Οι 5 μεγαλύτερες δυνατότητες Android που ανακοινώθηκαν από την Google στο MWC 2024

Βασικά Takeaways

  • Η Google ξεκίνησε το MWC 2024 με πολλές νέες δυνατότητες για συσκευές Android.

  • Το AI αναδεικνύεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο με λειτουργίες όπως το Gemini AI στο Google Messages και οι περιλήψεις AI στο Android Auto.

  • Η Google έχει αρχίσει να διαδίδει αυτές τις λειτουργίες Android παγκοσμίως.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η Google ανακοίνωσε αρκετές νέες δυνατότητες Android στο MWC 2024 που τράβηξαν την προσοχή μας. Μεταξύ αυτών είναι προσθήκες με μόχλευση AI που σας δίνουν περισσότερους τρόπους αλληλεπίδρασης με τις συσκευές σας Android. Εδώ, έχουμε επιλέξει τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά που αξίζουν την προσοχή σας.

1 Σημειώστε στα Έγγραφα Google στο Android

Αναμφίβολα, η πιο εντυπωσιακή από τις ενημερώσεις για τους χρήστες Android είναι η δυνατότητα σχολιασμού εγγράφων στα Έγγραφα Google. Μπορείτε να γράφετε και να σκαρώνετε στα Έγγραφα Google για να προσθέτετε σχόλια, σημειώσεις, ακόμη και σκετσάκια – ό,τι θέλετε.

Αν και φαίνεται ότι επικεντρώνεται κυρίως στον εξορθολογισμό της επεξεργασίας και στη γρήγορη επεξεργασία περίπλοκων εγγράφων, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε ως συνεργατικό εργαλείο παραγωγικότητας.

Google

2 Gemini AI στο Google Messages

Η Google φέρνει τον αντίπαλό της στο ChatGPT, το Gemini AI, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της, για να στηρίζεται σε μηχανήματα κατά τη δημιουργία μηνυμάτων. Μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε με τους Διδύμους για διάφορα θέματα για να αποκτήσετε γνώσεις ή να τις χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας, συντομεύοντας τον χρόνο που χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τη μέρα σας ή να βρείτε νέες ιδέες.

Google

3 TalkBack για Lens στους Χάρτες Google

Το Google Lens είναι ένα ισχυρό εργαλείο από μόνο του. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη συλλογή πληροφοριών, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε τον κόσμο γύρω σας με ευκολία. Ενώ το Google Lens είναι ήδη ενσωματωμένο στους Χάρτες Google, το TalkBack με το Lens στους Χάρτες μπορεί να διαβάσει πληροφορίες για τα μέρη και τις εγκαταστάσεις που βρίσκετε μέσω της κάμερας του smartphone σας.

Google

4 Περιλήψεις AI του Android Auto

Χάρη στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, το Android Auto μπορεί να συνοψίσει μεγάλα μηνύματα κειμένου που λαμβάνετε κατά την οδήγηση, ώστε να μπορείτε να κρατάτε τα μάτια σας στο δρόμο. Μπορεί επίσης να προτείνει απαντήσεις και ενέργειες όπως η κοινή χρήση της ETA σας ή η έναρξη μιας τηλεφωνικής κλήσης, επομένως η απάντηση σε αυτές είναι τόσο εύκολη όσο το απλό πάτημα στην οθόνη.

Google

5 Λεζάντες για εικόνες που δημιουργούνται από AI

Η Google αξιοποιεί για άλλη μια φορά την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει το Lookout για Android καλύτερο. Τώρα μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα περιγραφές σχεδόν οποιασδήποτε εικόνας και να τις διαβάσει δυνατά για να βοηθήσει άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης.

Δεν είναι καν όλα τα χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η Google στο MWC 2024. Per Η ανάρτηση ιστολογίου της Google, η εταιρεία φέρνει επίσης κάρτες πορτοφολιού στα ρολόγια Wear OS και οδηγίες δημόσιας συγκοινωνίας στους Χάρτες Google στο Wear OS. Το πιο σημαντικό, η εφαρμογή Fitbit μπορεί πλέον να εμφανίζει στατιστικά από εφαρμογές και συσκευές τρίτων που υποστηρίζουν την πλατφόρμα Health Connect του Android.

Τέλος, όταν ακούτε Spotify, ο διακόπτης εξόδου στην αρχική οθόνη του Android θα εμφανίζει συσκευές Spotify Connect. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ακούν την αγαπημένη τους μουσική χωρίς διακοπές καθώς κάνουν εναλλαγή μεταξύ συσκευών.

Σχεδόν όλες οι λειτουργίες που ανακοίνωσε η Google στοχεύουν στο να κάνουν τις συσκευές Android πιο προσιτές, να σας βοηθήσουν να είστε παραγωγικοί και να απομακρύνουν λιγότερο την προσοχή σας από εκεί που τη χρειάζεστε.

  11 εκπληκτικές εφαρμογές Android που θα αλλάξουν τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας