Πώς να φτιάξετε έναν πίνακα διάθεσης;

Οι πίνακες διάθεσης μπορούν να ευθυγραμμίσουν τη διαδικασία σχεδιασμού, να αποφύγουν τα μπλοκ δημιουργικότητας και να κρατήσουν τις ιδέες σας οργανωμένες. Αυτό το άρθρο καλύπτει τα πάντα για τους πίνακες Mood.

Οι σχεδιαστές και οι δημιουργοί έχουν πολλά να κάνουν όταν εργάζονται σε ένα έργο από την αρχή, από το σχεδιασμό του έργου μέχρι το τελικό έργο. Και είναι φυσικό να κολλήσουν στη διαδικασία ή να αποκτήσουν ένα μπλοκ δημιουργικότητας.

Όταν συμβεί αυτό, ο πίνακας Mood μπορεί να λειτουργήσει σαν σωτήρας ζωής για αυτούς. Βοηθά έναν σχεδιαστή να οργανώσει τις σχεδιαστικές του ιδέες σε ένα μέρος και ακόμη και να δείξει αυτούς τους πίνακες διάθεσης σε άλλους και να πει πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι είναι οι πίνακες διάθεσης, τι τύποι σανίδων είναι και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικό πίνακα διάθεσης και άσο οποιοδήποτε έργο.

Τι είναι το Mood Board;

Ο πίνακας διάθεσης είναι ένα δημοφιλές εργαλείο επίλυσης προβλημάτων του σχεδιαστή, αν και δεν είναι νέο. Είναι μια συνεργασία των αισθήσεων που διεγείρει τη δημιουργικότητα και οδηγεί σε σχεδιαστικές λύσεις.

Εκτός από τον καθορισμό μιας παλέτας χρωμάτων, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια γραφική ταυτότητα και αίσθηση, να απλοποιήσετε την ουσία μιας μάρκας ή προϊόντος σε μια εικόνα ή να συντομεύσετε την απόσταση μεταξύ μιας ιδέας και της τελικής της εκδήλωσης. Έτσι, βοηθά έναν σχεδιαστή σε όλη τη διαδρομή ενός έργου.

Ποιος χρησιμοποιεί τους πίνακες διάθεσης;

Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν κυρίως πίνακες διάθεσης για να εξορθολογίσουν τις σκέψεις τους, είτε είναι γραφίστες, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, φωτογράφοι, σχεδιαστές διεπαφής χρήστη κ.λπ.

Επιπλέον, οι μη επαγγελματίες μπορούν επίσης να τα χρησιμοποιήσουν για να επιτύχουν πιο προσωπικούς στόχους, όπως να διακοσμήσουν τους τοίχους τους ή να προβάλουν μια συγκεκριμένη διάθεση μέσα από τις ντουλάπες τους.

Επίσης, οι πίνακες διάθεσης δεν περιορίζονται μόνο σε σχεδιαστικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, οι συγγραφείς μπορούν να απεικονίσουν ένα συγκεκριμένο στυλ γραφής ή ένα φανταστικό σκηνικό για μια πλοκή.

  Τρόπος διόρθωσης Δεν είναι δυνατή η λήψη των αρχείων ενημέρωσης κώδικα FFXIV

Οι πίνακες διάθεσης, για να το θέσω εν συντομία, είναι ένα χρήσιμο οπτικό εργαλείο για τη γρήγορη μετάδοση της γενικής «αίσθησης» ενός έργου στους άλλους. Χρησιμοποιούνται για κάτι περισσότερο από τη διακόσμηση του σπιτιού. Οι πίνακες διάθεσης υποστηρίζουν τη δημιουργική διαδικασία εξισορροπώντας την οργάνωση και την καλλιτεχνική ελευθερία.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα διάθεσης;

Η χρήση ενός πίνακα διάθεσης βοηθά στη δημιουργία μιας ουσίας του τελικού αποτελέσματος οποιουδήποτε έργου ή έργου τέχνης. Όταν σχεδιάζετε ένα νέο έργο, είτε πρόκειται για μια εφαρμογή, έναν ιστότοπο ή κάτι άλλο, μπορεί να χρειαστεί προσπάθεια για να καταλάβετε πώς θέλετε να είναι αυτό το πράγμα. Έχετε πολλές ιδέες που στροβιλίζονται στο μυαλό σας, αλλά είναι όλες ανακατεμένες μεταξύ τους και είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιες ιδέες είναι κατάλληλες για το έργο σας.

Επομένως, οι πίνακες διάθεσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσετε όλες τις ιδέες σας για ένα έργο και να τις κάνετε εύκολα κατανοητές από τους άλλους. Σας βοηθούν να σκεφτείτε το συνολικό θέμα, την αίσθηση και την εμφάνιση του έργου σας και τι θέλετε να επικοινωνήσετε με αυτό. Επιπλέον, εδώ είναι μερικά οφέλη από τη δημιουργία ενός πίνακα διάθεσης.

