Οδηγός για την ανάπτυξη του Instagram το 2023

Το Instagram είναι ένας από τους πιο διάσημους ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα εξηγήσει τις στρατηγικές ανάπτυξης του Instagram που πρέπει να υιοθετήσετε το 2023.

Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Instagram για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους με αποδεδειγμένη επιτυχία. Όλοι, επωνυμία ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, χρησιμοποιούν το Instagram για να αυξήσουν τη βάση πελατών τους. Γιατί έτσι? Αυτό συμβαίνει επειδή το Instagram είναι ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ και δεν είμαστε οι μόνοι που το πιστεύουν. Όλες οι επιχειρήσεις συμφωνούν και προτιμούν να χρησιμοποιούν το Instagram για μάρκετινγκ.

Το Instagram έχει προχωρήσει πολύ από το να είναι μια απλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κοινής χρήσης φωτογραφιών. Έχει μεταμορφωθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και συγκαταλέγεται στα τέσσερα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα από άποψη δημοτικότητας.

Η φιλικότητα προς τον χρήστη της πλατφόρμας κρατά τους χρήστες κολλημένους για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυξάνει τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε μεγαλύτερη αφοσίωση. Αυτό αποδεικνύει ότι το Instagram είναι η καλύτερη πλατφόρμα για επιχειρήσεις και παράγοντες επιρροής για να τραβήξουν την προσοχή των οπαδών τους και να επεκτείνουν εύκολα τη βάση πελατών τους.

Ο πελάτης σας θα αναγκαστεί να σας ακολουθήσει στο Instagram εάν του παρέχετε κάτι στο οποίο μπορούν να μείνουν κολλημένοι. Το Instagram είναι μια εφαρμογή που υποστηρίζει ποικίλες μορφές περιεχομένου όπως αναρτήσεις, ιστορίες, επισημάνσεις, τροχούς και IGTV. Μπορείτε να προσθέσετε hashtags, επωνυμίες και τοποθεσίες για να προβάλετε την παρουσία σας.

Εάν είστε μια επωνυμία ή ένας παράγοντας επιρροής που θέλει να ευημερήσει την παρουσία σας στο Instagram, διαβάστε παρακάτω για να συγκεντρώσετε μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν πολύ σε αυτό το θέμα.

Ανάπτυξη λογαριασμού Instagram: Οφέλη

Αναμφίβολα, το Instagram δεν είναι πλέον μια συνηθισμένη εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών. Έχει ένα σωρό αξίας να προσφέρει, όχι μόνο στους χρήστες αλλά και στις επιχειρήσεις. Το Instagram συνεχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που βοηθούν σημαντικά τις εταιρείες στο μάρκετινγκ και την πώληση των προϊόντων τους.

Η ανάπτυξη της παρουσίας της επωνυμίας σας ή της επωνυμίας σας ως επηρεαστής προσφέρει πολλά οφέλη, όπως τα ακόλουθα:

Απευθυνθείτε σε περισσότερους ανθρώπους

Το Instagram έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά. Δεν υπάρχει όριο στο πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μια επιχείρηση με μια αποτελεσματική στρατηγική Instagram όταν υπάρχουν τόσα ζευγάρια ματιών που παρακολουθούν το περιεχόμενό σας.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Instagram

Ευνοείται από Influencers

Η συνεργασία με αξιόπιστους παράγοντες επιρροής μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση της επένδυσής σας και να εκθέσει το περιεχόμενό σας σε κοινό που διαφορετικά δεν ήταν δυνατό. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη της επωνυμίας σας σε μια πλατφόρμα που προτιμούν οι περισσότεροι παράγοντες επιρροής είναι λογικό.

Η επιχείρησή σας μεγαλώνει ανεξάρτητα από το μέγεθος

Εάν ξεκινάτε και θέλετε να αναδείξετε τις προσφορές σας, το Instagram είναι η ιδανική πλατφόρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Instagram για να κερδίσετε έκθεση και αφοσίωση ανεξάρτητα από το αν η επιχείρησή σας είναι γνωστή ή κερδίζει ρυθμό.

