Κάντε τις εγγραφές σας εξαιρετικές με τη βοήθεια του ChatGPT

Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά εργαλεία που βοηθούν τόσο τους μαθητές όσο και τους συγγραφείς στη γραφή. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ιδέες, να διορθώσετε τη γραμματική, να κάνετε τα γραπτά σας να διαβάζονται καλύτερα ή ακόμα και να γράψετε το περιεχόμενο για εσάς. Ωστόσο, το ChatGPT μπορεί να κάνει όλα αυτά και πολλά περισσότερα σε μια ενιαία διεπαφή.

Χωρίς να δεσμεύεται από κάποιο συγκεκριμένο στυλ γραφής ή σκοπό, το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει με όλες τις ανάγκες γραφής σας. Το καλύτερο από όλα, μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις σας χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες προτροπές.

Προσωπικά το έχω πάντα ανοιχτό σε μία καρτέλα όταν δουλεύω. Από την εύρεση ενδιαφερόντων θεμάτων μέχρι τη στίλβωση των προσχέδων μου, το ChatGPT με βοηθά να κάνω τα πράγματα πιο γρήγορα και με την τελειότητα. Εάν θέλετε επίσης να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του ChatGPT για να βελτιώσετε τη γραφή σας, είμαι εδώ για να σας βοηθήσω.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας πω όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει στη γραφή. Όπου είναι δυνατόν, θα παρέχω επίσης μερικά δείγματα προτροπών που μπορείτε να επεξεργαστείτε όπως απαιτείται.

Προειδοποίηση: Το ChatGPT θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τη βελτίωση του γραπτού περιεχομένου σας ή τη λήψη ιδεών. Η αντιγραφή-επικόλληση περιεχομένου που δημιουργείται από εγγραφές ChatGPT ή ChatGPT είναι λογοκλοπή και υπάρχουν πολλοί τρόποι ανίχνευσης.

Περιορισμοί γνώσεων ChatGPT

Θα πρέπει να μιλήσω για τους περιορισμούς του ChatGPT, καθώς μπορεί να παρέχει εσφαλμένες πληροφορίες. Χρησιμοποιώ τη δωρεάν έκδοση του ChatGPT, οπότε αναφέρω τους περιορισμούς σύμφωνα με αυτήν. Αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν και για το ChatGPT Plus, ακόμη και με την πρόσβασή του στον Ιστό.

Το ChatGPT μπορεί να έχει εκπαιδευτεί σε τεράστια δεδομένα, αλλά εξακολουθεί να έχει περιορισμένες γνώσεις σε πολλά θέματα, όπως η θρησκεία ή τα νομικά θέματα. Επιπλέον, τα δεδομένα του είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, επομένως δεν θα βοηθήσουν με τα πρόσφατα γεγονότα. Επίσης, δεν έχει προσωπική άποψη για θέματα, επομένως η βοήθειά του είναι περιορισμένη. Ωστόσο, όπως πηγαίνουν οι γεννήτριες γραφής AI, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, το ChatGPT είναι ένας σίγουρος ψεύτης, χωρίς να το θέλει, φυσικά. Δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί για να έχει αυτοπεποίθηση στην ομιλία του, όταν παρέχει εσφαλμένες πληροφορίες, τις κάνει να ακούγονται αληθινές. Αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για άτομα που αγνοούν ένα συγκεκριμένο θέμα.

Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε πληροφορίες που παρέχονται από το ChatGPT όσον αφορά τους ορισμούς και την κατανόηση μιας έννοιας. Μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση για οτιδήποτε αμφίβολο θα πρέπει να αποφέρει σχετικά αποτελέσματα. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για να ακούγεται καλύτερα το περιεχόμενό σας, καθώς η γραμματική, η ορθογραφία και η δομή περιεχομένου δεν αλλάζουν. Ωστόσο, προσέξτε τη λογοκλοπή σε chatbot AI, καθώς παρά τη συνομιλία του ChatGPT, εξακολουθεί να μπορεί να εντοπιστεί από ανιχνευτές περιεχομένου AI.

