Ξεκινήστε την καριέρα σας ως ανεξάρτητος γραφίστας με αυτές τις πλατφόρμες

Πριν από τον Covid-19, όλα ήταν απολύτως φυσιολογικά. Αλλά αυτό το σενάριο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την εργασιακή κουλτούρα.

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους με απόλυτη ασφάλεια. Το Work From Home (WFH) έγινε το νέο κανονικό για όλους τους εργαζόμενους. Οι εταιρείες άρχισαν να υιοθετούν αυτό το νέο κανονικό στα συστήματά τους.

Η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι το μόνο πράγμα που αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας πανδημίας. Οι εταιρείες άρχισαν ακόμη και να αναζητούν περισσότερο την πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών και συμβασιούχων. Η πανδημία λειτούργησε ως ο τέλειος καταλύτης για την ανάπτυξη της οικονομίας των ανεξάρτητων επαγγελματιών με πολλούς ποιοτικούς ελεύθερους επαγγελματίες εκεί έξω στην αγορά.

Μια άνοδος στην Οικονομία των Ελεύθερων Επαγγελματιών

Κατά τη διάρκεια του 2020, είδαμε τη μεγαλύτερη αύξηση των ελεύθερων επαγγελματιών στην αγορά. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 περίπου 400 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους. Αυτό ήταν όταν εκατομμύρια άνθρωποι αποφάσισαν να εξετάσουν τον ελεύθερο επαγγελματία ως μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές 9-5 δουλειές τους.

Ένας σημαντικός λόγος για την αυξημένη τρέλα του ελεύθερου επαγγελματία είναι ότι περισσότερες εταιρείες προσλαμβάνουν ελεύθερους επαγγελματίες αυτήν τη στιγμή. Σύμφωνα με δημοσίευμα, παρατηρείται ότι Οι αναρτήσεις εργασίας ανεξάρτητων επαγγελματιών αυξήθηκαν κατά 41% κατά το 2ο τρίμηνο του 2020 στις ΗΠΑ.

Αυτό δείχνει ότι μπορείτε σίγουρα να κάνετε μια αξιοπρεπή ζωή δουλεύοντας ως ελεύθερος επαγγελματίας πλήρους απασχόλησης, εάν έχετε καλές δεξιότητες. Πολλοί άνθρωποι φαίνονται να αλλάζουν από θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ελεύθερους επαγγελματίες ή δευτερεύουσες επιχειρήσεις. Ένας άλλος λόγος πίσω από αυτή τη στροφή είναι ότι οι άνθρωποι αναζητούν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Έτσι, ο ελεύθερος επαγγελματίας βλέπει μια ώθηση και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για κάθε ρόλο στην αγορά.

Για παράδειγμα, θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας καριέρα ελεύθερου επαγγελματία ως γραφίστας. Υπάρχουν πολλές ανεξάρτητες θέσεις εργασίας γραφικού σχεδιασμού εκεί έξω σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Αρχικά, ας συζητήσουμε περισσότερα για τη δουλειά και τον ρόλο ενός γραφίστα.

Τι κάνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας;

Η δουλειά ενός γραφίστα είναι να επικοινωνεί το μήνυμα οποιασδήποτε μάρκας μέσω γραφικών όπως χρώματα, σύμβολα και εικόνες. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς οπτικά στοιχεία όπως λογότυπα και εικόνες. Αυτός είναι ο λόγος που οι γραφίστες είναι πάντα περιζήτητοι.

  Περιλαμβάνονται διορθώσεις για αρχάριους και ειδικούς

Μερικοί από τους βασικούς ρόλους ενός ελεύθερου επαγγελματία γραφίστα είναι:

  • Δημιουργία οπτικής ταυτότητας για την επωνυμία με τη βοήθεια επαγγελματικών καρτών, μπροσούρων, λογότυπων και άλλων.
  • Σχεδιασμός εικόνων για πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και έντυπες και διαδικτυακές διαφημίσεις.
  • Ένας ικανός γραφίστας μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει ιστότοπους και πρότυπα.

