Οι καλύτεροι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών 4K

Εάν το 1080p απλά δεν το κόβει πια για τις ανάγκες σας για παιχνίδια, τώρα είναι η ώρα να σκεφτείτε έναν φορητό υπολογιστή gaming 4K. Παίρνετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους: ένα μηχάνημα υψηλής απόδοσης με εκπληκτική διαύγεια και φορητότητα. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στους καλύτερους φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών 4K που μπορείτε να βρείτε στα χέρια σας αυτή τη στιγμή.

Καλύτερος φορητός υπολογιστής παιχνιδιών 4K συνολικά: Dell XPS 17

Λαγκάδα

Αν έχετε βαρεθεί να αναρωτιέστε αν ο φορητός σας υπολογιστής θα τρέχει τα τελευταία παιχνίδια triple-A, το Dell XPS 17 θα σταματήσει τις ανησυχίες σας για τα επόμενα χρόνια.

Όταν διαθέτετε μια 13η CPU της Intel και μια GPU της σειράς 40 της NVIDIA, κανένα παιχνίδι δεν είναι έξω από την εμβέλειά σας. Θα χρειαστείτε αυτό το εξαιρετικά ισχυρό υλικό, επίσης, εάν σκοπεύετε να τρέχετε παιχνίδια σε ανάλυση 4K, το οποίο φαίνεται φανταστικό σε μια οθόνη 17 ιντσών, παρεμπιπτόντως.

Ενώ τα εξαρτήματα υψηλής απόδοσης είναι κορυφαία, αυτό που πραγματικά ανέβασε το Dell XPS 17 στην κορυφή της λίστας μας ήταν οι επιλογές. Η Dell σάς δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε την ποσότητα της μνήμης RAM, του αποθηκευτικού χώρου, της GPU και της CPU και εάν θέλετε 4K ή υποβάθμιση σε FHD+.

Πηγή: Dell

Dell XPS 17 (2023)

Καλύτερο Συνολικά

Με μια κάρτα γραφικών της σειράς 40 της NVIDIA και τον 13ο επεξεργαστή Intel, το Dell XPS 17 χειρίζεται οποιοδήποτε παιχνίδι του κάνετε. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε μέρος του υλικού για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Πλεονεκτήματα

  • Το 4K φαίνεται υπέροχο στην οθόνη 17 ιντσών του
  • Μπορεί να προσαρμόσει τις προδιαγραφές υλικού
  • Λεπτός παράγοντας φόρμας
  • Διπλασιάζεται ως μηχανή επεξεργασίας

ASUS

Το gaming σε 4K, σε σύγκριση με το 1080p, κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, οι φορητοί υπολογιστές με οθόνες 4K μπορεί να γίνουν ακριβοί, ειδικά εάν χρειάζεστε υλικό υψηλής τεχνολογίας για να εκτελέσετε τα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια σχετικά φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή, το ASUS VivoBook Pro 16X θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στο δρόμο σας.

Η κατοχή του πιο πρόσφατου υλικού έχει υψηλότερο κόστος, αλλά το ASUS VivoBook Pro 16X χειρίζεται εκπληκτικά καλά το 4K με το NVIDIA RTX 3050 Ti και τα 32 GB μνήμης RAM. Εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική κάρτα γραφικών και δεδομένου ότι η οθόνη περιορίζεται στα 60 Hz, δεν την ωθήσετε πέρα ​​από το όριό της, ενώ εξακολουθείτε να διατηρείτε ένα βουτυρώδες ομαλό ρυθμό καρέ.

Εξοπλισμένο με SSD 1 TB, το ASUS VivoBook Pro 16X συμβαδίζει επίσης με την εποχή. Η φόρτωση υφών υψηλής ανάλυσης μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστη, κάτι που οι σκληροί δίσκοι τείνουν να δυσκολεύονται αυτές τις μέρες.

ASUS VivoBook Pro 16X

Η καλύτερη αξία

Το ASUS VivoBook Pro 16X δεν είναι αδύνατο στο τμήμα επιδόσεων, παρά το υλικό τελευταίας γενιάς του. Η οθόνη OLED 16 ιντσών του κάνει το 4K να φαίνεται ιδιαίτερα ευκρινές, ευκρινές και ζωντανό.

