Οι καλύτερες κάρτες Wi-Fi για τον υπολογιστή σας το 2024

Η κάρτα Wi-Fi είναι ένας οικονομικός τρόπος για να προσθέσετε ή να αναβαθμίσετε την ασύρματη συνδεσιμότητα στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Αυτοί οι προσαρμογείς PCIe προσφέρουν ποικίλες επιδόσεις και δυνατότητες που βασίζονται στο πρότυπο Wi-Fi, από φιλικά προς τον προϋπολογισμό παλαιότερα μοντέλα έως αιχμής Wi-Fi 7 για αστραπιαίες ταχύτητες πολλών gigabit.

TP-Link

Το TP-Link Archer TX3000E μπορεί να μην υποστηρίζει το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο Wi-Fi 7, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει αξιοσημείωτες ταχύτητες και βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με παλαιότερες κάρτες Wi-Fi. Με υποστήριξη για θεωρητικό εύρος ζώνης έως 2402 Mbps και προηγμένες τεχνολογίες όπως το OFDMA και το MU-MIMO, είναι μια εξαιρετική επιλογή για εργασίες υψηλού εύρους ζώνης, όπως ροή 4K ή διαδικτυακά παιχνίδια.

Με το Wi-Fi 6 πλέον mainstream, είναι εύκολο να αποκτήσετε έναν καλό δρομολογητή Wi-Fi 6 που μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες αυτής της κάρτας. Επιπλέον, το Archer TX3000E προσθέτει υποστήριξη Bluetooth 5.0 στον υπολογιστή σας και οι εξωτερικές κεραίες πολλαπλών κατευθύνσεων εξασφαλίζουν εξαιρετική λήψη ακόμη και με μακρινούς δρομολογητές. Ο υπολογιστής σας δεν θα υποστηρίζει τη νέα ζώνη των 6 GHz, αλλά θα εξακολουθείτε να έχετε εξαιρετική απόδοση στη ζώνη των 5 GHz με πολύ λιγότερα χρήματα.

TP-Link Archer TX3000E

Καλύτερο Συνολικά

$45 $60 Εξοικονομήστε $15

Το TP-Link Archer TX3000E είναι μια σταθερή επιλογή σε λογικές τιμές για αναβάθμιση στο βασικό πρότυπο Wi-Fi 6. Εξοπλίζει τον υπολογιστή σας με γρήγορες ασύρματες ταχύτητες, χαμηλή καθυστέρηση και ισχυρή ασφάλεια Wi-Fi. Είτε χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για βασικές καθημερινές εργασίες είτε απαιτητικές εργασίες όπως παιχνίδια και ροή 4K, αυτή η κάρτα μπορεί να τα κάνει όλα.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετικές ταχύτητες και επιδόσεις
  • Πιο προσιτές από τις τελευταίες κάρτες Wi-Fi 6E και Wi-Fi 7
  • Κάλυψη μεγάλης εμβέλειας

Μειονεκτήματα

  • Οι κάρτες Wi-Fi 6E και Wi-Fi 7 κοστίζουν περισσότερο, αλλά έχουν γρήγορες, αξιόπιστες ταχύτητες

Καλύτερη Premium κάρτα Wi-Fi για υπολογιστή: ASUS PCE-BE92BT

ASUS

  Τι είναι ένα GIF; Πώς (και πότε) να χρησιμοποιήσετε ένα

Τα πρότυπα Wi-Fi μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένα, αλλά αν θέλετε την πιο πρόσφατη και μεγαλύτερη αναβάθμιση, το ASUS PCE-BE92BT είναι μια εξαιρετική επιλογή. Βασισμένη στο πιο πρόσφατο πρότυπο Wi-Fi 7, αυτή η κάρτα χρησιμοποιεί την ίδια ζώνη 6 GHz με τις συσκευές Wi-Fi 6E, αλλά προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία και ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες, έως και 5764 Mbps, χάρη στην εξαιρετικά υψηλή απόδοση του Wi-Fi 7.

Το PCE-BE92BT είναι σχολαστικά σχεδιασμένο για να παρέχει σταθερές υψηλές ταχύτητες, καθιστώντας το ιδανικό για μεγάλες περιόδους παιχνιδιού. Μπορεί να συμβαδίσει με ένα πρόγραμμα Internet πολλών gigabit και ο ανεξάρτητος δέκτης διευκολύνει την εύρεση της τέλειας θέσης για βέλτιστη λήψη σήματος. Εκτός από το Wi-Fi, αυτή η κάρτα αναβαθμίζει επίσης τον υπολογιστή σας με το πιο πρόσφατο Bluetooth 5.4, επιτρέποντας ισχυρότερες συνδέσεις για τα πληκτρολόγια, τα ποντίκια, τα ακουστικά και άλλα ασύρματα περιφερειακά.

ASUS PCE-BE92BT

Καλύτερο Premium

Το ASUS PCE-BE92BT φέρνει το μέλλον της ασύρματης σύνδεσης στον υπολογιστή σας, προσφέροντας ταχύτητες ασύρματης μεταφοράς έως και 5764Mbps που δεν είχαν δει ποτέ. Αυτή η κάρτα Wi-Fi 7 είναι ιδανική για σκληροπυρηνικούς παίκτες και ισχυρούς χρήστες.