Βρείτε θέματα για να γράψετε

Το ChatGPT έχει πολλές χρήσεις. Όσον αφορά τις γραφές, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε θέματα για τα οποία μπορείτε να γράψετε με βάση την εμπειρία σας. Μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα για να βρείτε τον ακριβή τίτλο που αξίζει να καλύψετε. Αν και θα πρέπει να θυμάστε ότι και η βάση γνώσεών του είναι περιορισμένη. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες ιδέες:

Νέες ιδέες βασισμένες σε λέξεις-κλειδιά

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να του δώσετε μερικές λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν και να του ζητήσετε να δημιουργήσει ιδέες με βάση αυτές. Για παράδειγμα, μπορείτε να του ζητήσετε να δημιουργήσει 10 ιδέες άρθρων ιστολογίου για τις λέξεις-κλειδιά: Windows, ασφάλεια, συμβουλές, εφαρμογές.

Εφόσον προσπαθεί να συνδέσει όλες τις λέξεις-κλειδιά σε κάθε ιδέα, προσπαθήστε να διατηρήσετε τον αριθμό των λέξεων-κλειδιών χαμηλό. 2-4 πρέπει να είναι αρκετά. Θα πρέπει να αναφέρετε για ποιο σκοπό είναι το θέμα καθώς προτείνει ιδέες σύμφωνα με αυτό. Στο παραπάνω παράδειγμα, ο σκοπός είναι το “άρθρο ιστολογίου”. Ακολουθεί μια προτροπή που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε:

  Πώς να αποκτήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό Hulu

🤖 Δώστε μου 10 ιδέες για θέματα (το σκοπό σας) με βάση αυτές τις λέξεις-κλειδιά:

Θέλετε να γίνετε κύριος του ChatGPT; Ακολουθούν ισχυρές προτροπές για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο ChatGPT

Διευκρίνιση ιδεών

Με την παραπάνω προτροπή, θα λάβετε γενικές ιδέες που σχετίζονται με τις λέξεις-κλειδιά που είναι συνήθως κοινές. Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες που ρωτάτε στην ερώτηση για να κάνετε τις ιδέες πιο ακριβείς:

  • Αναφέρετε τη διάρκεια της συγγραφής, όπως μια διατριβή 9000 λέξεων ή ένα σύντομο άρθρο 700 λέξεων.
  • Ρωτήστε για υποθέματα εντός του κύριου θέματος, αν είναι δυνατόν.
  • Μπορείτε να αναφέρετε το κοινό-στόχο της συγγραφής, όπως παιδιά, ειδικούς στο θέμα, αρχάριους στο θέμα ή ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κ.λπ.
  • Αναφέρετε ότι θέλετε μοναδικές και λιγότερο γνωστές ιδέες (το ChatGPT γνωρίζει τη δημοτικότητα των λέξεων-κλειδιών).
  • Μπορείτε επίσης να αναφέρετε πτυχές όπως “οι ιδέες πρέπει να είναι αμφιλεγόμενες ή να συγκρίνουν δύο προϊόντα”.

🤖 Για παράδειγμα, «βρείτε ιδέες για αναρτήσεις ιστολογίου στα Windows 11, εστιάζοντας ειδικά στην ασφάλειά τους. Βεβαιωθείτε ότι οι ιδέες είναι μοναδικές και λιγότερο γνωστές. Θα πρέπει να είναι αρκετά περιεκτικοί για να γράφουν ανάρτηση 2000 λέξεων.»

Παρακάτω είναι το στιγμιότυπο οθόνης του τι δημιούργησε.

Κατανοήστε τη ζήτηση του θέματος

Μόλις επιλεγεί ένα θέμα, μπορείτε να ρωτήσετε το ChatGPT σχετικά με τη σημασία του θέματος και γιατί κάποιος θα ήθελε πληροφορίες για αυτό το θέμα. Μπορείτε να κάνετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το θέμα για να μάθετε τη ζήτησή του και το δυνητικό κοινό που θα μπορούσε να προσελκύσει.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ίδιο το θέμα, δοκιμάστε εργαλεία για τον εντοπισμό ερωτήσεων “Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης” στο Google

Συνδέστε διαφορετικά θέματα

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε διάφορα θέματα που μπορούν ενδεχομένως να συνεργαστούν καλά μεταξύ τους. Απλώς ζητήστε από το ChatGPT να δημιουργήσει ιδέες που συνδέουν τα εν λόγω θέματα. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ιδέες που θα μπορούσαν να συνδέσουν το Gmail και το ChatGPT.

