περιορισμούς Διαχείριση περιεχομένου και ιστολόγιο Βαριές δυνατότητες ιστολογίου Βασικές αλλά ισχυρές δυνατότητες ιστολογίου Δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίουΕπιλογές Ηλεκτρονικού εμπορίουΕπιλογές Εμπορευμάτων Ενσωματωμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου χαρακτηριστικά Απόδοση ιστότοπου & Φόρτωση Ταχύτητα Απόδοση εξαρτάται από τη φιλοξενία, τα θέματα και τις προσθήκες Αξιόπιστη και διαχειριζόμενη απόδοση με Θέματα, Προσθήκες και ΕπεκτάσειςΤεράστια βιβλιοθήκη θεμάτων και προσθηκών Περιορισμένα πρότυπα και επεκτάσεις Επεκτασιμότητα και ανάπτυξηΥψηλή επεκτασιμότητα και αναλογία ανάπτυξης Περιορισμένη επεκτασιμότητα Υποστήριξη και CommunityVibrant και ενεργή κοινότητα υποστήριξης με παρτίδες Dedica υποστήριξη πελατών εντός της πλατφόρμας Ασφάλεια Ενσωματωμένα εργαλεία και δυνατότητες SEO Διαχείριση και πιο αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας Κόστος και Τιμολόγηση Ποικιλία κόστους που σχετίζεται με Φιλοξενία, τομέα, πρόσθετη προσθήκη, θέμα και άλλα κόστη Σχέδια τιμών με βάση συνδρομές

Τώρα, θα διερευνήσουμε ορισμένες σημαντικές συγκρίσεις χαρακτηριστικών μεταξύ αυτών των δύο πλατφορμών.

Κατασκευή και Προσαρμογή Ιστοσελίδας

Νομίζω ότι το WordPress είναι εξαιρετικό για μεγάλες επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο σε κάθε πτυχή της κατασκευής και της προσαρμογής του ιστότοπου. Αλλά αν εξετάζετε όλες τις εύκολες λειτουργίες παράλληλα με την ευκολία χρήσης, το Squarespace θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Προσαρμογή WordPress

Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο στο WordPress, πρέπει να εγγραφείτε και να αγοράσετε τη φιλοξενία ιστού και τον τομέα σας. Αφού τα αποκτήσετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress και να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Η διαδικασία εγκατάστασης και διαμόρφωσης μπορεί να είναι συντριπτική για ορισμένους χρήστες, κάτι που είναι συγκριτικά πιο εύκολο στο Squarespace.

Όσον αφορά την προσαρμογή, θα πρέπει να επιλέξετε και να ενεργοποιήσετε ένα βασικό θέμα στον ιστότοπό σας. Αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε από χιλιάδες διαθέσιμα δωρεάν θέματα. Για να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του προεπιλεγμένου ιστότοπου WordPress, θα έχετε επίσης μια τεράστια βιβλιοθήκη προσθηκών. Με τον συνδυασμό θεμάτων και προσθηκών, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πλήρη ιστότοπο που να ανταποκρίνεται στους στόχους σας.

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ Gutenberg θα προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία δημιουργίας ιστοτόπων. Με αυτό, ένα πρόσθετο δημιουργίας σελίδων όπως το Elementor θα κάνει τη δημιουργία του ιστότοπού σας πιο διασκεδαστική. Αλλά να έχετε κατά νου ότι απαιτεί από εσάς να περάσετε από μια καμπύλη μάθησης.

Προσαρμογή τετραγωνικού χώρου

Στο Squarespace, πρέπει να περάσετε από μια ευέλικτη διαδικασία ρύθμισης λογαριασμού και να ξεκινήσετε να εργάζεστε μαζί του σε χρόνο μηδέν. Στη συνέχεια, θα έχετε επιλογές για να επιλέξετε ένα πρότυπο και σύντομα να λάβετε μια επισκόπηση του ιστότοπού σας.

Το Squarespace είναι ήδη γνωστό για το εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον του. Σε σύγκριση με το WordPress, έχει μια πιο ομαλή λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης για την προσαρμογή του ιστότοπου. Επιπλέον, τα θέματα είναι αρκετά απλά για να τα δουλέψετε ως σημείο εκκίνησης.