Αλληλεπίδραση με πελάτες

Το Instagram είναι μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να αλληλεπιδράτε τακτικά με τους πελάτες σας στέλνοντας απευθείας μηνύματα, προσθέτοντας οξυδερκή σχόλια ή απαντώντας στα ερωτήματά τους. Προσθέτει την αξιοπιστία της επωνυμίας σας.

Σας βοηθά να ανακαλύψετε τις προτιμήσεις των πελατών σας

Παρατηρώντας τις αναρτήσεις στο Instagram που μοιράζονται οι πελάτες σας, μπορείτε να μάθετε πολλά για τις επιλογές τους. Διαβάζοντας τις αναρτήσεις και τις απαντήσεις τους, μπορείτε να μάθετε για τα γούστα τους και να μάθετε τι τους αρέσει. Αυτές οι προτάσεις βοηθούν στην ανάπτυξη νέου περιεχομένου και επερχόμενων σχεδίων μάρκετινγκ.

Διαφημίστε το περιεχόμενό σας

Ενώ η εφαρμογή των οργανικών τρόπων ανάπτυξης του Instagram παρέχει τεράστια αξία, η δυνατότητα πληρωμένης διαφήμισης της πλατφόρμας προσφέρει τεράστια βοήθεια εάν θέλετε να στοχεύσετε χρήστες με βάση τη συμπεριφορά, τα δημογραφικά στοιχεία και την τοποθεσία.

Από όλα όσα έχετε δει, είναι ξεκάθαρο ότι η καλλιέργεια της επωνυμίας σας στο Instagram θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να αποφέρει πολλά έσοδα. Το Instagram αυξάνει την αναγνώριση της επωνυμίας, δημιουργώντας δυνητικούς πελάτες, καλλιεργώντας την αφοσίωση των πελατών και ενισχύοντας τις πωλήσεις.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακολούθους στο Instagram

Το κόλπο είναι να βελτιστοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram και να τον αντιμετωπίζετε σαν μια σελίδα προορισμού για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και τους ακόλουθους. Έτσι μπορείτε να το κάνετε.

#1. Δημιουργήστε μια στρατηγική μάρκετινγκ στο Instagram

Κατανοήστε το κοινό σας: Ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν, πότε και γιατί τις επισκέπτονται, ποιο υλικό τους αρέσει, ποιους άλλους ακολουθούν και πολλά άλλα.

Ταυτότητα επωνυμίας: Ποια νέα θέλετε να φέρετε στο κοινό σας; Τι συναισθήματα θέλετε να έχουν μετά την παρακολούθηση του περιεχομένου σας;

Στρατηγική περιεχομένου: Αν και υπάρχει κάποιος αυθορμητισμός στο Instagram, θα χρειαστείτε μια καθορισμένη στρατηγική περιεχομένου για να έχετε μια σταθερή φωνή και να παράγετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας τακτικά.

Analytics: Οι μετρήσιμες πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την προσέγγισή σας, συμπεριλαμβανομένου του ποιον προσπαθείτε να στοχεύσετε, ποιο υλικό να παρέχετε, πότε να δημοσιεύσετε και πολλά άλλα.

Τακτική δραστηριότητα: Το Instagram είναι μια πλατφόρμα σε πραγματικό χρόνο. Πρέπει να δημοσιεύετε επανειλημμένα αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

  Πώς να ξεπεράσετε την απαγόρευση του Instagram

#2. Αναλύστε τους ανταγωνιστές

Έχετε αντίπαλο που δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε; Μάθετε τι δημοσιεύουν, πόσο συχνά, πότε και με ποιες μορφές πραγματοποιούν μια μικρή ανταγωνιστική ανάλυση στο Instagram.

Για μια εβδομάδα, παρακολουθήστε τους προσεκτικά, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν λεπτές τακτικές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν για να αυξήσουν τους οπαδούς του Instagram. Μπορείτε να λάβετε συμβουλές για το τι, πότε και πώς να δημοσιεύετε στο Instagram για να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους.

