Οι 2 καλύτεροι ιστότοποι για να δοκιμάσετε δωρεάν την ταχύτητα του Διαδικτύου σας

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Χρησιμοποιήστε το Speedtest της Ookla για ακριβή αποτελέσματα με αρχεία καταγραφής ιστορικού και γραφήματα.
  • Το Fast.com εστιάζει στην άμεση εμφάνιση της ταχύτητας λήψης χωρίς διαφημίσεις, με διαθέσιμες επιλογές εφαρμογής.
  • Κατανοήστε βασικές μετρήσεις όπως η ταχύτητα λήψης, η καθυστέρηση και η απώλεια πακέτων για να αξιολογήσετε την ποιότητα του Διαδικτύου.

Το αργό διαδίκτυο μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή σας, ιδιαίτερα αν έχετε αγοράσει ένα πακέτο υψηλής ταχύτητας premium. Αλλά πώς μπορείτε να προσδιορίσετε εάν παίρνετε την ταχύτητα που πληρώνετε;

Λοιπόν, έχουμε δύο δωρεάν εργαλεία για να δοκιμάσετε γρήγορα και εύκολα τις ταχύτητες του Διαδικτύου σας και να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αυτό που πληρώνετε!

Το Ookla’s Speedtest είναι ένα αξιόπιστο όνομα στις δοκιμές ταχύτητας Διαδικτύου, με πάνω από 11 εκατομμύρια καθημερινές δοκιμές και 50 δισεκατομμύρια συνολικά από την κυκλοφορία του το 2006. Οι 16.000+ διακομιστές του σε όλο τον κόσμο διασφαλίζουν ότι λαμβάνετε ακριβή τοπικά αποτελέσματα που αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές σας δυνατότητες σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Κάντε κλικ στο μεγάλο κουμπί “Μετάβαση” και το Speedtest θα αρχίσει να μετράει το ping (λανθάνον χρόνο), τις ταχύτητες λήψης και τις ταχύτητες μεταφόρτωσης, παρέχοντας αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο.

  Πώς να δημιουργήσετε εφέ 3D στο CapCut

Το Speedtest προσφέρει επίσης ένα βολικό αρχείο καταγραφής ιστορικού αποτελεσμάτων και μια οπτικά ελκυστική λειτουργία γραφήματος για την παρακολούθηση της απόδοσης της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο με την πάροδο του χρόνου.

Το Speedtest έχει εφαρμογές για κάθε μεγάλη πλατφόρμα: Android, iOS, Windows, macOS, Apple TVκαι ακόμη και α Επέκταση Chrome. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ταχύτητες σας οπουδήποτε, οποτεδήποτε, κατά τη μεταφορά ή στο σπίτι.

Εκτός από τη δοκιμή ταχύτητας, το Speedtest προσφέρει μια ξεχωριστή υπηρεσία VPN που ονομάζεται Speedtest VPN, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για iOS και Android συσκευές. Λαμβάνετε δωρεάν μηνιαία κατανομή δεδομένων 2 GB για ασφαλή, ιδιωτική περιήγηση. Εναλλακτικά, μπορείτε να κερδίσετε 4,99 $/μήνα για το premium απεριόριστο επίπεδο, χωρίς διαφημίσεις, εάν χρειάζεστε περισσότερο εύρος ζώνης.

Το Fast.com είναι ένα απλό, φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο δοκιμής ταχύτητας Διαδικτύου που υποστηρίζεται από το Netflix. Σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους δοκιμών ταχύτητας, εστιάζει αποκλειστικά στην εμφάνιση της ταχύτητας λήψης του Διαδικτύου σας – τον κρίσιμο παράγοντα για την ομαλή ροή.

