Οι 10 καλύτεροι αναγνώστες EPUB για iOS για να βελτιώσετε το παιχνίδι ανάγνωσης (δωρεάν και επί πληρωμή)

Η ανάγνωση βιβλίων έχει εξελιχθεί με τα χρόνια. Ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να διαβάζουν τους αγαπημένους τους τίτλους σε χαρτόδετο ή έντυπο έντυπο, τα eBook γίνονται σιγά σιγά η νέα τάση. Αυτή η σταδιακή μετατόπιση έχει τους λόγους της. είναι εύκολα φορητά, κοστίζουν λιγότερο, δεν υποφέρουν από εξωτερικές βλάβες και ούτω καθεξής.

Το EPUB είναι μια κοινή μορφή για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων σε διαφορετικές συσκευές. Ωστόσο, η κατοχή ενός αρχείου EPUB δεν αρκεί. Χρειάζεστε έναν αναγνώστη EPUB για να το ανοίξετε και να το διαβάσετε. Σε αυτό το άρθρο, θα απαριθμήσουμε μερικούς από τους καλύτερους αναγνώστες EPUB που μπορείτε να δοκιμάσετε φέτος.

Τι είναι οι αναγνώστες EPUB;

Το EPUB (Ηλεκτρονική δημοσίευση) είναι μια ανοιχτή μορφή eBook που μπορεί κανείς να διαβάσει σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων συσκευών ανάγνωσης eBook, smartphone, tablet και υπολογιστών. Τα αρχεία EPUB προσφέρουν κείμενο με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, που σημαίνει ότι μπορείτε να αυξήσετε/μειώσετε το μέγεθος του κειμένου. Αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν τα μάτια σας κουράζονται ενώ διαβάζετε μικροσκοπικά κείμενα.

Αυτός ο τύπος αρχείου συνοδεύεται επίσης από βελτιωμένη ικανότητα αναζήτησης. Οι αναγνώστες EPUB είναι αποκλειστικές εφαρμογές που μπορούν να ανοίγουν αρχεία .epub. Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ενώ οι περισσότεροι αναγνώστες EPUB μπορούν να ανοίξουν αρχεία PDF χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν είναι όλα τα προγράμματα ανάγνωσης PDF ικανά να ανοίγουν αρχεία EPUB. Επομένως, εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε πρόγραμμα ανάγνωσης PDF, θα πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το αρχείο από EPUB σε PDF για να το διαβάσετε.

Γιατί χρησιμοποιούμε αναγνώστες EPUB;

Χρησιμοποιούμε αναγνώστες EPUB για διάφορους λόγους. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Οι αναγνώστες EPUB έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν αρχεία EPUB. Είναι αποκλειστικές εφαρμογές σχεδιασμένες για εύκολη ανάγνωση και επεξεργασία τέτοιων αρχείων.
  • Σε αντίθεση με τα αρχεία PDF, τα αρχεία EPUB έχουν ανανεώσιμα κείμενα. Επομένως, όταν ανοίγετε ένα αρχείο EPUB χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη EPUB, τα κείμενα προσαρμόζονται μόνα τους ώστε να ταιριάζουν στο μέγεθος της οθόνης και στον προσανατολισμό της συσκευής σας.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν το αρχείο EPUB (αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς, διάστιχο, κ.λπ.) ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή ενός αναγνώστη EPUB

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές ανάγνωσης EPUB εκεί έξω σήμερα. Ωστόσο, δεν είναι όλα εξίσου αποτελεσματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να δούμε εάν ένας αναγνώστης EPUB περιέχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για να προσδιορίσετε εάν είναι μια καλή επιλογή:

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Face ID δεν είναι διαθέσιμο στο iOS

#1. Διαισθητική διεπαφή χρήστη

Ο αναγνώστης EPUB θα πρέπει να έχει μια απλή, διαισθητική διεπαφή χρήστη, ώστε οι χρήστες να μην μπερδεύονται και να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή χωρίς προβλήματα.