Ερευνήστε το Θέμα

Μόλις έχετε το θέμα στα χέρια σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την έρευνά σας για να κατανοήσετε καλύτερα το θέμα και να συγκεντρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει κυρίως την αναζήτηση στον ιστό, αλλά το ChatGPT μπορεί να το κάνει πιο εύκολο με πολλούς τρόπους. Ας δούμε πώς το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει στην έρευνά σας:

Πες τα μου όλα

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που ζήτησα από το ChatGPT σχετικά με το θέμα μου για να έχω μια γενική εικόνα για όλα όσα θα μπορούσαν να καλυφθούν στο θέμα. Συνήθως, δεν είναι μια ακριβής εικόνα για όλα όσα θα μπορούσαν να καλυφθούν και πολλές φορές το ChatGPT παρέχει εσφαλμένες πληροφορίες ενώ προσπαθεί να προσθέσει τα πάντα. Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες σε ένα μέρος κάνουν τα πράγματα ευκολότερα.

Για παράδειγμα, στο θέμα “Τρόποι απελευθέρωσης χώρου στα Windows 11”, μπορώ να πω:

🤖”Πείτε μου όλους τους πιθανούς τρόπους για να ελευθερώσετε χώρο στα Windows. φρόντισε να καλύψεις τα πάντα ακόμα κι αν ελευθερώνει μόνο ένα μικρό ποσό ή είναι δύσκολο να το ακολουθήσεις».

Από την εμπειρία μου, το ChatGPT δεν λέει ποτέ τα πάντα με την πρώτη προσπάθεια. Αυτό που κάνω λοιπόν είναι να του πω να “συνεχίσει” ή να ρωτήσω “άλλο;” όποτε σταματά μέχρι να εξαντληθούν οι γνώσεις του και να αρχίσει να επαναλαμβάνει ή να δίνει λανθασμένες πληροφορίες. Συνήθως, αρκεί να το κάνετε 2-3 φορές.

Βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε τις πληροφορίες ως έχουν. πολλά από αυτά θα είναι περιττά ή λανθασμένα καθώς το ChatGPT προσπαθεί να καλύψει τα πάντα στο αίτημα. Και μην ξεχνάτε? Δεν μπορείτε απλά να σηκώσετε τις πληροφορίες. πρέπει να το επαναδιατυπώσετε μόνοι σας. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαναγραφείς προτάσεων για να βελτιώσετε το στυλ γραφής σας.

Συνοψίστε το εκτενές περιεχόμενο

Καθώς η έρευνα περιλαμβάνει την ανάγνωση διαδικτυακού περιεχομένου, το ChatGPT μπορεί να το επιταχύνει συνοψίζοντας μεγάλες αναρτήσεις για να πει ακριβώς τι καλύπτει σε λίγες μόνο γραμμές. Μπορείτε να κάνετε copy-paste το περιεχόμενο και να ζητήσετε από το ChatGPT να το συνοψίσει στον αριθμό των λέξεων που προτιμάτε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση Chrome ChatGPT όπως το ReaderGPT που θα συνοψίζει αυτόματα τα διαδικτυακά άρθρα χρησιμοποιώντας διαφορετικές παραμέτρους χωρίς να χρειάζεται να αντιγράψετε/επικολλήσετε οτιδήποτε.

  12 Καλύτερο λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Premium για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις

Ζητήστε διαδικτυακές πηγές

Όταν χρειάζεται να ψάξετε στο διαδίκτυο, το ChatGPT μπορεί να απαριθμήσει διαδικτυακές πηγές που καλύπτουν καλά το θέμα σας. Αυτό περιλαμβάνει διαδικτυακούς ιστότοπους πληροφοριών, επίσημη τεκμηρίωση, κανάλια YouTube, βιβλία, subreddits, φόρουμ κ.λπ. Παρακάτω υπάρχει ένα δείγμα προτροπής για αυτό:

🤖Καταγράψτε όλες τις διαδικτυακές πηγές που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να μάθω περισσότερα για (το θέμα σας). Φροντίστε να τα αναφέρετε όλα, ακόμα και τα έμμεσα.

Η χρήση του “continue” για να λάβετε περισσότερες πηγές είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το ChatGPT αναφέρει τα πάντα.

Λάβετε βοήθεια με την προσθήκη στατιστικών δεδομένων

Τα στατιστικά δεδομένα μπορούν να είναι πραγματικά χρήσιμα για να αποδείξετε τη γνώμη σας και να δώσουν αξιοπιστία στη συγγραφή και οπτική έλξη, ειδικά για την ακαδημαϊκή γραφή. Μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να προτείνει στατιστικά δεδομένα σχετικά με το θέμα σας, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στη σύνταξη. Φυσικά, θα πρέπει ακόμα να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δείτε εάν τέτοια ενημερωμένα στατιστικά είναι διαθέσιμα ή όχι.