Σε σύγκριση με το WordPress, το Squarespace δεν θα σας δώσει τεράστιες επιλογές προσαρμογής. Ωστόσο, τα πρότυπα είναι καλά εξοπλισμένα με τις απαραίτητες δυνατότητες για να προσελκύσουν το κοινό.

  5 παιχνίδια περιπέτειας βασισμένα σε κείμενο που μπορείτε να παίξετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Διαχείριση περιεχομένου & Blogging

Το WordPress δημιουργήθηκε για το blogging στον πυρήνα του, πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει όλα τα είδη των χαρακτηριστικών ιστολογίου για οποιοδήποτε απλό ή βαρύ περιεχόμενο ιστολόγιο. Το Squarespace προσφέρει επίσης ενσωματωμένα εργαλεία blogging, αλλά απλά δεν μπορεί να νικήσει το WordPress.

Δυνατότητες blogging WordPress

Ένας blogger χρειάζεται απλά θέματα και εργαλεία blogging που θα κάνουν τη διαχείριση περιεχομένου ευδαιμονία. Το WordPress συνοδεύεται από πολλά πρότυπα blogging και χαρτοφυλακίου που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε blogger ή συγγραφέα. Επιπλέον, προσφέρει ισχυρές λειτουργίες ιστολογίου, όπως κατηγορίες, εποπτεία σχολίων, ετικέτες και επιλογές μετά τον προγραμματισμό.

Ο επεξεργαστής WYSIWYG του WordPress παρέχει μια επιλογή επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, οι bloggers μπορούν γρήγορα να προσαρμόσουν τα ιστολόγιά τους όπως προτιμούν. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να υπερβούν τις προεπιλεγμένες επιλογές επεξεργασίας και να αποκτήσουν πρόσβαση στο HTML, επειδή το WordPress έχει αυτήν την επιλογή. Ως blogger, μπορεί κανείς εύκολα να μοιραστεί τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας πρόσθετα.

Επιπλέον, τα μέσα και η βιβλιοθήκη του WordPress σάς δίνουν περισσότερο έλεγχο στις εικόνες και τα έγγραφά σας. Έτσι, μπορείτε να βρείτε, να χρησιμοποιήσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε το περιεχόμενό σας εύκολα χωρίς να περιπλανηθείτε στον πίνακα ελέγχου.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι ότι οι χρήστες με λογαριασμούς WordPress μπορούν να σχολιάσουν στο ιστολόγιό σας χωρίς να ανοίξουν λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι το ιστολόγιό σας θα έχει ευρύτερη απήχηση, σχόλια και σχόλια ήδη εντός του οικοσυστήματος του WordPress.

Blogging Squarespace

Ενώ το WordPress απαιτεί από εσάς να πληρώνετε για premium εργαλεία blogging, το Squarespace τα παρέχει δωρεάν. Θα λάβετε επιλογές για να αναπαραστήσετε την ανάρτηση του ιστολογίου σας σε διαφορετικές μορφές (Πλέγμα, στυλ περιοδικού και άλλα).

Στο Squarespace, φίλοι, συνάδελφοι και συγγραφείς μπορούν να συμμετέχουν και να συνεργάζονται στο blogging. Η δυνατότητα ρυθμίσεων άδειας είναι τόσο ευέλικτη που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για περιορισμένη πρόσβαση εξωτερικών εγγραφών.

Σε αντίθεση με το WordPress, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε διαφορετικά πρόσθετα για την αυτόματη κοινή χρήση αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε το ιστολόγιό σας για κατηγοριοποίηση αναρτήσεων, δημοσίευση και προσθήκη ετικετών. Αλλά το Squarespace εξακολουθεί να ενημερώνει τις δυνατότητες διαχείρισης πολυμέσων που δεν είναι προηγμένες σε σύγκριση με το WordPress.

Δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου

Για τη δημιουργία ενός μεγάλου καταστήματος που αυξάνεται συνεχώς με ένα τεράστιο απόθεμα, πηγαίνετε στο WordPress. Αλλά αν επικεντρώνεστε στις γρήγορες πωλήσεις με ελαχιστοποιημένη διαχείριση, τότε προσωπικά θα προτιμούσα το Squarespace.

Δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου WordPress

Για να εκτελέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με WordPress, πρέπει να εγκαταστήσετε το Πρόσθετο WooCommerce. Αυτό σημαίνει μια άλλη εξάρτηση από την προσθήκη για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Αλλά το καλό είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα γεμάτο δυνατότητες και να το προσαρμόσετε ακριβώς σύμφωνα με την επωνυμία σας.

Το WooCommerce λειτουργεί καλά με οποιοδήποτε θέμα και πρόσθετο, και το πιο σημαντικό, είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν στη χρήση. Μερικά από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά είναι-

  • Προσαρμογή στο διαδίκτυο επόμενου επιπέδου
  • Δωρεάν και επί πληρωμή επεκτάσεις που είναι πλήρως συμβατές
  • Πολλαπλές πύλες πληρωμής με υποστήριξη για περισσότερες από 140 περιοχές
  • Δέχεται μεγάλη γκάμα ψηφιακών και φυσικών προϊόντων
  • Βελτιστοποιημένο SEO για καλύτερη ορατότητα των προϊόντων
  • Κορυφαία στον κλάδο μέτρηση ασφαλείας

Συνολικά, η λειτουργικότητα του WordPress eCommerce θα ξεπεράσει το Squarespace όσον αφορά τις δυνατότητες και την προσαρμοστικότητα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η καμπύλη εκμάθησης μπορεί μερικές φορές να σας κατακλύσει ενώ εργάζεστε με μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά.

Λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου Squarespace

Το Squarespace συνοδεύεται από λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου που περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την πώληση προϊόντων αμέσως. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξεχωριστές προσθήκες όταν έχετε εγγραφεί στο επιχειρηματικό τους σχέδιο. Ωστόσο, για πρόσθετες λειτουργίες που δεν συνοδεύονται από το προεπιλεγμένο ηλεκτρονικό εμπόριο Squarespace, εξερευνήστε την αγορά επέκτασης και προσθέστε το στον ιστότοπό σας.

Ακολουθούν μερικά από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού εμπορίου:

  • Εντυπωσιακά πρότυπα ηλεκτρονικού εμπορίου με πολυμέσα υψηλής ανάλυσης
  • Εύκολα προσαρμόσιμες λειτουργίες καταστήματος με διαχείριση κινητής τηλεφωνίας
  • Επιτρέπει την πώληση απεριόριστων ψηφιακών και φυσικών προϊόντων
  • Στο βασικό πρόγραμμα, απαιτεί 0% τέλη συναλλαγής
  • Σύστημα ανάκτησης εγκατάλειψης καλαθιού
  • Εφαρμογή εκπτώσεων και κουπονιών
  • Πολλαπλές πύλες πληρωμής (Apple Pay & Major πιστωτικές κάρτες)
  • Επιτρέπει την πώληση προϊόντων απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Ενσωματωμένα εργαλεία και αναλυτικά στοιχεία εμπόρων

Για βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε εύκολα να προχωρήσετε με το Επιχειρηματικό σχέδιο. Ωστόσο, απαιτείται μια μικρή χρέωση συναλλαγής σε κάθε πώληση, αλλά σας παρέχει ευέλικτη διαχείριση καταστημάτων και καλαθιού, διαχείριση email και απεριόριστες επιλογές πώλησης προϊόντων. Μπορείτε να μετακινηθείτε σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου όταν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο κατάστημα με προηγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτό που πιστεύω είναι ότι εάν είστε πρόθυμοι να ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό εμπόριο από την αρχή και να διατηρήσετε τη συναλλαγή σας σε ένα νόμισμα, το Squarespace μπορεί να είναι μια πραγματικά έξυπνη επιλογή. Αυτή η πλατφόρμα απαιτεί λιγότερο κόπο και χρόνο για να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα δημιουργίας ιστοτόπων εκεί έξω.

Φιλικότητα SEO

Όσον αφορά τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, το WordPress μπορεί να νικήσει το Squarespace από πολλές απόψεις. Το Squarespace συνοδεύεται από ορισμένες ενσωματωμένες λειτουργίες SEO που είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για το SEO του ιστότοπού σας. Ενώ το WordPress προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες SEO με τη βοήθεια ορισμένων αξιοσημείωτων προσθηκών όπως το Yoast SEO, το RankMath και ούτω καθεξής.

