Οι 6 κορυφαίες πιστοποιήσεις για να σας κάνουν καλύτερο διευθυντή

Εάν είστε διευθυντής και θέλετε να βελτιώσετε τις διοικητικές σας δεξιότητες, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Μπορείτε να πάτε σε σεμινάρια ηγεσίας ή να παρακολουθήσετε μαθήματα. Όταν παρακολουθείτε ένα μάθημα, είναι προς όφελός σας εάν λάβετε μια πιστοποίηση μετά την ολοκλήρωση.

Είτε πρόκειται για διαχείριση έργου είτε για διαχείριση επιχειρηματικών διαδικασιών, υπάρχουν πιστοποιήσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε και οι οποίες θα βελτιώσουν τις διαχειριστικές σας δεξιότητες. Πρέπει να πληρώσετε για ορισμένα από τα μαθήματα. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρήσετε ότι είναι μια επένδυση στην καριέρα σας. Εάν έχετε έναν προϋπολογισμό, υπάρχουν επίσης ορισμένα δωρεάν μαθήματα.

Η παρακολούθηση ενός μαθήματος στα Βασικά Διοίκηση Έργων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας και να γίνετε καλύτερος διαχειριστής. Το μάθημα εισάγει μερικές από τις πιο κοινές αρχές και μεθοδολογίες διαχείρισης έργων που θα βοηθήσουν εσάς και την ομάδα σας να ολοκληρώσετε επιτυχημένα έργα.

Όταν παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα, θα μάθετε έννοιες όπως διαχείριση επικοινωνίας, ποιότητα κόστους και διαχείριση επικοινωνίας. Το σύστημα περιλαμβάνει εννέα ώρες βίντεο μαθημάτων χωρισμένα σε 17 τάξεις. Όταν εγγραφείτε, έχετε 90 ημέρες για να ολοκληρώσετε το μάθημα.

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα που χρειάζεστε πριν παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα. Μόλις το ολοκληρώσετε, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό ολοκλήρωσης. Το SkillUp προσφέρει το σύστημα και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του μαθήματος μέσω της εφαρμογής τους, η οποία είναι διαθέσιμη σε Android και iOS.

Αυτό το μάθημα είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να μάθετε δεξιότητες διαχείρισης έργου και δεν είστε έτοιμοι για τον χαρακτηρισμό PMP. Εάν διαχειρίζεστε ήδη έργα, μπορεί να σας ενδιαφέρουν ισχυρά πρότυπα διαχείρισης έργων του Excel για την παρακολούθηση οτιδήποτε.

Εάν ασχοληθήκατε πρόσφατα με τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης, η FEMA, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, προσφέρει ένα μάθημα μέσω της Ομοσπονδιακής Βασικής Ακαδημίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης. Η βασική ακαδημία αποτελείται από 6 μαθήματα τάξης που διαρκεί τρεις εβδομάδες.

Αφού εγγραφείτε, έχετε 15 ημέρες και 120 ώρες μάθησης και δεν θα επιτρέπεται η απώλεια μαθήματος. Παρόλο που συνιστάται η χρήση του Foundations of Emergency Management πριν από την έναρξη του προγράμματος, δεν αποτελεί απαίτηση. Δώδεκα απαιτούμενες προϋποθέσεις πληρούν τις απαιτήσεις για όλα τα μαθήματα στην τάξη της Εθνικής Βασικής Ακαδημίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (NEMBA).

