Καλύτερες λύσεις συμμόρφωσης με ELD για ιδιοκτήτες και χειριστές στόλου

Το 2019, η FMCSA (Federal Motor Carrier Safety Administration) ψήφισε νόμο που απαιτεί από όλα τα επαγγελματικά οχήματα των ΗΠΑ να έχουν εγκατεστημένα ELD (ηλεκτρονικές συσκευές καταγραφής) στα οχήματά τους. Η συμμόρφωση με το ELD έγινε υποχρεωτική για τη βελτίωση του λογιστικού αρχείου, των αρχείων HOS (ώρες υπηρεσίας) και των αρχείων κατάστασης υπηρεσίας (RODS) των οδηγών φορτηγών και για τη βελτίωση του συστήματος διαχείρισης στόλου σε όλη τη χώρα.

Με αυτήν την κίνηση, περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια επαγγελματικά οχήματα σε όλες τις ΗΠΑ χρειάστηκε να έχουν μια λύση συμβατή με το ELD, αν και υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Οι συσκευές ELD, όταν συνδέονται με τον κινητήρα του οχήματος, διασφαλίζουν ότι οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες στόλων συμμορφώνονται με τους κανόνες ωρών εξυπηρέτησης του Υπουργείου Μεταφορών.

Διαβάστε παρακάτω 👀 για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το λογισμικό συμβατό με ELD και γιατί τα ELD είναι απαραίτητα για τους μεταφορείς και τα συστήματα στόλου!

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του προϊόντοςMotiveEasy εγκατάσταση και AI🤖trip matchVerizon ConnectΕνσωματώνει με οποιονδήποτε πάροχο FMS!ELD OneΧωρίς μηνιαίες χρεώσεις, αντίγραφο ασφαλείας 30 ημερώνHOS 247Διαφανής τιμολόγηση, με τεχνητή νοημοσύνηEZLOGZΒιβλίο ηλεκτρονικής καταγραφής για συνδέσεις προγραμμάτων οδήγησηςΠΑΛΙΑ ΕΝΤΟΛΗΕνσωματωμένο λογισμικό και υλικό ELDEROAD Συντήρηση στόλου και pay-as-you-driveΣαμσάρα Προηγμένες δυνατότητες, παρακολούθηση επιθεωρητώνLytxΚαταγραφές Dashcam και αρχεία καταγραφής προγραμμάτων οδήγησηςGeotabΥποστηρίζει 11 χώρες, 100+ σύνολα κανόνων HOSGPS Trackit Υποστήριξη διακρατικών κανόνων HOSCallCMSΠαρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και μοναδικά χαρακτηριστικά

Λογισμικό συμμόρφωσης ELD: Κρατώντας σας στη δεξιά πλευρά του νόμου

Η εντολή ELD έχει κάνει τη διαχείριση του στόλου πιο ασφαλή και εγγυάται επίσης την προστασία των οδηγών παρακολουθώντας τις ώρες εργασίας τους.

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στους νόμους του HOS επιβάλλουν 10 ώρες εκτός υπηρεσίας με τουλάχιστον επτά ώρες στην κουκέτα ύπνου. Ο νόμος έχει επίσης κάνει υποχρεωτικό διάλειμμα 30 λεπτών μετά από οκτώ συνεχόμενες ώρες οδήγησης.

Το λογισμικό συμμόρφωσης ELD έχει το βάρος της κοινής χρήσης των δεδομένων και της παρακολούθησης του HOS.

Ωστόσο, τα οφέλη των λύσεων συμμόρφωσης με ELD δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό, αλλά περιλαμβάνουν επίσης τα ακόλουθα:

  • Καταργεί τη χρήση χειροκίνητων και χάρτινων ημερολογίων.
  • Παρέχει υποστήριξη για τη φορολογία καυσίμων (IFTA) και την αναφορά χιλιομέτρων για το Διεθνές Σχέδιο Εγγραφής (IRP).
  • Παρακολουθεί την κίνηση του οχήματος και την ακριβή θέση του στόλου.
  • Η ενσωμάτωση με τον κινητήρα παρακολουθεί επίσης τον ελαττωματικό κινητήρα.
  • Παρέχει επίσης πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την αύξηση της παραγωγικότητας του στόλου.
  • Βελτιώνει τη συμμόρφωση με τις Ώρες υπηρεσίας αυτοματοποιώντας την Καταγραφή της Κατάστασης Καθηκόντων για τους οδηγούς.

