Οι 6 καλύτεροι έλεγχοι ορθογραφίας και γραμματικής για Linux

Βασικά Takeaways

  • GrammarCheck: Μια δωρεάν εναλλακτική λύση στο Grammarly για χρήστες Linux. Παρέχει ακριβείς προτάσεις και υποστηρίζει πολλαπλές μορφές.
  • LanguageTool: Ένας πολύγλωσσος έλεγχος γραμματικής για Linux που προσφέρει προσωπικά λεξικά, μοντέλα βαθμολόγησης και προτάσεις για σημεία στίξης και εμφανίσεις.
  • Revisionary: Μια εγγενής εφαρμογή γραμματικής και ορθογραφικού ελέγχου για Linux που είναι βελτιστοποιημένη για προγράμματα ανάγνωσης οθόνης και υποστηρίζει πολλαπλές μορφές αρχείων.

Το Grammarly είναι το κατάλληλο εργαλείο για το λεξιλόγιο και τη γραμματική διόρθωση. Δυστυχώς, η εφαρμογή επιφάνειας εργασίας του Grammarly δεν λειτουργεί σε Linux, κάτι που είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι χρήστες Linux αναζητούν εναλλακτικές λύσεις Grammarly.

Υπάρχουν μερικές εγγενείς εφαρμογές Linux, οι οποίες λειτουργούν απρόσκοπτα ως εναλλακτικές, και κυρίως, κάνουν τη δουλειά με τον πιο εύκολο τρόπο. Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή γραμματικής για εκτέλεση στον υπολογιστή σας Linux, τότε ήρθε η ώρα να εξετάσετε μερικές από αυτές τις φιλικές προς το Linux εφαρμογές γραμματικής.

Το GrammarCheck, μια δωρεάν εφαρμογή που βασίζεται σε Snap, είναι μια από τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις στο Grammarly. Αυτή η εφαρμογή εμφανίζει όλα τα γραμματικά λάθη σας και παρέχει ακριβείς προτάσεις, καθιστώντας την έναν από τους καλύτερους δωρεάν ελέγχους γραμματικής στο Linux.

Οι εποχές που έπρεπε να υποβάλετε δοκίμια, εργασίες και ερευνητικές εκθέσεις γεμάτα σφάλματα, έχουν περάσει. Με το GrammarCheck in tow, μπορείτε να ελέγξετε και να τροποποιήσετε γρήγορα την εργασία σας και να παρέχετε ένα έγγραφο χωρίς σφάλματα.

Μερικά πλεονεκτήματα αυτής της εφαρμογής περιλαμβάνουν:

  • Είναι δωρεάν στη χρήση και είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήστες Linux
  • Δεν υπάρχουν όρια λέξεων, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε μερικές γραμμές καθώς και ολόκληρα έγγραφα διατριβής
  • Η εφαρμογή υποστηρίζει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων αρχείων κειμένου, εγγράφων και PDF
  • Όπως και το Grammarly, τα αρχεία σας αποθηκεύονται στην καρτέλα ιστορικού, καθιστώντας ευκολότερη την ανάκτηση του περιεχομένου όπως και όταν χρειάζεται
  • Τέλος, αφού ολοκληρώσετε τις διορθώσεις και είστε ευχαριστημένοι με τις αλλαγές, μπορείτε να κάνετε λήψη της τελικής έκδοσης ή να αντιγράψετε το περιεχόμενο με μερικά κλικ
  •   Πώς να συγκρίνετε δύο αρχεία κειμένου στο τερματικό Linux

    Βεβαιωθείτε ότι το Snap είναι εγκατεστημένο πριν εκτελέσετε την εντολή εγκατάστασης για το GrammarCheck. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή μέσω του Snap Store:

     sudo snap install grammarcheck 

    Αν ψάχνετε για έναν πολύγλωσσο έλεγχο γραμματικής Linux, τότε το LanguageTool είναι η μοναδική σας εφαρμογή. Με επιλογές για διόρθωση κειμένου στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και σε περισσότερες από 20 άλλες γλώσσες, αυτό το εργαλείο ανοιχτού κώδικα είναι εδώ για να σας παρασύρει με τις δυνατότητές του.