#2. Ανάγνωση εκτός σύνδεσης

Η εφαρμογή θα πρέπει να συνοδεύεται από μια λειτουργία εκτός σύνδεσης. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσατε να κατεβάσετε ένα βιβλίο και να το διαβάσετε/ακούσετε αργότερα όταν δεν είναι διαθέσιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

#3. Σχόλιο

Εάν δεν μπορείτε να επισημάνετε/επισημάνετε ορισμένα μέρη ενός βιβλίου ή να κρατήσετε σημειώσεις, η εφαρμογή δεν αξίζει τον χρόνο σας. Θυμηθείτε, ένας καλός αναγνώστης EPUB πρέπει να περιέχει μια καλή δυνατότητα σχολιασμού.

#4. Προσαρμογή

Η εφαρμογή ανάγνωσης EPUB θα πρέπει να διαθέτει πλούσιες δυνατότητες προσαρμογής, όπως αύξηση/μείωση γραμματοσειράς, αλλαγή χρώματος φόντου, ρυθμιστικό φωτεινότητας κ.λπ., για να σας προσφέρει μια βέλτιστη εμπειρία ανάγνωσης.

#5. Συγχρονισμός

Η εφαρμογή θα πρέπει να συγχρονίζει όλα τα αρχεία EPUB σε πολλές συσκευές, ώστε να μην χάσετε ποτέ την πρόοδό σας.

Έτσι, εάν είστε σοβαρός αναγνώστης χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη EPUB θα κάνει σίγουρα την εμπειρία ανάγνωσης πιο προσιτή, βολική και άνετη στη συσκευή σας. Η ζήτηση για αναγνώστες EPUB αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι προτιμούν τα ebook από τα χαρτόδετα. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλοί αναγνώστες EPUB για Android.

Ωστόσο, οι χρήστες iOS δεν ανησυχούν! Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες επιλογές που πρέπει να εξετάσετε για μια πλούσια εμπειρία ανάγνωσης EPUB στο iOS σας:

Apple Books

Το Apple Books είναι το πρόγραμμα ανάγνωσης EPUB της ίδιας της Apple που σας επιτρέπει να ανοίγετε αρχεία .epub και να βυθιστείτε στο αγαπημένο σας βιβλίο. Μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες αυτής της εφαρμογής περιλαμβάνουν ηχητικά βιβλία, Book Store, πρόσβαση στο iCloud και άλλα.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να βρουν δωρεάν δείγματα για ανάγνωση και στη συνέχεια να αποφασίσουν αν θέλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο βιβλίο ή όχι. Μερικές φορές παίρνετε τα δείγματα ακόμη και πριν τα αποκτήσετε οπουδήποτε αλλού.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την εμπειρία ανάγνωσης επιλέγοντας γραμματοσειρές, επιλέγοντας θέματα ή προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα.

Επί του παρόντος, τα Apple Books είναι διαθέσιμα για δωρεάν λήψη στο App Store.

Μάρβιν 3

Με το Marvin 3, το άνοιγμα αρχείων EPUB γίνεται εύκολο. Αυτός ο αναγνώστης eBook και κόμικς είναι εξοπλισμένος με ορισμένες αξιόπιστες λειτουργίες, όπως διεπαφή πολλαπλών θεμάτων, highlights, εξερευνητής φωτογραφιών, υποστήριξη iCloud, εξωτερικό πληκτρολόγιο Bluetooth και υποστήριξη τηλεχειριστηρίου, ισχυρός σχολιασμός κ.λπ.

Το Marvin 3 επιτρέπει αναζητήσεις λεξικών για συγκεκριμένες γλώσσες, ώστε να μην υστερείτε ποτέ. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος ανάγνωσης EPUB είναι το Marvin Side-by-Side (SxS), το οποίο σας επιτρέπει να εκτελέσετε ένα δεύτερο παράδειγμα Marvin και δύο βιβλία δίπλα-δίπλα.

Και το καλύτερο μέρος; Το Marvin 3 προσφέρει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν!

KyBook 3

Το KyBook 3 είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ανάγνωση και την καταλογογράφηση των αγαπημένων σας ηλεκτρονικών βιβλίων που δίνουν στους αναγνώστες πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλίων με δυνατότητα λήψης μέσω της υποστήριξης καταλόγων OPDS. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η άνετη λειτουργία ανάγνωσης, ένας εύχρηστος κατάλογος, ισχυροί σχολιασμοί, υποστήριξη όλων των σημαντικών μορφών eBook, αποθήκευση cloud και πολλά άλλα.

