Οι 5 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την οθόνη στούντιο της Apple για το Mac σας

Στα 1.599 $, η οθόνη Apple Studio είναι μια ακριβή αγορά και ενώ οι οθόνες της Apple είναι συνήθως ακριβές, υπάρχουν καλύτερες επιλογές σήμερα που την κάνουν να φαίνεται ξεπερασμένη. Επομένως, συνιστούμε να ξοδέψετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο σε οποιαδήποτε από αυτές τις οθόνες τρίτων κατασκευαστών.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 Οθόνη MSI MPG 321URX 4K QD-OLED

MSI

Αυτή η οθόνη 4K QD-OLED 32 ιντσών της MSI δεν έχει σχεδιαστεί για Mac. Στην πραγματικότητα, είναι για παίκτες που θέλουν υψηλό ρυθμό ανανέωσης χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα της εικόνας.

Ενώ η οθόνη Studio της Apple χρησιμοποιεί οθόνη LCD 27 ιντσών 5K IPS, η MPG 321URX της MSI χρησιμοποιεί την οθόνη QD-OLED 3ης γενιάς της Samsung που μπορεί να προσφέρει πραγματικά επίπεδα μαύρου, ζωντανά χρώματα και άπειρη αναλογία αντίθεσης για απαράμιλλη οπτική πιστότητα.

Δεν έχετε μόνο μεγαλύτερη οθόνη 32 ιντσών, αλλά και ένα πολύ καλύτερο γυαλιστερό πάνελ OLED που υποστηρίζει HDR, σε αντίθεση με την προσφορά της Apple. Είναι ιδανικό για ταξινόμηση χρωμάτων και άλλες επαγγελματικές εργασίες.

Και μην ξεχνάτε ότι το Studio Display υποστηρίζει μόνο 60 Hz, ενώ η οθόνη 4K QD-OLED της MSI μπορεί να φτάσει τα 120 Hz όταν συνδέεται στο Mac σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο προηγμένης τεχνολογίας Cable Matters USB-C σε DisplayPort.

Αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι ότι κοστίζει μόνο 950 $ τη στιγμή της γραφής. Αυτό κάνει την τιμολόγηση της Apple για το Studio Display της να φαίνεται εξωφρενική για αυτά που προσφέρει. Ωστόσο, θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα USB-C σε DisplayPort.

Τούτου λεχθέντος, εάν δεν είστε λάτρης των επίπεδων οθονών, μπορείτε να αποκτήσετε το ίδιο πάνελ Samsung QD-OLED σε κυρτή μορφή επιλέγοντας Το AW3225QF της Alienware αντι αυτου. Και οι δύο προσφέρουν παρόμοιες προδιαγραφές, αλλά το μοντέλο Alienware κοστίζει 1.199 $.

  Πώς αποσυνδέετε έναν λογαριασμό Call of Duty

Αγορά:Οθόνη MSI MPG 321URX QD-OLED (949,99 $)

2 Samsung Odyssey OLED G9 Super Ultrawide Monitor (G95SC)

Samsung

Οι υπερευρυγείς οθόνες είναι δυναμικές παραγωγικότητας, και αυτή δεν διαφέρει. Η κατοχή του Odyssey OLED G9 της Samsung 49 ιντσών είναι σαν να έχετε δύο οθόνες QHD 27 ιντσών στοιβαγμένες η μία δίπλα στην άλλη.

Όσοι χρησιμοποιούν τα Mac τους κυρίως για επεξεργασία βίντεο θα μείνουν ευχαριστημένοι με την εντυπωσιακή οθόνη που προσφέρει αυτή η οθόνη. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το χρονοδιάγραμμά σας σε εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο όπως το Final Cut Pro και το Adobe Premiere Pro. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι η οθόνη είναι κυρτή με ακτίνα καμπύλης 1800R.

