Λάβετε ειδοποιήσεις όταν η μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας είναι χαμηλή ή γεμάτη [Windows]

Είχα ένα πρόβλημα με το φορητό υπολογιστή μου αυτές τις τελευταίες μέρες. Τώρα που επισκευάστηκε, πρέπει να παρακολουθώ πολύ καλά πόσο φορτίζεται η μπαταρία. Πριν συμβεί αυτό, το μόνο που έπρεπε να με ενδιαφέρει ήταν αν η μπαταρία μου ήταν συνδεδεμένη και φορτιζόταν. Δεδομένου ότι δεν με είχε ενοχλήσει στο παρελθόν (και αυτό είναι περίπου 4 χρόνια πριν), δεν είχα πραγματικά καμία ιδέα για το πώς να παρακολουθώ τα ποσοστά της μπαταρίας χωρίς να καταβάλλω υπερβολική προσπάθεια. Υπήρχε ο προφανής κίνδυνος να ξεχάσω απλώς να ελέγξω πόση φόρτιση είχε απομείνει ή πόσο γεμάτη ήταν. Ευτυχώς, και τα δύο προβλήματα επιλύθηκαν χρησιμοποιώντας ένα σενάριο και μερικούς ενσωματωμένους ελέγχους μπαταρίας που έχουν τα Windows. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επί της οθόνης και ήχου για πότε η μπαταρία σας έχει φορτιστεί μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο και λειτουργεί όταν θέλετε να ορίσετε ένα όριο στην ελάχιστη ή μέγιστη φόρτιση.

Ειδοποιήσεις χαμηλού ποσοστού μπαταρίας

Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου> Υλικό και Ήχος> Επιλογές Ενέργειας> Επεξεργασία ρυθμίσεων σχεδίου και επιλέξτε ένα σχέδιο παροχής ενέργειας για επεξεργασία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα με τις διαχειρίσιμες επιλογές μέχρι να δείτε την επιλογή Μπαταρία. Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια ηχητική ειδοποίηση για πότε η μπαταρία φτάνει στο Κρίσιμο επίπεδο και για όταν είναι χαμηλή. Το σπουδαίο είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε πόσα είναι αυτά τα επίπεδα. Τα επίπεδα μπορούν να ρυθμιστούν τόσο για όταν το σύστημά σας είναι συνδεδεμένο στην πρίζα όσο και για την μπαταρία.

  Πώς να βάζετε τη Siri να διαβάζει άρθρα για εσάς στο Mac σας

Ειδοποίηση υψηλού ποσοστού μπαταρίας

Αυτό είναι κάπως δύσκολο και υπάρχουν δύο τρόποι για να το πετύχετε. Η πρώτη μέθοδος σας κάνει να επανεξετάσετε τα Σχέδια Ενέργειας. Μπορείτε να ορίσετε το Κρίσιμο επίπεδο μπαταρίας σε οποιοδήποτε ποσοστό φόρτισης μπαταρίας θέλετε να ειδοποιηθείτε. Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την Κρίσιμη ενέργεια μπαταρίας σε «δεν γίνεται τίποτα» εάν παρακολουθείτε υψηλά επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, διαφορετικά όταν η μπαταρία σας είναι ας πούμε φορτισμένη κατά 99%, η ενέργεια μπορεί να ενεργοποιήσει την κατάσταση αδρανοποίησης. Είναι προφανές γιατί αυτή δεν είναι η καλύτερη μέθοδος.

