Κορυφαίοι 7 μετατροπείς DXF σε DWG για τα διανυσματικά γραφικά σας

Με τον τρόπο που προχωρά η τεχνολογία, πολλά πράγματα που κάποτε ήταν πολύ καλά για να είναι αληθινά μας περιβάλλουν με τη μορφή της πραγματικότητας.

Οι εξελίξεις άγγιξαν επίσης τον σχεδιαστικό χώρο και οι εξελίξεις του ήταν αξιοσημείωτες. Ένα από τα πρόσφατα ορόσημα που δεν ήθελα να περάσουν απαρατήρητα είναι τα τρισδιάστατα σχέδια.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, ο τρισδιάστατος σχεδιασμός αναφέρεται στη δημιουργία τρισδιάστατων σχεδίων με τη βοήθεια διαφορετικού λογισμικού για μια πιο ρεαλιστική αναπαράσταση αντικειμένων.

Αυτή η ιδέα έγινε σύντομα πολύ δημοφιλής για διάφορους λόγους. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι μια ρεαλιστική εικόνα του τι να περιμένουμε από ένα προϊόν ελκυστικά και διαδραστικά.

Τα τρισδιάστατα σχέδια είναι συχνά μεγαλύτερα από τη ζωή και είναι εύκολο να διορθωθούν και να εκτελεστούν μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, όσο cool και αν ακούγεται, αυτός ο τύπος σχεδίασης απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο.

Για να μην αναφέρουμε τους διαφορετικούς τύπους αρχείων με τους οποίους πρέπει να εργαστείτε. Εάν αυτή τη στιγμή εργάζεστε με αρχεία DXF και θέλετε να τα μετατρέψετε σε DWG, θα χρειαστείτε έναν μετατροπέα.

Θα εξετάσουμε μερικούς από τους καλύτερους μετατροπείς που σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό. Πριν μπούμε στη λίστα, ας κάνουμε τα βασικά σωστά.

Τι είναι ένα αρχείο DXF;

Γνωστό ως μορφή ανταλλαγής δεδομένων ή μορφή ανταλλαγής δεδομένων, ένα αρχείο DXF είναι μια μορφή αρχείου δεδομένων CAD που αναπτύχθηκε από την AutoDesk. Για να εξηγήσουμε με απλά λόγια, είναι μια διανυσματική μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται από σχεδιαστές και αρχιτέκτονες για να μοιράζονται τα δισδιάστατα και τρισδιάστατα σχέδιά τους.

Αυτά τα αρχεία μπορούν εύκολα να μοιραστούν σε κοινές πλατφόρμες CAD. Καθώς πρόκειται για μορφή αρχείου ανοιχτού κώδικα, δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα που βασίζεται στο AutoDesk για πρόσβαση σε αυτήν.

  8 καλύτεροι κατασκευαστές διαγραμμάτων ER για οπτικοποίηση και σχεδίαση βάσεων δεδομένων

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για μεταφορά δεδομένων.

Τι είναι ένα αρχείο DWG;

Μια μορφή αρχείου DWG χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τεχνικών σχεδίων και σχεδιαγραμμάτων στο AutoCAD, το οποίο είναι ένα διάσημο λογισμικό CAD. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί συνήθως εργάζονται σε 2D και 3D σχέδια με τη βοήθεια αυτού.

Αυτά τα αρχεία συνήθως περιέχουν διανυσματικές εικόνες και μεταδεδομένα για να υποστηρίξουν τους χαρακτηρισμούς διανυσματικών εικόνων.

Για να μην αναφέρουμε, τα αρχεία DWG είναι συμπαγή, καθιστώντας τα βολικά για αποθήκευση και κοινή χρήση.

Διαβάστε επίσης: Το καλύτερο λογισμικό απόδοσης 3D για επαγγελματίες

Διαφορά μεταξύ DXF και DWG

Ενώ και τα δύο αρχεία χρησιμοποιούνται εκτενώς σε πλατφόρμες CAD, υπάρχουν μερικές εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των δύο. Ας δούμε αυτές τις διαφορές για να τις καταλάβουμε καλύτερα.

Τα αρχεία DXFDWGDXF είναι κυρίως για κοινή χρήση. συμπαγής για αποθήκευσηΔεν μπορείτε να καταγράψετε δεδομένα 3D χρησιμοποιώντας ένα αρχείο DXFΘα χρειαστείτε ένα αρχείο DWG για τη λήψη 3D δεδομένων Τα αρχεία DXF είναι πιο ευέλικταΔεν μπορούν όλα τα προγράμματα να διαβάζουν αρχεία DWG

Όπως υποδηλώνει ο παραπάνω πίνακας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή. θα χρειαστεί να μετατρέψετε αυτά τα αρχεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα εργαλεία μετατροπέα. Αυτά τα εργαλεία είναι γρήγορα και ακολουθούν την τυπική πρακτική που ακολουθείται σε όλο τον κλάδο.

Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές εκεί έξω που μπορεί να σας αφήσουν μπερδεμένους. Έχω συγκεντρώσει τους καλύτερους μετατροπείς DXF σε DWG εκεί έξω για να το κάνω πιο εύκολο.

Cloudconvert

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στο Διαδίκτυο, το Cloudconvert υποστηρίζει περισσότερες από 200 μορφές, συμπεριλαμβανομένων των DXF/DWG, και σας επιτρέπει να μετατρέπετε αρχεία χωρίς να κάνετε λήψη τίποτα στο σύστημά σας.

