Ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για επαγγελματίες – Luminar Neo [AI-Powered]

Είστε ειδικός σχεδιαστής ή ρετούς που επεξεργάζεται φωτογραφίες για να ζήσει ή ένας συνηθισμένος φωτογράφος που του αρέσει να τροποποιεί τις φωτογραφίες σας και ψάχνετε για το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών;

Μπορούμε να στοιχηματίσουμε ότι σας είπαν ότι το πλούσιο σε δυνατότητες λογισμικό επεξεργασίας Photoshop είναι το μόνο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια στην αγορά σήμερα.

Ενώ το Photoshop της Adobe παρέμεινε το κριτήριο της βιομηχανίας για λίγο, όποιος το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ θα σας πει ότι ενώ είναι αποτελεσματικό, είναι επίσης απαγορευτικά ακριβό. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι φωτογράφοι ή σχεδιαστές που επεξεργάζονται φωτογραφίες μόνο για διασκέδαση ή μόνο κάθε τόσο, θα βρουν το Photoshop υπερβολικό και αναζητούν μια πιο οικονομική εναλλακτική που είναι εξίσου αποτελεσματική.

Σας καλύπτουμε αν ψάχνετε για ένα υποκατάστατο λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών στο Adobe Photoshop που δεν θα σας κοστίσει ένα χέρι και ένα πόδι. Το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Luminar Neo της Skylum με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι αυτό που ψάχνατε.

Είτε είστε ερασιτέχνης είτε έμπειρος επεξεργαστής φωτογραφιών, το Luminar Neo προσφέρει μια απίστευτη ορδή εύχρηστων εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφιών μεσαίας κατηγορίας που δεν ανοίγουν τρύπες στο πορτοφόλι σας και σας δίνουν αποτελέσματα παρόμοια με τους ηγέτες της αγοράς .

Σε αυτήν την ανασκόπηση του Luminar Neo, θα βουτήξουμε στην πιο πρόσφατη επανάληψη του Skylum ενός δυναμικού λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένο τόσο για έμπειρους όσο και για διασκεδαστικούς φωτογράφους. Η ανασκόπησή μας θα αναλύσει τα κύρια χαρακτηριστικά του λογισμικού και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας, συμπεριλαμβανομένου του τι είναι το Luminar Neo, σε τι ταιριάζει καλύτερα και πώς συγκρίνει τον πρόδρομό του με το Luminar AI.

Αν ψάχνετε για έναν λόγο για να αποφασίσετε για το Luminar Neo, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην κριτική μας σχετικά με τα ισχυρά χαρακτηριστικά του. Συζητάμε τα μοναδικά εργαλεία που απομακρύνουν το άγχος που σχετίζεται με την ενοχλητική εργασία της επεξεργασίας φωτογραφιών. Διαβάστε μέχρι το τέλος εάν θέλετε να μάθετε πώς το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών μπορεί να σας επιτρέψει να περάσετε περισσότερο χρόνο κάνοντας κλικ στην κάμερά σας αντί μπροστά στον υπολογιστή σας.

Τι είναι το Luminar Neo;

Φωτεινό Νέο είναι ένα νέο δημιουργικό λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη από τη Skylum. Η αυτόνομη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη για Windows και macOS έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το Photoshop, το Microsoft Photos, Lightroom Classic και Photos για macOS ως πρόσθετο που φιλοξενεί εύκολα ένα ευρύ φάσμα ροών εργασίας.

Σύμφωνα με Λογισμικό Skylumτο Luminar Neo διαθέτει πολλά υπερσύγχρονα εργαλεία που αξιοποιούν την τρισδιάστατη σήμανση βάθους και την τεχνητή νοημοσύνη (AI), κάνοντας έτσι το κατά τα άλλα επίπονο έργο της επεξεργασίας εικόνας μια βόλτα στο πάρκο.

Σύντομα μετά την κυκλοφορία του Luminar AI, το Skylum επανέλαβε ότι το Luminar Neo δεν αντικαθιστά το πρώτο, αλλά έχει σχεδιαστεί για να διορθώσει ορισμένα από τα επώδυνα προβλήματα που έκαναν πολλούς φωτογράφους να αισθάνονται θυμωμένοι, εξαπατημένοι και απογοητευμένοι.