Δυνατότητες SEO WordPress

Οι ιστότοποι WordPress έχουν ελάχιστες ενσωματωμένες λειτουργίες SEO που δεν επαρκούν για να ανταγωνιστούν στην κύρια αγορά. Επομένως, συνοδεύεται από μια πληθώρα προσθηκών SEO που θα λάβετε στο αποθετήριο προσθηκών του.

Εάν είστε τεχνικά καταρτισμένοι, μπορείτε να διαμορφώσετε και ακόμη και να προσαρμόσετε αυτά τα πρόσθετα για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα SEO. Αλλά πριν καν αποκτήσετε οποιοδήποτε πρόσθετο, χρειάζεστε έναν εξαιρετικό πάροχο φιλοξενίας για να εξασφαλίσετε έναν ιστότοπο γρήγορης φόρτωσης. Οι ιστότοποι γρήγορης φόρτωσης είναι πραγματικά απαραίτητοι για την κάλυψη των βασικών απαιτήσεων ιστού της Google, κάτι που είναι εύκολα εφικτό στο WordPress.

  Προσπαθείτε να βρείτε έναν παλιό φίλο; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να το κάνετε πραγματικότητα

Πρόσθετα όπως Yoast SEO και RankMath μπορεί να οδηγήσει τον ιστότοπό σας σε μια ικανοποιητική θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε βελτιώσεις περιεχομένου που προτείνονται από αυτές τις προσθήκες και να προσθέσετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και εμπλουτισμένα αποσπάσματα.

Δυνατότητες SEO Squarespace

Από τότε που έκανα τον τελευταίο μου έλεγχο, το Squarespace έχει βελτιώσει μαζικά τις δυνατότητες SEO του. Ολα τα Ρυθμίσεις SEO και τα εργαλεία είναι ενσωματωμένα στο Squarespace, επομένως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα ξεχωριστά.

Ωστόσο, έχετε λιγότερο έλεγχο στις προηγμένες τεχνικές ρυθμίσεις SEO. Η φιλοξενία Ιστού ελέγχεται από την ίδια την πλατφόρμα, επομένως η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας καθορίζεται από την πλατφόρμα.

Ας μην είμαστε προκατειλημμένοι και ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έχει να προσφέρει αυτή η καταπληκτική πλατφόρμα όσον αφορά το SEO:

  • Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σελίδας SEO που μπορούν να τροποποιηθούν
  • Επεξεργάσιμη διεύθυνση URL, τίτλος και μετα-περιγραφή
  • Προσαρμόσιμο εναλλακτικό κείμενο εικόνας
  • Αυτόματες ανακατευθύνσεις σελίδων από αλλαγμένες διευθύνσεις URL
  • Μπορεί να εμφανίσει ή να αποκρύψει μια σελίδα από τη μηχανή αναζήτησης
  • Επισημαίνει τις λέξεις-κλειδιά που δημιουργούν περισσότερη επισκεψιμότητα
  • SEO ηλεκτρονικού εμπορίου

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι Squarespace που βρίσκονται στην πρώτη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Για να είμαστε ειλικρινείς, το Squarespace βελτιώνει σταδιακά τα χαρακτηριστικά SEO του και ορισμένοι ιστότοποι συναντούν πρόσφατα Core Web Vitals.

Απόδοση Ιστοσελίδας & Ταχύτητα φόρτωσης

Εάν θέλετε η ίδια η πλατφόρμα να χειρίζεται τη βελτιστοποίηση απόδοσης και ταχύτητας, το Squarespace είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αν και το WordPress είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, χρειάζεστε επιπλέον προσπάθεια για να έχετε γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης.

Απόδοση WordPress & Ταχύτητα φόρτωσης

Το WordPress προσφέρει μια τεράστια γκάμα θεμάτων και προσθηκών, τα οποία προσφέρουν τεράστια ευελιξία στους χρήστες να προσαρμόσουν τον ιστότοπό τους στο έπακρο. Εάν δεν αντιμετωπιστεί επαρκώς, αυτή η ευελιξία μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε προβλήματα απόδοσης.

Η ταχύτητα του ιστότοπου μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με τη χρήση πρόσθετων που ενισχύουν την απόδοση. Επιπλέον, μια αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας που παρέχει βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις διακομιστή μπορεί επίσης να βελτιώσει την απόδοση. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται συχνά τεχνικές ενίσχυσης της ταχύτητας, όπως συστήματα προσωρινής αποθήκευσης, δίκτυα παράδοσης περιεχομένου (CDN) και βελτιστοποίηση εικόνας.