Πλεονεκτήματα

  • Η ταχύτερη διαθέσιμη κάρτα Wi-Fi
  • Υποστηρίζει το πιο πρόσφατο Bluetooth 5.4 για νέα ασύρματα περιφερειακά
  • Κρυπτογράφηση δικτύου WPA3

TP-Link

Η χρήση της πιο πρόσφατης ή ακριβότερης κάρτας Wi-Fi δεν θα κάνει αυτόματα τη σύνδεση του υπολογιστή σας πιο γρήγορη. Θα χρειαστείτε επίσης ένα πρόγραμμα Internet που μπορεί να επωφεληθεί από τις υψηλότερες ταχύτητες. Για παίκτες ή χρήστες με πρόγραμμα ίντερνετ sub-gigabit (300 ή 500 Mbps), μια προσιτή κάρτα Wi-Fi 5, όπως η TP-Link Archer T5E, προσφέρει το γλυκό σημείο μεταξύ απόδοσης και τιμής.

Το Archer T5E διαθέτει εξαιρετικές ταχύτητες, που ξεπερνούν τα 867 Mbps στη ζώνη των 5 GHz, η οποία είναι άφθονη για διαδικτυακά παιχνίδια, ροή βίντεο και εργασία από το σπίτι. Είναι επίσης συμβατό με υπάρχοντες δρομολογητές, καθιστώντας το ακόμα πιο ελκυστικό για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Ωστόσο, εάν το σπίτι σας έχει πολλές έξυπνες συσκευές ή σκοπεύετε να κάνετε αναβάθμιση σε πρόγραμμα gigabit, το να ξοδέψετε περισσότερα σε μια κάρτα Wi-Fi 6 PCIe μπορεί να είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη επιλογή.

TP-Link Archer T5E

  Πώς να αποκτήσετε νέα έργα τέχνης για την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας καθημερινά

Καλύτερος προϋπολογισμός

$27 $40 Εξοικονομήστε $13

Το TP-Link Archer T5E είναι μια τέλεια επιλογή για χρήστες που δεν αναζητούν κορυφαίες ταχύτητες μεταφοράς, αλλά μάλλον αξιοπρεπή απόδοση για ροή πολυμέσων, διαδικτυακές συσκέψεις και περιστασιακά παιχνίδια. Είναι πολύ προσιτό και μπορεί να μην απαιτεί νέο δρομολογητή, σε αντίθεση με τις πιο πρόσφατες κάρτες Wi-Fi 6E και Wi-Fi 7.

Πλεονεκτήματα

  • Αξιόπιστη απόδοση παρά τη χαμηλότερη τιμή
  • Κεραίες υψηλής απολαβής για κάλυψη μεγάλης εμβέλειας
  • Περιλαμβάνεται βραχίονας χαμηλού προφίλ
  • Δεν χρειάζεται να αγοράσετε νέο δρομολογητή

GIGABYTE

Η GIGABYTE προσφέρει μια εξαιρετική αναβάθμιση για σοβαρούς παίκτες και επαγγελματίες παραγωγικότητας στο GC-WBAX210. Τροφοδοτούμενος από ένα chipset Intel Wi-Fi 6E AX210, αυτός ο προσαρμογέας ανοίγει περισσότερο εύρος ζώνης και συνδέει τους υπολογιστές σας στη λιγότερο συμφορημένη ζώνη των 6 GHz. Αυτό μεταφράζεται σε εκπληκτικές πραγματικές ταχύτητες και εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο, ιδανικό για ανταγωνιστικά παιχνίδια και άλλες εργασίες σε πραγματικό χρόνο.

Η GC-WBAX210 έχει ανταγωνιστική τιμή σε σύγκριση με τις περισσότερες κάρτες Wi-Fi 6E, ενώ διατηρεί γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια παλαιότερη έκδοση Bluetooth 5.2, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας αποτρέψει εάν η απόδοση του Wi-Fi είναι το κύριο μέλημά σας. Η GIGABYTE ολοκληρώνει αυτήν την απίστευτη προσφορά με μια εξωτερική, ρυθμιζόμενη κεραία που βοηθά στην εξάλειψη των νεκρών ζωνών και διασφαλίζει ομαλό παιχνίδι και ροή.

GIGABYTE GC-WBAX210

Καλύτερη κάρτα Wi-Fi 6E

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από την πρόσφατα διαθέσιμη ζώνη των 6 GHz, η GC-WBAX210 της GIGABYTE είναι μια από τις λίγες κάρτες Wi-Fi που την υποστηρίζουν. Είναι ελαφρώς πιο ακριβό από τις παραδοσιακές κάρτες Wi-Fi 6, αλλά το αντισταθμίζει με ανώτερες πραγματικές ταχύτητες, χαμηλή καθυστέρηση και συνολική αξιόπιστη απόδοση για εργασίες σε πραγματικό χρόνο όπως ροή, βιντεοκλήσεις και διαδικτυακά παιχνίδια.

