Οι καλύτεροι φορητοί εκτυπωτές του 2023

Μπορεί να μην έχουν τη δύναμη των κανονικών εκτυπωτών, αλλά οι φορητοί εκτυπωτές περισσότερο από ό,τι αντισταθμίζουν με φορητότητα και άνεση. Οι επαγγελματίες επαγγελματίες μπορεί να χρησιμοποιήσουν ένα για εκτύπωση εν κινήσει και οι μαθητές ή οι καθηγητές μπορούν να εκτυπώσουν εργασίες εντός ή εκτός πανεπιστημιούπολης.

Epson

Ένας εκτυπωτής ειδικά σχεδιασμένος για επαγγελματίες που κινούνται είναι ο Epson Workforce WF-110. Είναι συμπαγές και ζυγίζει εντυπωσιακά ελαφρύ 3,5 λίβρες. Δεν είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τη μεταφορά των περισσότερων φορητών υπολογιστών και διαθέτει εσωτερική μπαταρία που μπορεί να εκτυπώσει έως και 50 σελίδες ανά φόρτιση ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι σχετικά χαμηλή όταν τελειώνει η μπαταρία, αλλά είναι επαρκής για ένα τόσο μικρό μηχάνημα. Τα 5.760 x 1.440 dpi του είναι μια καλή ανάλυση για φορητό εκτυπωτή και η ποιότητα είναι εξαιρετική, με μελάνια που στεγνώνουν γρήγορα με χρώμα που συμβάλλουν σημαντικά στο καθαρό, καθαρό κείμενο και τα ζωντανά χρώματα.

Φορητός εκτυπωτής Epson Workforce WF-110

Καλύτερο Συνολικά

$200 $330 Εξοικονομήστε
$130

Ο Epson Workforce WF-110 είναι συμπαγής, ελαφρύς και ιδανικός για επαγγελματίες και φοιτητές εν κινήσει. Η εσωτερική μπαταρία μπορεί να εκτυπώσει έως και 50 φύλλα με μία μόνο φόρτιση και η ποιότητα εκτύπωσης είναι καθαρή και ζωντανή.

Πλεονεκτήματα

  • Εφαρμογή Wi-Fi Direct και Epson iPrint για iOS και Android
  • Η ενσωματωμένη μπαταρία βελτιώνει τη φορητότητα
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξωτερική μπαταρία
  • Εκτύπωση με φωνητική ενεργοποίηση
  • Συμβατό με 5G
  • Λειτουργεί με την Alexa και το Google Assistant

Μειονεκτήματα

  • Δίσκος χαρτιού 20 φύλλων
  • Αργή ταχύτητα εκτύπωσης

Κανόνας

Ο Canon Pixma TR150 θεωρείται ευρέως ως ένας εξαιρετικός φορητός εκτυπωτής. Είναι μικρό και συμπαγές, και μαζί με το μικρό βάρος 4,5 λίβρες, είναι μια επιλογή που ξεχωρίζει. Είναι εύκολο να το μεταφέρετε σε ένα σακίδιο πλάτης και ιδανικό για όσους χρειάζονται συχνή εκτύπωση εν κινήσει.

Οι ταχύτητες είναι αξιοπρεπείς, ενώ τα έγχρωμα γραφικά και η ποιότητα φωτογραφίας (έως 8,5 x 11 ίντσες) μιμούνται πολλούς εκτυπωτές για φορητές συσκευές υψηλής ποιότητας. Διαθέτει επίσης οθόνη OLED 1,44 ιντσών που είναι εύκολη στην πλοήγηση. Το καλύτερο είναι ότι όλα αυτά τα αποκτάς σε ασυναγώνιστη τιμή, ενώ το κόστος του μελανιού είναι επίσης αρκετά προσιτό.

Ασύρματος φορητός εκτυπωτής Canon PIXMA TR150

Καλύτερος προϋπολογισμός

199 $ 250 $ Εξοικονομήστε
$51

  5 τρόποι για εύκολη μετατροπή

Η διάσημη Canon Pixma TR150 προσφέρει ποιότητα σε ασυναγώνιστη αξία. Τα έγχρωμα γραφικά πρώτης κατηγορίας και η εκτύπωση φωτογραφιών πάνω από ευκρινές, καθαρό κείμενο τον καθιστούν αγαπημένη επιλογή για φορητό εκτυπωτή. Το κόστος του μελανιού είναι επίσης στο προσιτό εύρος τιμών.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη γκάμα ασύρματων επιλογών
  • Εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας
  • Πρότυπα με δυνατότητα αποθήκευσης
  • Διαισθητικός πίνακας ελέγχου OLED
  • Εξαιρετική εκτύπωση φωτογραφιών