Οι εταιρείες προσλαμβάνουν συχνά ανεξάρτητους γραφίστες ανά έργο για να αποκτήσουν το κατάλληλο ταλέντο για κάθε απαίτηση.

Τι δεξιότητες χρειάζεστε για να γίνετε ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας;

Οι γραφίστες πρέπει να κατακτήσουν διάφορες μορφές τεχνολογίας και να εργαστούν πάνω στις σκληρές και μαλακές δεξιότητές τους.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γραφίστες πρέπει να διαθέτουν ορισμένες βασικές τεχνικές δεξιότητες, όπως τυπογραφία, επιλογή γραμματοσειράς, ακολουθώντας κατευθυντήριες γραμμές επωνυμίας, κατανόηση των αρχών σχεδιασμού, σχεδιασμό UI/UX, εργασία σε ψηφιακή τεχνολογία όπως HTML, CSS και επεξεργασία φωτογραφιών. Αυτές οι τεχνικές δεξιότητες βοηθούν έναν ελεύθερο επαγγελματία γραφίστα να αρπάξει ποιοτικά έργα.

Εκτός από αυτό, πρέπει επίσης να κατέχετε διάφορες μαλακές δεξιότητες όπως συναισθηματική νοημοσύνη, δεξιότητες συνεργασίας, δημιουργικότητα και αφήγηση.

Η αφήγηση ιστοριών είναι σίγουρα μια κρίσιμη δεξιότητα γιατί βοηθά κάθε γραφίστα να συνδεθεί με τους πελάτες μέσω οπτικού περιεχομένου. Έτσι, αυτό είναι ένα απαραίτητο προσόν για κάθε γραφίστα εκεί έξω.

Πώς να μάθετε αποτελεσματικά τη γραφιστική;

Μόλις έχετε όλες τις δεξιότητες για να γίνετε γραφίστας, πρέπει να δημιουργήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους εκμάθησης γραφικού σχεδιασμού είναι:

  • Παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα
  • Βρείτε έναν μέντορα σχεδιασμού γραφικών (Εγγραφείτε σε κοινότητες για να συνδεθείτε με μέντορες)
  • Εργαστείτε για την ανάπτυξη αυτοκινούμενων έργων για τη δημιουργία του χαρτοφυλακίου σας

Τώρα, ας προχωρήσουμε προς την εξερεύνηση ορισμένων πλατφορμών που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την καριέρα σας ως ανεξάρτητος γραφίστας.

Εάν ξεκινάτε την καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας στον σχεδιασμό γραφικών και επιθυμείτε να έχετε κάποιες θέσεις εργασίας ελεύθερου επαγγελματία σχεδιαστή, θα πρέπει να περάσετε από τις παρακάτω πλατφόρμες.

Upwork

Upwork είναι το καλύτερο αλλά και το μεγαλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την ανεξάρτητη καριέρα σας στον γραφικό σχεδιασμό. Ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Upwork, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές αγγελίες εργασίας από διαφορετικούς πελάτες.

Το Upwork αφορά περισσότερο την αναρρίχηση στις βαθμίδες με περισσότερες κριτικές. Οι πελάτες στο Upwork προτιμούν να προσλαμβάνουν οποιονδήποτε ελεύθερο επαγγελματία με βάση τις κριτικές και τις τιμές τους. Έτσι, εάν ξεκινάτε και θέλετε να αρπάξετε κάποιες θέσεις εργασίας γραφίστα, τότε αυτό είναι το σωστό μέρος για να είστε. Αρχικά, μπορείτε να χρεώσετε λίγο λιγότερο και να δημιουργήσετε αξιοπιστία στην πλατφόρμα.