    Αφού δημιουργήσετε τον δωρεάν λογαριασμό σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα προσωπικό λεξικό, ένα μοντέλο βαθμολόγησης ποιότητας για την αξιολόγηση της γραμματικής και του στυλ γραφής σας και σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο προτάσεων για σημεία στίξης και εμφανίσεις.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μέσω της προσθήκης της για το LibreOffice. Ωστόσο, για να το χρησιμοποιήσετε αυτόνομο, μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του LanguageTool μέσω του Snap Store.

    Χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή για να εγκαταστήσετε το LanguageTool από το Snap Store:

     sudo snap install languagetool 

    Το Revisionary είναι η εγγενής εφαρμογή γραμματικής και ορθογραφικού ελέγχου για λειτουργικά συστήματα Linux. Ένα από τα πιο αξιέπαινα χαρακτηριστικά αυτής της γραμματικής εφαρμογής είναι η βελτιστοποίησή της για προγράμματα ανάγνωσης οθόνης και άτομα με αχρωματοψία που δυσκολεύονται να διαβάσουν εικόνες χαμηλής αντίθεσης.

    Με αυτήν την εφαρμογή στη ρυμούλκηση, μπορείτε με ασφάλεια να εισάγετε και να εξάγετε αρχεία σε πολλές μορφές, όπως κείμενο, Markdown και HTML. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις αλλαγές, κάθε αλλαγή παρουσιάζεται σε μια εύκολα κατανοητή μορφή, μία κάθε φορά, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν αλλαγές απευθείας από το πληκτρολόγιο.

    Η εφαρμογή προσφέρει δύο οθόνες: τον επεξεργαστή και τον ελεγκτή. Το πρώτο βοηθάει στην εισαγωγή και το στυλ αφού είναι επεξεργαστής κειμένου. Το τελευταίο είναι ένα σκληροπυρηνικό γραμματικό ελεγκτή, όπου τα θέματα παρουσιάζονται για έλεγχο.

      Πώς να εγκαταστήσετε το διακομιστή Emby Media σε Linux

    Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Revisionary από το Snap Store με:

     sudo snap install revisionary 

    Το AbiWord είναι ένας διάσημος επεξεργαστής κειμένου που προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών για την εργασία και τις προσωπικές σας ανάγκες. Δεδομένου ότι είναι μια εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών, εκτελείται απρόσκοπτα σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως Linux, FreeBSD, Solaris και QNX.

    Η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες των Windows.

    Για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα, όπως ένας πραγματικός επεξεργαστής κειμένου, το AbiWord διαβάζει και γράφει διαφορετικές βιομηχανικές τυποποιημένες μορφές αρχείων για να κάνει την κοινή χρήση εγγράφων πιο προσιτή. Ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες είναι διαθέσιμες στο plug-in, συμπεριλαμβανομένων των Document Importers, Thesaurus, Image Importers και Text Summarizer.

    Τέλος, το AbiWord είναι διαθέσιμο σε μια σειρά γλωσσών, με λεξικά λέξεων που εκτείνονται σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Δεδομένης της ικανότητάς του να γράφει από δεξιά προς τα αριστερά, από αριστερά για να γράφει και σε μορφή μικτής λειτουργίας, μπορείτε ακόμη και να γράψετε στα εβραϊκά και τα αραβικά.

    Για να εγκαταστήσετε το AbiWord στο Ubuntu και σε άλλα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Debian, εκτελέστε:

     sudo apt install abiword 

    Σε άλλες διανομές, μπορείτε να εγκαταστήσετε το AbiWord από το αποθετήριο Flathub:

     sudo flatpak install flathub com.abisource.AbiWord 

    Οι εφαρμογές Snap και Flatpak είναι εξαιρετικοί τρόποι εγκατάστασης εφαρμογών σε λειτουργικά συστήματα Linux.

