Μπορούν οι ομάδες της Microsoft να παρακολουθούν το τηλέφωνό μου;

Αν υπάρχει κάτι που παραμένει ακόμα και μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, αυτό είναι η εισβολή της τεχνολογίας προς όφελός μας. Για παράδειγμα, το Microsoft Teams διαθέτει δυνατότητες παρακολούθησης υπαλλήλων που βοήθησαν τους διευθυντές να κατανέμουν ομοιόμορφα την εργασία τους και να διαχειρίζονται τον ρυθμό παραγωγικότητας. Έτσι, όταν ολόκληρος ο κόσμος επιβραδύνθηκε, το Teams βοήθησε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εργάζονται από την άνεση του σπιτιού τους. Μπορούν όμως οι ομάδες της Microsoft να παρακολουθούν το τηλέφωνό μου; Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να εμποδίσετε τις ομάδες της Microsoft να με κατασκοπεύουν.

Μπορούν οι ομάδες της Microsoft να παρακολουθούν το τηλέφωνό μου;

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου σας από τις ομάδες Microsoft ή όχι λεπτομερώς.

Τι μπορεί να παρακολουθεί το αφεντικό σας για εσάς με τη Microsoft;

Οι ομάδες της Microsoft παρακολουθούν το τηλέφωνό μου; ΝΑΙ, αλλά ως ένα βαθμό. Αυτό βοηθά τις εταιρείες και τους οργανισμούς να παραμείνουν ασφαλείς και ασφαλείς χωρίς να θέσουν τίποτα σε κίνδυνο. Εδώ είναι όλα όσα μπορεί να δει ο εργοδότης σας:

  • Το λειτουργικό σύστημα στο οποίο χρησιμοποιείτε το Microsoft Teams.
  • Τα μηνύματα του καναλιού σας, τα απαντητικά μηνύματα, η ανάρτηση μηνυμάτων και τα μηνύματα συνομιλίας.
  • Ο αριθμός των συναντήσεων και των κλήσεων που πραγματοποιήσατε κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου.
  • Ο αριθμός των κλήσεων που συμμετείχαν και η διάρκεια και οι συμμετέχοντες.
  • Μια γενική αναφορά όλων των προγραμματισμένων συναντήσεων, ώρα ήχου, ώρα βίντεο και την τελευταία δραστηριότητα.
  • Ο συνολικός αριθμός ομάδων που δημιουργήσατε ή διαγράψατε σε ένα διάστημα.
  • Η διεύθυνση IP που χρησιμοποιούσε η συσκευή σας για να συνδεθείτε στο Microsoft Teams.
  Συνδυάστε μουσική από το τοπικό σας Drive ή το SoundCloud [Web]

Οι ομάδες ειδοποιούν την επαφή ότι η κατάστασή τους παρακολουθείται;

Δυστυχώς, όχι. Το Microsoft Teams δεν επιτρέπει σε έναν χρήστη να γνωρίζει ότι παρακολουθείται.

Οι ομάδες της Microsoft διαθέτουν παρακολούθηση εργαζομένων;

Ναι, ο εργοδότης σας μπορεί να παρακολουθεί και να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των ομάδων σας χρησιμοποιώντας διαφορετικά διαθέσιμα κέντρα διαχείρισης. Για αυτό, ο διαχειριστής πρέπει να συνδεθεί στον επίσημο ιστότοπο office.com και να χρησιμοποιήσει τα προνόμιά του για καλύτερη βελτιστοποίηση. Με άλλα λόγια, όλες οι δραστηριότητές σας σε διαφορετικές ομάδες της Microsoft είναι ανιχνεύσιμες για τον διαχειριστή.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη ζωή σας εκτός της εφαρμογής Microsoft teams. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για τους ιστότοπους που περιηγείστε ή για τα πράγματα που ψωνίζετε στο διαδίκτυο ενώ αποσυνδέεστε από την εφαρμογή Teams. Έτσι, εφόσον δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή του οργανισμού σας, όλα είναι στεγανά.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ομάδες της Microsoft για να σας κατασκοπεύσουν;

Πριν βιαστείτε να καταλήξετε σε μεγάλα συμπεράσματα, είναι σημαντικό να θυμάστε να κρατάτε τη διαφορά μεταξύ παρακολούθησης και κατασκοπείας στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. ΟΧΙ, κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Microsoft Teams για να κατασκοπεύσει εσάς και την προσωπική σας ζωή.

  6 Συμβουλές για τη χρήση του iPhone σας τη νύχτα ή στο σκοτάδι

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό Teams που διαχειρίζεται ο εργοδότης σας, μπορεί να έχει πρόσβαση σε ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα, ο εργοδότης μπορεί να δει πόσο καιρό είστε εκτός σύνδεσης και πότε είστε συνδεδεμένοι και να παρακολουθεί συνομιλίες, συσκέψεις και κλήσεις. Ωστόσο, η κάμερα και το μικρόφωνό σας δεν παίζουν κανένα ρόλο στην κατασκοπεία σας, είτε βρίσκεστε σε επαγγελματική κλήση είτε όχι.