Πλεονεκτήματα

  • Όμορφη οθόνη OLED 16 ιντσών
  • Διπλός ανεμιστήρας και διπλοί σωλήνες θερμότητας για καλύτερη ψύξη
  • Πολλά λιμάνια
  • Διατίθεται με 32 GB RAM και επεξεργαστή Ryzen 9

Μειονεκτήματα

  • Ρυθμός ανανέωσης 60 Hz
  • Το 3050 Ti είναι υλικό τελευταίας γενιάς

MSI

Εάν ο προϋπολογισμός σας μοιάζει περισσότερο με μια λευκή επιταγή, το MSI Titan GT77HX διατίθεται συσκευασμένο με κορυφαίο υλικό—το καλύτερο από τα καλύτερα.

Πρώτα απ ‘όλα, το NVIDIA RTX 4090 είναι το καλύτερο που έχει να προσφέρει η NVIDIA αυτή τη στιγμή. Δεύτερον, έχετε επεξεργαστή Intel 13ης γενιάς και 64 GB μνήμης RAM DDR5 (με δυνατότητα διπλασιασμού). Με άλλα λόγια, το MSI Titan GT77HX τρώει ανάλυση 4Κ για πρωινό.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, το MSI Titan GT77HX διαθέτει SSD 2 TB, τουλάχιστον, μέχρι 16 TB. Ακόμη και στα 2 TB, δεν θα σας τελειώσει ο χώρος για παιχνίδια σύντομα.

Πηγή: MSI

MSI Titan GT77HX

Το πιο δυνατό από όλα

4399 $ 4699 $ Εξοικονομήστε
$300

Το MSI Titan GT77HX είναι ένα τεράστιο θηρίο ενός φορητού υπολογιστή παιχνιδιών, όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και σε απόδοση. Έχετε επίσης πολύ αποθηκευτικό χώρο, και σε έναν SSD, όχι λιγότερο.

Πλεονεκτήματα

  • Πολλή μνήμη RAM και κορυφαία GPU NVIDIA 40-series
  • Μεγάλη οθόνη 17,3 ιντσών
  • Ρυθμός ανανέωσης 144 Hz
  • Επιλογή μεταξύ 2, 4, 8 και 16 TB αποθηκευτικού χώρου (NVMe SSD)

Καλύτερο φορητό φορητό υπολογιστή παιχνιδιών 4K: Razer Blade 16

Razer

Εάν η μεταφορά ενός ογκώδους φορητού υπολογιστή παιχνιδιών δεν είναι στη διάθεσή σας, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε κορυφαίο υλικό, το Razer Blade 16 είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή.

Για αρχή, το Razer Blade 16 είναι 5,4 κιλά, ένα πολύ πιο διαχειρίσιμο βάρος από τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών – αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει πάχος λιγότερο από μια ίντσα όταν είναι κλειστό. Αυτό καθιστά απείρως ευκολότερο να μπείτε σε μια τσάντα ταξιδιού όταν είστε εν κινήσει. Απλά φροντίστε να έχετε ένα φορητό power bank για backup!

Τέλος, το Razer Blade 16 διαθέτει σώμα από αλουμίνιο, παρέχοντας μεγάλη αντοχή που σίγουρα χρειάζεστε για να προστατεύσετε το υλικό υψηλής τεχνολογίας από κάτω.

Πηγή: Razer

Razer Blade 16

Πιο φορητό

Οι φορητοί υπολογιστές είναι φορητοί από τη φύση τους, αλλά η πολύ λεπτή και ανθεκτική μορφή του Razer Blade 16 οδηγεί τη φορητότητα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Έχετε επίσης έναν εκπληκτικό αριθμό θυρών για χρήση, συμπεριλαμβανομένου του Thunderbolt 4.

Πλεονεκτήματα

  • Υλικό κορυφαίας ποιότητας
  • Ρυθμός ανανέωσης 240 Hz
  • Το σώμα από αλουμίνιο είναι λείο και ανθεκτικό
  • Λεπτό και συμπαγές

Μειονεκτήματα

  • Τιμή
  • Κατώτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Πηγή: ASUS

Οι επαγγελματίες συντάκτες χρειάζονται επίσης χρόνο για να χαλαρώσουν, αλλά το να έχουν δύο εξέδρες είναι ακριβό και δεν έχουν όλοι χώρο για δύο υπολογιστές. Το ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED χωρίζει τη διαφορά με έναν μάλλον μοναδικό τρόπο.