    Το σενάριο εγγραφής-καλού ανιχνεύει την παθητική γραφή με την επεξεργασία του παραθύρου του τερματικού. Εν ολίγοις, δεν έχετε μια φανταχτερή εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε ως αυτόνομη εφαρμογή. Αντίθετα, αν είστε περισσότερο χρήστης τερματικού και δεν φοβάστε κάποια επίπληξη για να διορθώσετε κατά λέξη τα αγγλικά σας, τότε θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας με τον έλεγχο γλώσσας.

    Το write-good είναι μια βιβλιοθήκη Node.js που καταπολεμά τις κακές διορθώσεις προτάσεων και παρέχει αμέσως ανατροφοδότηση όταν επικαλείτε τις απαραίτητες εντολές με την πρόταση/αρχείο σας. Πρέπει να εγκαταστήσετε το σενάριο φλοιού χρησιμοποιώντας τη διαχείριση πακέτων npm.

    Εγκαταστήστε το πακέτο npm σε Ubuntu και Debian με APT:

     sudo apt install npm -y 

    Στο Arch Linux, εκτελέστε:

     sudo pacman -S npm 

    Σε Fedora, RHEL και CentOS, εκτελέστε:

     sudo dnf install npm 

    Τέλος, εγκαταστήστε τη βιβλιοθήκη εγγραφής καλής λειτουργίας με:

     sudo npm install -g write-good 

    Το Gramma δεν είναι μια ακριβής εναλλακτική λύση στην πάντα διάσημη εφαρμογή Grammarly, αλλά κάνει τη δουλειά. Είναι ένας καλά συντονισμένος ορθογραφικός έλεγχος για εφαρμογές Linux και μπορεί να ληφθεί ως πακέτο npm. Ακόμη και οι προγραμματιστές εμπορεύονται αυτήν την εφαρμογή ως εργαλείο ελέγχου γραμματικής γραμμής εντολών.

      Πώς να εγκαταστήσετε τον διακομιστή web Lighttpd σε Linux

    Ορισμένα εκτεταμένα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Μπορείτε να επικαλεστείτε προχωρημένους γραμματικούς ελέγχους με το LanguageTool
  • Το Gramma υποστηρίζει Markdown και απλό κείμενο.
  • Είναι μια διαδραστική συνεδρία, που κάνει τη χρήση της ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.
  • Για να κατεβάσετε το Gramma σε Linux, εκτελέστε:

     sudo npm i gramma -g 

    Πριν εκτελέσετε την εντολή εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το Node.js στον υπολογιστή σας.

    Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές στο Gramma, αλλά ο ευκολότερος τρόπος για ορθογραφικό έλεγχο είναι μέσω της άμεσης διαδρομής, όπου μπορείτε να γράψετε το κείμενό σας μέσα στο ίδιο το παράθυρο του τερματικού.

    Για παράδειγμα:

     gramma listen "How many typos aer there in this sentence?" 

    Μόλις εκτελεστεί η εντολή, η εφαρμογή αξιολογεί το κείμενο και σας δίνει μια σειρά επιλογών (ανάλογα με τα λάθη στην πρόταση).

    Για να εκτυπώσετε απευθείας το αποτέλεσμα, προσθέστε τη σημαία -p:

     gramma listen -p "How many typos aer there in this sentence?" 

    Η έξοδος είναι η εξής:

    Χρήση Linux ShellGPT για έλεγχο γραμματικής και ορθογραφίας

    Με το ChatGPT να κάνει τον γύρο της αγοράς, υπάρχει μια ατελείωτη εστίαση στις διαφορετικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας Linux για τη διόρθωση και τον ορθογραφικό έλεγχο του κειμένου σας.

    Ακόμα καλύτερα, το Linux διαθέτει μια εγγενή εφαρμογή ChatGPT που ονομάζεται ShellGPT, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τη γραμματική σας και να διορθώσετε το κείμενό σας αποτελεσματικά.