Μειονεκτήματα

  • Η μπαταρία δεν περιλαμβάνεται
  • Η προσθήκη εσωτερικής μπαταρίας αυξάνει το διαφημιζόμενο βάρος στα 5,1 λίβρες
  • Σχετικά αργές ταχύτητες εκτύπωσης

Phomemo

Ένας φορητός θερμικός εκτυπωτής όπως ο Phomemo M02S Mini είναι μια πολύ προσιτή και συμπαγής συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτυπώσετε πολλά πράγματα απευθείας από το τηλέφωνό σας, όπως αποδείξεις, σημειώσεις, ετικέτες, λίστες, ακόμη και φωτογραφίες. Ωστόσο, η εκτύπωση είναι μόνο ασπρόμαυρη ή μπλε εάν αγοράσετε το ειδικό θερμικό χαρτί της Phomemo.

Είναι επίσης μια καλή επιλογή για τα παιδιά. Ο εξαιρετικά χαριτωμένος σχεδιασμός φακέλων είναι ελκυστικός και τα παιδιά μπορούν να εκτυπώσουν τα σχέδια και τα βασικά γραφικά τους για scrapbooking ή να φτιάξουν κολλώδεις ετικέτες για χειροτεχνίες.

Αν και ισχυρίζεται ότι είναι σε μέγεθος τσέπης, είναι απίθανο να το χωρέσετε στο τζιν σας. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά συμπαγές και ελαφρύ και χωράει εύκολα σε μια μικρή τσάντα ή θήκη.

Εκτυπωτής τσέπης Bluetooth Phomemo M02S Mini

Καλύτερος φορητός θερμικός εκτυπωτής

Ο αξιολάτρευτος σχεδιασμός και η γκάμα χρωμάτων καθιστούν το Phomemo M02S Mini μια ελκυστική επιλογή για παιδιά. Μπορούν να δημιουργήσουν δημιουργικά και να εκτυπώσουν σχέδια ή κολλώδεις ετικέτες. Αλλά αυτός ο θερμικός εκτυπωτής είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για ενήλικες που θέλουν να εκτυπώσουν αποδείξεις και ετικέτες, μεταξύ άλλων.

Πλεονεκτήματα

  • Ανάλυση εκτύπωσης 300 x 300 dpi
  • Δέσμη με διάφορα ρολά χαρτιού διαθέσιμα
  • Συμβατό με iOS και Android
  • Φιλικό προς τον προϋπολογισμό
  • Μια καλή γκάμα χρωμάτων για να διαλέξετε

Μειονεκτήματα

  • Είναι θερμικό, οπότε δεν υπάρχει έγχρωμη εκτύπωση
  • Χρησιμοποιεί ιδιόκτητο χαρτί

Κανόνας

Αν και ο Canon Selphy CP1300 είναι λίγο πιο ογκώδης από άλλους εκτυπωτές φωτογραφιών της σειράς Canon Selphy, εξακολουθεί να είναι φορητός και έχει το πλεονέκτημα της εκτύπωσης φωτογραφιών 6 x 4 ιντσών.

Εκτός από την καλή τιμή, δεν χρειάζονται ακατάστατα μελάνια, καθώς ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί τεχνολογία εξάχνωσης βαφής. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί θερμότητα σε μια κορδέλα επικαλυμμένη με βαφή για να δημιουργήσει μερικές φανταστικές εικόνες. Οι έγχρωμες φωτογραφίες έχουν βάθος και ζωντάνια, με ευκρινείς λεπτομέρειες που διατηρούνται στα τονισμένα σημεία και τις σκιές.

Το CP1300 συνδέεται ασύρματα μόνο με το Wi-Fi Direct και την εφαρμογή Selphy Photo Layout της Canon. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε μέσω USB στον φορητό υπολογιστή ή τη φωτογραφική μηχανή σας και να τοποθετήσετε μια κάρτα μνήμης απευθείας στον εκτυπωτή.

