Επιβεβαιώθηκε: Η εγκατάσταση των Windows 10 τώρα αποτρέπει τη δημιουργία τοπικού λογαριασμού

Τα Windows 10 Home σάς αναγκάζουν πλέον να συνδεθείτε με λογαριασμό Microsoft—εκτός αν πρώτα αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο. Η Microsoft πάντα ήθελε να συνδέεστε με λογαριασμό Microsoft, αλλά τώρα προχωρά ακόμη περισσότερο.

Η επιλογή σύνδεσης με έναν κλασικό τοπικό λογαριασμό Windows ήταν πάντα μάλλον κρυμμένη πίσω από μια επιλογή “Λογαριασμός εκτός σύνδεσης”. Τώρα, επιβεβαιώσαμε ότι έχει εξαφανιστεί εντελώς από τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 10.

Πώς τα Windows 10 Home επιβάλλουν έναν λογαριασμό Microsoft

Τα στιγμιότυπα οθόνης σε αυτό το άρθρο τραβήχτηκαν κατά την εγκατάσταση των Windows 10 έκδοση 1903 Home—αυτή είναι η τρέχουσα σταθερή έκδοση των Windows 10, γνωστή και ως Ενημέρωση Μαΐου 2019.

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης για πρώτη φορά—είτε αφού εγκαταστήσετε μόνοι σας τα Windows 10 είτε κατά τη ρύθμιση ενός νέου υπολογιστή με Windows 10—θα σας ζητηθεί τώρα να “Συνδεθείτε με τη Microsoft” και δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

  Πώς να προστατέψετε τα κρυπτογραφημένα με BitLocker αρχεία σας από επιτιθέμενους

Στα Windows 10 Professional, φέρεται να υπάρχει μια επιλογή «Συμμετοχή σε τομέα» που θα δημιουργήσει έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη. Αλλά αυτό είναι μόνο στα Windows 10 Professional. Τα Windows 10 Home δεν έχουν καθόλου αυτήν την επιλογή.

Εάν προσπαθήσετε να κάνετε κλικ στο «Επόμενο» ή «Δημιουργία λογαριασμού», τα Windows 10 θα σας ζητήσουν «μια έγκυρη διεύθυνση email, αριθμό τηλεφώνου ή όνομα Skype». Δεν υπάρχει προφανής τρόπος γύρω από αυτό.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Μάθετε περισσότερα” για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού. Εάν το κάνετε, το πρόγραμμα Εγκατάστασης των Windows 10 λέει ότι μπορείτε να αποφύγετε τη σύνδεση με έναν λογαριασμό Microsoft:

Εάν προτιμάτε να μην συσχετίζεται λογαριασμός Microsoft με τη συσκευή σας, μπορείτε να τον καταργήσετε. Ολοκληρώστε την εγκατάσταση των Windows, επιλέξτε το κουμπί Έναρξη και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Οι πληροφορίες σας και επιλέξτε Είσοδος με τοπικό λογαριασμό.

  Διαβάστε αυτό για να κατανοήσετε τα ονόματα και τους αριθμούς ενημέρωσης των Windows 10

Αυτό είναι σωστό—αν δεν θέλετε έναν λογαριασμό Microsoft, η Microsoft λέει ότι πρέπει να συνδεθείτε με έναν ούτως ή άλλως και στη συνέχεια να τον αφαιρέσετε αργότερα. Τα Windows 10 δεν προσφέρουν καμία επιλογή για τη δημιουργία τοπικού λογαριασμού μέσα από τη διαδικασία εγκατάστασης.

Πώς να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη

Ευτυχώς, υπάρχει ένας κρυφός τρόπος αντιμετώπισης αυτής της διαδικασίας στα Windows 10 Home: Μπορείτε να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή σας από το δίκτυο.

Εάν έχετε υπολογιστή με καλώδιο Ethernet, αποσυνδέστε τον. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi, αποσυνδεθείτε.

Αφού το κάνετε, δοκιμάστε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft και θα δείτε ένα μήνυμα λάθους “Κάτι πήγε στραβά”. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Παράλειψη” για να παραλείψετε τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού Microsoft.

Μόλις παραλείψετε τη δημιουργία λογαριασμού Microsoft, το παλιό “Ποιος θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον υπολογιστή;” θα εμφανιστεί η οθόνη. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εκτός σύνδεσης και να συνδεθείτε στα Windows 10 χωρίς λογαριασμό Microsoft—η επιλογή υπήρχε από τότε.

  Πώς να αλλάξετε συσκευές ήχου με συντόμευση πληκτρολογίου στα Windows 10

Ακόμα κι αν έχετε φορητό υπολογιστή με Wi-Fi, τα Windows 10 σας ζητούν να συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυό σας πριν φτάσετε σε αυτό το μέρος της διαδικασίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συνδεθούν στο δίκτυο και πιστεύουν ότι απαιτείται λογαριασμός Microsoft.

Ίσως μια μελλοντική έκδοση των Windows 10 να αρνηθεί να επιτρέψει τη δημιουργία λογαριασμού μέχρι να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. «Σε τελική ανάλυση», μπορεί να πει η Microsoft, «Η τηλεμετρία δείχνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς δημιουργούν λογαριασμούς Microsoft».

Αυτό είναι ένα ακόμη σκοτεινό μοτίβο από την εταιρεία που μας έφερε “Αναβάθμιση τώρα ή αναβάθμιση απόψε” κατά τη διάρκεια της περιόδου δωρεάν αναβάθμισης των Windows 10.