Απόδοση Squarespace & Ταχύτητα φόρτωσης

Το Squarespace είναι μια κλειστή πλατφόρμα που ακολουθεί μια απλοποιημένη προσέγγιση για τη δημιουργία ιστοσελίδων. Παρά το γεγονός ότι έχει λιγότερες επιλογές προσαρμογής από το WordPress, εγγυάται τη βέλτιστη απόδοση. Θα λάβετε εσωτερική διαχείριση φιλοξενίας, αναβαθμίσεις λογισμικού και μέτρα ασφαλείας.

Το Squarespace επωφελείται από μια τυποποιημένη και προ-βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική που δίνει προτεραιότητα στην απόδοση και ταχύτητα φόρτωσης στον πυρήνα του. Η ενσωματωμένη βελτιστοποίηση εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης, η οποία περιλαμβάνει επίσης σχεδιασμό απόκρισης και δυνατότητα αυτόματης αλλαγής μεγέθους εικόνας.

Θέματα & Πρόσθετα

Το WordPress έχει ένα κολοσσιαίο αποθήκη που περιλαμβάνει 11.000+ δωρεάν θέματα και 59.000+ δωρεάν προσθήκες. Αλλά το Squarespace εξυπηρετεί επεκτάσεις και πρότυπα που προβάλλονται εντός της πλατφόρμας.

Θέματα και προσθήκες WordPress

Οποιοσδήποτε έχει εμπειρία κωδικοποίησης μπορεί να δημιουργήσει πρότυπα, θέματα και πρόσθετα και να τα υποβάλει στο WordPress. Όταν η ποιότητα κωδικοποίησης και το προϊόν πληρούν τις απαιτήσεις του WordPress, το προϊόν δημοσιεύεται στην πλατφόρμα. Έτσι, η πλατφόρμα εμπλουτίζεται με τόσα πολλά plugins και θέματα που έχουν δημιουργηθεί από διαφορετικούς προγραμματιστές.

Στο WordPress, θα λάβετε πρόσθετα για βασικές λειτουργίες όπως:

  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
  • SEO
  • Ασφάλεια Ιστοσελίδας
  • Βελτιστοποίηση απόδοσης
  • Φόρμα Επικοινωνίας και Δημιουργία Επικεφαλής

Το WordPress παρέχει επίσης σχεδόν κάθε είδους θέμα για τον εμπλουτισμό της προοπτικής του ιστότοπού σας.

Αλλά πριν επιλέξετε οποιοδήποτε πρόσθετο ή θέμα, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά την κριτική χρήστη. Ορισμένα πρόσθετα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ασφάλειας και απόδοσης λόγω κακόβουλων κωδικών.

Επεκτάσεις Squarespace

Το Squarespace είναι μια πλατφόρμα all-in-one που προσφέρει τέλεια σχεδιασμένα πρότυπα και ενσωματωμένες λειτουργίες ως επεκτάσεις. Δεν υπάρχει καμία ταλαιπωρία για την ενημέρωση ή τη λήψη οποιουδήποτε πρόσθετου ξεχωριστά.

Το Squarespace προσφέρει πρότυπα για ηλεκτρονικό εμπόριο, τέχνη και σχέδιο, φωτογραφία, βιογραφικό, εκδηλώσεις, ταξίδια, ψυχαγωγία και ούτω καθεξής. Επιπλέον, υπάρχουν επεκτάσεις για ηλεκτρονικό εμπόριο και ηλεκτρονικά καταστήματα, καμπάνιες μάρκετινγκ και email, κρατήσεις και ραντεβού, analytics & SEO και πολλά άλλα.

Μπορείτε να εξερευνήσετε την επέκταση Squarespace, η οποία είναι μια αγορά για επέκταση. Επί του παρόντος, η πλατφόρμα προσφέρει 100+, το οποίο είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με το WordPress. Ωστόσο, η ποιότητα και η φιλικότητα προς τον χρήστη είναι σίγουρα πολύ καλύτερες από πολλές άλλες πλατφόρμες εκεί έξω.

Επεκτασιμότητα & Ανάπτυξη

Λόγω της απαράμιλλης επεκτασιμότητας του, το WordPress είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές για startups, γιγαντιαίες εταιρείες και ιδιώτες που απαιτούν εξαιρετικά προσαρμοσμένες λύσεις.