  Πώς να κλείσετε τις εφαρμογές στο iPhone X

Χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το Power line και το Sky Replacement, το νέο Luminar Neo μετατρέπει τις άλλοτε βαρετές και επίπονες εργασίες επεξεργασίας εικόνας σε λειτουργία με ένα κλικ. Το Skylum έχει γεμίσει το λογισμικό με πολλές προεπιλογές που μετατοπίζουν τη διαδικασία βελτίωσης των φωτογραφιών σε μια ευχάριστη άσκηση. Χρησιμοποιώντας έναν νέο κινητήρα πυρήνα υψηλής ταχύτητας, το Luminar Neo προσφέρει εργαλεία παρόμοια με το Luminar AI, αλλά βελτιωμένη ταχύτητα και απόδοση.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μεταφέρετε εικόνες απρόσκοπτα από το smartphone σας για επεξεργασία στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να τις μοιραστείτε στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ενσωματώσετε το Luminar Neo με το Luminar Share, μια εφαρμογή για κινητά σχεδιασμένη για συσκευές Android και iPhone. Διασφαλίζοντας ότι το Luminar Neo υπερβαίνει το Lumina AI που κυκλοφόρησε προηγουμένως, το Skylum έδωσε στο Neo μια νέα ώθηση που το οδηγεί προς την κατεύθυνση του Adobe Photoshop.

Σε ποιον ταιριάζει καλύτερα το Luminar Neo;

Το Luminar New είναι ιδανικό για κάθε λάτρη της επεξεργασίας εικόνων που αναζητά λογισμικό που προσφέρει εύχρηστα δημιουργικά χειριστήρια για γρήγορη τελική επεξεργασία. Το λογισμικό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για λάτρεις της επεξεργασίας που δεν έχουν την υπομονή να αφιερώσουν πολύ χρόνο στην επεξεργασία φωτογραφιών μετά την παραγωγή.

Επομένως, το Luminar Neo είναι το καλύτερο για εσάς εάν είστε:

  • Ψάχνετε για μια απλοποιημένη διαδικασία επεξεργασίας με περιορισμένους ελέγχους
  • Ένας αρχάριος ή ένας μεσάζων που δεν αντέχει πολύπλοκο λογισμικό όπως το Capture One, το Photoshop ή το Lightroom
  • Ένας ειδικός φωτογράφος που ενδιαφέρεται για έναν απλούστερο και ταχύτερο τρόπο για να ολοκληρώσει εργασίες όπως αντικατάσταση ουρανού, ρετουσάρισμα δέρματος και αφαίρεση αντικειμένων.

Μην επιλέξετε το Luminar Neo εάν είστε:

  • Ικανοποιημένος με το τρέχον λογισμικό επεξεργασίας
  • Δεν ενδιαφέρομαι για δημιουργικά εφέ επεξεργασίας φωτογραφιών

Luminar Neo: Βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Το Luminar Neo είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά όπως το Face AI, το Portrait Bokeh AI και το Sky AI, τα οποία βρίσκονται στον προκάτοχό του Luminar AI. Ωστόσο, έχει πρόσθετες λειτουργίες όπως το Mask AI, το Relight AI και το Portrait Background Remover. Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφασίσετε εάν αξίζει τον κόπο η μετάβαση στο Luminar Neo να συμπεριλάβετε τα ακόλουθα:

#1. Διαχείριση φωτογραφιών

Το εργαλείο διαχείρισης φωτογραφιών βρίσκεται στην καρτέλα Κατάλογος και σας βοηθά να σύρετε φωτογραφίες σε άλμπουμ, επιτρέποντάς σας να τις επισημάνετε ως “Αγαπημένες” ή “Απορριφθείσες”. Ωστόσο, σημειώστε ότι αυτή η δυνατότητα δεν προσφέρει σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης εικόνων, όπως η Αναγνώριση Προσώπου και η Γεω-ετικέτα, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε εικόνες χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

#2. Luminar Neo Presets

Η λειτουργία προεπιλογής Luminar Neo προσφέρει περίπου 22 διαφορετικές προεπιλεγμένες συλλογές που περιέχουν 5 έως 6 μεμονωμένες προεπιλογές που μπορούν να ταιριάζουν στις περισσότερες εικόνες, δίνοντάς σας μια απλή επιλογή με 1 κλικ αντί της μη αυτόματης επεξεργασίας φωτογραφιών. Επιπλέον, η δυνατότητα AI του λογισμικού αξιολογεί αυτόματα τις φωτογραφίες και προσφέρει συστάσεις για τις καλύτερες προεπιλογές που ταιριάζουν στην εικόνα σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας προεπιλογές ή να αγοράσετε επιπλέον από το Skylum’s Market Place.

