Οι 4 καλύτεροι πελάτες Twitter για Linux

Οι χρήστες Linux είναι ένα περίεργο μάτσο και τείνουν να έχουν μια περίεργη απέχθεια για τις «εφαρμογές Ιστού». Ο κύριος λόγος αυτής της νοοτροπίας είναι ότι το Linux βασίζεται στη φιλοσοφία Unix να δημιουργείς ένα πράγμα και να το κάνεις καλά. Η χρήση ενός προγράμματος περιήγησης Ιστού κυριολεκτικά για τα πάντα μπορεί να έχει νόημα για τον μέσο χρήστη, αλλά ορισμένοι στην πλατφόρμα Linux το βλέπουν ως υπερφόρτωση. Μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στον Ιστό σήμερα είναι το Twitter και υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί πελάτες τρίτων κατασκευαστών Twitter για Linux από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε εάν δεν σας αρέσει η διεπαφή ιστού της υπηρεσίας.

Η διεπαφή ιστού Twitter είναι αρκετά χρησιμοποιήσιμη, αλλά δεν είναι τέλεια. Οι ειδοποιήσεις Twitter από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού δεν λειτουργούν καλά με τα εγγενή κέντρα ειδοποιήσεων στα περισσότερα σύγχρονα περιβάλλοντα επιτραπέζιων υπολογιστών και ως εκ τούτου, οι χρήστες Linux θα ήταν πιθανώς καλύτεροι να χρησιμοποιούν προγράμματα-πελάτες Twitter τρίτων.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε μερικούς από τους καλύτερους εγγενείς πελάτες Twitter για Linux.

1. Corebird

Αν και οι περισσότεροι χρήστες περιηγούνται στο Twitter αυτές τις μέρες, εξακολουθούν να υπάρχουν χρήστες που προτιμούν να έχουν μια εγγενή εφαρμογή. Μία από τις καλύτερες επιλογές για έναν εγγενή πελάτη Twitter στην επιφάνεια εργασίας Linux είναι η Corebird εφαρμογή.

  Οι 4 καλύτεροι πελάτες Github για Linux

Το Corebird είναι ένας σύγχρονος εγγενής πελάτης Twitter για την επιφάνεια εργασίας Linux που χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη έκδοση του GTK για να δημιουργήσει μια εξαιρετική, φιλική προς το χρήστη εφαρμογή Twitter. Το πρόγραμμα προσπαθεί να δημιουργήσει μια διεπαφή GUI παρόμοια με αυτή του πολύ δημοφιλούς προγράμματος-πελάτη Twitter για το macOS.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Παρόμοια διεπαφή με την επίσημη εφαρμογή Twitter του macOS την καθιστά οικεία στους νέους χρήστες
Υποστηρίζει εγκατάσταση μέσω πακέτου Flatpak/Snap, το οποίο καθιστά εύκολη τη χρήση για οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τη διανομή Linux
Ενσωματωμένη ενσωμάτωση εικόνων
Ενσωματωμένη αναπαραγωγή βίντεο Twitter, YouTube και άλλων υπηρεσιών
Το μενού Σύνθεση επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν από διαφορετικές γλώσσες
Υποστήριξη emoticon/Emoji
Επιτρέπει στους χρήστες να απαντούν σε tweets έως και 50 ατόμων κάθε φορά
Επιτρέπει στους χρήστες να «αγαπούν» τις κοινώς αποστελλόμενες εικόνες για ευκολότερη πρόσβαση

2. Choqok

Το έργο KDE Plasma έχει πολλές εφαρμογές να προσφέρει, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος-πελάτη Twitter. Παρουσιάζοντας Choqok, ο επίσημος πελάτης micro-blogging του KDE (γνωστός και ως Twitter). Ο στόχος αυτού του εργαλείου είναι να υποστηρίξει το Twitter με έναν εγγενή τρόπο, KDE.

