Οι καλύτεροι δέκτες AirPlay

Η ροή περιεχομένου ήχου ή βίντεο από τη συσκευή macOS ή iOS σε μια εξωτερική συσκευή, όπως τηλεόραση ή ηχείο, απαιτεί συμβατότητα με AirPlay. Ενώ το Apple TV box είναι η πιο δημοφιλής λύση για τους περισσότερους, υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις AirPlay που πρέπει να εξετάσετε.

Καλύτερος συνολικός δέκτης AirPlay: Denon AVR-S670H

Denon

Με 75 Watt ανά κανάλι, το Denon AVR-S670H προσφέρει ήχο που ταράζει το δωμάτιο για χώρους μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Είναι ένας δέκτης 5,2 καναλιών με συμβατότητα Apple AirPlay 2 για ροή των αγαπημένων σας μελωδιών από το iPhone σας.

Το AVR-S670H διαθέτει επίσης τεχνολογία διόρθωσης δωματίου Audyssey MultEQ για αυτόματη βαθμονόμηση του ήχου στο περιβάλλον σας. Διαθέτει επίσης πληθώρα επιλογών HDMI (έξι εισόδου και δύο εξόδου), συμπεριλαμβανομένων τριών θυρών 8K και πλήρους υποστήριξης HDMI 2.1, καθιστώντας το την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των ταινιών και τους λάτρεις των παιχνιδιών.

Η εγκατάσταση είναι αβίαστη και έχετε επίσης φωνητικό έλεγχο με όλους τους σημαντικούς εικονικούς βοηθούς, επιτρέποντάς σας να κάνετε ρυθμίσεις χωρίς να σηκώνεστε από τον καναπέ. Ωστόσο, οι ακουστικόφιλοι θα πρέπει να σημειώσουν ότι δεν υπάρχει υποστήριξη Dolby Atmos ή DTS:X. Για αυτό, πρέπει να εξετάσετε το πιο ακριβό AVR-S770H.

Δέκτης 5.2 καναλιών Denon AVR-S670H

Καλύτερο Συνολικά

$425 $549 Εξοικονομήστε
$124

Ο AVR-S670H της Denon είναι δέκτης 5,2 καναλιών και υποστηρίζει AirPlay 2 για ασύρματη ροή από συσκευές Apple. Διαθέτει βαθμονόμηση δωματίου Audyssey MultEQ για βέλτιστο ήχο στο home cinema, μαζί με εξαιρετική υποστήριξη HDMI, που περιλαμβάνει ανάλυση 8K, φορμά HDR και HDMI 2.1 με eARC και ALLM για απρόσκοπτες εμπειρίες παιχνιδιού.

Πλεονεκτήματα

  • Υποστήριξη HDR10+ και Dolby Vision
  • VRR και ALLM για παιχνίδια χωρίς καθυστέρηση
  • Δυνατότητες ροής πολλαπλών δωματίων
  • Υποστήριξη διέλευσης 8K/60Hz και 4K/120Hz
  • Είσοδος Phono για τους λάτρεις του βινυλίου

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς υποστήριξη Dolby Atmos ή DTS: X

Μπέλκιν

Το Belkin SoundForm Connect AirPlay 2 λειτουργεί με το Apple HomeKit, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε τα υπάρχοντα ηχητικά σας συστήματα για να αποδεχτείτε μια σύνδεση AirPlay. Απλός στη χρήση, αυτός ο προσαρμογέας σάς δίνει τη δυνατότητα να αναπαράγετε μουσική από το iPhone, το iPad ή το Mac σας χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσετε τις συσκευές σας.

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα ηχεία σας για να ακούσετε τις αγαπημένες σας μελωδίες ή να παίξετε μουσική μέσω της τηλεόρασής σας, εφόσον η συσκευή σας διαθέτει σύνδεση εισόδου ήχου, είστε έτοιμοι. Αν και είναι μια ακριβή επένδυση για έναν προσαρμογέα, είναι πολύ πιο προσιτή σε σύγκριση με την αναβάθμιση των σημερινών ηχείων ή της τηλεόρασής σας.