  Πώς να αλλάξω την προεπιλεγμένη αρχική μου σελίδα στο Safari

Canon SELPHY CP1300

Καλύτερος εκτυπωτής φωτογραφιών

$95 $130 Εξοικονομήστε
$35

Εάν χρειάζεστε έναν φορητό εκτυπωτή φωτογραφιών που παρέχει εικόνες υψηλής ποιότητας 4 x 6 ιντσών, ο Canon Selphy CP1300 είναι μια σοφή επιλογή. Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική και χρησιμοποιεί τεχνολογία εξάχνωσης βαφής, ώστε να αποφεύγετε τα δυσκίνητα δοχεία μελάνης.

Πλεονεκτήματα

  • Μέγιστη ανάλυση 300 x 300 dpi
  • Διατίθεται μια επιλογή δέσμης χαρτιού
  • Η μακροζωία της εικόνας εκτιμάται στα 100 χρόνια
  • Έγχρωμη οθόνη LCD

Μειονεκτήματα

  • Πρέπει να αγοράσετε την προαιρετική μπαταρία για να την κάνετε πραγματικά φορητή
  • Δεν υπάρχει σύνδεση Bluetooth

Καλύτερος φορητός εκτυπωτής και σαρωτής: HP OfficeJet 250

ιπποδύναμη

Το HP OfficeJet 250 προσφέρει μερικές εξαιρετικές premium λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου ενός δεύτερου αναδιπλούμενου δίσκου για σάρωση 600 x 600 dpi και μιας έγχρωμης οθόνης αφής LCD. Επιπλέον, συνοδεύεται από μια μεγάλη μπαταρία μεγάλης διάρκειας που φορτίζει μέσα σε 90 λεπτά.

Ο ρυθμός εκτύπωσης είναι επίσης αρκετά καλός για φορητό inkjet. Το OfficeJet 250 εκτυπώνει περίπου δέκα σελίδες το λεπτό και δεν φαίνεται να κάνει διακρίσεις μεταξύ εναλλασσόμενου ρεύματος ή ισχύος μπαταρίας. Η ποιότητα εκτύπωσης είναι εξαιρετική, με τα φωτεινά και ζωντανά χρώματα στις φωτογραφίες να είναι ιδιαίτερα ευχάριστα.

Η εγκατάσταση είναι επίσης εύκολη και η εφαρμογή HP Smart κάνει τα πράγματα απλά. Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή είναι τόσο εύκολη στη χρήση που μπορεί να τη βρείτε προτιμότερη από την οθόνη αφής του εκτυπωτή.

Φορητός εκτυπωτής HP OfficeJet 250 All-in-One

Ο καλύτερος συνδυασμός φορητών εκτυπωτή/σαρωτή

$400 $490 Εξοικονομήστε
$90

Ως εκτυπωτής all-in-one, ο HP OfficeJet 250 διαθέτει ενσωματωμένο σαρωτή. Διαθέτει επίσης μεγάλη μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής. Παρά αυτές τις ποιοτικές προσθήκες, ο εκτυπωτής παραμένει μια φορητή επιλογή. Η ποιότητα εκτύπωσης είναι εξαιρετική, ειδικά αν θέλετε να κάνετε έγχρωμη εκτύπωση φωτογραφιών, την οποία μπορεί να κάνει σε μεγέθη έως 8 x 10 ίντσες.

Πλεονεκτήματα

  • Υποστηρίζει μια σειρά μεγεθών χαρτιού
  • Ακριβής αναπαραγωγή χρώματος
  • Μπαταρία γρήγορης φόρτισης
  • Αυτόματος τροφοδότης εγγράφων
  • Οθόνη αφής LCD
  • Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία

FAQ

Ε: Αξίζουν οι φορητοί εκτυπωτές;

Οι φορητοί εκτυπωτές συνήθως κοστίζουν λιγότερο εκ των προτέρων από τους παραδοσιακούς εκτυπωτές. Ωστόσο, το μακροπρόθεσμο κόστος λειτουργίας μπορεί να είναι υψηλότερο και η ποιότητα και η ταχύτητα εκτύπωσης είναι γενικά καλύτερες σε έναν συμβατικό εκτυπωτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι φορητοί εκτυπωτές προσφέρουν κακή ποιότητα και αν η φορητότητα είναι το κύριο μέλημά σας, η παρεχόμενη ευκολία συχνά εξισορροπεί τη διαφορά ποιότητας.

Ε: Οι φορητοί εκτυπωτές χρειάζονται δοχεία μελάνης;

Όχι, δεν χρειάζονται όλοι οι φορητοί εκτυπωτές δοχεία μελάνης. Οι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούν κασέτες ξηρής σκόνης γραφίτη, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν φθηνότερα μακροπρόθεσμα.

