Επεξεργαστείτε βίντεο πιο γρήγορα στο Chromebook με αυτά τα 7 λογισμικά

Είτε είστε επαγγελματίας συντάκτης είτε αρχάριος, θα αναρωτιέστε πάντα γιατί έχετε περιορισμένες επιλογές λογισμικού ως χρήστης Chromebook. Ας το λύσουμε σήμερα.

Τα Chromebook μπορεί να μην σας προσφέρουν προηγμένο λογισμικό σε σύγκριση με Mac και Windows, αλλά παρόλα αυτά, είναι ίσο με αυτά. Σήμερα σε αυτό το ιστολόγιο, θα σας βοηθήσω να κατανοήσετε διάφορες προκλήσεις επεξεργασίας βίντεο που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Chromebook και να συζητήσετε μερικά από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε βίντεο σαν επαγγελματίας στο Chromebook σας.

Γιατί τα Chromebook μπορεί να είναι προκλητικά για την επεξεργασία βίντεο;

Όντας χρήστης του Chromebook, θα γνωρίζετε ήδη ότι το Chromebook έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί βασικές εφαρμογές που βασίζονται στο cloud, όπως περιήγηση στο διαδίκτυο, εργασία σε έγγραφα, έλεγχος μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλά άλλα. Ως εκ τούτου, η επεξεργασία βίντεο μπορεί να είναι δύσκολη στο Chromebook. Οι σημαντικές προκλήσεις της επεξεργασίας βίντεο στο Chromebook περιλαμβάνουν:

Επεξεργαστικη ΙΣΧΥΣ

Η επεξεργασία βίντεο απαιτεί πολλή επεξεργασία υπολογιστή για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά τα περισσότερα Chromebook διαθέτουν χαμηλή επεξεργαστική ισχύ σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές. Κατά συνέπεια, καθιστά δύσκολη την ομαλή εκτέλεση λογισμικού επεξεργασίας βίντεο. Αντίθετα, απογοητεύει τον χρήστη λόγω της αργής απόκρισης.

Χώρος αποθήκευσης

Η κύρια ανάγκη για μια ομαλή εμπειρία επεξεργασίας βίντεο είναι ο αποθηκευτικός χώρος και εκεί λείπει το Chromebook. Τα Chromebook συνήθως διαθέτουν περιορισμένο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και βασίζονται σε αποθηκευτικό χώρο που βασίζεται στο cloud. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρειάζεστε βοήθεια για την αποθήκευση αρχείων και έργων.

Επιλογές λογισμικού

Όπως γνωρίζετε, τα Chromebook τρέχουν σε Chrome OS, γεγονός που τα καθιστά ένα ελαφρύ λειτουργικό σύστημα. Ως εκ τούτου, το Chromebook δεν σας προσφέρει προηγμένο λογισμικό σε σύγκριση με άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το Mac και τα Windows. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια για την εύρεση ισχυρού λογισμικού επεξεργασίας βίντεο για Chromebook.

Δυνατότητες γραφικών

Παραδοσιακά, τα Chromebook διαθέτουν ενσωματωμένα γραφικά αντί για διακριτές κάρτες γραφικών. Αυτά τα ενσωματωμένα γραφικά μπορούν να χειριστούν μόνο βασικές εργασίες γραφικών, όπως αναπαραγωγή βίντεο και αγωνίζονται να συμβαδίσουν με άλλες απαιτήσεις επεξεργασίας βίντεο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αντιμετωπίσετε καθυστερημένη αναπαραγωγή βίντεο, αργούς χρόνους απόδοσης και μειωμένη συνολική απόδοση.

Επιλογές συνδεσιμότητας

Όπως γνωρίζετε, τα Chromebook δεν είναι τόσο προηγμένα όσο οι παραδοσιακοί φορητοί υπολογιστές, κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί στις επιλογές συνδεσιμότητας τους. Τα Chromebook λειτουργούν σε δίκτυα που βασίζονται σε σύννεφο, δηλαδή, κυρίως στο διαδίκτυο, και προσφέρουν μικρότερες δυνατότητες εκτός σύνδεσης. Ως αποτέλεσμα, χρειάζεστε βοήθεια για τη μεταφορά ή την κοινή χρήση μεγάλων αρχείων βίντεο με εξωτερικές συσκευές.

Περιορισμένη μνήμη RAM

Η μνήμη RAM παίζει ζωτικό ρόλο στην εμπειρία επεξεργασίας βίντεο και στην ομαλή λειτουργία του λογισμικού. Ωστόσο, τα Chromebook συχνά διαθέτουν περιορισμένη μνήμη RAM, η οποία μπορεί να κάνει το λογισμικό σας να καταρρεύσει ή να παγώσει και χρειάζεστε βοήθεια για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επεξεργασίας.

