Οι 9 καλύτερες εφαρμογές Compass για Android

Μια εφαρμογή πυξίδας χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε νέα εδάφη και να βρείτε το δρόμο της επιστροφής. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα στη συσκευή σας Android και να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε πτυχές όπως η διαδρομή, η ταχύτητα, η απόσταση και το υψόμετρο. Ακολουθεί η λίστα μας με τις καλύτερες εφαρμογές πυξίδας για Android.

1. Compass 360 Pro

Το Compass 360 Pro είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή πυξίδας για Android για χρήση σε περιοχές με προβλήματα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή φαίνεται ακριβής τις περισσότερες φορές και μπορεί να λειτουργήσει εκτός σύνδεσης.

Η εφαρμογή έχει μαγνητικό και αληθινό βορρά, με αυτο-παραλλαγή και μια επιλογή προβολής του γεωγραφικού πλάτους και μήκους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δεκαδικό ρουλεμάν του για πρόσβαση σε λεπτομερείς οδηγίες ή το βασικό ρουλεμάν για να λάβετε γενικές οδηγίες.

Το Compass 360 Pro περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο ταχύμετρο για την παρακολούθηση της απόστασης, της ταχύτητας και της κατεύθυνσης και ένα εργαλείο καιρού για την παρακολούθηση στοιχείων όπως η ταχύτητα του ανέμου, η υγρασία και η ορατότητα. Υποστηρίζει επίσης πολλές γλώσσες, όπως ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα. Αυτό, σε συνδυασμό με την ικανότητά του να εργάζεται οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο, το καθιστά ιδανικό σύντροφο για ταξιδιώτες του κόσμου.

Κατεβάστε: Compass 360 Pro (Ελεύθερος)

2. Χάλυβας πυξίδας

Το Compass Steel είναι μια απλή εφαρμογή πυξίδας χωρίς διαφημίσεις με αληθινή και μαγνητική επικεφαλίδα. Η πυξίδα διαφημίζεται για την ακρίβεια και τα αυστηρά μέτρα απορρήτου, συμπεριλαμβανομένης της μη συλλογής ή παρακολούθησης δεδομένων.

Η εφαρμογή αυτόματης βαθμονόμησης έχει μια λειτουργία αντιστάθμισης κλίσης που βοηθά στη λήψη σωστών μετρήσεων. Διαθέτει επίσης ένδειξη κατεύθυνσης ήλιου και σελήνης, λειτουργία νυχτερινής όρασης και πολύχρωμα θέματα για να διαλέξετε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη μορφή συντεταγμένων τοποθεσίας, τις μονάδες υψομέτρου και τον αριθμό των κατευθύνσεων της πυξίδας.

  Πώς να βρείτε τον αριθμό IMEI του χαμένου τηλεφώνου Android (2 τρόποι) – 2023

Κατεβάστε: Πυξίδα χάλυβας (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

3. Ψηφιακή πυξίδα KTW

Αν ψάχνετε για έναν απλοϊκό σχεδιασμό που δείχνει τόσο μαγνητικό όσο και αληθινό βορρά, τότε το Digital Compass μπορεί να ταιριάζει. Περιλαμβάνει επίσης ένα εργαλείο χαρτών με δορυφορική υποστήριξη.

Η εφαρμογή πυξίδα σάς επιτρέπει να βρείτε την τρέχουσα τοποθεσία, τη γωνία κλίσης, το υψόμετρο, την κατάσταση του αισθητήρα και την ισχύ του μαγνητικού πεδίου. Είναι επίσης βολικό για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης που αντιμετωπίζετε, συμπεριλαμβανομένου του ρουλεμάν, του αζιμουθίου ή του βαθμού.