Οφέλη των Mood Boards

  • Σας βοηθούν να σχεδιάσετε για το κοινό-στόχο σας.
  • Ενισχύστε την οπτικοποίηση του “πώς θα μοιάζει το τελικό προϊόν;”
  • Σας βοηθούν να παίξετε με διαφορετικές χρωματικές παλέτες.
  • Συντομεύει τη συνολική διαδικασία σχεδιασμού.
  • Ενισχύει τη δημιουργικότητα και οργανώνει τις ιδέες.
  • Σε βοηθάει να πειραματίζεσαι όσο θέλεις.
  • Σας βοηθά να μεταφέρετε εύκολα τις ιδέες σας στον πελάτη.

Τύποι Πίνακες διάθεσης

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε έναν πίνακα διάθεσης. Πρώτον είναι ένας κλασικός πίνακας φυσικής διάθεσης ή ένας σύγχρονος ψηφιακός πίνακας διάθεσης. Επιπλέον, εξαρτάται από τις απαιτήσεις σας, το είδος του έργου στο οποίο εργάζεστε.

Ας ελέγξουμε τις περιπτώσεις χρήσης φυσικών και ψηφιακών πινάκων διάθεσης.

#1. Πίνακες φυσικής διάθεσης

Οι πίνακες φυσικής διάθεσης κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας πραγματικά υλικά – δείγματα χρωμάτων, υφάσματα, δείγματα χαρτιού κ.λπ. – και συχνά κρεμιούνται σε έναν κοινό χώρο, ώστε να μπορούν να τα δουν όλοι.

Είναι ιδανικό αν θέλετε να δημιουργήσετε την επιθυμητή εμφάνιση της επωνυμίας σας φυσικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αληθινά υλικά ή να εκτυπώσετε φωτογραφίες τους και να τα καρφιτσώσετε.

  Σενάρια Python για τη διαγραφή των αρχείων τακτικά

#2. Ψηφιακές πίνακες διάθεσης

Οι ψηφιακοί πίνακες διάθεσης δημιουργούνται χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το Adobe Photoshop ή το Canva. Αυτοί ονομάζονται επίσης “εικονικοί” πίνακες διάθεσης επειδή δεν περιλαμβάνουν φυσικά αντικείμενα εκτός από την οθόνη του υπολογιστή στην οποία εμφανίζονται.

Είναι μια ιδανική επιλογή εάν προτιμάτε να αποφύγετε να έχετε μια φυσική οθόνη στο γραφείο ή στην αίθουσα συνεδριάσεων. Επιπλέον, μπορούν να μοιραστούν αμέσως με άλλους και απαιτούν λιγότερη προσπάθεια από ό,τι οι φυσικές (που σημαίνει ότι είναι συνήθως προσωρινές).

Επιπλέον, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση σχεδιασμού από ιστοτόπους όπως σπόροι σχεδίασης, ψύκτες, γκαλερί σχεδίασης, Pinterest και άλλα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένας πίνακας διάθεσης;

Είτε δημιουργείτε έναν φυσικό ή ψηφιακό πίνακα διάθεσης, χρειάζεστε τα ακόλουθα πράγματα για να δημιουργήσετε έναν πίνακα διάθεσης.

Φωτογραφίες/εικόνες

Συμπεριλάβετε εικόνες από πράγματα που σας εμπνέουν, όπως εικόνες προϊόντων ή ιστότοπους με παρόμοια σχέδια και στυλ με τα δικά σας. οτιδήποτε, από σκηνές της φύσης μέχρι αρχιτεκτονικές φωτογραφίες θα κάνει!

Για έναν πίνακα φυσικής διάθεσης, μπορείτε να εκτυπώσετε τις εικόνες που σας αρέσουν ή να τις κόψετε από το αγαπημένο σας περιοδικό.

Χρώματα μάρκας και λογότυπο

Η χρήση της δημιουργικότητας για τη διατήρηση ενός συνδυασμού χρωμάτων επωνυμίας κάνει ένα έργο να ξεχωρίζει και να εκφράζει τη μάρκα. Πριν δημιουργήσετε έναν πίνακα διάθεσης, πρέπει να επιλέξετε τα χρώματα. Μπορείτε να εμπνευστείτε από ένα λογότυπο επωνυμίας εάν εργάζεστε σε ένα συγκεκριμένο έργο. Ή, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που είναι κατάλληλα για το έργο σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δείγματα βαφής, δείγματα υφασμάτων ή ακόμα και αποκόμματα περιοδικών για έναν πίνακα φυσικής διάθεσης. Μπορείτε να εμπνευστείτε από ιστότοπους όπως ψύκτες και διαδικτυακές παλέτες χρωμάτων, για έναν ψηφιακό πίνακα διάθεσης.