Η απλότητα του Squarespace το καθιστά ιδανικό για ιδιώτες, μικρές επιχειρήσεις ή όσους προτιμούν μια γρήγορη και αισθητική παρουσία στο διαδίκτυο. Ωστόσο, έχει σημαντικούς περιορισμούς όσον αφορά την εκτεταμένη επεκτασιμότητα.

Επεκτασιμότητα & Ανάπτυξη του WordPress

Επαινώ το WordPress για την αξιοσημείωτη ευελιξία και επεκτασιμότητα του. Η αρχιτεκτονική ανοιχτού κώδικα έχει σχεδιαστεί για απεριόριστη επέκταση και τροποποίηση. Αντιμετωπίζει συνεχώς την αυξανόμενη ζήτηση για χαρακτηριστικά, περιεχόμενο και λειτουργικότητα.

Με τη βοήθεια μιας αρκετά μεγάλης συλλογής θεμάτων, προσθηκών και προσαρμοσμένου κώδικα, οι χρήστες του WordPress μπορούν να προσαρμόσουν τους ιστότοπούς τους για να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις τους. Η λήψη αποκλειστικών λύσεων φιλοξενίας και η εφαρμογή στρατηγικών βελτιστοποίησης είναι μια λύση για τη διασφάλιση απρόσκοπτης επεκτασιμότητας.

Ένας άλλος τρόπος είναι να προσλάβετε προγραμματιστές για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα θέματα και πρόσθετα, να βελτιστοποιήσουν τον κώδικα και να αναπτύξουν επεκτάσιμες λύσεις.

Επεκτασιμότητα και Ανάπτυξη Squarespace

Σε σύγκριση με το WordPress, η επεκτασιμότητα του Squarespace είναι πιο περιορισμένη. Λειτουργεί καλά για ιστοσελίδες μικρού έως μεσαίου μεγέθους, αλλά για αυτούς που είναι πραγματικά περίπλοκοι ή αναπτύσσονται γρήγορα, μπορεί να δημιουργήσει κάποιες δυσκολίες.

Τα ενσωματωμένα σχεδιαστικά στοιχεία και οι συχνές αναβαθμίσεις του Squarespace υποστηρίζουν την ανάπτυξή του. Έτσι, οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσθέσουν πρόσθετες σελίδες, περιεχόμενο, ακόμη και λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς οι απαιτήσεις τους αλλάζουν.

  Πώς να ρυθμίσετε τοποθεσίες WordPress με γρήγορη φόρτωση στο DigitalOcean;

Η πλατφόρμα διαχειρίζεται τη φιλοξενία καθώς και την υποδομή για την κάλυψη βασικών αναγκών κλιμάκωσης. Ωστόσο, η πλατφόρμα έχει ορισμένους περιορισμούς για χρήστες που απαιτούν περίπλοκες τροποποιήσεις ή εξειδικευμένα χαρακτηριστικά.

Υποστήριξη και Κοινότητα

Δεδομένου ότι το WordPress είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, διαθέτει μια μεγαλύτερη και πιο ζωντανή κοινότητα. Θα λάβετε πληθώρα γνώσεων και πληροφοριών. Συγκριτικά, το Squarespace παρέχει αξιόπιστη και άμεση υποστήριξη πελατών.

Υποστήριξη και Κοινότητα WordPress

Η κοινότητα του WordPress αποτελείται από εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, προγραμματιστές, σχεδιαστές, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ενθουσιώδεις. Οι προγραμματιστές ανταλλάσσουν πάντα πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα τους στην κοινότητα όπου συμμετέχουν άλλοι, παρέχουν σχόλια και λαμβάνουν λύσεις.

Επιπλέον, οι χρήστες του WordPress μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τεράστιους πόρους, συμπεριλαμβανομένων ιστολογίων με επίκεντρο το WordPress, φόρουμ, τεκμηρίωση και σεμινάρια.

Εκτός από την κοινότητα υποστήριξη, οι χρήστες μπορούν επίσης να λάβουν βοήθεια από το επίσημο κανάλι υποστήριξης. Επομένως, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν σχέδια υποστήριξης για τον ιστότοπό τους από το WordPress.com. Επίσης, μπορούν να προσλάβουν και να λάβουν επαγγελματικές υπηρεσίες από διαφορετικές εταιρείες και προγραμματιστές που είναι διαθέσιμοι στην κοινότητα.