Οι λάτρεις του KDE Plasma που αναζητούν μια εγγενή εφαρμογή Twitter δεν πρέπει να κοιτάξουν πέρα ​​από το Choqok, καθώς παίρνει το πλαίσιο Qt και ενσωματώνεται πολύ καλά στην επιφάνεια εργασίας. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτού κώδικα και αδειοδοτείται από την GNU General Public License V3.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Ταιριάζει όμορφα με το υπόλοιπο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE Plasma και χρησιμοποιεί Qt
Μαζί με το Twitter, το Choqok έχει υποστήριξη για Identi.caμια εναλλακτική λύση Twitter ανοιχτού κώδικα
Υποστήριξη για GNU Social (πρώην StatusNet), ένα κοινωνικό δίκτυο που οι χρήστες μπορούν να φιλοξενήσουν στους δικούς τους διακομιστές
Υποστήριξη Συντόμευσης URL
Ενσωματωμένη αναπαραγωγή YouTube/Vimeo
Υποστήριξη φιλτραρίσματος tweet
Υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς
Υποστήριξη για άμεση μεταφόρτωση εικόνων σε διάφορες υπηρεσίες φιλοξενίας φωτογραφιών (Posterous, Twitpic, Flickr, κ.λπ.)
Ενσωματώνεται με το Kwallet για κρυπτογράφηση κωδικών πρόσβασης και πληροφοριών σύνδεσης
Υποστήριξη για σήματα λογαριασμού Twitter “επαληθευμένα”.
Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν απευθείας μηνύματα στον εαυτό τους (κάπως σαν να στέλνετε στον εαυτό σας ένα email αλλά στο Twitter)
Αποθηκεύστε γρήγορα εικόνες και άλλα μέσα απευθείας από το Corebird με “αποθήκευση ως”
Ενσωματώνεται με διάφορα προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής Linux για να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν tweet μηνύματα “τώρα ακούγονται”.
Υποστήριξη λίστας Twitter
Υποστήριξη διακομιστή μεσολάβησης δικτύου

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή chmod στο Linux

3. Πουλάκι

Το Elementary OS γίνεται γρήγορα ένα από τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux για εφαρμογές. Κάθε πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί ειδικά για αυτό έχει έναν τρόπο γι ‘αυτό και φαίνεται πολύ καθαρό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με το Πουλάκι Πελάτης Twitter για Elementary OS.

Όπως ακριβώς ο στόχος του λειτουργικού συστήματος που στοχεύει το πρόγραμμα, ο κύριος στόχος του Birdie ως εγγενής πελάτης είναι να κάνει την προβολή του Twitter εύκολη και γρήγορη. Το UI είναι πολύ καθαρό και ταιριάζει τέλεια σε οποιονδήποτε οπαδό του Elementary OS.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Η δυνατότητα άπειρης κύλισης διασφαλίζει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται ποτέ να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί “ανανέωσης” για να προβάλουν περισσότερο περιεχόμενο
Ενσωματωμένη υποστήριξη για την ενσωμάτωση του YouTube, του Instagram και άλλων πηγών
Εργασία σε συνοδευτικό πρόγραμμα-πελάτη για κινητά για Android/iOS, ώστε οι χρήστες του Birdie να έχουν την ίδια εμπειρία σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά
Αυτόματη συμπλήρωση hashtag
Το κουμπί “Συνομιλίες” επιτρέπει το εύκολο φιλτράρισμα των νημάτων Twitter @ reply
Υποστήριξη για πολλαπλούς λογαριασμούς

  Πώς να βρείτε και να διαγράψετε κατεστραμμένους συμβολικούς συνδέσμους στο Linux

4. Ρεύμα ουράνιου τόξου

Ρεύμα ουράνιου τόξου είναι ένα εξ ολοκλήρου τερματικό-πελάτη Twitter για το τερματικό Linux. Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος-πελάτη είναι να αφήσει τους geeks της γραμμής εντολών να κάνουν tweet και να περιηγηθούν στις ροές τους μέσω της γραμμής εντολών. Αν και το Rainbow Stream μπορεί να μην είναι για όλους, όσοι χρησιμοποιούν Linux που βρίσκονται στο τερματικό το 90% του χρόνου θα εκτιμήσουν αυτόν τον πελάτη Twitter.

Ο πελάτης Rainbow Stream twitter είναι ανοιχτού κώδικα και διανέμεται σε όλες τις διανομές Linux μέσω του Εργαλείο εγκατάστασης πακέτου Python (γνωστός και ως PiP).

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Η διαδραστική αυτόματη συμπλήρωση κάνει το tweet πιο γρήγορο
Παρόλο που το Rainbow Stream βασίζεται σε κείμενο, μπορεί να εμφανίζει εικόνες
Υποστήριξη για διαφορετικά θέματα που βασίζονται σε κείμενο
Η διανομή μέσω Python Pip σημαίνει ότι η εγκατάσταση σε οποιαδήποτε διανομή Linux είναι εύκολη
Το πρόγραμμα περιήγησης ιστορίας του Twitter
Διαθέτει ενσωματωμένο ημερολόγιο και αριθμομηχανή