Επιπλέον, οι συσκευές ELD που παρουσιάστηκαν πρόσφατα διαθέτουν πλέον παρακολούθηση GPS που ενισχύει την ασφάλεια των οδηγών του στόλου και άλλα πλεονεκτήματα όπως ο έλεγχος χρήσης καυσίμου, το κόστος ασφάλισης, η συντήρηση του οχήματος, η δρομολόγηση και η ανάθεση εργασιών.

Τύποι Λογισμικού Συμμόρφωσης ELD

Υπάρχουν δύο τύποι λύσεων λογισμικού συμμόρφωσης με ELD:

Αυτόνομες λύσεις ELD:

Οι αυτόνομες λύσεις ELD (Electronic Logging Device) είναι συσκευές ή συστήματα που χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα, χωρίς να ενσωματώνονται σε άλλες πλατφόρμες διαχείρισης στόλου ή τηλεματικής.

Οι αυτόνομες λύσεις ELD δεν διαθέτουν καμία εκτεταμένη λειτουργικότητα όπως η παρακολούθηση GPS. Αυτός ο τύπος λογισμικού, ωστόσο, ενσωματώνεται με ορισμένες εφαρμογές τρίτων ή μέσω API.

Ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης στόλου με λειτουργικότητα ELD:

Οι πιο προηγμένες λύσεις συμμόρφωσης ELD ενσωματώνονται με τα συστήματα διαχείρισης στόλου ή την πλατφόρμα τηλεματικής. Συνήθως, το σύστημα διαχείρισης στόλου διαθέτει δυνατότητα παρακολούθησης GPS, σύστημα συμπεριφοράς οδηγού, ιχνηλάτη καυσίμου και οτιδήποτε άλλο.

Η λειτουργία ELD ενισχύει τη λειτουργικότητά της παρακολουθώντας το χρόνο εξυπηρέτησης του οδηγού και υπολογίζοντας το χρόνο σέρβις σε μηνιαία και καθημερινή βάση.

Οι περισσότερες λύσεις συμμόρφωσης ELD διαθέτουν ένα εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας που παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συμπεριφορά του οδηγού, τους ελαττωματικούς κινητήρες, την κατάσταση του οχήματος, το GPS και ενημερώνει τα αρχεία καταγραφής προγραμμάτων οδήγησης.

Σε αυτήν την ανάρτηση, κοινοποιήσαμε περαιτέρω τη λίστα με τις Καλύτερες Λύσεις Συμμόρφωσης με την ELD που συμμορφώνονται με τους νόμους και διασφαλίζουν την ασφάλεια για τους οδηγούς.

  9 Blockers ιστοσελίδων για ατομική και ομαδική παραγωγικότητα

Κίνητρο

Το Motive, πρώην KeepTruckin, είναι μία από τις καλύτερες λύσεις συμμόρφωσης με την ELD για διαχειριστές στόλου και ιδιοκτήτες-διαχειριστές.

Ένα από τα σημαντικότερα USP αυτού του λογισμικού είναι η εύκολη διαδικασία εγκατάστασης και η αρκετά διαισθητική διεπαφή.

Η εγκατάσταση διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό, η τεχνική υποστήριξη πελατών είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι απλώς να συνδέσετε τη συσκευή στη θύρα του προγράμματος οδήγησης και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά για να παρέχετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Το Motive έχει σχεδιαστεί για οχήματα όλων των μεγεθών με συνηθισμένα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε διάφορα σχέδια για διαφορετικά μεγέθη και χαρακτηριστικά οχημάτων. Το Motive χρησιμοποιεί ένα προηγμένο εργαλείο AI smart trip🚚match που προσδιορίζει όλες τις παραμέτρους του προγράμματος οδήγησης για να ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σε πραγματικό χρόνο για μη αναγνωρισμένα ταξίδια.