Υποστήριξη και Κοινότητα Squarespace

Η Squarespace προσφέρει μια αφοσιωμένη και πολύ ανταποκρινόμενη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών, η οποία επαινείται από τη βάση χρηστών της. Προσφέρει 24ωρη υπηρεσία μέσω του προσωπικού υποστήριξης χρησιμοποιώντας email και ζωντανή συνομιλία.

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακά σεμινάρια, σεμινάρια βίντεο και σε μια εκτενή βιβλιοθήκη γνώσεων που καλύπτει κάθε πτυχή της χρήσης του Squarespace.

ο Υποστήριξη Squarespace Η κοινότητα επεκτείνεται γρήγορα με τους χρήστες, τους σχεδιαστές και τους προγραμματιστές της. Ωστόσο, δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το WordPress, αλλά σταδιακά γίνεται πιο ελκυστικό. Τα μέλη του φόρουμ κοινότητας του Squarespace μπορούν να αλληλεπιδρούν, να ανταλλάσσουν ιδέες και να δημοσιεύουν ερωτήσεις.

Ασφάλεια

Το Squarespace συνοδεύεται από υψηλότερο επίπεδο ευθύνης για τη διασφάλιση μέτρων ασφαλείας. Όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι ενσωματωμένα. Αλλά στο WordPress, πρέπει να χειριστείτε τα μέτρα ασφαλείας και να λάβετε βοήθεια από επαγγελματίες ή παρόχους φιλοξενίας.

Μέτρα ασφαλείας WordPress

Κατά τη χρήση του WordPress, πρέπει να αναλάβετε τα μέτρα ασφαλείας του ιστότοπού σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να κάνετε τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που εξασφαλίζει ισχυρή ασφάλεια
  • Ελέγξτε και διαχειριστείτε το δικό σας πιστοποιητικό SSL
  • Δημιουργήστε συχνά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας
  • Εξουσιοδότηση ρόλων χρηστών στον ιστότοπό σας
  • Χρησιμοποιήστε αξιόπιστα θέματα και προσθήκες
  • Εφαρμόστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην βασίζεστε σε καμία φτηνή εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων για τη διαχείριση του ιστότοπού σας. Επιλέξτε έναν πάροχο φιλοξενίας που θα διατηρεί αυτόματα την ασφάλεια, θα ενημερώνει τον ιστότοπό σας και θα παρέχει ένα πιστοποιητικό SSL.

Μέτρα ασφαλείας Squarespace

Το Squarespace ελαχιστοποιεί την προσπάθεια των χρηστών και διατηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας ενός ιστότοπου. Σαρώνει ολόκληρο τον ιστότοπο και τον υπερασπίζεται από επιθέσεις άρνησης DDoS. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας δεν θα απασχολείται με επισκεψιμότητα και μόνο πραγματικοί χρήστες θα έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Ακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε το Squarespace:

  • Κρυπτογράφηση Secure Sockets Layer (SSL) που προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες
  • Διατηρεί τακτικά ενημερώσεις ασφαλείας για να διασφαλίζει τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις ασφαλείας
  • Συμβατό με PCI DSS για τη διασφάλιση προτύπων ασφάλειας δεδομένων για την πύλη πληρωμών
  • Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας
  • Χειρίζεται τα cookies για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τον ιστότοπό σας

Το Squarespace σάς δίνει τη δυνατότητα να εστιάσετε στη δημιουργία περιεχομένου αντί στη διαχείριση της ασφάλειας. Επιπλέον, οι επεκτάσεις δημιουργούνται εντός της πλατφόρμας, πράγμα που σημαίνει λιγότερες πιθανότητες να υπάρχει λανθασμένος κώδικας.

Τιμολόγηση

Το WordPress είναι αρχικά δωρεάν, αλλά πρέπει να το προσαρμόσετε σωστά για να επιδιώξετε τους στόχους σας. Εδώ έρχεται το πρόγραμμα premium με μια ποικιλία επιλογών, προγραμμάτων τιμών και χαρακτηριστικών. Αντίθετα, η Squarespace προσφέρει ένα πακέτο με ένα διαφανές σχέδιο τιμολόγησης. Αυτό θα σας διευκολύνει να υπολογίσετε τον προϋπολογισμό σας.