Πλεονεκτήματα

  • Αξιόπιστες ταχύτητες Wi-Fi 6E φθηνά
  • Ταχύτερη απόδοση σε πραγματικό κόσμο
  • Χαμηλή καθυστέρηση

Μειονεκτήματα

  • Άλλες κάρτες έχουν καλύτερη κάλυψη

TP-Link

Εάν έχετε βαρεθεί να επιβραδύνεται το δίκτυό σας σε μια ανίχνευση στη μέση ενός ανταγωνιστικού αγώνα, το TP-Link Archer TXE75E είναι η τέλεια αναβάθμιση για την εξέδρα σας. Αυτή η κάρτα Wi-Fi εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με την GC-WBAX210 της GIGABYTE, αλλά η δυνατή ψύκτρα της παρέχει μεγαλύτερη σταθερή απόδοση, διασφαλίζοντας σταθερές υψηλές ταχύτητες ακόμη και κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων έντονης χρήσης δικτύου.

  Τι είναι μια απάτη ψαρέματος λευκής εικόνας;

Το Archer TXE75E μπορεί να φτάσει απίστευτα γρήγορες ταχύτητες έως και 2402Mbps στις μπάντες 5GHz και 6GHz όταν συνδέεται σε έναν ισχυρό δρομολογητή Wi-Fi 6E. Η σύνδεση στη ζώνη των 6 GHz ξεκλειδώνει περισσότερο εύρος ζώνης και διατηρεί τον λανθάνοντα χρόνο όσο το δυνατόν χαμηλότερο για ομαλά παιχνίδια και ροή. Διαθέτει επίσης κεραίες υψηλής απολαβής για καλύτερη εμβέλεια και ισχύ σήματος και προσθέτει το πιο πρόσφατο Bluetooth 5.3 για τη σύνδεση ασύρματων περιφερειακών.

TP-Link Archer TXE75E

Το καλύτερο για Gaming

$55 $80 Εξοικονομήστε $25

Το TP-Link Archer TXE75E έχει σχεδιαστεί για βαριά χρήση δικτύου. Εκτός από την υποστήριξη της ζώνης 6 GHz, της εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης και της ασφάλειας WPA3, μπορεί να διατηρήσει σταθερές υψηλές ταχύτητες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα σε σύγκριση με άλλες κάρτες Wi-Fi 6E. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος εάν θέλετε μια εξαιρετικά αξιόπιστη κάρτα με εξαιρετική απόδοση.

Πλεονεκτήματα

  • Καλύτερη σταθερή απόδοση
  • Υποστηρίζει τη λιγότερο συνωστισμένη ζώνη των 6 GHz
  • Στερεή ασφάλεια Wi-Fi
  • Εξαιρετική κάλυψη και ισχύς σήματος

Μειονεκτήματα

  • Χρειάζεται ενημέρωση υλικολογισμικού για να ενεργοποιηθεί το Bluetooth 5.3

FAQ

Ε: Τι κάνει μια κάρτα Wi-Fi;

Η κάρτα Wi-Fi είναι μια συσκευή υλικού που επιτρέπει σε υπολογιστή χωρίς ενσωματωμένο Wi-Fi να συνδεθεί σε ασύρματο δίκτυο. Οι καλύτερες κάρτες Wi-Fi μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν έναν υπολογιστή με αργό, παλαιότερο Wi-Fi στα πιο πρόσφατα και ταχύτερα πρότυπα Wi-Fi.

Ε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi χωρίς κάρτα Wi-Fi;

Η κάρτα Wi-Fi είναι ένας τρόπος για να συνδέσετε έναν υπολογιστή σε ένα δίκτυο Wi-Fi, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος. Είναι δυνατή η χρήση Wi-Fi χωρίς κάρτα Wi-Fi χρησιμοποιώντας άλλες λύσεις όπως έναν προσαρμογέα Wi-Fi USB.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας κάρτας Wi-Fi και ενός προσαρμογέα Wi-Fi;

Οι κάρτες Wi-Fi και οι προσαρμογείς Wi-Fi χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, αλλά υπάρχει μια λεπτή διάκριση. Μια κάρτα Wi-Fi αναφέρεται συνήθως σε μια συσκευή που εγκαθίσταται απευθείας σε μια υποδοχή PCIe στον υπολογιστή σας, ενώ ένας προσαρμογέας Wi-Fi είναι ένας πιο γενικός όρος για κάθε συσκευή που προσθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi σε έναν υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου του USB Wi-Fi προσαρμογείς καθώς και εσωτερικές κάρτες PCIe.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Wi-Fi και Ethernet;

Η κύρια διαφορά μεταξύ Wi-Fi και Ethernet είναι ότι το Wi-Fi μεταδίδει δεδομένα ασύρματα χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα, ενώ το Ethernet μεταδίδει δεδομένα μέσω ενός φυσικού καλωδίου που είναι συνδεδεμένο στη συσκευή σας.