  Το JellyLock7 είναι μια προσαρμόσιμη οθόνη κλειδώματος εμπνευσμένη από Android για iOS 7

Το KyBook 3 είναι επίσης βελτιστοποιημένο για μεγάλα βιβλία. Επιπλέον, διαθέτει τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε ομιλία, η οποία αυξάνει την ευκολία.

Προς το παρόν, το KyBook 3 Ebook Reader είναι δωρεάν για λήψη και έχει αγορές εντός εφαρμογής.

Epub Reader

Το Epub Reader σάς προσφέρει μια ομαλή εμπειρία eBook και υποστηρίζει διάφορες μορφές αρχείων. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς, να επιλέξετε διάφορα χρώματα φόντου, να δείτε τον Πίνακα περιεχομένων, να προσθέσετε σελιδοδείκτες για ευκολότερη εύρεση κ.λπ.

Επιπλέον, μπορείτε να σχολιάσετε το αρχείο EPUB και να προσθέσετε νέα αρχεία χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας ή το κοινόχρηστο αρχείο του iTunes. Το Epub Reader μπορεί ακόμη και να ανοίξει συμπιεσμένες μορφές πακέτων, όπως .zip, .rar, .7zip, .tar, .cbr και άλλα.

Ενώ η δωρεάν έκδοση του Epub Reader – read epub, chm, txt λειτουργεί μια χαρά. μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες δυνατότητες επιλέγοντας αγορές εντός εφαρμογής.

tiReader

Το tiReader είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαβάζετε εύκολα ηλεκτρονικά βιβλία, ηχητικά βιβλία, κόμικς και πολλά άλλα. Σας δίνει πρόσβαση σε πάνω από 1.000.000 δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία μέσω καταλόγων OPDS και διακομιστών διαμετρήματος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του tiReader περιλαμβάνουν προσαρμόσιμη δομή eBook και φακέλων, πολύχρωμους σελιδοδείκτες και σχολιασμούς, πολλά θέματα, αποθήκευση στο cloud, ταυτόχρονο άνοιγμα πολλών εγγράφων και ούτω καθεξής. Επίσης, μπορείτε να συγχρονίσετε τα αρχεία σας σε όλες τις συσκευές σας.

Το tiReader έχει μια δωρεάν έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες. Για να ξεκλειδώσετε όλες τις λειτουργίες, πρέπει να κάνετε αγορές εντός εφαρμογής.

FBReader

Χρησιμοποιώντας το FBReader, μπορείτε να ανοίξετε EPUB, FB2 και άλλες δημοφιλείς μορφές eBook. Προσφέρει πολλές δυνατότητες, όπως λειτουργίες ημέρας και νύχτας, υποστήριξη καταλόγου OPDS, ισχυρό πρόγραμμα περιήγησης καταλόγου, προηγμένες λειτουργίες πλοήγησης και πολλά άλλα. Μπορείτε να ενσωματώσετε την εφαρμογή σας με χώρο αποθήκευσης στο cloud και ακόμη και να συγχρονίσετε τα βιβλία σας σε όλες τις συσκευές.

Το FBReader έχει μια δωρεάν έκδοση που συνοδεύεται από περιορισμένες δυνατότητες. Για να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητές του, πρέπει να αγοράσετε την πλήρη έκδοση.

Amazon Kindle

Το Amazon Kindle είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων που σας βοηθά να προχωρήσετε πέρα ​​από το χαρτί. Μπορείτε να προσαρμόσετε γραμματοσειρές, να αναζητήσετε λέξεις, να προσθέσετε σελιδοδείκτες, να κάνετε μεγέθυνση σε εικόνες HD κ.λπ.

Επίσης, μπορείτε να μεταβείτε αβίαστα από το βιβλίο Kindle σας σε ένα ηχητικό βιβλίο όταν δεν μπορείτε να διαβάσετε απευθείας στην ίδια την εφαρμογή. Το Kindle συγχρονίζει όλα τα βιβλία σας σε όλες τις συσκευές.

  Πώς να αποκτήσετε την εφαρμογή iOS Notes στα Windows 10

Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί που σταματήσατε, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας στην ανάγνωση.

Το Amazon Kindle είναι μια δωρεάν εφαρμογή, αλλά προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής.

