Πώς να ξεπεράσετε την απαγόρευση του Instagram

Αποποίηση ευθύνης: Ορισμένες σελίδες σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν σύνδεσμο συνεργατών. Αυτό δεν επηρεάζει το editorial μας με κανέναν τρόπο.

Όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κοινά πράγματα, αλλά η καθεμία έχει επίσης το κοινό-στόχο της. Για το Instagram, τα πάντα έχουν να κάνουν με τέλεια επιμελημένες ροές και ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Η πλατφόρμα είναι διασκεδαστική και διευκολύνει την προσέγγιση. Και το Instagram είναι επίσης εκεί όπου βρίσκονται και οι διασημότητες.

Γι’ αυτό μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό όταν ξαφνικά βρίσκεστε με απαγόρευση IP του Instagram. Τη μια στιγμή κάνετε κύλιση με ευχαρίστηση στις φωτογραφίες και τα βίντεο και την επόμενη αποκλείεστε προσωρινά.

Η απαγόρευση μπορεί να βλάψει και μπορεί ακόμη και να είναι άδικη. Λοιπόν, υπάρχει κάποιος τρόπος να το ξεπεράσετε; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλες τις διαθέσιμες επιλογές σας για να παρακάμψετε την απαγόρευση του Instagram.

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Γιατί σας απαγόρευσαν;

Αυτή είναι η ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν βρίσκεστε στη λήψη της απαγόρευσης IP του Instagram, είναι φυσικό να αναρωτιέστε τι κάνατε λάθος. Αλλά πρώτα, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τις βασικές αρχές του Instagram.

Η πλατφόρμα εξετάζει όλους τους θετικούς και αρνητικούς παράγοντες βαθμολογίας εμπιστοσύνης. Στο στρατόπεδο θετικής δράσης, υπάρχει το χρονικό διάστημα που έχετε κρατήσει τον λογαριασμό σας.

Υπάρχει επίσης η πολυσυζητημένη οργανική ενασχόληση (απόκτηση likes κ.λπ. χωρίς να προτρέπεται ο κόσμος να το κάνει) και ο αριθμός των ακολούθων, που αποτελούν τα θεμέλια ενός επιτυχημένου λογαριασμού στο Instagram. Αλλά η φύση της διεύθυνσης IP του λογαριασμού είναι επίσης σημαντική.

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Σύμφωνα με το Instagram, τα IP για κινητά είναι τα πιο αξιόπιστα, ακολουθούμενα από τα οικιακά. Τέλος, οι δημόσιες IP και οι IP μεσολάβησης είναι οι τελευταίες στη λίστα.

Για να έχετε μια σαφέστερη ιδέα για το γιατί κάποιος μπορεί να λάβει απαγόρευση IP, πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι αρνητικές βαθμολογίες εμπιστοσύνης.

Υπερβολική χρήση των ίδιων δραστηριοτήτων

Στην κορυφή της λίστας των ενεργειών που θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό IP του Instagram βρίσκονται οι γρήγορες και επαναλαμβανόμενες ενέργειες. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν η μαζική παρακολούθηση/unfollow ξεφάντωμα. Εάν αφιερώνετε μόνο μία ώρα στέλνοντας αιτήματα παρακολούθησης σε τυχαίους λογαριασμούς, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό του Instagram. Το ίδιο ισχύει αν αποφασίσετε ξαφνικά να διακόψετε την παρακολούθηση ενός σημαντικού αριθμού λογαριασμών.

  Πώς να προσθέσετε ένα GIF στην ιστορία σας στο Instagram

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Μια άλλη ύποπτη συμπεριφορά στην κατηγορία της αρνητικής εμπιστοσύνης είναι να κάνετε πάρα πολλά likes ταυτόχρονα. Δεν είναι να κάνετε like σε τρεις έως πέντε φωτογραφίες το λεπτό, καθώς αυτό θεωρείται απολύτως φυσιολογικό. Μιλάμε για την εμφάνιση σχεδόν εκατό φωτογραφιών ή βίντεο σε ένα ή δύο λεπτά.