Η δεύτερη μέθοδος είναι η χρήση ενός εξαιρετικά απλού σεναρίου. Επικολλήστε το σενάριο (δίνεται παρακάτω) στο Σημειωματάριο και αποθηκεύστε το ως Battery.vbs (ορίστε την αποθήκευση ως διάλογο για αποθήκευση ως “όλα τα αρχεία). Αποθηκεύστε αυτό το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας σας και δημιουργήστε μια συντόμευση για αυτό. Επικολλήστε τη συντόμευση στον φάκελο εκκίνησης, εάν θέλετε να εκτελεστεί αυτόματα. Εναλλακτικά, εάν δεν το χρειάζεστε για να εκτελείται κάθε φορά που εκκινείτε το σύστημά σας, κρατήστε το αρχείο (και τη συντόμευση του) εκτός του φακέλου Start-up και εκτελέστε το όταν το χρειαστείτε.

set oLocator = CreateObject("WbemScripting.SWbemLocator")
set oServices = oLocator.ConnectServer(".","rootwmi")
set oResults = oServices.ExecQuery("select * from batteryfullchargedcapacity")
for each oResult in oResults
iFull = oResult.FullChargedCapacity
next

while (1)
set oResults = oServices.ExecQuery("select * from batterystatus")
for each oResult in oResults
iRemaining = oResult.RemainingCapacity
bCharging = oResult.Charging
next
iPercent = ((iRemaining / iFull) * 100) mod 100
if bCharging and (iPercent > 95) Then msgbox "Battery is at " & iPercent & "%",vbInformation, "Battery monitor"
wscript.sleep 30000 ' 5 minutes
wend

Αυτό το σενάριο σάς ειδοποιεί όταν η μπαταρία έχει φορτιστεί στο 96% και όταν πέσει στο 5%. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τη γραμμή εάν bCharging και (iPercent > 95) Στη συνέχεια, msgbox “Η μπαταρία είναι στο ” & iPercent & “%”, vbInformation, “Battery monitor” και να αντικαταστήσετε την τιμή στο (iPercent > 95) σε οποιαδήποτε τιμή σας ταιριάζει.

  Πώς να αντιγράψετε ένα αρχείο σε πολλούς φακέλους στα Windows 10

Γραφή μέσω
Το σενάριο έχει λειτουργήσει εξαιρετικά για μένα μέχρι στιγμής και ελπίζω να κάνει αυτό που χρειάζεστε επίσης.

Περιοριστής μπαταρίας

Για όποιον δεν θέλει να εργαστεί με ένα σενάριο και θα προτιμούσε μια εφαρμογή, δοκιμάστε το Battery Limiter. Λειτουργεί υπέροχα. Το Battery Limiter είναι μια δωρεάν μικρή εφαρμογή των Windows που ουσιαστικά κάνει το ίδιο πράγμα με το σενάριο, δηλαδή σας ειδοποιεί όταν η μπαταρία σας είναι φορτισμένη κατά 96%. Ωστόσο, κάνει δύο επιπλέον πράγματα. αντί να σας δίνει απλώς μια ειδοποίηση στην οθόνη, ηχεί συναγερμός. Είναι επίσης απίστευτα εύκολο να προσαρμόσετε το μέγιστο όριο ποσοστού χρέωσης.

  Μπορείτε να βάλετε μια έξυπνη οθόνη στην κορυφή του φούρνου μικροκυμάτων σας;

Εάν η μπαταρία σας είναι φορτισμένη πάνω από 96% (η προεπιλεγμένη ρύθμιση), θα ηχήσει ένα ηχητικό σήμα. Αποσυνδέστε το φορητό υπολογιστή σας για να σταματήσει ο ήχος. Για να προσαρμόσετε σε ποιο ποσοστό χρέωσης σας ειδοποιεί η εφαρμογή, απλώς χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στη διεπαφή της εφαρμογής για να το αλλάξετε.

Η εφαρμογή είναι μικρή και απολύτως εξαιρετική. Η χρήση ενός σεναρίου κερδίζει απλώς και μόνο επειδή είναι εύκολο να προσαρμόσετε την ειδοποίηση αλλά και επειδή η ίδια η ειδοποίηση δεν διακόπτει αυτό που εργάζεστε. Ωστόσο, προειδοποιήστε ότι αυτή η εφαρμογή θα αποτρέψει την αδράνεια του φορητού υπολογιστή σας.

Εγκαταστήστε τον περιοριστή μπαταρίας