Χαρακτηριστικά:

  • Γεωφράκτη και παρακολούθηση καυσίμων
  • Συμμόρφωση FMCSA και DoT
  • Δυνατότητα αμφίδρομης ανταλλαγής μηνυμάτων
  • Τεχνική υποστήριξη 24/7.
  • Υποστήριξη WiFi στην καμπίνα
  • Κάρτες αναφοράς οδηγών

Ο πίνακας εργαλείων Motive παρέχει ένα λεπτομερές αρχείο καταγραφής των ταξιδιών για τις τελευταίες 7 ημέρες σε μορφή DOT. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το HOS και να δώσουν μια βαθμολογία CSA για να χαρτογραφήσουν τα πρότυπα οδικής ασφάλειας.

Verizon Connect

Η Verizon Connect κυκλοφόρησε τη μοναδική της συσκευή ELD που συνδυάζεται με το σύστημα διαχείρισης στόλου της. Αυτή η συμβατή με ELD λύση είναι μια απλή αλλά ισχυρή συσκευή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί στα οχήματά τους.

Το καλύτερο κομμάτι? Αυτό το λογισμικό συμβατό με ELD μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών FMS και παρέχει στους ιδιοκτήτες του μια πανοραμική θέα της μεταφοράς τους. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί το HOS του για να συμμορφώνεται με τις οδηγίες τροχαίας παραβίασης.

Χαρακτηριστικά:

  • Ασφαλής προγραμματισμός οδηγών
  • Αναφορές DVIR
  • Υποστήριξη εφαρμογής προγράμματος οδήγησης 24/7
  • Ηλεκτρονικό ημερολόγιο προγράμματος οδήγησης
  • Πίνακας ελέγχου διαχειριστή
  • Δωρεάν επίδειξη

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο Verizon Connect είναι η διεπαφή της εφαρμογής για κινητά. Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση και παρέχει λεπτομερή δεδομένα για τους οδηγούς και τα οχήματα.

ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ

ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ είναι μία από τις κορυφαίες λύσεις συμμόρφωσης ELD που διευκολύνουν την απρόσκοπτη συμμόρφωση με την εντολή ELD.

Δεν υπάρχουν μηνιαίες χρεώσεις για τη χρήση του λογισμικού ELD, ωστόσο, η τιμή της συσκευής είναι αρκετά υψηλή. Η συσκευή λειτουργεί απλά συνδέοντάς την στη θύρα του αυτοκινήτου. Η διεπαφή της εφαρμογής για κινητά είναι απλή και πλοηγήσιμη για τα προγράμματα οδήγησης.

Χαρακτηριστικά:

  • Ακολουθεί προσκόλληση σε στόλους κάθε είδους.
  • Ιστορικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 30 ημερών καθημερινά.
  • Geofencing και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για τη φόρτωση φορτηγών.
  • Κατάλληλο για όλα τα μεγέθη στόλου.

Οι ενσωματωμένες δυνατότητες εφαρμογής του ELD ONE περιλαμβάνουν τις αναφορές DVIR, τη σάρωση εγγράφων, την αναφορά φόρου καυσίμου IFTA, την αμφίδρομη ανταλλαγή μηνυμάτων οδηγού και τη διάρκεια εν ώρα υπηρεσίας και εκτός υπηρεσίας των προγραμμάτων οδήγησης.

HOS 247

HOS 247 είναι μια ολιστική πλατφόρμα διαχείρισης στόλου με συσκευή ELD που προσφέρει μια ισχυρή εφαρμογή για κινητά για συμμόρφωση με το FMCSA.

Η εταιρεία διαθέτει ένα διαφανές μοντέλο τιμολόγησης και είναι προσιτή ακόμη και για μικρές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει εφάπαξ χρέωση για τη συσκευή ELD.

Αντίθετα, το βασικό πρόγραμμα των 19 $/μήνα περιλαμβάνει τη συσκευή μαζί με το λογισμικό. Μετά την προσιτή τιμή, η ρύθμιση είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να προσέξετε. Και το HOS 247 σίγουρα υπερέχει σε αυτό.