#3. Sky AI – Αντικατάσταση ουρανού

Το εργαλείο αντικατάστασης AI Sky του Luminar Neo λειτουργεί μέσα σε δευτερόλεπτα για να αντικαταστήσει έναν ουρανό με έναν άλλο, εκτός από τη δυνατότητα να φωτίζει ξανά οποιαδήποτε σκηνή για να ταιριάζει με τον νέο ουρανό με τυχόν πρόσθετες αντανακλάσεις. Αυτή η λειτουργία είναι προφορτωμένη με περισσότερες από 30 διαφορετικές λειτουργίες του ουρανού που περιλαμβάνουν Σέλας, Καταιγίδες, Ηλιόλουστες μέρες, ηλιοβασιλέματα και Ανατολές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

  Πώς μπορείτε να διαγράψετε πολλά iMessages σε Mac

#4. Πρόσωπο και Δέρμα AI

Το Face and Skin AI είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που σας επιτρέπει να φωτίσετε ξανά το πρόσωπο ενός θέματος εάν θέλετε να βελτιώσετε τον κακό φωτισμό ή να αφαιρέσετε χρόνια από αυτό. Αν θέλετε να αδυνατίσετε το πρόσωπο του ατόμου, να λευκάνετε τα δόντια του, να κοκκινίσετε τα χείλη, να εξαφανίσετε τις ρυτίδες, να αφαιρέσετε τους μαύρους κύκλους ή να ενισχύσετε τα φρύδια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα εφέ και οι αλγόριθμοι του Neo που τροφοδοτούνται με AI θα κάνουν τα υπόλοιπα.

#5. Μάσκα AI

Χρησιμοποιώντας την αναγνώριση θέματος, το Luminar Neo’s Mask AI καλύπτει εύκολα αντικείμενα όπως το νερό, τους ουρανούς, την αρχιτεκτονική και τους ανθρώπους χωρίς να επανέρχεται στο χειροκίνητο βούρτσισμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε τη μάσκα στην επιλεγμένη περιοχή, κάνοντας οποιεσδήποτε ρυθμίσεις αφήνοντας ανέπαφη την υπόλοιπη εικόνα. Εάν εργάζεστε σε μια περίπλοκη φωτογραφία και συνειδητοποιείτε ότι η μάσκα δεν λειτούργησε αρκετά, το Luminar Neo δίνει την επιλογή να χρησιμοποιήσετε ένα χειροκίνητο πινέλο για να αγγίξετε την περιοχή.

#6. Relight AI

Η δυνατότητα αναγνώρισης σκηνής με δυνατότητα AI του Lumina Neo αναγνωρίζει αυτόματα τις φωτογραφίες με βάση το προσκήνιο και το φόντο τους, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τον αντίστοιχο φωτισμό τους ανεξάρτητα και ελεύθερα. Ίσως το πορτραίτο είναι η πιο χρήσιμη από όλες τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Relight AI.

#7. Εργαλείο διαγραφής

Το εργαλείο διαγραφής έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια για να σας επιτρέπει να ζωγραφίζετε πάνω από οτιδήποτε δεν θέλετε να δείτε. Χρησιμοποιώντας την επιλογή του με ένα κλικ, μπορείτε να αφαιρέσετε οτιδήποτε στο φόντο των φωτογραφιών σας, από σημεία σκόνης μέχρι καλώδια ρεύματος ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ανεπιθύμητο.