Στοιχεία σχεδίασης (όπως πλαίσια, περιγράμματα και υφές):

Υλικά, εκτυπώσεις και υφές μπορούν να συμπεριληφθούν στους πίνακες διάθεσης για να βελτιώσουν το τελικό προϊόν. Επιτρέπει στην παρουσίαση σχεδιασμού να έχει βάθος και παραλλαγή. Εκτός από τα έγχρωμα μπλοκ, οι εκτυπώσεις προσθέτουν ζωντάνια και νέα αίσθηση σε ένα έργο.

Περιεχόμενο κειμένου

Προσθέστε κείμενο για να περιγράψετε διαφορετικά στοιχεία στον πίνακα της διάθεσής σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πίνακα διάθεσης;

Εδώ είναι τα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία ενός πίνακα διάθεσης:-

#1. Συλλέξτε έμπνευση για έναν πίνακα διάθεσης: Το πρώτο βήμα είναι να συλλέξετε πράγματα που σας εμπνέουν, για παράδειγμα, εικόνες, γραμματοσειρές, υφές, τυπογραφία κ.λπ., και να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα έργου.

  10 καλύτερα εργαλεία και πρότυπα ημερολογίου μέσων κοινωνικής δικτύωσης

#2. Χρησιμοποιήστε εικόνες που ταιριάζουν καλά μεταξύ τους: Στη συνέχεια, η επιλογή εικόνων που λειτουργούν καλά μεταξύ τους είναι σημαντική – θα πρέπει όλες να μοιράζονται παρόμοια χρώματα και τόνους ή τουλάχιστον να μην έρχονται σε σύγκρουση!

Εάν χρησιμοποιείτε φωτογραφίες ανθρώπων ή τοποθεσιών ως έμπνευση, βεβαιωθείτε ότι είναι όλες ασπρόμαυρες, ώστε να φαίνονται καλά μαζί όταν εκτυπώνονται σε χαρτί (και όχι σε έγχρωμο χαρτί εκτύπωσης).

Φροντίστε να τα περικόψετε, ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο στον πίνακα σας – αυτό διευκολύνει τους άλλους να βλέπουν τι συμβαίνει χωρίς να στραβώνουν μικροσκοπικές λέξεις ή φωτογραφίες!

#3. Επιλέξτε χρώματα και γραμματοσειρές. Μετά από αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε χρώματα και γραμματοσειρές που ταιριάζουν με τον πίνακα σας. Θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι φαίνεται επαγγελματικό και οργανωμένο.

#4. Προσθέστε λέξεις για να εξηγήσετε τις ιδέες σας. Βοηθά να συγκεντρώσετε τις ιδέες σας και διασφαλίζει ότι ο πίνακας σας έχει αρκετές λέξεις και σας δίνει περισσότερους τρόπους για να εξηγήσετε τις έννοιές σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βέλη ή βέλη που δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να δείξετε πώς συνδέονται τα πράγματα. Θα μπορούσατε επίσης να σχεδιάσετε εικόνες – όπως άτομα που χρησιμοποιούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία – για να απεικονίσετε αυτό που προσπαθείτε να μεταφέρετε.

#5. Προσθήκη λογότυπου, ιστότοπου και προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, εάν έχετε ένα λογότυπο για την επιχείρηση ή το έργο σας στο οποίο εργάζεστε. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας και τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρίσκουν εύκολα περισσότερες πληροφορίες για την επωνυμία σας, ειδικά αν εργάζεστε σε έναν πίνακα ψηφιακής διάθεσης.

#6. Οργανώστε το ταμπλό σας: Μόλις όλα είναι στο ταμπλό σας, ήρθε η ώρα να τα οργανώσετε όλα. Θα θέλετε να βάλετε παρόμοια αντικείμενα το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να δουν πώς ταιριάζουν όλα μεταξύ τους.

Παραδείγματα πίνακα διάθεσης για να σας εμπνεύσουν

συμπέρασμα

Οι πίνακες διάθεσης σίγουρα κάνουν όλο το ταξίδι σχεδιασμού εύκολο και ενδιαφέρον. Επιπλέον, ένας πίνακας διάθεσης σας βοηθά να απαλλαγείτε από μπλοκ δημιουργικότητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πίνακα διάθεσης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας και να απολαύσετε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού.

Υπάρχουν εργαλεία δημιουργίας πινάκων διάθεσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε εύκολα τους πίνακες διάθεσης για την επωνυμία ή την επιχείρησή σας.

Έτσι, εντυπωσιάστε τον πελάτη σας με έναν πίνακα διάθεσης και αφήστε τον να νιώσει το τελικό προϊόν.