Οι εκτυπωτές Zink (μηδενικής μελάνης) χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο τύπο χαρτιού με ενσωματωμένους κρυστάλλους μελανιού που αναιρούν την ανάγκη για δοχεία μελάνης. Είναι καλές επιλογές για την εκτύπωση στιγμιαίων φωτογραφιών, αλλά δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτύπωση κειμένου.

Αντίθετα, οι θερμικοί εκτυπωτές είναι κατάλληλοι για εκτύπωση κειμένου και βασικών γραφικών, αλλά δεν προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών.

Ε: Είναι καλύτεροι οι εκτυπωτές inkjet ή laser;

Όσον αφορά τη φορητότητα, τα inkjet έχουν το προβάδισμα. Είναι συνήθως μικρότερα, ελαφρύτερα και πιο συμπαγή, καθιστώντας τα πολύ πιο κατάλληλα για χρήση εν κινήσει. Απαιτούν επίσης λιγότερο χυμό, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα τροφοδοτήσετε από φορητές πηγές, όπως ένα power bank. Τα inkjet εκτυπώνουν επίσης πιο ζωντανές φωτογραφίες.

Ωστόσο, οι εκτυπωτές λέιζερ είναι πολύ πιο γρήγοροι, ειδικά όταν εκτυπώνουν μονόχρωμες, και παράγουν πιο ευκρινές κείμενο. Είναι ιδανικά για σημαντικά έγγραφα λόγω των ανθεκτικών στο ξεθώριασμα και των αδιάβροχων εκτυπώσεων τους.

Από πλευράς κόστους, οι εκτυπωτές λέιζερ είναι γενικά πιο ακριβοί. Ωστόσο, καθώς οι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούν ξηρή σκόνη γραφίτη αντί για μελάνι, το κόστος λειτουργίας είναι λιγότερο ακριβό.

Ε: Ένας φορητός εκτυπωτής χρειάζεται ειδικό χαρτί;

Οι φορητοί Zink και οι θερμικοί εκτυπωτές απαιτούν ειδικό χαρτί. Οι κανονικοί εκτυπωτές inkjet και laser είναι πιο ευέλικτοι.

Ε: Πώς λειτουργούν οι φορητοί εκτυπωτές χωρίς μελάνι χωρίς μελάνι;

Οι φορητοί εκτυπωτές χωρίς μελάνι χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες. Οι εκτυπωτές ψευδάργυρου χρησιμοποιούν χαρτί που έχει ενσωματωθεί με κρυστάλλους βαφής. Ο εκτυπωτής θερμαίνει τους κρυστάλλους, αναγκάζοντάς τους να ανυψωθούν και να αναμειχθούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν εικόνες.

Οι εκτυπωτές με τεχνολογία εξάχνωσης βαφής χρησιμοποιούν θερμότητα για να εξατμίσουν τη βαφή από μια κορδέλα σε ειδικά επικαλυμμένο χαρτί. Οι θερμικοί εκτυπωτές χρησιμοποιούν επίσης θερμότητα, η οποία χρησιμοποιείται για την εγγραφή κειμένου και εικόνων στη σελίδα. Είναι εξαιρετικά για απλό κείμενο και γραφικά, αλλά η εγγραφή δεν παράγει χρώμα.

Ε: Μπορούν οι θερμικοί εκτυπωτές να εκτυπώσουν έγχρωμα;

Οι θερμικοί εκτυπωτές συνήθως περιορίζονται σε μαύρο και άσπρο. Αυτό οφείλεται στην τεχνική καύσης που χρησιμοποιούν για την εκτύπωση. Ωστόσο, ορισμένες τεχνικές θερμικής εκτύπωσης μπορούν να προσθέσουν λίγο χρώμα. Οι εξειδικευμένοι εκτυπωτές θερμικών ετικετών χρησιμοποιούν πολλαπλά θερμικά στοιχεία ή ειδικές κορδέλες με επιστρώσεις διαφορετικών χρωμάτων, επιτρέποντας μια περιορισμένη χρωματική παλέτα.

Οι εκτυπωτές θερμικής μεταφοράς είναι μια άλλη επιλογή. Χρησιμοποιούν θερμαινόμενες κορδέλες για να μεταφέρουν χρωματιστό κερί στο χαρτί. Ωστόσο, είναι αρκετά ασυνήθιστες και τείνουν να είναι αρκετά ακριβά.