🤖 Απλώς το να το ρωτήσω, «Πες μου όλα τα πιθανά στατιστικά δεδομένα που θα μπορούσα να προσθέσω στον (τύπος εγγραφής) σχετικά με το (θέμα)» θα είναι αρκετό.

Μάθετε περίπλοκες έννοιες

Η εκμάθηση περίπλοκων εννοιών και τεχνικών όρων είναι ευκολότερη με το ChatGPT, καθώς μπορείτε να κάνετε συνεχείς συζητήσεις για να ξεκαθαρίσετε τις αμφιβολίες σας. Στα περισσότερα θέματα, θα πρέπει να παρέχει σωστές πληροφορίες, αλλά εξακολουθεί να αξίζει να ψάξετε στο διαδίκτυο όταν λέει κάτι αμφίβολο.

Η εξαγωγή πληροφοριών από την τεχνητή νοημοσύνη εξαρτάται από την ακρίβεια των προτροπών. Μάθετε πώς να γίνετε Μηχανικός Προτροπής το 2023.

Δημιουργήστε τίτλο και περίγραμμα

Πριν ξεκινήσετε τη συγγραφή, καλό είναι να δημιουργήσετε ένα γενικό περίγραμμα και, φυσικά, να δώσετε έναν ωραίο τίτλο στη συγγραφή. Το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του περιεχομένου για να σας δώσει μια ιδέα για το τι πρέπει να καλύψετε και με ποια σειρά.

Ερχόμενοι με τον τίτλο

Θα είμαι ειλικρινής, οι τίτλοι ChatGPT είναι πολύ πιεστικοί και απαίσιοι στις περισσότερες περιπτώσεις. Έχω δοκιμάσει λέξεις όπως ενδιαφέρον, συναρπαστικό, φανταχτερό, επαγγελματικό κ.λπ., για να αποκτήσω διαφορετικούς τύπους τίτλων, αλλά πάντα δημιουργεί αφύσικούς τίτλους.

Ωστόσο, οι τίτλοι του συνήθως με βοηθούν να βρω ενδιαφέρουσες λέξεις και μορφές για τους τίτλους μου, οπότε δεν είναι εντελώς άχρηστο. Απλώς ζητήστε του να σας δώσει 10 ενδιαφέρουσες ιδέες τίτλου για (το θέμα σας) για τον (τύπος εγγραφής). Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λέξη “ενδιαφέρον” με τον τύπο τίτλου που θέλετε να δημιουργήσετε. Θα πρέπει να σας δώσει μερικές ιδέες για να δημιουργήσετε τον δικό σας τίτλο.

Μπορείτε επίσης να του δώσετε απλώς τον τίτλο που έχετε δημιουργήσει και να του ζητήσετε να τον βελτιώσει περαιτέρω. Προσωπικά μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη “γυάλισμα” αντί για “βελτίωση”, επομένως το ChatGPT κάνει μόνο ανεπαίσθητες βελτιώσεις.

Δημιουργήστε Γενικό Περίγραμμα

Το να ζητήσετε να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα είναι λίγο δύσκολο, καθώς πρέπει να αναφέρετε μια δέσμη πληροφοριών για να έχετε το σωστό περίγραμμα. Μόλις δημιουργηθεί ο τίτλος, κάντε αντιγραφή-επικόλληση στο ChatGPT και ζητήστε του να δημιουργήσει ένα περίγραμμα για την εγγραφή με βάση τις παρακάτω συνθήκες:

  • Τύπος εγγραφής, όπως δοκίμιο, διατριβή, ανάρτηση ιστολογίου κ.λπ.
  • Διάρκεια εγγραφής (πολύ σημαντικό).
  • Πείτε του να περιλαμβάνει τις κατάλληλες επικεφαλίδες και υπότιτλους με ενδιαφέροντα ονόματα.
  • Εάν η εγγραφή έχει υποθέματα, τότε πείτε της να τα τακτοποιήσει σωστά.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το ChatGPT να σας πει τι να καλύψετε σε κάθε ενότητα για να έχετε μια βασική ιδέα για το τι πρέπει να προστεθεί σε κάθε ενότητα. Το κάνει ήδη για τα περισσότερα περιγράμματα, αλλά από προεπιλογή, είναι πολύ σύντομο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το περίγραμμα για να δημιουργήσετε το δικό σας ή ακόμα και να επεξεργαστείτε αυτό το περίγραμμα για να ταιριάζει στο στυλ σας, εάν είναι αρκετά καλό. Και πάλι, μην αντιγράψετε τα ονόματα των επικεφαλίδων του, καθώς είναι συνήθως γενικά ή πολύ πιεστικά. χρησιμοποιήστε επαγγελματικά εργαλεία γραφής.