Μόλις τοποθετήσετε τη συσκευή ELD στη θύρα του οχήματος, η συσκευή είναι ρυθμισμένη και έτοιμη για χρήση. Εγκαταστήστε την εφαρμογή για κινητά σε Android ή iOS και ορίστε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.

Στην εφαρμογή smartphone, οι ιδιοκτήτες μπορούν να διαχειρίζονται τα αρχεία καταγραφής του οδηγού και του στόλου, να παρακολουθούν τα οχήματα σε πραγματικό χρόνο και να ελέγχουν τη συμμόρφωση με το DOT.

Χαρακτηριστικά:

  • Δωρεάν επίδειξη
  • Ελέγχει τα χιλιόμετρα IFTA
  • Διαγνωστικός έλεγχος οχήματος για ανίχνευση βλαβών
  • Προηγμένη τηλεματική παρακολούθησης
  • Αναφορά IFTA

Κεράσι🍒στην τούρτα🍰! Το HOS 247 τροφοδοτείται με AI και προσφέρει διάφορες δυνατότητες αυτοματισμού για τη διαχείριση του στόλου.

Διαβάστε επίσης👓: Ηλεκτρικοί φορτιστές αυτοκινήτου για γρήγορη φόρτιση για να τροφοδοτήσετε τη μονάδα σας.

EZLOGZ

EZLOGZ είναι ένα κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης φορτηγών και στόλου που έχει σχεδιάσει την εξαιρετικά αξιόπιστη συσκευή EzSmart ELD για ιδιοκτήτες φορτηγών. Η πλατφόρμα διαθέτει όλα τα επαρκή χαρακτηριστικά που προσφέρουν συμμόρφωση με το ELD.

  Από τα θεμελιώδη στις προηγμένες τεχνικές

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή ELD στο όχημά σας και θα συνδεθεί αμέσως μέσω της θύρας OBD2. Ένας από τους σημαντικότερους USPs είναι το eLog βιβλίο του που λειτουργεί σαν ένα κοινωνικό εργαλείο για τη σύνδεση οδηγών, ιδιοκτητών στόλων και διευθυντών ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά:

  • Ενισχυμένο GPS
  • Πολυγλωσσική υποστήριξη πελατών 24/7
  • Λειτουργία Σημείων Ενδιαφέροντος
  • Ενημερώνει το διαθέσιμο χώρο στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο
  • Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση δεδομένων

Ο διαχειριστής του EZLOGZ μπορεί να υπογράψει τα έγγραφα εικονικά και να επεξεργαστεί τα έγγραφα για να εξαλείψει τον χρόνο αναμονής. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι το εργαλείο του κέντρου εγγράφων που διατηρεί όλα τα έγγραφα οργανωμένα σε αποθήκευση cloud.

ΠΑΛΙΑ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΑΛΙΑ ΕΝΤΟΛΗ είναι ένας πάροχος #1 ELD που έχει βαθμολογηθεί με 4,9 αστέρια στα 5 στο Trustpilot και 5 αστέρια ⭐⭐⭐⭐⭐αξιολόγηση στο Facebook!

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαχείριση στόλου που αποτελείται από λογισμικό και υλικό ELD. Το λογισμικό επεκτείνει τις λειτουργίες του παρακολουθώντας την ακριβή θέση του στόλου και παρακολουθώντας την ταχύτητα.

Χαρακτηριστικά:

  • Φιλική προς το χρήστη εφαρμογή για κινητά
  • Δυνατότητα αμφίδρομης ανταλλαγής μηνυμάτων
  • Παρακολούθηση GPS σε πραγματικό χρόνο
  • Έξυπνη Dash Cam με ευρυγώνιο φακό 150 μοιρών στο δρόμο🛣️

Αν και είναι απαραίτητο να φτάσετε έγκαιρα, είναι αρκετά σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφάλεια του στόλου. Η συσκευή ELD MANDATE συνδέεται με τον κινητήρα του οχήματος για τη διάγνωση της ασφάλειας του οχήματος, της φορολογικής αναφοράς IFTA και των διαγνωστικών οχημάτων.