Belkin SoundForm Connect AirPlay 2

Καλύτερος προϋπολογισμός

Το Belkin SoundForm Connect AirPlay 2 είναι ένας εύχρηστος προσαρμογέας που σας επιτρέπει να κάνετε ροή από τις συσκευές Apple σας σε οποιοδήποτε υπάρχον ηχοσύστημα είτε με οπτική είσοδο είτε με είσοδο ήχου 3,5 mm. Αυτός ο προσαρμογέας είναι ένας πολύ πιο οικονομικός τρόπος για να κάνετε το ηχοσύστημά σας να αποδεχτεί τη συνδεσιμότητα AirPlay.

Πλεονεκτήματα

  • Υποστηρίζει ήχο υψηλής ανάλυσης ποιότητας CD
  • Εύχρηστος
  • Περιλαμβάνει καλώδιο τροφοδοσίας
  • Κάνει εύκολα ένα υπάρχον ηχείο συμβατό με AirPlay

Μειονεκτήματα

  • Ακριβό για αντάπτορα
  • AirPlay 2 μόνο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple TV 4K ως έξυπνο οικιακό κέντρο και είναι η πιο δημοφιλής συσκευή για τους λάτρεις της Apple που αναζητούν δέκτη AirPlay. Η αναβάθμιση στο ταχύτερο τσιπ A15 Bionic διασφαλίζει ακόμη πιο απρόσκοπτο έλεγχο στο οικοσύστημα της Apple, ενώ λαμβάνετε επίσης υποστήριξη HDR10+ εκτός από τα Dolby Vision και Atmos από την προηγούμενη επανάληψη.

Το 3rd-Gen είναι ελαφρύτερο και πιο κομψό από πριν, ενώ έχετε επίσης ένα αναβαθμισμένο τηλεχειριστήριο Siri. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για να βρείτε το τηλεχειριστήριο όταν αυτό χαθεί. Μπορείτε να επιλέξετε από Apple TV 4K με Wi-Fi και 64 GB αποθηκευτικού χώρου ή Wi-Fi συν Ethernet με 128 GB.

Apple TV 4K 3ης γενιάς

Καλύτερο Hub

Με ένα πιο γρήγορο τσιπ και την προσθήκη HDR10+, αξίζει τον κόπο να αναβαθμίσετε το Apple TV 4K στην τελευταία γενιά. Εξακολουθεί να υποστηρίζει Dolby Vision και Dolby Atmos για εξαιρετική ροή οικιακού κινηματογράφου, ενώ το αναβαθμισμένο τηλεχειριστήριο Siri είναι λιγότερο δυσκίνητο και υπερβολικά ευαίσθητο στην αφή από πριν.

Πλεονεκτήματα

  • Δωρεάν 3μηνη συνδρομή Apple TV+
  • Ευκρινές, λεπτομερές και ζωντανό βίντεο 4K
  • Ζωντανή προβολή συσκευών με δυνατότητα HomeKit
  • Μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο στην τηλεόρασή σας
  • Ταυτόχρονη ακρόαση με δύο σετ AirPods

Μειονεκτήματα

  • Τα καλώδια HDMI και USB-C πωλούνται χωριστά
  • Απαιτεί θύρα HDMI

Marantz

Το Marantz SR8015 είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής πιστότητας που είναι κομψά συσκευασμένο σε ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Διαθέτει ένα τμήμα ενισχυτή και έναν κύριο προενισχυτή που τροφοδοτεί καθένα από τα 11,2 κανάλια με ισχύ 140 W. Μπορεί να οδηγήσει ακόμη και τα πιο απαιτητικά ηχεία και με την αδιάβροχη πλατφόρμα HDMI 2.1, αυτός ο δέκτης μπορεί να χειριστεί τις πιο πρόσφατες μορφές βίντεο και ήχου, κρατώντας σας μπροστά από το παιχνίδι για τα επόμενα χρόνια.

Οι ακουστικόφιλοι θα λατρέψουν την άψογη ηχητική σκηνή. Με την υποστήριξη για Dolby Atmos και DTS:X, θα εκπλαγείτε από τον περιβάλλοντα ήχο surround που θα σας πέσει ακριβώς στη μέση της δράσης. Έρχεται σε μια premium τιμή, αλλά σίγουρα έχετε μια κορυφαία απόδοση.