  Θεωρίες συνωμοσίας 5G: Τα πιο τρελά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε λάβει

Για τη διατήρηση της ποιότητας των ελεύθερων επαγγελματιών, η Upwork έχει μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου. Εάν πολλοί γραφίστες είναι ήδη στην πλατφόρμα, μπορεί ακόμη και να αρνηθούν την αίτησή σας. Αλλά αν επιλεγείτε, μπορείτε να περιμένετε τακτική εργασία από εκεί, καθώς ο ανταγωνισμός είναι λιγότερο έντονος.

Τοπτάλ

Τοπτάλ είναι παρόμοια με το Upwork, αλλά η διαδικασία προβολής εδώ είναι αρκετά έντονη. Εάν είστε πολύ έμπειροι και έχετε ποικίλο χαρτοφυλάκιο, η Toptal θα σας καλωσορίσει στην πλατφόρμα της.

Θα υπάρχουν πολλαπλοί γύροι συνεντεύξεων, τεστ δεξιοτήτων, ακόμη και έλεγχοι αναφοράς στην πλατφόρμα. Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται λίγο πιο ξεκάθαρη αρχικά, αλλά αξίζει τον κόπο. Μόλις γίνετε αποδεκτοί, θα βρείτε ορισμένες αγγελίες εργασίας υψηλής ποιότητας με γενναιόδωρες πληρωμές.

Εάν θέλετε να βρείτε υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας γραφιστικής στο διαδίκτυο, αυτή είναι η καλύτερη πλατφόρμα για εσάς.

Fiverr

Fiverr είναι μια άλλη διάσημη πλατφόρμα ανεξάρτητων επαγγελματιών. Παρόλο που υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που αναφέρονται στο Fiverr, οι υπηρεσίες σχεδιασμού αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι από αυτές. Πολλοί ανεξάρτητοι γραφίστες προσπαθούν να κάνουν κάποιες συναυλίες στο Fiverr.

Θα βρείτε τόνους θέσεων εργασίας γραφιστών στην πλατφόρμα. Νωρίτερα, η Fiverr ξεκίνησε με την πρόθεση να προσλάβει υπηρεσίες χαμηλού κόστους στα 5 $ περίπου. Αυτήν τη στιγμή, το Fiverr επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμη και για 995 $.

Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το προφίλ Fiverr για να λαμβάνετε περισσότερες συναυλίες όταν ξεκινάτε. Μόλις πραγματοποιήσετε μια συναυλία, οι κριτικές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αξιοπιστία. Επομένως, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε καθόλου χρόνο για την προώθηση των υπηρεσιών σας, επειδή η δημιουργία του προφίλ σας στο Fiverr μπορεί να το κάνει για εσάς.

99 σχέδια

99 σχέδια είναι μια άλλη πλατφόρμα freelancing που επικεντρώνεται περισσότερο στα σχέδια. Υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές για να προσγειώσετε συναυλίες. Μπορείτε είτε να διαγωνιστείτε σε διάφορους διαγωνισμούς σχεδίασης για να κερδίσετε νέους πελάτες είτε να αρχίσετε να εργάζεστε ένας προς έναν με διαφορετικούς πελάτες.

Εάν δημιουργήσετε ένα ελκυστικό χαρτοφυλάκιο, θα είναι πολύ εύκολο να προσελκύσετε νέες συναυλίες γραφιστικής, καθώς τα 99designs θα σας ταιριάξουν με νέους πελάτες. Μπορείτε να γίνετε μέρος των 99 σχεδίων με ένα επίπεδο που σας έχει οριστεί με βάση την απόδοσή σας. Μετά από κάθε 6 μήνες, μπορείτε να κάνετε αίτηση για αύξηση των επιπέδων σας για να επιδείξετε τις δεξιότητές σας.

  Πώς να αλλάξετε την αρχική σας σελίδα στον Microsoft Edge

Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να φέρετε τους υπάρχοντες πελάτες σας σε αυτήν την πλατφόρμα. Αυτό θα σας βοηθήσει καθώς η πλατφόρμα θα χειριστεί τη διαχείριση έργων και την τιμολόγηση για εσάς.