Τέλος, ο ίδιος κανόνας ισχύει και για την πραγματοποίηση υπερβολικών σχολίων σε έναν αριθμό αναρτήσεων. Ομολογουμένως, η υποβολή σχολίων είναι μια τακτοποιημένη στρατηγική για να τραβήξετε την προσοχή στον λογαριασμό σας. Όμως, όσον αφορά το Instagram, πάρα πολλά παρόμοια σχόλια σε σύντομο χρονικό διάστημα φαίνονται ύποπτα και μπορεί να έχουν μπούμερανγκ. Ο λόγος για τον οποίο αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να οδηγήσουν σε απαγόρευση του Instagram είναι ότι θεωρούνται ανεπιθύμητες.

Ταυτόχρονες Δράσεις

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το Instagram να πιστεύει ότι είστε κάποιος που πρέπει να απαγορεύσει είναι να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας από διάφορες συσκευές ταυτόχρονα.

Εάν απλώς συνδέεστε από διαφορετικές διευθύνσεις IP σε μία συσκευή, ενδέχεται να μην εμφανιστούν σημαίες. Ωστόσο, εάν υπάρχουν επισημάνσεις “μου αρέσει”, σχόλια και άλλη αφοσίωση από τον λογαριασμό σας από δύο διαφορετικά μέρη, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό.

Μια δράση που μπλοκάρεται στο παρελθόν

Εάν πρόσφατα αποκλείστηκε μια ενέργεια Instagram, η πλατφόρμα μπορεί να περιορίσει τον λογαριασμό σας με κάποιο τρόπο.

Οι ημέρες και οι εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό της ενέργειας είναι όταν οι χρήστες θα πρέπει να το κάνουν χαλαρά με τα likes, τους ακόλουθους και τα σχόλια. Διαφορετικά, το Instagram ενδέχεται να επιβάλει απαγόρευση IP.

Λογισμικό τρίτων

Οι απαγορεύσεις IP συνήθως συμβαίνουν εάν το Instagram πιστεύει ότι είστε bot, με βάση τις ενέργειές σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν μπορείτε να λάβετε απαγόρευση συμπεριφοράς σαν ρομπότ στον ιστότοπο και δεν είστε τέτοιος, η χρήση ενός πραγματικού ρομπότ πιθανότατα θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα.

Έτσι, ενώ υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές τρίτων που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες του Instagram να ενισχύσουν την παρουσία τους, η υπερβολική χρήση αυτών των γενικά χρήσιμων εργαλείων μπορεί να οδηγήσει σε απαγόρευση. Ο αλγόριθμος του Instagram μπορεί να είναι αρκετά αδυσώπητος.

Η φύση της διεύθυνσης IP

Εάν συνδέεστε στο Instagram μόνο από δημόσιο Wi-Fi, το Instagram μπορεί να το δει ως κόκκινη σημαία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η είσοδος στο Instagram μία ή δύο φορές από μια καφετέρια θα έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση. Αλλά αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να το κάνετε συχνά, ενδέχεται να επισημανθείτε από το Instagram και να αποκλειστείτε, ειδικά εάν συμμετέχετε σε ορισμένες από τις ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω.

  Πώς να αποκτήσετε περισσότερες προβολές στους κυλίνδρους του Instagram

Πώς να παρακάμψετε την απαγόρευση IP του Instagram χρησιμοποιώντας ένα VPN

Η κύρια ερώτηση που έχουν πολλοί χρήστες σχετικά με την απαγόρευση IP του Instagram είναι πώς να την παρακάμψετε. Μία από τις πιο οικονομικές λύσεις είναι η χρήση διακομιστή μεσολάβησης, αλλά δεν είναι πολύ ασφαλείς και υπάρχει πιθανότητα να μην λειτουργήσουν.