Το μόνο μειονέκτημα του Odyssey OLED G9 είναι η ανάλυσή του. Ενώ είναι 5.120 x 1.440 pixel, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια οθόνη 5K όπως αυτή της Apple. Η οθόνη Studio προσφέρει διπλάσια κατακόρυφη ανάλυση, αλλά ο υπερευρυγώνιος παράγοντας μορφής σε συνδυασμό με ένα πάνελ OLED το καλύπτουν, κατά τη γνώμη μας.

Η παραλλαγή G95SC του Odyssey OLED G9 διαθέτει λειτουργίες έξυπνης τηλεόρασης, διαθέτει τηλεχειριστήριο και τροφοδοτείται από επεξεργαστή που βασίζεται σε ARM. Έτσι, δεν παίρνετε απλώς μια τυπική οθόνη για την τιμή που πληρώνετε.

Παρά το λανσάρισμα με MSRP των 1.800 $, μπορείτε τώρα να αγοράσετε το Odyssey OLED G9 G95SC για κάτι λιγότερο από 1.200 $ στο Amazon, κάτι που είναι μια κλοπή για αυτό που προσφέρει, ειδικά σε σύγκριση με την οθόνη Studio. Ωστόσο, φροντίστε να αγοράσετε ένα καλώδιο USB-C σε DisplayPort προηγμένης τεχνολογίας για να έχετε 120 Hz.

Αγορά:Samsung Odyssey OLED G9 G95SC (1199,99$)

3 Alienware AW3423DWF QD-OLED Ultrawide Monitor

Λαγκάδα

Εάν το Odyssey G9 είναι πολύ μεγάλο για το γραφείο σας, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε μια τυπική οθόνη ultrawide. Το Alienware AW3423DWF της Dell είναι μια από τις πιο δημοφιλείς οθόνες QD-OLED στην αγορά. Χρησιμοποιεί το πάνελ QD-OLED πρώτης γενιάς της Samsung, το οποίο διαθέτει ανάλυση 3440 x 1440 pixel.

  8 Καλύτερο API δημιουργίας βίντεο και εικόνων για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο και πολλά άλλα!

Αν και δεν ταιριάζει με την ανάλυση 5K της οθόνης Studio, το πάνελ QD-OLED, σε συνδυασμό με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, είναι ένας παράγοντας που είναι δύσκολο να παραβλεφθεί. Λαμβάνετε πολύ πιο ακριβή και ζωντανά χρώματα, τέλεια μαύρα και άπειρη αναλογία αντίθεσης, καθιστώντας το ιδανικό για δημιουργία περιεχομένου και άλλες επαγγελματικές ροές εργασίας.

Αποκτάτε επίσης περισσότερη ακίνητη περιουσία οθόνης από μια οθόνη 16:9 όπως η οθόνη Studio, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για το Mac mini ή το Mac Studio σας. Και το καλύτερο μέρος; Κοστίζει μόνο 900 $, καθιστώντας την τη φθηνότερη οθόνη σε αυτήν τη λίστα. Έτσι, μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματα που εξοικονομείτε σε βασικά αξεσουάρ Mac.

Αγορά:Alienware AW3423DWF (899,99 $)

4 Οθόνη Samsung ViewFinity S9 5K

Samsung

Στη συνέχεια στη λίστα, έχουμε μια οθόνη Samsung που μοιάζει πολύ με την οθόνη Studio. Μοιράζεται κυρίως τις ίδιες προδιαγραφές και σε αντίθεση με την οθόνη LG UltraFine 5K, η οθόνη LCD IPS της Samsung μπορεί επίσης να προσφέρει 600 nits μέγιστης φωτεινότητας.

Έρχεται με μια αρθρωτή κάμερα web 4K, η οποία είναι καλύτερη από την κάμερα 12MP του Studio Display που περιορίζεται σε ανάλυση 1080p. Ωστόσο, τα ενσωματωμένα ηχεία του είναι αδύναμα και δεν συγκρίνονται με το ηχοσύστημα με έξι ηχεία στην προσφορά της Apple.