PocketBook Reader

Το PocketBook Reader μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή σας για την ανάγνωση όλων των ειδών ηλεκτρονικού περιεχομένου, όπως βιβλία, κόμικς, περιοδικά κ.λπ. Επίσης, το PocketBook σάς επιτρέπει να ακούτε τα ηχητικά βιβλία σας όταν εκτελείτε κάποια εργασία και δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε.

Υποστήριξη πολλαπλών μορφών, αναδιαμόρφωση PDF, υποστήριξη βιβλίων με προστασία DRM, κατάλογοι OPDS, σαρωτής ISBN κ.λπ., είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Εκτός από την αγορά, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία και περιοδικά επίσης. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να συνδέσετε το PocketBook Reader με το Dropbox ή τα Βιβλία Google για να δημιουργήσετε μια ενιαία, ενοποιημένη βιβλιοθήκη.

Από τώρα, το PocketBook Reader είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση δωρεάν στο App Store και προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής.

Scribd

Το Scribd – audiobooks & ebooks είναι μια τέλεια επιλογή για όλους τους λάτρεις του eBook. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Scribd αποτελείται από τόνους ηλεκτρονικών βιβλίων, περιοδικών, άρθρων, ακουστικών βιβλίων, ερευνητικών εργασιών κ.λπ. Διαθέτει επίσης podcast και επιλογές παρτιτούρας.

Ανεξάρτητα από το τι διαβάζετε ή ακούτε στην εφαρμογή Scribd, συγχρονίζεται σε όλες τις συσκευές σας. Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Scribd περιλαμβάνουν σημειώσεις και σχολιασμούς, προσαρμογή μεγέθους γραμματοσειράς/τύπου/χρώματος φόντου, χρονοδιακόπτη ύπνου, αλλαγή ταχύτητας αφήγησης, ηχητικά βιβλία εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα.

Αν και το Scribd είναι δωρεάν για λήψη, χρησιμοποιήστε όλες τις δυνατότητες του και κατεβάστε αρχεία επιλέγοντας μια συνδρομή στο Scribd.

Google Play

Τα Βιβλία και ηχητικά βιβλία Google Play σάς επιτρέπουν να διαβάζετε eBook στη συσκευή σας iOS και να έχετε μια ομαλή εμπειρία ανάγνωσης. Είναι μια καλή επιλογή για να διαβάζετε βιβλία, κόμικς κ.λπ. και να ακούτε ηχητικά βιβλία ακόμα και όταν είστε εκτός σύνδεσης.

Τα Βιβλία Google Play σάς δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσετε ακριβώς από εκεί που σταματήσατε στις συσκευές σας. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση δειγμάτων από τον τεράστιο κατάλογό του και ακόμη και να κρατάτε σημειώσεις που συγχρονίζονται με το Google Drive σας. Επομένως, μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε τις σημειώσεις που κρατάτε με άλλους και να αρχίσετε να συνεργάζεστε.

Προς το παρόν, μπορείτε να διαβάσετε ή να ακούσετε οποιοδήποτε βιβλίο δωρεάν και χωρίς καμία μηνιαία συνδρομή.

Αναγνώστες EPUB για iOS – ποιο είναι το δικό σας;

Μόνο ένας αληθινός αναγνώστης γνωρίζει την ευχαρίστηση ενός καλού βιβλίου όταν λείπει ή αποδρά εντελώς σε μια άλλη χώρα. Με τους αναγνώστες EPUB, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας βιβλίο ή τι θα κάνετε αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση. Με ένα απλό πάτημα στην οθόνη, θα έχετε απεριόριστες δυνατότητες ανάγνωσης πριν σας αρέσει μια πραγματική ψηφιακή βιβλιοθήκη!

Τώρα που γνωρίζετε για αυτούς τους υπέροχους αναγνώστες EPUB με πολλές δυνατότητες, μην περιμένετε άλλο. Εγκαταστήστε τα σήμερα και βουτήξτε πιο βαθιά στον μαγευτικό ωκεανό των ηλεκτρονικών βιβλίων και αν θέλετε απλώς να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να διαβάσετε, δοκιμάστε αντ ‘αυτού τα ηχητικά βιβλία! Σε κάθε περίπτωση, καλή ανάγνωση! 📖