Πού να προσθέσω οπτικά στοιχεία;

Αφού ολοκληρώσετε ένα περίγραμμα, μπορείτε να το δώσετε στο ChatGPT για να ρωτήσετε ποια οπτικά στοιχεία μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό και πού ακριβώς. Θα σας πει πιθανά στιγμιότυπα οθόνης, infographics και γραφήματα/γραφήματα που μπορείτε να προσθέσετε, μαζί με μια εξήγηση του τι πρέπει να εμφανίζει.

Η γνώση των οπτικών στοιχείων πριν γράψετε μπορεί να σας βοηθήσει να μιλήσετε για αυτά στη γραφή σας.

  Τα κορυφαία 7 εργαλεία μάρκετινγκ βάσει λογαριασμού (ABM) το 2022

Γράψτε μια συναρπαστική εισαγωγή

Η εισαγωγή είναι το πιο σημαντικό μέρος μιας συγγραφής αφού υποτίθεται ότι τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη. Το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε καλύτερες εισαγωγές παρέχοντας συμβουλές και αναθεωρώντας τις.

Τι να καλύψει;

Δώστε στο ChatGPT το θέμα σας και ρωτήστε τι πρέπει να καλύψετε στην εισαγωγή του θέματος. Συνήθως, δίνει καλές συμβουλές για το τι πρέπει να καλύψετε και μπορείτε να δημιουργήσετε την εισαγωγή γύρω από αυτό. Φροντίστε να του αναφέρετε τον τύπο της εγγραφής, καθώς οι εισαγωγές διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο περιεχομένου.

Λάβετε βοήθεια σχετικά με το άγκιστρο ανοίγματος

Το άγκιστρο ανοίγματος είναι πολύ σημαντικό για να προσελκύσει τον αναγνώστη. Μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να δώσει ενδιαφέροντα ανοίγματα για τον τίτλο. Από προεπιλογή, θα προτείνει ερωτήσεις για αγκίστρια. Αν δεν το θέλετε, πείτε του να μην κάνει ερωτήσεις στο γάντζο και πείτε του ακριβώς αυτό που θέλετε. Όπως, άνοιγμα με μια σχετική ρήση, παράδειγμα, σύγκριση, ιστορία, ιστορία κ.λπ.

Προσθέστε παραδείγματα και αναλογίες

Η προσθήκη παραδειγμάτων και αναλογιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τις εισαγωγές ενδιαφέρουσες και το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Δώστε στο ChatGPT τον τίτλο της ανάρτησης και ζητήστε του να δώσει 10 παραδείγματα και αναλογίες που θα μπορούσαν να προστεθούν στην εισαγωγή του. Θα βρει 10 ιδέες που θα μπορούσαν να σας εμπνεύσουν να γράψετε την εισαγωγή σας.

Ομοίως, μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να δώσει ένα σωρό ρήσεις ή ιδιωματισμούς που σχετίζονται με το θέμα, ώστε να μπορείτε να τις προσθέσετε επίσης. Είναι δυνατό κατά τη δημιουργία μεγαλύτερου περιεχομένου. ίσως χρειαστεί να ανανεώσετε το ChatGPT. Σε αυτή την περίπτωση, μην ανησυχείτε. Το ιστορικό συνομιλιών σας είναι ασφαλές, καθώς υπάρχουν τρόποι για να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό ChatGPT.

Ελέγξτε την εισαγωγή σας

Όταν έχετε γράψει την εισαγωγή, κάντε αντιγραφή-επικόλληση στο ChatGPT (με τον τίτλο) και ζητήστε του να ελέγξει και να δώσει σχόλια. Μπορείτε να το ρωτήσετε ποιες πληροφορίες πρέπει επιπλέον να προσθέσετε ή ενδεχομένως να αφαιρέσετε και να ακούγονται καλύτερα. Παρακάτω είναι ένα δείγμα προτροπής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφού επικολλήσετε τον τίτλο και την εισαγωγή:

🤖 Κάντε αυτή την εισαγωγή να ακούγεται καλύτερα χωρίς να αλλάξετε τις προτάσεις. Βελτιώστε το μόνο, μην προσθέτετε περιττές λέξεις που μπορεί να αυξήσουν τον συνολικό αριθμό λέξεων. Επίσης, παρέχετε ξεχωριστά σχόλια για το τι θα μπορούσα να προσθέσω ή να αφαιρέσω για να βελτιώσω την εισαγωγή.

Λάβετε μόνο τις προτάσεις και τις βελτιώσεις που σας αρέσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βελτιώσεις του θα κάνουν το κείμενο να μοιάζει σαν να έχει περιστραφεί, καθώς προσπαθεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά συνώνυμα των λέξεων.

Συγγραφή του Περιεχομένου

Το πραγματικό περιεχόμενο της εγγραφής θα γραφτεί από εσάς. Το ChatGPT δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ χωρίς να οδηγήσει σε λογοκλοπή και γενικά κακό περιεχόμενο. Ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας ή να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας όταν κολλήσετε. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει στη σύνταξη:

Διορθώστε τη γραμματική και τα σημεία στίξης

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη ένα εργαλείο όπως το Grammarly, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να διορθώσετε τη Γραμματική, την ορθογραφία και τα σημεία στίξης. Αντιγράψτε-επικολλήστε το περιεχόμενο στο ChatGPT και ζητήστε του να:

🤖 “Διορθώστε τη γραμματική, την ορθογραφία και τη στίξη χωρίς να αλλάξετε το περιεχόμενο”.

Κάντε τις προτάσεις να ακούγονται καλύτερα

Το ChatGPT μπορεί να κάνει τις προτάσεις ή ακόμα και τις παραγράφους να ακούγονται καλύτερα. Αντιγράψτε-επικολλήστε την πρόταση και ζητήστε να την ξαναγράψετε για να ακούγεται καλύτερα. Μόνο για ανεπαίσθητες αλλαγές, ζητήστε του να γυαλίσει μόνο αυτά που έχετε ήδη γράψει. Είναι επίσης καλή ιδέα να του πείτε να μην κάνει την πρόταση μεγαλύτερη από ό,τι είναι ήδη!

Ζητήστε βοήθεια από το ChatGPT

Κάθε φορά που κολλάτε ενώ γράφετε, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από το ChatGPT. Για παράδειγμα, μπορείτε να του ζητήσετε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα για μια ενότητα, να κατανοήσει καλύτερα μια έννοια, να ελέγξει κάτι (ενδέχεται να απαιτείται και διαδικτυακή αναζήτηση) ή απλώς να ζητήσει μια πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψει κάτι.

Λάβετε σχόλια

Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, μπορείτε να το αντιγράψετε-επικόλληση στο ChatGPT και να του ζητήσετε να δώσει σχόλια. Ρωτήστε εάν το θέμα καλύπτεται καλά και εάν πρέπει να προσθέσετε κάτι άλλο ή να αφαιρέσετε οτιδήποτε περιττό. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε περισσότερες ερωτήσεις σε συγκεκριμένες ενότητες της εγγραφής για να λάβετε καλύτερα σχόλια σχετικά με αυτές.

Καλή γραφή ✍️

Αυτό που μου αρέσει όταν λαμβάνω βοήθεια από τις εγγραφές ChatGPT είναι ότι μπορείτε να κάνετε περαιτέρω ερωτήσεις για να κατανοήσετε καλύτερα τα πράγματα ή να δημιουργήσετε πληροφορίες με μεγαλύτερη ακρίβεια. Είναι επίσης καλή ιδέα να ακολουθήσετε όλες αυτές τις συμβουλές στο ίδιο παράθυρο συνομιλίας, ώστε το ChatGPT να προσφέρει καλύτερη βοήθεια στη γνώση του περιβάλλοντος. Τώρα που τελειώσαμε το σοβαρό κομμάτι, γιατί δεν εξετάζετε αυτούς τους τρόπους με τους οποίους το ChatGPT μπορεί να σας διασκεδάσει;

Εάν προτιμάτε ένα διαφορετικό chatbot από το ChatGPT, τότε αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν και εκεί.