Από την άλλη πλευρά, η χρήση μιας αξιόπιστης υπηρεσίας VPN μπορεί να κάνει το κόλπο. Ένα VPN κρύβει την IP σας, δημιουργώντας μια άλλη αξιόπιστη επιλογή.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες VPN εκεί έξω και το γεγονός είναι ότι δεν μπορούν όλες να νικήσουν το Instagram. Λάβετε υπόψη ότι το Facebook κατέχει το Instagram και έχει εξελιγμένους τρόπους για να δει πότε οι χρήστες προσπαθούν να κρύψουν τις διευθύνσεις IP τους.

Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένες υπηρεσίες VPN έχουν επίσης ολοκληρωμένα πρωτόκολλα. Για παράδειγμα, ExpressVPN είναι συχνά η επιλογή για τους χρήστες του Instagram που παλεύουν με την απαγόρευση IP. Δημοσιεύουν εφαρμογές για Android, iPhone, καθώς και επεκτάσεις για Chrome

Μπορείτε απλώς να προσπαθήσετε να περιμένετε

Μία από τις κρίσιμες πτυχές της απαγόρευσης IP του Instagram είναι ότι είναι συνήθως προσωρινή. Εάν η εγγραφή σε ένα VPN φαίνεται περίπλοκη ή πολύ ακριβή, μπορείτε απλά να περιμένετε την απαγόρευση.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) θα αλλάξει τη διεύθυνση IP σας. Μπορεί να μην γνωρίζετε πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό, αλλά όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου το αλλάζουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Εάν θέλετε να παρακάμψετε τη διαδικασία, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για λίγο. Οι πάροχοι δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι συχνά πολύ πιο γρήγοροι στην εκ νέου εκχώρηση των IP στους χρήστες τους.

Ωστόσο, η αναμονή για την άρση της απαγόρευσης του Instagram είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος δράσης, καθώς σημαίνει ότι έχετε ακολουθήσει σχολαστικά τους κανόνες του Instagram.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Πόσο διαρκούν οι απαγορεύσεις στο Instagram;

Συνήθως, θα τιμωρηθείτε με απαγόρευση του Instagram 24-48 ωρών. Ωστόσο, όλες οι επόμενες ενέργειές σας λαμβάνονται υπόψη και η απαγόρευση μπορεί εύκολα να παραταθεί.

Μερικές μέρες μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά οτιδήποτε μεγαλύτερο από αυτό μπορεί να ωθήσει τους χρήστες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για να επιστρέψουν στην πλατφόρμα.

Τι θα γινόταν αν η απαγόρευση του Instagram ήταν λάθος;

Μια απαγόρευση IP του Instagram είναι πάντα τσιμπημένη και μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται εντελώς άδικο. Τι θα γινόταν αν το μόνο που κάνατε ήταν σαν μερικές περισσότερες φωτογραφίες από ό,τι συνήθως και πλημμύριζα τους φίλους σας με ένα σωρό ερωτικά σχόλια;

Ευτυχώς, αν πιστεύετε ότι η απαγόρευση ήταν λάθος, μπορείτε να υποβάλετε την υπόθεσή σας στο Instagram. Όταν λάβετε την απαγόρευση, ένα παράθυρο Instagram θα εμφανιστεί στην οθόνη σας για να σας ενημερώσει ότι είστε «προσωρινά αποκλεισμένοι».

  Πώς να αποκτήσετε (κάπως) το παλιό λογότυπο του Instagram στο iPhone σας

Θα δείτε ένα μήνυμα που θα υποδεικνύει ότι έχετε κάνει κακή χρήση κάποιας λειτουργίας. Ωστόσο, το μήνυμα μπορεί επίσης να αναφέρει ότι μπορείτε να τους ενημερώσετε εάν πιστεύετε ότι ήταν λάθος.

Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις δύο ενέργειες: “Πείτε μας” ή “Παράβλεψη”. Εάν επιλέξετε “Πείτε μας”, μπορείτε να εξηγήσετε γιατί πιστεύετε ότι η απαγόρευση ήταν άδικη και το Instagram θα το εξετάσει.