#8. AI αφαίρεση φόντου πορτρέτου

Το Portrait background Removal AI είναι μια βελτίωση μιας παρόμοιας λειτουργίας στο Luminar AI που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα ένα θέμα από ένα ανεπιθύμητο φόντο και να το εισάγετε σε μια νέα τοποθεσία ή σε κάποια γραφική τέχνη. Η πιο πρόσφατη επανάληψη λειτουργεί καλά σε περιπτώσεις χρήσης low-fi, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, εάν το χρησιμοποιείτε σε αντικαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας, θα χρειαστεί να κάνετε λίγη περισσότερη δουλειά για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

#9. Διαχείριση εικόνας μέσω Mobile App

Το Skylum πρόσθεσε μια εφαρμογή για κινητά που έχει απλοποιήσει τη διαδικασία προσθήκης φωτογραφιών από το smartphone σας. Η μεταφορά φωτογραφιών από το τηλέφωνό σας στο Luminar Neo στην επιφάνεια εργασίας σας και αντίστροφα είναι εύκολη, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που λειτουργεί τόσο για συσκευές Android όσο και για συσκευές Apple.

Luminar Neo εναντίον Luminar AI

Προτού μπορέσουμε να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ των δύο, θα αφιερώσουμε λίγα λεπτά για να σας εκπαιδεύσουμε εν συντομία σχετικά με το Luminar AI, τον προκάτοχο του Luminar Neo. Ακριβώς όπως το Luminar Neo, το Luminar AI είναι ένα πλήρες λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών συγκρίσιμο με άλλες σουίτες επεξεργασίας φωτογραφιών όπως το Photoshop, μόνο που είναι πιο γρήγορο.

Η εισαγωγή λειτουργιών με τεχνητή νοημοσύνη το κατέστησε έναν έξυπνο βοηθό επεξεργασίας φωτογραφιών, κάτι που του έδωσε ένα ελαφρύ πλεονέκτημα σε σχέση με τα παραδοσιακά προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, κάνοντας την εργασία ευκολότερη και ταχύτερη. Μερικοί τρόποι με τους οποίους το Luminar Neo συγκρίνει και διαφέρει από το Lumina AI περιλαμβάνουν τους εξής:

Χαρακτηριστικά που βασίζονται στο AI: Και τα δύο είναι φορτωμένα με παρόμοιες βελτιώσεις με τεχνητή νοημοσύνη, όπως Sky Replacement AI, Enhance AI, Structure AI, Skin Enhance AI, Atmosphere AI, Body AI και Face AI.

  Πώς να επαναφέρετε την εφαρμογή στην αρχική οθόνη στο iPhone

Επιλογές επεξεργασίας: Και τα δύο λογισμικά επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν και να διαχειρίζονται φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τις κορυφαίες πλατφόρμες τους με επιλογές για εξαγωγή πολλαπλών εικόνων, επεξεργασία συγχρονισμού και υποστήριξη προσθηκών για Lightroom και Adobe Photoshop. Ενώ το Luminar AI διαθέτει 32 εργαλεία επεξεργασίας, το Luminar Neo διαθέτει δέκα πρόσθετα εργαλεία επεξεργασίας, με πολλά άλλα να αναμένονται με κάθε νέα ενημέρωση.

Πρόσθετες λειτουργίες στο Luminar Neo

Μερικές πρόσθετες λειτουργίες που θα βρείτε στο Luminar Neo που δεν περιλαμβάνονται στο Luminar AI περιλαμβάνουν:

  • Ένα καθαριστικό ακαταστασίας με τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει την αφαίρεση γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων μορφών ακαταστασίας μέσα από το πλαίσιο.
  • Ένας ανώτερος κινητήρας κάλυψης που σας δίνει καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας κάλυψης
  • Ένας βελτιστοποιημένος κινητήρας για ταχύτερη απόδοση και κατανάλωση πόρων, είτε διαχείριση RAM είτε CPU.
  • Το Luminar Neo επιτρέπει την κοινή χρήση τελικών φωτογραφιών απευθείας στο smartphone μέσω μιας εύκολης και απρόσκοπτης διαδικασίας.