#3. Προσδιορίστε το κοινό-στόχο σας

Στο Instagram, είναι ζωτικής σημασίας να προσδιορίσετε τους χρήστες που θέλετε να στοχεύσετε. Μπορείτε να ορίσετε τους πελάτες σας με διάφορους τρόπους. Για να εντοπίσετε μοτίβα μεταξύ της αγοραστικής συμπεριφοράς των ακολούθων σας στο διαδίκτυο και της συμπεριφοράς των ακολούθων σας, σας συμβουλεύουμε να αναλύσετε τα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπού σας και του Instagram.

Θα πρέπει να διερευνήσετε τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο στον ιστότοπό σας και τη χρήση τους στο Instagram. Όσο περισσότερο χρόνο επενδύετε στην έρευνα των δημογραφικών στοιχείων του κοινού-στόχου σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να παράγετε σχετικό περιεχόμενο που ενθαρρύνει τα κλικ και τις μετατροπές.

#4. Βελτιστοποιήστε το βιογραφικό σας στο Instagram

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας στο Instagram ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, επειδή πιθανότατα θα είναι το πρώτο πράγμα που θα περάσουν οι άνθρωποι σχετικά με την επωνυμία σας. Χρειάζεστε περισσότερα από το χερούλι σας στο Instagram.

Πηγή εικόνας: Zara

Εφόσον έχετε περιορισμένες λέξεις για να γράψετε ένα βιογραφικό, είναι σημαντικό να είστε σαφείς και συνοπτικοί σχετικά με το τι κάνει η εταιρεία σας, και ναι. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά που καθορίζουν την επωνυμία σας, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να κατανοήσουν με ακρίβεια τι πρεσβεύετε.

#5. Μείνετε Συνεπείς

Η συνέπεια είναι το κλειδί για να αποκτήσετε δυναμική σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του Instagram. Κανείς δεν θα θέλει να ακολουθήσει οποιοδήποτε προφίλ στο Instagram που δημοσιεύει τυχαία, ίσως μία φορά την εβδομάδα. Κατά τη δημιουργία, το περιεχόμενο μπορεί να προσελκύει νέους οπαδούς, κάτι που τους εμποδίζει τακτικά να απομακρυνθούν.

Η δημιουργία ενός ημερολογίου περιεχομένου θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το περιεχόμενο και να δείξετε συνεπή συμπεριφορά. Επιπλέον, μπορείτε να προσδιορίσετε τις καλύτερες ώρες για να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο στο προφίλ σας στο Instagram. Είναι όταν οι περισσότεροι από τους ακόλουθούς σας είναι ενεργοί.

#6. Επιλέξτε διαφημίσεις Instagram

Η εφαρμογή μεθόδων οργανικής ανάπτυξης θα αυξήσει τους οπαδούς του Instagram με αργό ρυθμό. Αλλά αν θέλετε να επιταχύνετε τον ρυθμό ανάπτυξης, η διαφήμιση στο Instagram είναι η σωστή επιλογή. Το επί πληρωμή υποκατάστατο για οργανικές στρατηγικές σάς επιτρέπει να επιλέξετε το κοινό-στόχο σας και να προωθήσετε τις αναρτήσεις σας.

Το Instagram υποστηρίζει μια σειρά τύπων διαφημίσεων, π.χ. Διαφημίσεις με εικόνα, διαφημίσεις καρουζέλ, διαφημίσεις βίντεο, διαφημίσεις ιστοριών, διαφημίσεις τροχών, διαφημίσεις αγορών και διαφημίσεις εξερεύνησης. Μπορείτε να αποφασίσετε τον προϋπολογισμό της διαφήμισής σας και να ξεκινήσετε με τις διαφημίσεις Instagram.

  Πόσες αναφορές χρειάζονται για τη διαγραφή ενός λογαριασμού Instagram

Το Instagram είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο, επομένως η δημιουργία και η δημοσίευση περιεχομένου που δεν επιτρέπει την κύλιση είναι υψίστης σημασίας. Αυτό λειτουργεί με δύο τρόπους. Παρέχει εύστοχα το μήνυμα που θέλετε να μεταδώσετε και εμποδίζει την ιδέα σας να χαθεί στη θάλασσα των αναρτήσεων στη ροή ειδήσεων του χρήστη σας.

