Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το ξέρει;

Το Instagram είναι ένα δωρεάν λογισμικό για iPhone και Android που επιτρέπει την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο. Σήμερα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Instagram χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιήσετε για να τροποποιήσετε το προφίλ σας, να διαβάσετε τη ροή σας, να κάνετε like και σχόλια σε αναρτήσεις και να στείλετε και να λάβετε άμεσα μηνύματα. Οποιοσδήποτε είναι 13 ετών και άνω μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό παρέχοντας μια διεύθυνση email και επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη. Ωστόσο, αν ψάχνετε τρόπους για να ακολουθήσετε κρυφά κάποιον στο Instagram, είστε στο σωστό μέρος! Σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει εάν μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το γνωρίζει, να καταργήσετε την παρακολούθηση κάποιου στο Instagram χωρίς να το γνωρίζει ή να γνωρίζετε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το ξέρει;

Η Facebook Inc. αγόρασε τελικά το Instagram, το οποίο είναι πλέον γνωστό ως Meta Platforms. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να ανεβάζουν αρχεία πολυμέσων που μπορούν να τροποποιηθούν με φίλτρα και να ταξινομηθούν με hashtags και γεωγραφικές ετικέτες. Οι αναρτήσεις μπορούν να κοινοποιηθούν είτε δημόσια είτε μόνο με ακόλουθους που έχουν ήδη εξουσιοδοτηθεί. Η δυνατότητα εξερεύνησης του υλικού άλλων χρηστών ανά ετικέτα και τοποθεσία, προβολή του δημοφιλούς περιεχομένου, όπως φωτογραφίες, και παρακολούθηση των χρηστών για να προσθέσετε το υλικό τους σε μια προσωπική ροή είναι όλα διαθέσιμα στους χρήστες. Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε αν μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το γνωρίζει με λεπτομερή τρόπο, χρησιμοποιώντας τις εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το ξέρει;

Ναι, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το γνωρίζει, χρησιμοποιώντας έναν άλλο λογαριασμό, έναν τρίτο χρήστη στο Instagram ή ζητώντας από έναν φίλο να ελέγξει το προφίλ κάποιου άλλου. Η ακριβής προσέγγιση που θα πρέπει να ακολουθήσετε, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσής σας. Τώρα, ας δούμε πώς να ακολουθήσετε κρυφά κάποιον στο Instagram στην επόμενη ενότητα.

Πώς μπορείτε να ακολουθήσετε κρυφά κάποιον στο Instagram;

Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι που αναφέρονται για να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram κρυφά:

  • Μέθοδος άμεσης αναζήτησης: Εάν ο λογαριασμός που ακολουθείτε είναι δημόσιος λογαριασμός, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Για να βρείτε τις φωτογραφίες τους στο Instagram, απλώς πραγματοποιήστε μια αναζήτηση ονόματος χρήστη στο Instagram. Φυσικά, δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε το όνομα χρήστη κάθε φορά που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό. Κάθε φορά που κάνετε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης στο Instagram, το ιστορικό αναζήτησης αποθηκεύεται αυτόματα. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ τους αμέσως αφού δείτε το όνομά τους.

  • Χρήση άλλου λογαριασμού: Η χρήση διαφορετικού λογαριασμού που δεν είναι συνδεδεμένος με την ταυτότητά σας με κανέναν τρόπο είναι η απλούστερη στρατηγική. Επιτρέπεται να έχετε πολλά προφίλ στο Instagram, επομένως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ανώνυμο για να ακολουθείτε κρυφά άτομα. Εάν είναι ιδιωτικός λογαριασμός, στείλτε τους ένα αίτημα φιλίας και εάν είναι δημόσιο, απλώς πληκτρολογήστε το όνομά τους στο πλαίσιο αναζήτησης και ξεκινήστε την αναζήτησή τους.

  • Χρησιμοποιήστε τα Εργαλεία προβολής Instagram: Η τρίτη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα προβολής Instagram για να προβάλετε τη σελίδα κάποιου άλλου όποτε θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιωτικούς θεατές Instagram, όπως Gwaa, IGLookup, Ιδιωτικό πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών, PrivateInstaκ.λπ. που επιτρέπει την ανώνυμη προβολή αναρτήσεων και ιστορίας.