EROAD

EROAD είναι μια λύση διαχείρισης στόλου που βασίζεται στο IoT και διαθέτει συσκευή ELD συμβατή με FMCSA. Το υλικό μπορεί να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας το καλώδιο καλωδίου ή την προσθήκη OBD-II και η εγκατάσταση του λογισμικού διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ERoad είναι η συντήρηση του στόλου που βελτιώνει τις λειτουργίες του στόλου χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες. Το ERoad προσφέρει όλες τις δυνατότητες συμμόρφωσης με το HOS, μαζί με την παρακολούθηση GPS.

Χαρακτηριστικά:

  • Δυνατότητες γεωεντοπισμού και γεωγραφικής περίφραξης
  • Η ένδειξη πλήρωσης καυσίμου αντανακλά στην οθόνη
  • Πραγματική ανατροφοδότηση για τους οδηγούς
  • Παρακολούθηση οχημάτων υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό του EROAD είναι το Smart Short Haul που εξαιρεί τα οχήματα από την εντολή ELD για μικρές αποστάσεις. Επιπλέον, υπάρχει ένα σταθερό σχέδιο τιμολόγησης, αλλά ένα μοντέλο πληρωμής.

Σαμσάρα

Σαμσάρα είναι μια κορυφαία λύση συμμόρφωσης ELD που έχει συγκεντρώσει τόνους θετικών απαντήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το FMS της Samsara προσφέρει προηγμένες λειτουργίες, όπως παρακολούθηση τρέιλερ, κάμερες ταμπλό, δρομολόγηση και αποστολή, ακόμη και παρακολούθηση επιβατών.

Η Samsara διαθέτει μονάδα ELD που μπορεί να συνδεθεί στη θύρα του οχήματος και μπορεί να συνδυαστεί με την εφαρμογή για κινητά. Κατά την εκκίνηση της εφαρμογής για κινητά, θα έχετε έναν απρόσκοπτο πίνακα εργαλείων που παρέχει πληροφορίες σχετικά με το HOS, την παρακολούθηση στόλου και τις ροές εργασίας του προγράμματος οδήγησης.

Χαρακτηριστικά:

  • Διαχείριση κόστους καυσίμων
  • Πρότυπα DVIR οχήματος
  • Κάμερες ταμπλό ελεγχόμενες με AI
  • Ψηφιακά αρχεία καταγραφής HOS

Το κόστος μονάδας υλικού Samsara ELD έχει σταθερή εγγύηση πέντε ετών. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα συνδρομής ξεκινά από 30 $ ανά μήνα, ανάλογα με τις δυνατότητες και τον τύπο του στόλου.

Lytx

Ένας βετεράνος στον κλάδο, Lytx είναι μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης στόλου που συνδυάζεται με το υλικό συμμόρφωσης ELD για την ενεργοποίηση της παρακολούθησης στόλου.

Η λύση συμμόρφωσης ELD συνδέεται άψογα με τον κινητήρα για να καταγράφει και να εξετάζει ώρες δεδομένων. Η κάμερα ταμπλό συλλαμβάνει τα δεδομένα για να αναλύσει τη συμπεριφορά του οδηγού και να διατηρήσει αρχεία κατάστασης υπηρεσίας (RODS).

Χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων 24/7
  • Ψηφιακά αρχεία καταγραφής HOS
  • Διατίθεται επίδειξη
  • Ειδοποιήσεις παραβίασης συμμόρφωσης

Με τη σύνδεση στην εφαρμογή του οδηγού, οι οδηγοί μπορούν να κρατούν ένα αρχείο καταγραφής του HOS, να αναφέρουν την ώρα της υπηρεσίας και να επιβεβαιώσουν ότι συμμορφώνονται με την εντολή ELD. Το ταμπλό δίνει μια καταγραφή της ταχύτητας, του χρόνου αδράνειας, των στάσεων, της απόστασης και της διάρκειας του ταξιδιού.

Διαβάστε επίσης👓: Οι καλύτερες Dashcccams για το αυτοκίνητό σας

Geotab

Geotab έρχεται με διάφορα μοντέλα ELD, συγκεκριμένα GO7, GO8, GO9 και GO9+, που περιλαμβάνουν εξοπλισμό τηλεματικής. Και η ισχυρή εφαρμογή τους για κινητά είναι διαθέσιμη σε Android καθώς και σε iPhone.