  6 εύκολοι τρόποι για να επαληθεύσετε τον αποστολέα

Το NEMBA έχει σχεδιαστεί για νέους διευθυντές έκτακτης ανάγκης με λιγότερο από τρία χρόνια εμπειρίας. Εάν διαθέτετε smartwatch, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες έκτακτης ανάγκης σε ένα Samsung Galaxy Watch ή άλλο Wear OS.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ήδη δεξιότητες διαχείρισης έργου και πιστεύετε ότι θα ωφεληθείτε από την αναβάθμιση αυτών των δεξιοτήτων. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να σας ενδιαφέρει ο Πιστοποιημένος Διευθυντής Έργου που προσφέρει το Institute of Project Management. Πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τουλάχιστον 30 ώρες επαγγελματικής εξέλιξης τους τελευταίους 12 μήνες για να πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Πριν προχωρήσετε στην αξιολόγηση που θα σας πιστοποιήσει, πρέπει να έχετε το ισοδύναμο πλήρους απασχόλησης του τριετούς προγράμματος του ινστιτούτου ή να παρέχετε ένα χαρτοφυλάκιο ηγετικής εμπειρίας. Η απόκτηση της πιστοποίησής σας ως διευθυντής έργου μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε αυτά που ήδη γνωρίζετε και να σας κάνει πιο πολύτιμους για την ομάδα σας.

Η πιστοποίηση κοστίζει επί του παρόντος 1.250 $. Ωστόσο, αυτή η επένδυση στην καριέρα σας μπορεί να ανοίξει πόρτες σε ευκαιρίες ανάλογα με τους στόχους σας, καθώς είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Αν ψάχνατε για το κατάλληλο εργαλείο για την ομάδα σας, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό εργαλείο διαχείρισης έργου.

Ως Scrum Master, είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που η ομάδα σας θεωρεί αποτελεσματικό και παραγωγικό. Θέλετε να καθοδηγήσετε την ομάδα σας με δεξιότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ισχυρών ρουτινών, αρχών και αξιών για να βοηθήσετε στην ολοκλήρωση των ομαδικών έργων σε συντομότερους κύκλους.

Το να γίνετε πιστοποιημένος master scrum σας βοηθά να είστε καλύτερος διευθυντής, επειδή η ομάδα σας πιστεύει ότι χρησιμοποιείτε το χρόνο της με σύνεση. Η αύξηση της αποτελεσματικότητας της ομάδας ωφελεί την ομάδα, τον οργανισμό και τον τελικό πελάτη, ο οποίος θα είναι χαρούμενος που το έργο τους ολοκληρώθηκε έγκαιρα.

  Βελτιώστε τη διαδικασία πρόσληψής σας με τη χαρτογράφηση ταλέντων [5 Templates]

Η ολοκλήρωση της πιστοποίησης scrum master μπορεί να σας προσφέρει δεξιότητες που σας επιτρέπουν να προσαρμόζεστε στις αλλαγές πιο γρήγορα, να εστιάσετε στη συνεχή βελτίωση, να επιτρέψετε στην καινοτομία να συμβεί πιο γρήγορα και να λάβετε σχόλια. Για να λάβετε την πιστοποίησή σας, μπορείτε να πάρετε Εφαρμογή Professional Scrum ή Επαγγελματίας Scrum Master ή πηγαίνετε κατευθείαν στη δοκιμή.

Το κόστος της δοκιμής είναι 150 $ και είναι μια μορφή πολλαπλής επιλογής με 80 ερωτήσεις. Έχετε 60 λεπτά για να το ολοκληρώσετε και η βαθμολογία επιτυχίας είναι 80%. Εάν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις πριν κάνετε το τεστ, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε για μερικούς δωρεάν διαδικτυακούς πόρους για να μάθετε το agile & scrum.

Εάν είστε πρόσφατος πτυχιούχος ή έχετε λιγότερο από δύο χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση επιχειρηματικών διαδικασιών, ο πιστοποιημένος συνεργάτης επιχειρηματικών διαδικασιών (CPBA) μπορεί να είναι μια καλή πιστοποίηση για εσάς. Υπάρχει ένα τεστ για να κερδίσετε την πιστοποίησή σας ως CPBA. Ωστόσο, χρειάζεστε επίσης 1.250 ώρες τεκμηριωμένης πρακτικής εμπειρίας σε έναν τομέα που σχετίζεται με τη διαχείριση επιχειρηματικών διαδικασιών ή πτυχίο πανεπιστημίου 4 ετών.