  Πώς να διαγράψετε εικόνες Google Auto Backup

Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο, που κυκλοφόρησε το 2012, κέρδισε δημοτικότητα για τις κορυφαίες υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του.

Μπορείτε να επιλέξετε μετατροπές υψηλής ποιότητας, χάρη στους συνεργάτες προμηθευτών τους, οι οποίοι επιτρέπουν προσαρμογές τη στιγμή της λήψης. Είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό API και είναι επίσης σύμφωνο με το Amazon S3 Integration.

AnyDWG

Το AnyDWG είναι μια καταπληκτική επιλογή για λήψη στον υπολογιστή σας για μετατροπή αρχείων DFX σε DWG και αντίστροφα.

Μερικές από τις πολλές χρήσιμες λειτουργίες αυτού του εργαλείου περιλαμβάνουν:

  • Δεν απαιτεί AutoCAD για να λειτουργήσει
  • Μετατρέπει το DFX σε DWG και το αντίστροφο σε παρτίδες
  • Έξοδοι – DWG, ASCII DXF και Binary DXF
  • Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των αρχείων DWG/DFX
  • Διαισθητική διεπαφή και απλή στη χρήση

Απλώς πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό για να ξεκινήσετε. Λάβετε υπόψη ότι η ομαλή λειτουργία απαιτεί τουλάχιστον Windows 98 CPU 300 MHz, 128 MB ελεύθερο χώρο στο δίσκο και 256 MB χώρο RAM.

Miconv

Αυτός ο δωρεάν μετατροπέας, που ονομάζεται Miconv, λειτουργεί εντελώς διαδικτυακά, επομένως δεν χρειάζεται να τον κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Υποστηρίζει μια ποικιλία μορφών από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για να μετατρέψετε τα αρχεία σας και, φυσικά, αυτό περιλαμβάνει αρχεία DXF και DWG.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

  • Κάντε κλικ στο κουμπί «επιλογή αρχείων» και επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μετατρέψετε
  • Επιλέξτε DWG ως επιλογή μορφής
  • Κάντε κλικ στο “μετατροπή” και είστε έτοιμοι
  • Το Miconv είναι γρήγορο, εύκολο και απολύτως ασφαλές στη χρήση. Διαγράφει τα αρχεία σας 2 ώρες μετά τη μετατροπή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

    AnyConv

    Το AnyConv είναι ένας ευέλικτος μετατροπέας αρχείων για συσκευές Windows, Mac, Linux, iPhone και Android. Υποστηρίζεται από εξαιρετική υποστήριξη και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν για να μετατρέψετε αρχεία μέσα σε δευτερόλεπτα.

      5 Διόρθωση σφάλματος εντοπισμού διακομιστή μεσολάβησης Netflix

    Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εάν αισθάνεστε κολλημένοι λόγω γλωσσικών φραγμών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σε περισσότερες από 12 διαφορετικές γλώσσες.

    Επιπλέον, το AnyConv σάς βοηθά να μετατρέψετε άλλα αρχεία, όπως MP3, MP4, CAD, Archive κ.λπ.

    Online-convert.com

    Χωρίς απολύτως κόστος και απλό στη χρήση, το Online-convert.com σάς βοηθά να μετατρέψετε άμεσα αρχεία DXF σε DWG.

    Έχει εύκολη πτώση και μηχανισμό μετατροπής για μείωση του χρόνου μετατροπής. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία από το Dropbox και το Google Drive ή να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του αρχείου.

    Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι ότι σας επιτρέπει να αλλάξετε την έξοδο του αρχείου σε διαφορετική έκδοση. Για παράδειγμα, εάν η τρέχουσα έκδοση του αρχείου σας είναι παλιά, μπορείτε να την αλλάξετε σε νεότερη έκδοση.

    Online Μετατροπή Δωρεάν

    Αυτός ο μετατροπέας που βασίζεται σε σύννεφο που ονομάζεται Online Convert Free είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρειάζεστε μια γρήγορη μετατροπή. Είναι εξοπλισμένο με κρυπτογράφηση SSL και μπορεί να μετατρέψει αρχεία σε περισσότερες από 250 μορφές χωρίς υδατογράφημα ή εγγραφή.

    AutoDWG

    Το AutoDWG είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των σχεδιαστών. Αυτός ο δικατευθυντικός μετατροπέας είναι γεμάτος με μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως:

    • Μετατροπή DWG σε DXF
    • Μετατροπή DXF σε DWG
    • Μετατροπή από χαμηλή σε υψηλή και υψηλή σε χαμηλή και στις δύο μορφές
    • Μαζικές μετατροπές

    Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία της γραμμής εντολών υποστήριξής τους εάν κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση premium, η οποία σας επιτρέπει να μετατρέπετε αρχεία αθόρυβα χωρίς παρεμβολές.

    Σημείωση του συγγραφέα

    Οι παραπάνω μετατροπείς αρχείων είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές που έχετε όταν θέλετε να μετατρέψετε τα αρχεία DXF σε DWG.

    Προσωπικά, θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε ένα από τα εργαλεία που σας επιτρέπουν να κάνετε μετατροπή στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη λογισμικού στον υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ πιο γρήγορο και προσβάσιμο από οπουδήποτε.

    Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο καλύτερο λογισμικό τρισδιάστατων κινούμενων εικόνων και σχεδίασης για επαγγελματίες.