Το καλύτερο κομμάτι? Υποστηρίζει περισσότερες από 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βραζιλίας, και υποστηρίζει πάνω από 100+ σύνολα κανόνων HOS.

Χαρακτηριστικά:

  • Δωρεάν επίδειξη
  • Πολύγλωσση υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γαλλικών και ισπανικών
  • Οι αναφορές DVIR μπορούν να περιλαμβάνουν εικόνες και σχόλια.
  • Προστασία PIN για την ασφάλεια των δεδομένων
  Τα 12 καλύτερα ποντίκια παιχνιδιών για επαγγελματίες παίκτες

Η εφαρμογή Geotab έχει διαφορετικές δυνατότητες για οδηγούς και ιδιοκτήτες. Τα προγράμματα οδήγησης λαμβάνουν υπενθυμίσεις σύνδεσης και αποσύνδεσης καθώς και μπορούν να διατηρούν ακριβή αρχεία καταγραφής του HOS τους. Αυτό ορίζει μια ειδοποίηση εάν είναι χαμηλή ή εκτός ωραρίου.

GPS Trackit

Το επόμενο στη λίστα είναι το GPS Trackit μονάδα που είναι πλήρως συμβατή με την ELD και υποστηρίζει τους βασικούς διακρατικούς κανόνες εντολής HOS σε όλο τον Καναδά και το Μεξικό.

Ενσωματώνεται στο όχημα και στέλνει σημαντικές ειδοποιήσεις είτε ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος στο ELD είτε εάν ο οδηγός δεν συμμορφώνεται.

Χαρακτηριστικά:

  • Εύκολη πλοήγηση στον πίνακα ελέγχου
  • Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα καναδικά και γαλλικά
  • Υποστηρίζει τον φορολογικό κανόνα IFTA
  • Υποστήριξη αυτοεξυπηρέτησης 24/7

Το GPS Trackit είναι μια πλήρης σουίτα λύσεων διαχείρισης στόλου που περιλαμβάνει λειτουργίες όπως παρακολούθηση στόλου, σύστημα παρακολούθησης τρέιλερ και θερμοκρασίας και τηλεματική βίντεο για αποτελεσματική παρακολούθηση.

Διαβάστε επίσης👓: Οι καλύτερες εφαρμογές ενοικίασης αυτοκινήτων για επαγγελματική χρήση

CallCMS

CallCMSΗ λύση συμμόρφωσης ELD είναι γνωστή με το όνομα Field Warrior. Η εφαρμογή καταγράφει την τοποθεσία του οδηγού σε πραγματικό χρόνο για να παρακολουθεί την ταχύτητα και τη διάρκεια.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να αναλύσουν τη συμπεριφορά των οδηγών σε συνδυασμό με γεγονότα όπως η υπερβολική ταχύτητα, το υπερβολικό ρελαντί και το απότομο φρενάρισμα/επιτάχυνση.

Χαρακτηριστικά:

  • Ηλεκτρονικό ημερολόγιο του προγράμματος οδήγησης HOS
  • Εύκολη επικοινωνία μέσω αμφίδρομων μηνυμάτων
  • Παρακολούθηση GPS σε πραγματικό χρόνο
  • Οδική βοήθεια για προστασία από βλάβη.

Το CallCMS είναι μια μονάδα plug-and-play και δεν χρειάζεται να συνδεθεί στο όχημα. Υπάρχει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά που μπορεί να δείτε ότι λείπουν σε διάφορες μονάδες ELD, όπως η επαλήθευση καρτών χρόνου, η ψηφιακή υπογραφή και οι ειδοποιήσεις πριν και μετά την επιθεώρηση, μαζί με διάφορες άλλες.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε λογισμικό συμμόρφωσης με ELD;

Με το πλήθος των διαθέσιμων επιλογών, πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες για τον στόλο σας🚚 και να διασφαλίσετε ότι συμμορφώνεται με τους κανονισμούς FMCSA.

Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που θεωρούμε πρωταρχικούς κατά την επιλογή της συσκευής ELD σημαντικά:

#1. Τιμολόγηση

Η τιμολόγηση είναι μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι περισσότερες λύσεις συμμόρφωσης ELD προσφέρουν εφάπαξ εκ των προτέρων για τη συσκευή και ένα πρόγραμμα συνδρομής για την εφαρμογή.

Κοιτάξτε εάν τα χαρακτηριστικά είναι σε αρμονία με την προσφερόμενη τιμή. Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να συγκρίνετε εάν ο πάροχος συσκευών ELD προσφέρει οποιαδήποτε εγγύηση, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης.

Το υλικό ELD μπορεί να ξεκινήσει από τα 99 $ και μπορεί να φτάσει στα 450 $.

#2. Επεκτασιμότητα

Διαφορετικοί ιδιοκτήτες στόλων έχουν διαφορετικές απαιτήσεις. Ενώ οι ιδιοκτήτες στόλων με λίγα φορτηγά έχουν διαφορετικούς προϋπολογισμούς και απαιτήσεις σε σύγκριση με εκείνους με πολλά φορτηγά διαφορετικών μεγεθών.

Ένας πάροχος συμμόρφωσης ELD θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κλιμακώνεται προς τα πάνω και προς τα κάτω, προσαρμόζοντας τις απαιτήσεις του πελάτη. Για παράδειγμα, η Motive έχει τιμολόγηση τριών επιπέδων που είναι συνηθισμένη στο μέγεθος του στόλου.

#3. Συμβατότητα

Πριν επενδύσετε σε μια συσκευή ELD, βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατή με άλλο λογισμικό και συστήματα διαχείρισης στόλου που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, η συσκευή ELD θα πρέπει να αντιστοιχίζεται αποτελεσματικά με τον ιχνηλάτη GPS, την κάμερά σας και το λογισμικό τιμολόγησης.

Ωστόσο, συνιστάται να επενδύσετε σε μια συσκευή ELD που είτε λειτουργεί με όλες είτε ανήκει στην ίδια λύση διαχείρισης στόλου που χρησιμοποιείτε. Σε περίπτωση οποιουδήποτε ζητήματος, θα έχετε εύκολη ταξινόμηση των ζητημάτων από τον ίδιο πάροχο.

#4. Ασφάλεια δεδομένων

Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις παραβίασης μονάδων ELD και χάκερ ασφαλείας, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες στους ιδιοκτήτες στόλων. Μάλιστα, το 4% των κυβερνοεπιθέσεων απευθύνεται σε εταιρείες μεταφορών.

Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια συσκευή ELD που εγγυάται κορυφαία ασφάλεια για τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες στόλου. Για παράδειγμα, ορισμένες εφαρμογές ELD απαιτούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για πρόσβαση σε σημαντικές αναφορές.

Επιπλέον, ο πάροχος ELD θα πρέπει να έχει κρυπτογραφημένα δεδομένα και αποθήκευση στο cloud για να αποτρέπει τυχόν διαρροές δεδομένων.

#5. Κριτικές χρηστών

Η από στόμα σε στόμα είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν επενδύετε ένα ποσό σε οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία. Πριν πραγματοποιήσετε μια τελική κλήση, κατευθυνθείτε στους δημοφιλείς ιστότοπους κριτικών και στα ιστολόγια των ειδικών του κλάδου για να ελέγξετε τι λένε για τον πάροχο.

Μερικοί από τους καλύτερους ιστότοπους για να διαβάσετε δημόσιες κριτικές είναι οι G2, Trustpilot και Capterra.

Τελικές σκέψεις

Ήρθε η ώρα να λάβετε την κλήση.

Είναι πάντα καλύτερο να επενδύετε σε μια συσκευή ELD που έχει φήμη στην αγορά και ταιριάζει στην επιχείρησή σας. Σε τελική ανάλυση, θα καθοδηγήσει την επιχείρησή σας και θα διασφαλίσει ότι τηρούνται οι εντολές της ELD.

Στη συνέχεια, οι καλύτερες λύσεις παρακολούθησης στόλου βάσει SIM για πιο αποτελεσματική παρακολούθηση.