Χτισμένο με μαγνητόμετρο, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, το Digital Compass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες, όπως η βαθμονόμηση της κεραίας της τηλεόρασής σας, η παρακολούθηση ωροσκοπίων και ο προσδιορισμός της κατεύθυνσης Qibla. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε έναν δείκτη κατεύθυνσης και να βαθμονομήσετε λιγότερο ακριβείς μετρήσεις. Απλώς κουνήστε τη συσκευή σας με την κίνηση “εικόνα 8” για βαθμονόμηση.

Κατεβάστε: Ψηφιακή πυξίδα (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

4. Πυξίδα λογισμικού Fulmine

Αυτή η πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή πυξίδας έχει μαγνητικές και αληθινές επικεφαλίδες με πολλές μορφές γεωγραφικού μήκους και γεωγραφικού πλάτους και υποστηρίζει τη χρήση κωδικών τοποθεσίας αντί για διευθύνσεις οδών. Αυτό το καθιστά χρήσιμο σε περιοχές χωρίς διευθύνσεις οδών.

Η εφαρμογή υποστηρίζει ειδοποιήσεις γραμμής κατάστασης για εύκολη πρόσβαση σε κλειδωμένη οθόνη ή όταν χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές. Σας επιτρέπει επίσης να επισημάνετε την τρέχουσα τοποθεσία σας για να πλοηγηθείτε γρήγορα στο σημείο από όπου ήρθατε και να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση συντεταγμένων GPS σε έναν χάρτη.

Η εφαρμογή δεν απαιτεί περιττές άδειες και λειτουργεί χωρίς σύνδεση δεδομένων ή GPS, όπως αυτές οι εφαρμογές GPS εκτός σύνδεσης για Android. Επιπλέον, υποστηρίζει πολλές γλώσσες, όπως ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και τουρκικά.

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Android στο Linux με το Anbox

Κατεβάστε: Πυξίδα (Δωρεάν) | Compass Pro (2,49 $)

5. Πυξίδα & Υψόμετρο

Το Compass & Altimeter είναι μια εφαρμογή πυξίδας με απλή διεπαφή. Ενώ λειτουργεί εκτός σύνδεσης, θα χρειαστείτε σύνδεση στο διαδίκτυο για να δείτε τη διεύθυνση της τρέχουσας τοποθεσίας σας.

Η εφαρμογή εμφανίζει το πραγματικό σας υψόμετρο και πολλές μορφές για γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος. Δείχνει επίσης τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου και υποστηρίζει πολλαπλά συστήματα συντεταγμένων, συμπεριλαμβανομένων των Swiss Grid και British National Grid.

Επιπλέον, υποστηρίζει UTM (Universal Transverse Mercator) για την εκχώρηση συντεταγμένων στην επιφάνεια της γης και EGM96 (Earth Gravitational Model) για αναφορά γεωειδών.

Κατεβάστε: Πυξίδα & Υψόμετρο (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

6. Γαλαξίας πυξίδας

Το Compass Galaxy είναι μια απλή εφαρμογή πυξίδας για Android χωρίς περιττές άδειες. Χάρη στην απλή διεπαφή και τις ελάχιστες δυνατότητες του, είναι πολύ φιλικό για αρχάριους.

Η εφαρμογή πυξίδα είναι ελαφριά στις διαφημίσεις και χρησιμοποιεί πολύ λίγη μνήμη συσκευής. Επίσης, σας ειδοποιεί όποτε χρειάζεται βαθμονόμηση, κάτι που μπορείτε να κάνετε εύκολα κάνοντας μια χειρονομία “εικόνα 8” με τη συσκευή σας.

Κατεβάστε: Γαλαξίας πυξίδας (Ελεύθερος)

7. Πυξίδα Χάλυβας 3D

Το Compass Steel 3D είναι μια εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις, χωρίς παρακολούθηση και δεν συλλέγει δεδομένα χρήστη. Καθώς γέρνετε τη συσκευή σας Android, η πυξίδα κινείται τρισδιάστατα, σχεδόν σαν να κρατάτε μια φυσική πυξίδα.