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρη επιχείρηση, θα θέλετε να δημοσιεύσετε εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο που προσελκύουν την προσοχή του κοινού σας. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε. Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες σχεδιαστικές λύσεις για να καλύψετε τη ζήτηση για φωτογραφίες και γραφήματα για να προσελκύσετε τους ακόλουθούς σας και να πείτε τις ιστορίες σας.

Ομοίως, αυτά τα εργαλεία διαχείρισης κοινωνικών μέσων θα προσφέρουν τεράστια βοήθεια στη διαχείριση, την επίβλεψη και τον προγραμματισμό του περιεχομένου για πολλούς λογαριασμούς Instagram από ένα μέρος.

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να αγοράσω ακόλουθους Instagram;

Όλοι θέλουν να αυξήσουν τους ακόλουθούς τους στο Instagram όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Λόγω της τεράστιας ζήτησης, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές τρίτων που υπόσχονται να αυξήσουν τους ακόλουθούς σας.
Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές εγγυώνται άμεση ή με την πάροδο του χρόνου αύξηση των σημαντικών ακολούθων στο Instagram. Αλλά δεν συνιστάται να αγοράζετε τους οπαδούς σας στο Instagram εάν εκτιμάτε τη φήμη σας. Είναι μια ανέντιμη τεχνική που σε θέτει σε κίνδυνο από ένα shadowban στο Instagram.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι περιεχομένου Instagram;

Οι χρήστες αυτές τις μέρες έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις περιεχομένου στο Instagram, όπως:
Καρούλια, IGTV, αναρτήσεις μεμονωμένων φωτογραφιών, αναρτήσεις φωτογραφιών καρουζέλ, αναρτήσεις βίντεο, ζωντανά βίντεο και ιστορίες.

Πώς να μπείτε στη σελίδα εξερεύνησης του Instagram;

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να εμφανίζεται περιεχόμενο στη σελίδα Εξερεύνηση του Instagram, κάντε τις ακόλουθες ενέργειες:
Έχετε δημόσιο λογαριασμό
Εάν το προφίλ σας στο Instagram είναι ιδιωτικό, κανείς δεν μπορεί να το δει στη σελίδα Εξερεύνησης. Σε τελική ανάλυση, ένας προσωπικός λογαριασμός δεν προορίζεται για πρόσβαση από άγνωστο άτομο, επομένως όποιος δεν σας ακολουθεί δεν μπορεί να δει τα πράγματα σε αυτόν.
Συμπεριλάβετε μοντέρνα hashtags και τοποθεσίες
Οι αναρτήσεις με hashtag ενδέχεται να εμφανίζονται στις σελίδες Εξερεύνησης των χρηστών αφού κάνουν αναζήτηση hashtag. Με την προσθήκη ετικετών σε μέρη, μπορείτε να περιορίσετε περαιτέρω την αγορά-στόχο σας και να εμφανίζεστε στις σελίδες Εξερεύνηση όταν αναζητούν μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρεθείτε από περισσότερους χρήστες σε μια δημοφιλή τοποθεσία.

Τελευταίες λέξεις

Λοιπόν, αυτές ήταν αποδεδειγμένες τακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να γνωρίσετε εξαιρετική ανάπτυξη στο Instagram. Θυμηθείτε, το περιεχόμενο είναι το είδος, γι’ αυτό προσπαθείτε πάντα να φέρνετε κάτι νέο. Τα ποιοτικά μέσα σε συνδυασμό με τους στοχαστικούς λεζάντες και τα σχετικά hashtags θα κάνουν σίγουρα θαύματα.

Τέλος, παραμείνετε συνεπείς και δημιουργικοί για να παρακολουθήσετε μια αργή και σταθερή αύξηση του αριθμού των ακολούθων στο Instagram.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικούς καλύτερους Προγραμματιστές Instagram για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και να επιταχύνετε την ανάπτυξη του προφίλ σας.