Πώς να κλείσετε τις εφαρμογές στο iPhone X







Όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών στο iOS, οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον εισέρχονται σε κατάσταση αναστολής. Τεχνικά, δεν εκτελούνται και δεν θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους της συσκευής σας. Μπορείτε να επιστρέψετε σε μια πρόσφατη εφαρμογή και να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε. Οι περισσότερες εφαρμογές θα έχουν ανοιχτό το ίδιο έγγραφο ή email που επεξεργάζατε προηγουμένως. Ορισμένες εφαρμογές, όπως το Twitter και το Facebook, θα φορτώσουν νέο περιεχόμενο. Οι χρήστες iPhone τείνουν να αδειάζουν τις πρόσφατες εφαρμογές τους και είναι πολύ απλό να το κάνουν, εκτός αν έχετε iPhone X. Η κίνηση ολίσθησης προς τα επάνω στον εναλλάκτη εφαρμογών δεν τερματίζει τις εφαρμογές στο iPhone X. Απλώς σας μεταφέρει πίσω στην αρχική οθόνη.

  Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση email της Apple ID σας

Κλείστε τις εφαρμογές στο iPhone X

Υπάρχει ένα επιπλέον βήμα για να τερματίσετε τις εφαρμογές στο iPhone X. Αρχικά, σύρετε προς τα επάνω στην αρχική ένδειξη και κρατήστε πατημένο για να εισέλθετε στην εναλλαγή εφαρμογών. Όταν βλέπετε όλες τις πρόσφατες εφαρμογές σας, πατήστε παρατεταμένα οποιαδήποτε από αυτές, όπως θα πατούσατε παρατεταμένα ένα εικονίδιο εφαρμογής στην αρχική οθόνη σας για να μεταβείτε στη λειτουργία επεξεργασίας.

Θα δείτε ένα κόκκινο σήμα μείον να εμφανίζεται επάνω αριστερά σε κάθε εφαρμογή στο πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών. Πατήστε το για να κλείσετε την αντίστοιχη εφαρμογή. Επαναλάβετε για όλες τις εφαρμογές που θέλετε να τερματίσετε.

Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα iPhone που εκτελούν την ίδια έκδοση του iOS 11, αυτή η μέθοδος έχει ένα επιπλέον βήμα. Το επιπλέον βήμα δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά οι χρήστες είναι απίθανο να το συναντήσουν. Και πάλι, το μέγεθος του iPhone X θα είναι ένα μικρό εμπόδιο επειδή οι χρήστες θα πρέπει να φτάσουν στην κορυφή της οθόνης. Η προσβασιμότητα μπορεί να το κάνει ευκολότερο, αλλά συνολικά, η εμπειρία χρήστη υποφέρει. Σε μεγαλύτερα μοντέλα iPhone, όπως το iPhone 8 Plus, οι χρήστες μπορούν να σύρουν προς τα πάνω μια εφαρμογή από το κάτω μέρος της οθόνης για να την εγκαταλείψουν, κάτι που είναι προφανώς πιο εύκολο από τη χρήση δύο χεριών ή τη χρήση της δυνατότητας πρόσβασης. Είναι περίεργο το κόκκινο σήμα να τοποθετείται στο επάνω αριστερό μέρος μιας εφαρμογής αντί να τοποθετείται στο κάτω μέρος όπου θα ήταν πολύ πιο εύκολο να πατήσετε.

  Πώς να ορίσετε τις προεπιλογές του προγράμματος στο KDE Plasma 5

Ενώ η μέθοδος τερματισμού εφαρμογών στο iPhone X είναι νέα, η Apple χρησιμοποίησε ξανά τη χειρονομία της λειτουργίας επεξεργασίας. Το πάτημα και κρατήστε πατημένο για να εισέλθετε στη λειτουργία επεξεργασίας είναι μέρος του iOS εδώ και χρόνια και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο ακόμη και στο macOS μέσα στο Launchpad. Η Apple θα έπρεπε επίσης να έχει συμπεριλάβει ένα κουμπί για έξοδο από όλες τις εφαρμογές, καθώς οι χρήστες έχουν ήδη φτάσει στο επάνω μέρος της οθόνης τους. Υπάρχει χώρος και η ιδέα δεν είναι καινοφανής. Το πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών του Android επιτρέπει στους χρήστες να τερματίζουν τις εφαρμογές μία προς μία, αλλά επιτρέπει επίσης στους χρήστες να τερματίζουν όλες τις πρόσφατες εφαρμογές, κάτι που εξοικονομεί χρόνο και είναι προφανώς πιο βολικό.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Dropbox στη Διαχείριση αρχείων Dolphin