Έχετε μια θύρα Thunderbolt 4 για τη σύνδεση του Mac σας και τρεις τυπικές θύρες USB-C για τη σύνδεση των αξεσουάρ σας. Υπάρχει επίσης ένα Mini DisplayPort, εάν θέλετε να συνδέσετε έναν άλλο υπολογιστή σε αυτό.

Το ViewFinity S9 περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες έξυπνης τηλεόρασης και υποστήριξη για το Apple AirPlay, εάν θέλετε να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του iPhone σας σε αυτό. Το συμπεριλαμβανόμενο τηλεχειριστήριο καθιστά επίσης εύκολη την πρόσβαση σε εφαρμογές έξυπνης τηλεόρασης όπως Netflix, Disney+, Apple TV, Spotify και άλλα.

  Πώς να φτιάξετε έναν πίνακα διάθεσης;

Η Samsung κυκλοφόρησε το Viewfinity S9 το 2023 στα 1.599 $, που είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με την τιμή του Studio Display. Ευτυχώς, το 2024, μπορείτε να το βρείτε στο Amazon για λιγότερο από 1.000 $, γι’ αυτό ακριβώς το προτείνουμε ως μια εξαιρετική εναλλακτική.

Αγορά:Samsung ViewFinity S9 5K (989,90$)

5 Οθόνη LG 27 ιντσών Ultrafine 5K

LG

Εάν η ανάλυση 5K είναι η κορυφαία προτεραιότητά σας και δεν σας ενδιαφέρουν πραγματικά τα κουδούνια και οι σφυρίχτρες μιας οθόνης OLED υψηλού ρυθμού ανανέωσης, η οθόνη LG UltraFine 5K είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στο Studio Display που μπορεί να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Από πλευράς προδιαγραφών, μοιάζει πολύ με την οθόνη Studio, με τη διαφορά ότι μπορεί να αποδώσει κορυφαία φωτεινότητα μόνο 500 nit, ενώ η προσφορά της Apple μπορεί να φτάσει τα 600 nits. Διαφορετικά, είναι μια τυπική οθόνη LCD IPS με υποστήριξη για τη χρωματική γκάμα DCI-P3.

Ωστόσο, θα χάσετε χαρακτηριστικά ειδικά για την Apple, όπως το Center Stage και τον χωρικό ήχο, και η κάμερα web 1080p και τα εσωτερικά στερεοφωνικά ηχεία δεν ταιριάζουν με την οθόνη Studio. Η Apple σας προσφέρει μια κάμερα 12 MP και ένα ηχοσύστημα με έξι ηχεία για την τιμή που πληρώνετε.

Από τη φωτεινή πλευρά, η οθόνη LG UltraFine 5K είναι φθηνότερη από την οθόνη Studio κατά πάνω από $400. θα το βρείτε στο Amazon για κάτω από $1.200. Δυστυχώς, αυτό είναι πιο ακριβό από τις περισσότερες οθόνες που παραθέσαμε εδώ, αλλά οι επιλογές σας είναι αρκετά περιορισμένες εάν θέλετε μια προσιτή οθόνη 5K.

Αγορά: LG UltraFine 5K (1176,63 $)

Είτε θέλετε ένα ανώτερο πάνελ OLED με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης είτε οθόνη 5K υψηλής ανάλυσης, έχετε καλύτερες επιλογές από την οθόνη Studio. Για τέλεια κλιμάκωση στο macOS σε όλες τις εφαρμογές, συνιστούμε να επιλέξετε μια οθόνη 5K όπως το ViewFinity S9.

Ωστόσο, μια οθόνη OLED εξαιρετικά ευρείας ή υπερευρείας οθόνης μπορεί να είναι δύσκολο να παραβλεφθεί εάν θέλετε μια ευέλικτη οθόνη με περισσότερη οθόνη. Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις και το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Mac σας μακροπρόθεσμα.