Περιοχές όπου το Luminar Neo υστερεί

Με όλα τα θετικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν μερικοί τομείς στους οποίους οι επαγγελματίες χρήστες μπορεί να βρουν επιθυμητό το Luminar Neo, όπως:

  • Δυνατότητες επεξεργασίας: Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη χρήση των ανεξάρτητων δυνατοτήτων επεξεργασίας του Luminar AI, μπορεί να σας είναι δύσκολο να συνηθίσετε τη λύση επεξεργασίας με ένα κλικ του Luminar Neo. Οι επαγγελματίες επεξεργαστές φωτογραφιών μπορεί να θεωρούν ότι είναι δύσκολο να παραχωρήσουν επιλογές προσαρμογής, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα εάν είστε σχετικά νέος στην επεξεργασία φωτογραφιών.
  • Βασική κάλυψη: Το νέο Luminar Neo δεν προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε ορισμένες παλαιότερες λειτουργίες επεξεργασίας, όπως το Basic Local Masking ή το Composition AI. Αυτό θα κάνει τη διαφορά μόνο για οποιονδήποτε έχει συνηθίσει το παλαιότερο Luminar AI: οι νεότεροι χρήστες δεν μπορούν να πουν τις διαφορές, ωστόσο.

Luminar Neo Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα

  • Ευέλικτη ροή εργασίας
  • Ισχυρός κινητήρας AI
  • Προμηθευτός
  • Καλύτερη χρήση για αρχάριους
  • 24/7 υποστήριξη πελατών

Μειονεκτήματα

  • Μερικές λειτουργίες χρειάζονται βελτίωση
  • Η εφαρμογή για κινητά δεν διαθέτει δυνατότητες επεξεργασίας

Αξίζει το Luminar Neo;

Το Luminar Neo είναι γεμάτο με πλήθος λειτουργιών επεξεργασίας φωτογραφιών που έχουν προσληφθεί από AI, που σημαίνει ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε γρήγορα τις εργασίες επεξεργασίας με μια λίγη προσπάθεια. Το λογισμικό είναι ευέλικτο καθώς λειτουργεί αποτελεσματικά και αποδοτικά σε πλατφόρμες Windows ή macOS, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε επεξεργασία βάσει επιπέδου, ενώ δημιουργείτε λεπτομερείς εικόνες. Το λογισμικό προσφέρει ένα εκτεταμένο σύνολο εργαλείων που είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει την προσαρμογή όταν χρειάζεται.

Ανάμεσα στα καλύτερα πράγματα για το Luminar Neo είναι ο κινητήρας πυρήνα υψηλής ταχύτητας που ενισχύει την ταχύτητα με την οποία οι χρήστες μπορούν να ολοκληρώσουν ακόμη και αρκετά περίπλοκες εργασίες. Το μηχάνημα βελτιστοποιεί τις διάφορες διαδικασίες επεξεργασίας αιχμής, ώστε να μπορείτε να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα πιο γρήγορα. Επειδή η Skylum λέει ότι το λογισμικό θα ενημερώνεται τακτικά, οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν νεότερες λειτουργίες μόλις ανακοινωθούν.

Το Luminar Neo χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να αντιμετωπίσει ορισμένα ζητήματα που ανακάλυψαν οι χρήστες στο Luminar AI, καθιστώντας το μια πιο αποτελεσματική αντικατάσταση που επιλύει τυχόν αναδυόμενα ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών που εφαρμόζει φίλτρα χρησιμοποιώντας ενέργειες με ένα κλικ για να δημιουργήσετε υπέροχες φωτογραφίες, μπορείτε να σκεφτείτε το Luminar Neo.

Η ετυμηγορία μας 👩‍⚖️

Ενώ το Luminar AI φαινόταν φανταστικό, το Luminar Neo χρησιμοποίησε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του και δημιούργησε ένα νέο εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών που είναι αρκετά γρήγορο για να εξοικονομήσει χρόνο στους φωτογράφους για να κάθονται μπροστά στον υπολογιστή και να τροποποιούν φωτογραφίες.

Το Skylum φρόντισε να προσθέτει νέες δυνατότητες με κάθε αναβάθμιση και οι συντάκτες φωτογραφιών ελπίζουν ότι η τάση θα συνεχιστεί και θα κάνει το Luminar Neo πιο αξιόλογο λογισμικό. Είτε είστε επιρροή είτε ειδικός φωτογράφος, η δοκιμή της δωρεάν δοκιμής Luminar Neo θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν είναι κάτι που θέλετε στη ζωή σας.