Μπορούν οι ομάδες της Microsoft να δουν τι κάνετε;

Ναι, προς έκπληξή σας, οι ομάδες της Microsoft παρακολουθούν τη δραστηριότητα. Οι διαχειριστές οργανισμών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αναφορές που ετοίμασαν οι ομάδες για να δουν πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες την εφαρμογή στα smartphone ή τους φορητούς υπολογιστές τους. Όσον αφορά τον βαθμό στον οποίο παρακολουθεί τον λογαριασμό σας, υπάρχουν δύο τύποι αναφορών χρήσης στο Teams.

Το πρώτο είναι Αναφορές δραστηριότητας χρήστη και το δεύτερο είναι οι Αναφορές χρήσης συσκευής. Χρησιμοποιώντας το πρώτο, ο διαχειριστής μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητα χρήσης κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά. Για παράδειγμα, μπορούν να δουν τον αριθμό των ατόμων με τα οποία επικοινωνείτε ή τις κλήσεις με τις οποίες αλληλεπιδράτε στην εφαρμογή. Επιπλέον, μπορούν επίσης να δουν πόσες συναντήσεις έχετε οργανώσει μέχρι στιγμής σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μπορεί το Microsoft Teams να παρακολουθεί τη δραστηριότητα;

Ναι, οι ομάδες μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας συλλέγοντας τρεις τύπους χρήσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων αναφοράς σφαλμάτων, της απογραφής και της χρήσης. Τα δεδομένα αναφοράς σφαλμάτων βοηθούν τον οργανισμό στην παρακολούθηση σφαλμάτων, ώστε να μπορούν να διορθωθούν εγκαίρως. Ομοίως, τα Δεδομένα χρήσης παρέχουν τον αριθμό των μηνυμάτων που αποστέλλονται, λαμβάνονται, κλήσεις και συσκέψεις που έχουν συνδεθεί. Το Census μιλάει για τη συσκευή και το λειτουργικό της σύστημα που χρησιμοποιείτε για το Microsoft Teams.

  Πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση στο ζουμ

Μπορούν οι ομάδες να ενεργοποιήσουν την κάμερά σας;

Όχι, οι ομάδες δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν την κάμερά σας χωρίς να το θέλουν. Ωστόσο, ο οικοδεσπότης της σύσκεψης έχει πρόσβαση σε ορισμένα προνόμια, όπως η απενεργοποίηση του μικροφώνου και της κάμερας. Εκτός από αυτό, κανείς εκτός από εσάς δεν μπορεί να ενεργοποιήσει την κάμερά σας.

Μπορούν οι ομάδες της Microsoft να κατασκοπεύσουν το τηλέφωνό μου;

Όχι, το Microsoft Teams δεν παρακολουθεί τίποτα εκτός του Teams. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά τους οργανισμούς να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους ακόμη και όταν εργάζονται εξ αποστάσεως. Αλλά αυτό δεν τους επιτρέπει να κατασκοπεύουν το τηλέφωνο οποιουδήποτε χρήστη.

Μπορείτε να πείτε εάν κάποιος χρησιμοποιεί ομάδες στο τηλέφωνό του;

Ναι, με τις αναφορές χρήσης συσκευής της Microsoft Teams, μπορεί κανείς να γνωρίζει την ακριβή συσκευή στην οποία χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή, υπολογιστή ή smartphone, οι διαχειριστές σας γνωρίζουν τα πάντα. Ωστόσο, αυτές οι αναφορές αντιμετωπίζουν μια καθυστέρηση 24-48 ωρών γενικά.

Οι κλήσεις του Microsoft Teams καταγράφονται αυτόματα;

Όχι, το Microsoft Teams δεν καταγράφει κλήσεις αυτόματα καθώς οι προγραμματιστές του δεν έχουν παράσχει τέτοιες δυνατότητες. Αντίθετα, πρέπει να ξεκινήσετε με μη αυτόματο τρόπο την εγγραφή κάνοντας κλικ στο Έναρξη εγγραφής. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα λάβουν ειδοποίηση μόλις ξεκινήσει η ηχογράφηση.

Πώς μπορώ να σταματήσω τις ομάδες της Microsoft να με κατασκοπεύουν;

Κανείς δεν θέλει ο διευθυντής του/της να κατασκοπεύει και να βρει κάτι προσωπικό. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να εμποδίσετε τις ομάδες της Microsoft να με κατασκοπεύουν. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Telegram για να διατηρήσετε τις συνομιλίες και τις κλήσεις σας περιορισμένες σε εσάς.
Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον οργανισμό σας να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας υψηλής τεχνολογίας, ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

***

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Microsoft Teams υπήρξε εξαιρετικός συνεργάτης εταιρειών σε περιόδους αντιξοοτήτων. Βοηθούσε τους ανθρώπους να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ομαλή διαχείριση από ποτέ. Ωστόσο, οι εργοδότες που ανησυχούσαν για το αν το Microsoft Teams μπορεί να παρακολουθεί το τηλέφωνό μου μπορεί να αρχίσουν να σκέφτονται δύο φορές πριν στείλουν ένα μήνυμα ή ένα μιμίδιο στη συνομιλία. Αφήστε τις προτάσεις και τα σχόλιά σας στα σχόλια παρακάτω και πείτε μας τι θέλετε να διαβάσετε στη συνέχεια.