Το Association of Business Process Management σχεδίασε αυτήν την πιστοποίηση για επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει το προπτυχιακό τους πτυχίο ή έχουν εργαστεί στον τομέα διαχείρισης επιχειρηματικών διαδικασιών για τουλάχιστον ένα χρόνο. Όταν ολοκληρώσετε αυτήν την πιστοποίηση, επιβεβαιώνετε ότι έχετε μια ισχυρή βασική ικανότητα στη διαχείριση επιχειρηματικών διαδικασιών.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία για να κερδίσετε το CPBA σας, πρέπει να πληρώσετε ένα μη επιστρέψιμο τέλος εγγραφής. Μόλις εγκριθεί η αίτησή σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση και έναν σύνδεσμο για να εγγραφείτε και να πληρώσετε 550 $.

Η απόκτηση αυτής της πιστοποίησης μπορεί να δώσει στο αφεντικό και στην ομάδα σας εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας να διαχειρίζεστε επιχειρηματικές διαδικασίες. Αφού κερδίσετε το CPBA σας, μπορείτε να κερδίσετε τον πιστοποιημένο επαγγελματία και πιστοποιημένο ηγέτη επιχειρηματικής διαδικασίας.

  10 Αποτελεσματικό Λογισμικό Φορολογικού Προγραμματισμού για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις

Θα χρειαστεί να κάνετε εκ νέου πιστοποίηση κάθε τρία χρόνια και η χρέωση για αυτό είναι 75 $. Εάν θέλετε να μάθετε έναν άλλο τρόπο για να βελτιστοποιήσετε τις διαδικασίες σας, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε το καλύτερο λογισμικό ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών (RPA) για τον εξορθολογισμό της ροής εργασιών σας.

Η πιστοποίηση CompTIA Project+ είναι για επαγγελματίες πληροφορικής. Αυτή η πιστοποίηση θα σας διδάξει εργαλεία και τεκμηρίωση έργου, πώς να αναγνωρίζετε τους περιορισμούς του έργου, δεξιότητες επικοινωνίας και διαχείρισης αλλαγών και βασικά στοιχεία του έργου.

Πριν ξεκινήσετε αυτήν την πιστοποίηση, χρειάζεστε 6 έως 12 μήνες πρακτικής εμπειρίας στη διαχείριση έργων σε περιβάλλον πληροφορικής. Η απόκτηση αυτής της πιστοποίησης θα σας δώσει τις δεξιότητες για να χειριστείτε μικρά και μεσαία έργα.

Αυτή η πιστοποίηση μπορεί να βελτιώσει τις διαχειριστικές σας δεξιότητες παρέχοντάς σας διάφορα πλαίσια και μεθοδολογίες για τη διαχείριση μικρών και μεσαίων έργων. Εάν ενδιαφέρεστε για άλλες πιστοποιήσεις CompTIA, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το πλήρες πακέτο πιστοποιητικών CompTIA για να ξεκινήσετε την καριέρα σας στην ασφάλεια πληροφορικής.

Υπάρχουν πολλές πιστοποιήσεις για να σας κάνουν καλύτερο διαχειριστή

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να ακολουθήσετε πολλές πιστοποιήσεις για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ως διευθυντής. Είτε θέλετε να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες είτε να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τα έργα, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις πιστοποιήσεις σε διαφορετικές τιμές.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πώς θα κερδίσετε αυτές τις πιστοποιήσεις. Ορισμένες πιστοποιήσεις προσφέρουν επιλογές εντός της τάξης, ενώ άλλες παρέχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών στο τηλέφωνό σας.

Η βελτίωση των δεξιοτήτων διαχείρισης αυξάνει τις πιθανότητές σας να προωθηθείτε και μπορεί να σας κάνει καλύτερο ηγέτη. Η ομάδα σας και το αφεντικό σας θα εκτιμήσουν ότι προσπαθείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ως διευθυντής.