  Ποιον γίγαντα της πλατφόρμας Cloud πρέπει να επιλέξετε

Η διεπαφή του Fast.com είναι καθαρή και απέριττη, χωρίς διαφημίσεις που αποσπούν την προσοχή. Η δοκιμή ταχύτητας διαδικτύου ξεκινά αυτόματα όταν ανοίγετε τον ιστότοπο μέσω του προγράμματος περιήγησής σας στον ιστό, είτε σε smartphone, φορητό υπολογιστή ή έξυπνη τηλεόραση. Ενώ από προεπιλογή δείχνει απλώς την ταχύτητα λήψης, μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες όπως ο λανθάνοντας χρόνος και η ταχύτητα μεταφόρτωσης κάνοντας κλικ στην Εμφάνιση περισσότερων πληροφοριών.

Εάν προτιμάτε μια αποκλειστική εμπειρία εφαρμογής, μπορείτε να κάνετε λήψη του FAST Speed ​​Test στο iOS και Android συσκευές για να δοκιμάσετε τις ταχύτητες διαδικτύου σας για κινητά εν κινήσει.

Κατανόηση των αποτελεσμάτων δοκιμών ταχύτητας Διαδικτύου

Όταν εκτελείτε μια δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου, λαμβάνετε ένα στιγμιότυπο της απόδοσης της σύνδεσής σας εκείνη τη στιγμή. Τα αποτελέσματα της δοκιμής σάς δείχνουν σημαντικές μετρήσεις που σας βοηθούν να κατανοήσετε την ποιότητα και τις δυνατότητες της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Δείτε τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί και οι μετρήσεις:

  • Ταχύτητα λήψης: Αυτό μετράει πόσο γρήγορα ρέουν δεδομένα από το Διαδίκτυο στη συσκευή σας. Μεγαλύτερες λήψεις σημαίνουν ταχύτερη περιήγηση στον ιστότοπο, ομαλότερη ροή βίντεο, ταχύτερη λήψη αρχείων κ.λπ., και είναι ένας από τους κύριους λόγους για να βελτιώσετε τις ταχύτητες του Διαδικτύου σας.
  • Ταχύτητα μεταφόρτωσης: Το αντίστροφο της ταχύτητας λήψης, η ταχύτητα μεταφόρτωσης, δείχνει πόσο γρήγορα μπορείτε να στείλετε δεδομένα από τη συσκευή σας στο Διαδίκτυο. Οι υψηλότερες μεταφορτώσεις προσφέρουν πιο ομαλή κοινή χρήση φωτογραφιών ή βίντεο, καλύτερες βιντεοκλήσεις κ.λπ.
  • Latency (Ping): Αυτό μετρά την απόκριση της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Είναι η ώρα μετ’ επιστροφής για μεταφορά δεδομένων από τη συσκευή σας στον διακομιστή και επιστροφή. Η χαμηλότερη καθυστέρηση είναι ιδανική για διαδικτυακές δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο, όπως παιχνίδια και βιντεοκλήσεις.
  • Jitter: Αυτή η μέτρηση παρακολουθεί τη διακύμανση του λανθάνοντος χρόνου με την πάροδο του χρόνου. Μια σταθερή σύνδεση με χαμηλό jitter είναι ιδανική για δραστηριότητες που απαιτούν σταθερή ροή δεδομένων, όπως κλήσεις VoIP ή διαδικτυακά παιχνίδια.
  • Απώλεια πακέτων: Αυτό ποσοτικοποιεί το ποσοστό των πακέτων δεδομένων που λείπουν κατά τη μετάδοση. Ορισμένες απώλειες πακέτων είναι φυσιολογικές, αλλά η υπερβολική απώλεια μπορεί να οδηγήσει σε ζητήματα όπως τραυλισμός βίντεο, αστάθεια ήχου ή διακοπή συνδέσεων.
  •   Πώς να βρω την απόκρυψη του email μου στην εφαρμογή αλληλογραφίας

    Λάβετε υπόψη αυτές τις μετρήσεις και θα μάθετε εάν το Διαδίκτυό σας έχει το φερμουάρ για να υποστηρίξει τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες ή εάν πρέπει να ανάψετε φωτιά στον ISP σας.