Τρίπλα

Τρίπλα είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα freelancing που έχει κατασκευαστεί ειδικά για γραφίστες. Η πλατφόρμα μοιάζει περισσότερο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δημιουργία μιας κοινότητας σχεδιασμού. Αλλά, μπορείτε επίσης να περιμένετε εξαιρετικές προσφορές εργασίας από την πλατφόρμα.

Καθώς η πλατφόρμα έχει κατασκευαστεί ειδικά για γραφίστες, θα βρίσκετε πολλούς νέους πελάτες και έργα κάθε μήνα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το δωρεάν πρόγραμμα, αλλά τελικά θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο Pro Business πλάνο 15 $ ανά μήνα για καλύτερα αποτελέσματα και για καλύτερα αποτελέσματα.

Οι άνθρωποι που αναζητούν ανεξάρτητους γραφίστες υψηλής ποιότητας έρχονται συχνά στο Dribble για να βρουν το κατάλληλο ταλέντο. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε μια καλή ποσότητα εργασίας από την πλευρά σας κάθε μήνα.

Άνθρωποι ανά ώρα

Άνθρωποι ανά ώρα είναι μια άλλη δημοφιλής πλατφόρμα όσον αφορά την πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών. Υπάρχουν πολλές συναυλίες ελεύθερου επαγγελματία, συμπεριλαμβανομένων και εργασιών σχεδιασμού γραφικών. Για να γίνετε μέλος αυτής της πλατφόρμας, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα αίτησης και να εγκριθείτε.

Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον ιστότοπο του έχουν δώσει υψηλές βαθμολογίες. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι προτιμούν αυτήν την πλατφόρμα για την προσγείωση συναυλιών γραφικού σχεδιασμού.

Μπορείτε να στείλετε έως και 15 προτάσεις κάθε μήνα δωρεάν. Για επιπλέον πιστώσεις, θα πρέπει να κάνετε μια αγορά. Μόλις γίνετε αποδεκτοί στην πλατφόρμα, μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ σας και να επιδείξετε τις δεξιότητές σας κοινοποιώντας τις προηγούμενες εργασίες σας. Αυτό θα διευκολύνει την προσέλκυση νέων πελατών.

Ελεύθερος επαγγελματίας

Αν ξεκινάς στον τομέα του graphic design, τότε Ελεύθερος επαγγελματίας αξίζει να το ελέγξετε. Το καλύτερο πράγμα για αυτήν την πλατφόρμα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση ή να γίνετε αποδεκτοί. Ακόμα κι αν δεν έχετε υπάρχον χαρτοφυλάκιο, θα μπορείτε να υποβάλετε προσφορές για έργα και να προσελκύσετε έναν πελάτη.

Καθώς προσελκύετε περισσότερους πελάτες, μπορείτε να απεικονίσετε τον εαυτό σας ως έμπειρο και αξιόπιστο γραφίστα. Αυτό θα διευκολύνει την προσέλκυση πελατών με υψηλό εισιτήριο στη γραμμή.

Με το δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να υποβάλετε 15 προσφορές για διαφορετικές προτάσεις σε έναν μόνο μήνα. Καθώς υπάρχουν πολλά έργα που δημοσιεύονται καθημερινά στο Freelancer, θα είναι εύκολο να πραγματοποιήσετε μια συναυλία αφού βελτιστοποιήσετε πλήρως το προφίλ σας.

συμπέρασμα

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές αγορές ανεξάρτητων επαγγελματιών για την εύρεση συναυλιών. Ως αρχάριος, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να περάσετε από πολλές πλατφόρμες σύμφωνα με την εμπειρία και τις δεξιότητές σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε θέσεις εργασίας ανεξάρτητου γραφίστα καλής ποιότητας.