Τι είναι το Shadowban του Instagram;

Αν προσπαθείτε να αναπτύξετε τον λογαριασμό σας στο Instagram, μπορεί να έχετε ακούσει για το περίφημο “Instagram shadowban”. Είναι αυτό που φοβούνται πολλοί δημιουργοί του Instagram και είναι όντως πραγματικό περιστατικό.

Βασικά, αυτός ο τύπος απαγόρευσης αντιπροσωπεύει τις προσπάθειες του Instagram να περιορίσει συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου και λογαριασμών χωρίς να ενημερώνει τους χρήστες.

Εάν το Instagram θεωρεί απαράδεκτο συγκεκριμένο περιεχόμενο για κάποιο λόγο, απλώς δεν θα εμφανίζεται στη σελίδα ροής ή ανακάλυψης κανενός, παρόλο που μπορείτε να το δείτε στο πλέγμα σας.

Αυτή η επιβολή έχει επικριθεί για λίγο, αλλά έχετε κατά νου ότι το Instagram δεν έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι το κάνει επίτηδες. Αλλά υπάρχουν πολλά ανέκδοτα απόδειξη.

Μπορεί το Instagram να απενεργοποιήσει οριστικά τον λογαριασμό σας;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι – το Instagram μπορεί και θα απενεργοποιήσει ή θα απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Λοιπόν, πώς ξέρετε ότι ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί;

Ένα μήνυμα θα εμφανιστεί όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε. Ο λογαριασμός σας στο Instagram μπορεί να απενεργοποιηθεί, για παράδειγμα, λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Μπορεί να έχετε κοινοποιήσει εν αγνοία σας περιεχόμενο που δεν σας επιτρεπόταν νόμιμα. Ή το περιεχόμενο που μοιραστήκατε παρουσίαζε παράνομες δραστηριότητες, βία ή σεξουαλικό περιεχόμενο, τα οποία αποτελούν λόγο για την απενεργοποίηση. Τέλος, αν κάποιος αναφέρει τον λογαριασμό σας, το Instagram μπορεί να τον απενεργοποιήσει προσωρινά για να ελέγξει τη δραστηριότητά σας.

Λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι τύποι απαγορεύσεων δεν ταυτίζονται με την απαγόρευση της IP σας στο Instagram. Οι αιτίες είναι διαφορετικές, και τα αποτελέσματα είναι επίσης.

Μην χάσετε ποτέ το χώρο σας στο Instagram

Το Instagram είναι μια τεράστια πλατφόρμα και υπάρχουν αυστηρές οδηγίες που αναμένεται να ακολουθήσουν οι χρήστες. Από τη μία πλευρά, οι κανόνες δεν είναι πάντα σαφείς και μερικές φορές ο χρήστης μπορεί να πέσει θύμα άδικης απαγόρευσης. Από την άλλη πλευρά, όσοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε εφαρμογές τρίτων για την ανάπτυξη των λογαριασμών τους ενδέχεται να διαπράττουν ένα αδίκημα που απαγορεύεται ρητά.

Δεν είναι όλα χαμένα, όμως. Εάν είστε υπομονετικοί, η απαγόρευση θα εξαφανιστεί σε λίγες μέρες και μπορείτε να δοκιμάσετε μια διαφορετική στρατηγική για να αναπτύξετε τον λογαριασμό σας. Ωστόσο, εάν ο χρόνος είναι σημαντικός παράγοντας, μια αξιόπιστη εναλλακτική υπηρεσία VPN μπορεί να είναι η βασική λύση για να επιστρέψετε στην πλατφόρμα.

Η ουσία είναι ότι η απαγόρευση του Instagram είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία, ειδικά για άτομα που παίρνουν σοβαρά την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Αλλά δεν είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.

Σας έχει απαγορεύσει ποτέ το Instagram; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.