Marantz SR8015

Καλύτερο Premium

2499 $ 3999 $ Εξοικονομήστε
$1500

Το Marantz SR8015 είναι ένα ισχυρό, κορυφαίο ηχείο. Η τιμή μπορεί να σας κάνει να ιδρώνετε, αλλά το ίδιο θα κάνει και ο απίστευτος ήχος του. Με 11,2 κανάλια, καθένα από τα οποία τροφοδοτείται με ισχύ έως και 140 W, θα βοηθήσει κάθε home cinema να προσφέρει ηχητική χαρά στα αυτιά σας. Είναι ανθεκτικό στο μέλλον και υποστηρίζει όλες τις γνωστές μορφές ήχου για τους λάτρεις των ταινιών, καθώς και εξαιρετικές δυνατότητες για τους παίκτες.

Πλεονεκτήματα

  • Αποκλειστική λειτουργία παιχνιδιού χαμηλής καθυστέρησης
  • Υποστηρίζει κάθε μορφή surround
  • Virtualization ύψους Dolby Atmos
  • Υποστήριξη διέλευσης HDMI 8K/60Hz και 4K/120Hz
  • Διατίθεται αναβάθμιση 8K και στις οκτώ θύρες HDMI

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να ζεσταθεί
  • Πολύ ακριβό

Καλύτερος δέκτης AirPlay για παλαιότερες συσκευές: Sonos Port

Σόνος

Αυτή η συσκευή ροής ήχου πολλών δωματίων είναι συμβατή με το AirPlay 2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να εκδώσετε εντολές ή μπορείτε να ελέγξετε τη θύρα Sonos μέσω της συσκευής σας iOS. Και, παρόλο που η επιλογή των συνδέσεων μπορεί να μην ανταποκρίνεται στα πρότυπα του δέκτη Marantz SR8015, σας επιτρέπει να συνδέετε και να ελέγχετε παλαιότερα περιφερειακά που δεν θεωρούνται έξυπνα.

Το Sonos Port είναι κάπως ανθεκτικό στο μέλλον, καθώς μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τις παλιές σας συσκευές ήχου. Όχι μόνο είναι βολικό, αλλά σας εξοικονομεί και χρήματα. Αν και δεν θα μπορείτε να το συνδέσετε με τη ρύθμιση του home cinema, το Sonos Port είναι αναμφισβήτητα βολικό χάρη στη μικρή, συμπαγή του μορφή.

Λιμάνι Σώνος

Το καλύτερο για παλιές συσκευές

$380 $488 Εξοικονομήστε
$108

Το Sonos Port μπορεί να ζωντανέψει ξανά όλες εκείνες τις παλιές συσκευές που μπορεί να έχετε ακόμα γύρω σας. Είναι συμβατό με το AirPlay 2, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τη συσκευή απευθείας από το iPhone ή το iPad σας ή να χρησιμοποιείτε το Siri για να κάνετε τις προσφορές σας. Μπορείτε να μεταδώσετε ροή σε πολλά δωμάτια, γεγονός που την καθιστά μια πολύ βολική συσκευή για κατοχή.

Πλεονεκτήματα

  • Απρόσκοπτη ενσωμάτωση με το HomeKit
  • Μικρό και συμπαγές
  • Διαρκής

Μειονεκτήματα

  • Μικρή επιλογή συνδέσεων

FAQ

Ε: Τι είναι ένας δέκτης AirPlay;

Ένας δέκτης AirPlay σάς επιτρέπει να μεταδώσετε ήχο, βίντεο και φωτογραφίες από τις συσκευές iOS ή macOS ασύρματα στην τηλεόρασή σας ή σε άλλες συσκευές. Ορισμένοι δέκτες μπορούν ακόμη και να προσαρμόσουν τα υπάρχοντα ηχεία, τηλεοράσεις και ρυθμίσεις για να δέχονται το AirPlay όπου δεν απαιτείται ασύρματη ή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ε: Πώς μπορώ να προσθέσω το Airplay στο στερεοφωνικό μου;

Χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα δέκτη Airplay, μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή απευθείας στα ηχεία σας χρησιμοποιώντας μια σύνδεση 3,5 mm ή οπτική σύνδεση. Χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας Apple, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για ροή μουσικής στα ηχεία σας.

Ε: Είναι το Airplay μέσω Wi-Fi ή Bluetooth;

Το AirPlay χρησιμοποιεί Wi-Fi αντί για Bluetooth, καθώς μπορεί να επιτύχει υψηλότερη ποιότητα ροής.

  Apple 16-ιντσών M3 Pro MacBook Pro Review: Εξαιρετικό, μέσα και έξω