Το ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED διαθέτει όχι μία αλλά δύο οθόνες—μια κύρια οθόνη 15,6 ιντσών και το μικρότερο ScreenPad Plus 14 ιντσών. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο πολλαπλών εργασιών για επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών, αλλά είναι επίσης χρήσιμο όταν χρειάζεται να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση σε δημοφιλές λογισμικό όπως το Discord ή να ακολουθήσετε τους οδηγούς παιχνιδιών.

Όπως το ASUS VivoBook Pro 16X, το ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED χρησιμοποιεί υλικό τελευταίας γενιάς, αλλά χρησιμοποιεί το NVIDIA 3070 Ti σε αντίθεση με το 3050 Ti. Αυτό το κάνει ακόμα πιο ικανό να τρέχει τους αγαπημένους σας τίτλους σε ανάλυση 4K.

Πηγή: ASUS

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED

Πιο ευέλικτο

$2179 $3000 Εξοικονομήστε
$821

Το ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED συνδυάζει την παραγωγικότητα και το gaming σε ένα τέλειο μηχάνημα. Διαθέτει όχι μία αλλά δύο οθόνες 4K, με τη μικρότερη να διπλασιάζεται ως οθόνη αφής.

Πλεονεκτήματα

  • Ιδανικό για gaming και παραγωγικότητα
  • Όχι μία, αλλά δύο οθόνες 4K
  • Υπέροχο σύστημα ψύξης
  • Καλή επιλογή λιμένων

Μειονεκτήματα

  • Το NVIDIA 3070 Ti είναι υλικό τελευταίας γενιάς

FAQ

Ε: Χρειάζομαι SSD για τον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών μου;

Όχι μόνο οι SSD είναι καλύτεροι για παιχνίδια από έναν σκληρό δίσκο, αλλά κάνουν και ολόκληρο τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο. Στην πραγματικότητα, εάν έχετε έναν παλαιότερο φορητό υπολογιστή με παλιό σκληρό δίσκο, σκεφτείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με την εγκατάσταση ενός SSD σε φορητό υπολογιστή.

Γίνεται πολύ πιο συνηθισμένο για τα παιχνίδια – για παράδειγμα το Dead Space Remake – να αναφέρουν έναν SSD ως απαίτηση. Χρόνοι φόρτωσης, υφές, νέες περιοχές—όλα αυτά φορτώνονται πολύ πιο γρήγορα.

Α, και μην ανησυχείτε για την υποβάθμιση. Οι SSD διαρκούν εξίσου με τους σκληρούς δίσκους, αν όχι περισσότερο.

Ε: Οι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών λειτουργούν καλά με την επεξεργασία βίντεο;

Ναι, οι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών μπορούν να λειτουργήσουν ως μηχανές επεξεργασίας βίντεο, με το πρόσθετο πλεονέκτημα να είναι φορητοί!

Πραγματικά εξαρτάται μόνο από τις απαιτήσεις υλικού. Σε αντίθεση με την επεξεργασία φωτογραφιών, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση της CPU σας, το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο εκμεταλλεύεται τα πάντα—CPU, GPU και RAM. Χρειάζεστε όλη αυτή την ιπποδύναμη για ειδικά εφέ, φίλτρα και απόδοση.

Ε: Πόσο διαρκεί ένας φορητός υπολογιστής παιχνιδιών πριν χρειαστεί αντικατάσταση, κατά μέσο όρο;

Ανάλογα με το υλικό κάτω από την κουκούλα, ο φορητός υπολογιστής παιχνιδιών σας θα διαρκέσει μεταξύ 3 και 6 ετών, κατά μέσο όρο. Όσο πιο υψηλής ποιότητας είναι τα ανταλλακτικά, τη στιγμή της αγοράς, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει. Εάν η διαδρομή που ακολουθείτε είναι ένας φορητός υπολογιστής υψηλής απόδοσης, υπάρχουν πολλές δυνατότητες και προδιαγραφές που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Με αυτά τα λόγια, είναι επίσης εξίσου σημαντικό να κάνετε τη συνήθεια να συντηρείτε τον φορητό υπολογιστή σας, όπως να καθαρίζετε τους ανεμιστήρες, την οθόνη και τις θύρες και να ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης.

  Τρόπος χρήσης του Κέντρου Ελέγχου σε Mac