Η εφαρμογή πυξίδα Android προσφέρει αληθινές και μαγνητικές επικεφαλίδες, αυτοβαθμονόμηση και πολλά χρωματικά θέματα. Περιλαμβάνει επίσης δείκτη κατεύθυνσης ήλιου και σελήνης, μαζί με χρονισμούς του ήλιου και της σελήνης. Σημειώστε ότι το Compass Steel 3D απαιτεί πρόσβαση στις συντεταγμένες τοποθεσίας σας για τον υπολογισμό της πραγματικής κατεύθυνσης.

Κατεβάστε: Πυξίδα χάλυβας 3D (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

8. Έξυπνη πυξίδα

Το Smart Compass προσφέρει διάφορα εργαλεία, όπως ταχύμετρο GPS, λειτουργία λήψης οθόνης και ανιχνευτή μετάλλων. Περιλαμβάνει επίσης μια τυπική λειτουργία που χρησιμοποιεί την κάμερα της συσκευής σας για να εμφανίσει μια πραγματική άποψη του περιβάλλοντός σας.

  Android Live Wallpaper Switcher με διαμορφώσιμες πηγές

Η εφαρμογή πυξίδα για Android διαθέτει πολλές άλλες λειτουργίες, όπως νυχτερινή, ψηφιακή, τηλεσκοπική λειτουργία και λειτουργία Χαρτών Google με δορυφορικούς και οδικούς χάρτες. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση περιέχει διαφημίσεις, τις οποίες μπορείτε να αφαιρέσετε κάνοντας αναβάθμιση στην πληρωμένη έκδοση.

Η premium επιλογή διαθέτει εντοπιστή αυτοκινήτου, ανιχνευτή Qibla, ατομικό ανιχνευτή μετάλλων και υποστήριξη για κοινή χρήση της τοποθεσίας σας GPS. Σας επιτρέπει επίσης να βρείτε το ρουλεμάν και την απόσταση σε μια καθορισμένη τοποθεσία.

Κατεβάστε: Έξυπνη πυξίδα (Δωρεάν) | Smart Compass Pro (2,50 $)

9. PixelProse Compass

Το Compass by PixelProse είναι μια εφαρμογή πυξίδας με δυνατότητα διόρθωσης μαγνητικής απόκλισης για βέλτιστη ακρίβεια. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε εύκολα, ακόμη και στην κάρτα SD σας, και να αναζητήσετε νέα μέρη με όνομα ή διεύθυνση. Δείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε εφαρμογές σε μια κάρτα SD.

Η εφαρμογή υποστηρίζει πολλές μορφές συντεταγμένων και δείχνει γωνίες σε μοίρες. Υπολογίζει το υψόμετρο χρησιμοποιώντας το EGM-96 και δείχνει οριζόντια ακρίβεια με βάση τον αισθητήρα GPS του τηλεφώνου σας.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να βρείτε την κατεύθυνση της Κάαμπα, να αποθηκεύετε μέρη για να παρακολουθείτε αργότερα και να λέτε τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να υπολογίσετε το υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ή να βρείτε τη συντομότερη διαδρομή προς ένα μέρος.

Κατεβάστε: Πυξίδα (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Χρησιμοποιήστε μια δωρεάν πυξίδα στη συσκευή σας Android

Οι εφαρμογές πυξίδας τηλεφώνου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσδιορίσετε την τοποθεσία σας και την κατεύθυνση επιστροφής. Οι περισσότερες από τις εφαρμογές που παραθέσαμε είναι δωρεάν και πολύ εύχρηστες, χωρίς να απαιτείται ρύθμιση.

Ωστόσο, η πλοήγηση στον άγνωστο και ανεξερεύνητο κόσμο μπορεί να είναι δύσκολη και η πυξίδα σας μπορεί να αποτύχει. Ως εκ τούτου, ίσως να αξίζει τον κόπο να εξερευνήσετε εναλλακτικές ταξιδιωτικές εφαρμογές για να προσθέσετε ευκολία και απόλαυση στα ταξίδια σας.