Αυτοί είναι οι λίγοι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ακολουθήσετε κρυφά κάποιον στο Instagram.

Ξέρει κάποιος πότε τον ακολουθείτε στο Instagram;

Ναι, θα ενημερωθούν ότι τους έχετε ακολουθήσει. Εάν ακολουθείτε κάποιον στο Instagram, πρέπει να του στείλετε αίτημα φιλίας, ανάλογα με το αν ο λογαριασμός του είναι δημόσιος ή ιδιωτικός. Αφού ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram, το άτομο λαμβάνει μια ειδοποίηση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε αν μπορείτε πραγματικά να μάθετε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σας. Διαβάστε αυτό το άρθρο περαιτέρω για να μάθετε πώς να γνωρίζετε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σας.

Πώς μπορείτε να μάθετε αν κάποιος σας έχει κάνει Unfollow στο Instagram;

Ας δούμε τα βήματα για να ελέγξετε μη αυτόματα αν κάποιος σας έχει κάνει unfollow στο Instagram:

Σημείωση: Και για τα δύο Android και iOS χρήστες Instagram.

1. Εκκινήστε το Instagram στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ από την κάτω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε Ακόλουθοι για να δείτε τη λίστα ακολούθων.

4. Τώρα, μπορείτε να δείτε όλους τους ακόλουθους στην καρτέλα ακόλουθοι. Ελέγξτε αν λείπει το όνομα κάποιου από τη λίστα.

Μπορείτε να κάνετε Unfollow κάποιον στο Instagram χωρίς να το ξέρει;

Ναι, μπορείτε σίγουρα να κάνετε unfollow σε άτομα χωρίς να το γνωρίζουν, καθώς το Instagram δεν ειδοποιεί το άτομο ότι κάνετε unfollow. Αυτό το άτομο θα μάθει ότι το καταργήσατε μόνο εάν επισκεφτεί το προφίλ σας. Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να καταλάβετε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το ξέρει.

Πώς μπορείτε να κρύψετε από τους ακολούθους σας ποιους ακολουθώ στο Instagram;

Δυστυχώς, το Instagram δεν έχει ακόμη δημιουργήσει αυτήν τη δυνατότητα όπου μπορείτε να κρύψετε τους ακολούθους σας. Στην περίπτωση ενός δημόσιου λογαριασμού, κάθε άτομο στο Instagram θα μπορεί να δει τους αριθμούς καθώς και τα ονόματα του ατόμου που ακολουθείτε στο Instagram. Ακόμη και σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό, όσοι επισκέπτονται το προφίλ σας στο Instagram μπορούν να δουν τον αριθμό των followers και των followers που έχετε. Παρόλο που δεν μπορείτε να αποκρύψετε τους αριθμούς, μπορείτε να διαχειριστείτε ή να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει τον λογαριασμό σας στο Instagram. Αν και δεν υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το πετύχετε αυτό, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι λύσεις παρακάτω:

Επιλογή I: Κάντε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να αποκρύψετε τους χρήστες του Instagram που ακολουθείτε, εάν είστε επηρεαστής του Instagram ή ιδιοκτήτης εταιρείας που δημιουργεί μια επωνυμία στην πλατφόρμα. Τα υπόλοιπα προφίλ μπορούν να αλλάξουν σε ιδιωτικό λογαριασμό κάνοντας τα εξής:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο τηλέφωνό σας.

2. Μεταβείτε στο προφίλ σας πατώντας το εικονίδιο του προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ από την επάνω δεξιά γωνία.

4. Πατήστε Ρυθμίσεις.

5. Τώρα, πατήστε στο Απόρρητο.

6. Τέλος, ενεργοποιήστε το διακόπτη για τον Ιδιωτικό λογαριασμό.

Επιλογή II: Αποκλεισμός ακολούθων

Ενδέχεται, ωστόσο, να χρειαστεί να αποκλείσετε ορισμένους λογαριασμούς εάν θέλετε να αποκρύψετε τους ακόλουθους σας στο Instagram από συγκεκριμένα άτομα. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Instagram, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε το Instagram και πατήστε το εικονίδιο αναζήτησης από κάτω.

2. Αναζητήστε το προφίλ που θέλετε να αποκλείσετε.

3. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες από την επάνω δεξιά γωνία αυτού του προφίλ.

4. Πατήστε Αποκλεισμός.

Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να μάθετε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το ξέρει.

Επιλογή III: Περιορισμός λογαριασμών

Ο περιορισμός του λογαριασμού μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την πρόσβαση σε αυτόν τον λογαριασμό χωρίς να τον καταργήσετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε το Instagram και μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ > Ρυθμίσεις.

3. Πατήστε στο Απόρρητο.

4. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Περιορισμένοι λογαριασμοί.

5. Επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Continue.

6. Τώρα, πληκτρολογήστε το όνομα του προφίλ που θέλετε να περιορίσετε και πατήστε την επιλογή Περιορισμός δίπλα στο όνομα.

Πώς μπορείτε να μάθετε ποιος σας καταδιώκει στο Instagram;

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να θέλετε οι φίλοι και η οικογένειά σας να βλέπουν τις αναρτήσεις σας στο Instagram, η σκέψη ενός stalker στο Instagram που κοιτάζει τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας δεν είναι πολύ δελεαστική. Η εύρεση ατόμων που καταδιώκουν τον λογαριασμό σας στο Instagram μπορεί να διευκολύνει την αντιμετώπισή τους ή την απαγόρευση, είτε είναι εντελώς ξένοι είτε πικραμένοι πρώην.

Σημείωση: Η ασφάλειά σας στο διαδίκτυο μπορεί να διακυβευτεί εάν δώσετε τον κωδικό πρόσβασης Instagram σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

  • Ελέγξτε τις αλληλεπιδράσεις του προφίλ σας: Η απλούστερη τεχνική για να εντοπίσετε άτομα που θα μπορούσαν να σας καταδιώκουν στο Instagram είναι να παρακολουθήσετε τις αλληλεπιδράσεις του προφίλ σας. Δεν θα μπορείτε να καταλάβετε αν κάποιος έχει ρίξει μια ματιά στις αναρτήσεις σας, αν και οι συχνοί ακόλουθοι του Instagram μπορεί να έχουν κάνει like ή να σχολιάζουν ένα κατά λάθος ή με την εσφαλμένη πεποίθηση ότι δεν θα το προσέξατε. Επιπλέον, πρέπει να δώσετε προσοχή σε άτομα που απολαμβάνουν το περιεχόμενό σας αλλά δεν σας ακολουθούν. Θα ελέγξουν απευθείας τον λογαριασμό σας για να δουν τυχόν ενημερώσεις από εσάς, καθώς οι αναρτήσεις σας δεν εμφανίζονται στη ροή τους.

  • Εξετάστε τους ακολούθους σας: Εάν το προφίλ σας είναι δημόσιο, η εξέταση των ακολούθων σας μπορεί να είναι μια χρήσιμη προσέγγιση για να μάθετε ποιος βλέπει την ανάρτηση και τις ιστορίες σας στο Instagram. Μερικοί μπορεί να είναι γνωστοί που έχουμε κοινά, ενώ άλλοι μπορεί να είναι εταιρικοί λογαριασμοί που ενδιαφέρονται για τις αναρτήσεις σας. Ωστόσο, καλό είναι να τους αποκλείσετε, καθώς είναι πιθανότατα bot ή stalker του Instagram, εάν έχουν λίγους ακόλουθους.

  • Ελέγξτε τους θεατές της ιστορίας σας: Μία από τις απλούστερες μεθόδους για να βρείτε τον stalker σας στο Instagram είναι να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στο Instagram Stories. Και κοιτάξτε τους λογαριασμούς που το έχουν παρακολουθήσει στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους που βλέπουν συχνά τις Ιστορίες σας ενώ δεν ακολουθούν τον λογαριασμό σας. Υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα ο λογαριασμός να ακολουθεί το Instagram Story και το προφίλ σας, εάν εμφανίζεται συχνά ως ένας από τους πρώτους παρακολουθητές.