Τιμολόγηση WordPress

Το WordPress είναι μια δωρεάν εφαρμογή, αλλά για να φιλοξενήσετε τον ιστότοπο στον ιστό, πρέπει να πληρώσετε για την υπηρεσία φιλοξενίας και το όνομα τομέα. Με τη σταδιακή ανάπτυξη του ιστότοπού σας, η τιμή μπορεί να αλλάξει, ειδικά αν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα προηγμένο θέμα ή πρόσθετα.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα κόστους που σχετίζονται με το WordPress:

  • Φιλοξενία: Το κόστος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο και τον τύπο φιλοξενίας. Για κοινόχρηστη φιλοξενία, Bluehost μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 2,95 $ – 13,95 $ και για διαχειριζόμενους παρόχους φιλοξενίας WordPress όπως το WP Engine μπορεί να κοστίζει 25 $ ανά μήνα.

  • Όνομα τομέα: Διαφέρει επίσης και αρέσει στους παρόχους Πάμε μπαμπά μπορεί να κοστίσει περίπου 11,99 $ για τον πρώτο χρόνο.

  • Θέματα και προσθήκες: Διατίθενται δωρεάν επιλογές προσθηκών, αλλά τα premium θέματα μπορεί να κοστίζουν περίπου $10-$150. Για παράδειγμα, το Yoast SEO κοστίζει περίπου 99 $ ετησίως.
  • Ασφάλεια συντήρησης: Αυτό το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα του ιστότοπου και το επίπεδο εξυπηρέτησης που απαιτείται. Τα πρόσθετα ασφαλείας όπως το Wordfence ξεκινούν από 99 $ ετησίως.
  • Επαγγελματική βοήθεια: Η πρόσληψη ενός προγραμματιστή ή σχεδιαστή μπορεί να σας κοστίσει ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Οι προγραμματιστές του WordPress χρεώνουν γενικά περίπου $20-$100 την ώρα.

Τιμολόγηση Squarespace

Το Squarespace δεν είναι μια δωρεάν πλατφόρμα, αλλά θα έχετε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών για να ξεκινήσετε. Επιπλέον, προσφέρει 4 κατηγορίες σχέδια τιμολόγησης που δίνονται παρακάτω:

Προγράμματα τιμολόγησης Μηνιαίο πρόγραμμα Ετήσιο πρόγραμμα Θα εξοικονομήσετε Προσωπικά $23$1630%Επιχείρηση $33$2330%Commerce Basic $36$2725%Commerce Advanced $65$4924%

  • Προσωπικό: Αυτό το σχέδιο είναι για τη δημιουργία ενός ιστότοπου με βασικές λειτουργίες και το καλύτερο για αρχάριους.
  • Επιχειρήσεις: Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει στις μικρές επιχειρήσεις απλές λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου και μάρκετινγκ.
  • Commerce Basic: Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει δυνατότητες ιδανικές για μεσαίες επιχειρήσεις.
  • Commerce Advanced: Αυτό το σχέδιο είναι εξαιρετικό για μια επιχείρηση που έχει ήδη αναπτυχθεί και περιλαμβάνει αρκετές ισχυρές επεκτάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τελικές σκέψεις

Το Squarespace θα σας προσφέρει μια εμπειρία χωρίς προβλήματα και θα επικεντρωθείτε στη δημιουργία περιεχομένου αντί στο χειρισμό της επιχειρησιακής πλευράς. Αντίθετα, το WordPress θα σας δώσει τεράστιες ευκαιρίες προσαρμογής, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά μέσω μιας καμπύλης μάθησης.

Ωστόσο, η επιλογή μιας πλατφόρμας εξαρτάται αποκλειστικά από τις μοναδικές απαιτήσεις και τους επιχειρηματικούς ή προσωπικούς σας στόχους. Αφού λάβετε υπόψη τη φιλικότητα προς τον χρήστη, την ευελιξία σχεδιασμού, το επίπεδο προσαρμογής και τον προϋπολογισμό, η πλατφόρμα που ικανοποιεί όλες αυτές τις απαιτήσεις είναι αυτό που αναζητάτε.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων για μη τεχνικούς και μη σχεδιαστές.