  • Χρήση εφαρμογών τρίτων: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ως τελική λύση για να διατηρήσετε καρτέλες στο stalker σας στο Instagram. Μία από τις πολυάριθμες επιλογές είναι Αναλυτής ακολούθωνενώ άλλα περιλαμβάνουν Πληροφορίες για ακόλουθους: Προφίλ+, κ.λπ. Οι ακόλουθοι και οι χρήστες που δεν ακολουθούν, τα άτομα που δεν τους αρέσουν ποτέ ή πάντα οι φωτογραφίες σας και οι χρήστες που σας έχουν αποκλείσει περιλαμβάνονται όλοι στις υποσχέσεις αυτών των εφαρμογών stalker του Instagram. Άλλοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα αποκαλύψουν ποιος έχει επισκεφτεί τον λογαριασμό σας στο Instagram.

Πώς μπορείτε να μάθετε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σας;

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεν υπάρχει ένας απλός τρόπος για να δείτε ποιος επισκέπτεται το προφίλ σας στο Instagram. Το απόρρητο των χρηστών είναι ο κύριος παράγοντας για την έλλειψη εσωτερικής λειτουργίας του Instagram που θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ τους. Το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, έχει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να γνωρίζετε ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ σας, αλλά δεν θα σας τις παρέχει, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει απότομη μείωση της αφοσίωσης των χρηστών. Λίγες εφαρμογές ισχυρίζονται ότι δείχνουν ποιος ακριβώς έχει δει το προφίλ σας, αλλά η αξιοπιστία τους αμφισβητείται. Έτσι, δεν θα γνωρίζετε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σας με ακρίβεια. Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να μάθετε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να το ξέρει.

Μπορεί κάποιος να δει πόσες φορές είδατε το προφίλ του στο Instagram;

Δεν υπάρχει εύκολη μέθοδος για να δείτε ποιος επισκέπτεται τη ροή σας στο Instagram ή πόσες φορές. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος να πούμε πόσες φορές προβλήθηκε και από ποιον.

Πώς μπορείτε να πείτε εάν κάποιος ακολουθεί έναν ιδιωτικό λογαριασμό;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα ή ένα hack που να μπορεί να εμφανίσει αξιόπιστα τη λίστα ακολούθων ενός ιδιωτικού λογαριασμού Instagram. Η αποστολή ενός αιτήματος παρακολούθησης και η αναμονή για αποδοχή είναι ο μόνος πραγματικός τρόπος για να μάθετε ποιος ακολουθεί έναν ιδιωτικό λογαριασμό. Μπορείτε πάντα να ανοίξετε έναν νέο λογαριασμό εάν διστάζετε να ζητήσετε τον δικό σας λογαριασμό Instagram.

Τι σημαίνουν Ghost Followers στο Instagram;

Οι ακόλουθοι φάντασμα είναι προφίλ Instagram που είναι ανενεργά ή ψεύτικα, αλλά παρόλα αυτά σας ακολουθούν, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ακολούθων σας. Ωστόσο, ποτέ δεν ασχολούνται με τα πράγματά σας. Αυτοί οι λογαριασμοί δημιουργούνται περιστασιακά από γνήσια άτομα που δεν τους χρησιμοποιούν ποτέ. Ωστόσο, είναι συχνά κοινωνικά ρομπότ που δεν διαθέτουν πραγματικούς χρήστες. Αυτοί οι λογαριασμοί υπάρχουν λόγω της αγοράς για λογαριασμούς ακολούθων που έχουν αναπτυχθεί από άτομα που είναι έτοιμα να πληρώσουν για τους ακόλουθους. Αυτά δεν είναι τα προφίλ που ακολουθούν κρυφά κάποιον στο Instagram, αλλά επιλέγουν να παραμείνουν ανενεργά αφού ακολουθήσουν δημόσια.

Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram αλλά να μην δείτε τις ιστορίες του;

Μπορείτε να κάνετε σίγαση της ιστορίας κάποιου εάν δεν θέλετε η Ιστορία του να εμφανίζεται στη γραμμή στο επάνω μέρος της ροής. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε σίγαση μιας ιστορίας:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και πλοηγηθείτε στο επιθυμητό προφίλ του οποίου την ιστορία θέλετε να κάνετε σίγαση στο επάνω μέρος της ροής.

2. Πατήστε παρατεταμένα την εικόνα προφίλ αυτού του προφίλ.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Σίγαση.

4. Τώρα, πατήστε στο Mute Story.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε αν μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να γνωρίζει και πώς να γνωρίζει ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Πώς να δείτε ποιος έσωσε την ανάρτησή σας στο Instagram