  12 Θέμα βιογραφικού WordPress για να δημιουργήσετε την καλύτερη εντύπωση

Εκτός από τους παραπάνω περιορισμούς, το Chromebook έχει πλεονεκτήματα όπως καλή μπαταρία, φιλικό προς τον προϋπολογισμό και πολλά άλλα. Επομένως, για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Chromebook σας, ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα λογισμικά επεξεργασίας βίντεο που μπορείτε να δοκιμάσετε για να φέρετε τη δημιουργικότητα στο τραπέζι.

VEED

Το VEED θεωρείται το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για το Chromebook, καθώς είναι ευέλικτο και συμβατό με τις περισσότερες συσκευές Chromebook. Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό το λογισμικό για επαγγελματική εμπειρία επεξεργασίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Veed καθιστούν εύκολη την προκλητική παραγωγή βίντεο. Προσφέρει διάφορες λειτουργίες εκτός συσκευασίας για τους χρήστες σε ελάχιστη τιμή. Οι δημοφιλείς δυνατότητες αυτού του λογισμικού περιλαμβάνουν υποτιτλισμό με ένα κλικ, μετάφραση, μείωση θορύβου, προσαρμοσμένη επωνυμία και πολλά άλλα.

Το Veed είναι μια ιδανική επιλογή για πολλές επιχειρήσεις καθώς είναι ένα λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο. Τα μέλη της ομάδας ενός έργου δεν χρειάζεται να αγχώνονται για την αποθήκευση και τις αργές μεταφορές. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να εργαστείτε στο ίδιο έργο με τους φίλους σας στέλνοντας απλώς μια διεύθυνση URL. Αυτό το λογισμικό έχει και δωρεάν δοκιμαστική και δωρεάν έκδοση. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα premium για πρόσθετες λειτουργίες.

Flixier

Το Flixier είναι ένα ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που βασίζεται σε σύννεφο για Chromebook. Η δημοτικότητά του μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων είναι η ταχύτητα της ροής εργασιών δημιουργίας βίντεο και η ομαλή εργασία σε προγράμματα περιήγησης.

Όταν μιλάμε για χαρακτηριστικά, καθώς είναι ένα δημοφιλές λογισμικό, το Flixier ξεχωρίζει στις περισσότερες πτυχές. Ωστόσο, δεν περιορίζεται σε βασικά χαρακτηριστικά όπως περικοπή, περικοπή κ.λπ. Αντίθετα, έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει.

Οι προηγμένες δυνατότητες του Flixier περιλαμβάνουν μίξη ήχου, κινούμενη εικόνα κειμένου, αντιστοίχιση χρόνου, επικαλύψεις και υδατογραφήματα και πολλά άλλα. Το Flixier είναι λογισμικό δωρεάν στη χρήση. Αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια έκδοση premium για την καλύτερη εμπειρία σε προσιτή τιμή.

Η δωρεάν έκδοση αυτού του λογισμικού έχει λίγες προηγμένες δυνατότητες. Ωστόσο, εξακολουθεί να προσφέρει 2 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud, δυνατότητες συνεργασίας, περιορισμένες μεταβάσεις, κινήσεις και βιβλιοθήκη γραφικών. Συνολικά, το Flixier είναι εξαιρετικό λογισμικό για αρχάριους.

InVideo

Το Invideo είναι ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Chromebook. Κάνει τη δημιουργία βίντεο προσβάσιμη, διασκεδαστική και εύκολη για όλους σε όλο τον κόσμο.

Το Invideo είναι ένα ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που βασίζεται σε σύννεφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα προγράμματα περιήγησης και συσκευές και να συνεργαστεί με άλλους. Είναι το πιο προτεινόμενο λογισμικό για διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μικρές επιχειρήσεις, παρέχοντας πάνω από 5000 μοναδικά πρότυπα, μια εκτενή βιβλιοθήκη ήχου και πολλά άλλα.

Το InVideo σάς προσφέρει μια δωρεάν και premium έκδοση. Παρόμοια με άλλα λογισμικά και εφαρμογές, η δωρεάν έκδοση προσφέρει περιορισμένες δυνατότητες. Το InVideo προσφέρει δεκάδες εικόνες istocks, φωνή, μετατροπή κειμένου σε ήχο και πολλά άλλα.

  Πώς να σταματήσετε το Safari από την εκκίνηση εφαρμογών σε iPhone και iPad

Το InVideo μπορεί γρήγορα να γίνει ο συνεργάτης μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λόγω της ευελιξίας και των δυνατοτήτων του. Συνολικά, από πρότυπα επεξεργασίας βίντεο έως 40 λεπτά διάρκειας βίντεο, το InVideo σας προσφέρει πολλά με αποδοτικό κόστος.

WeVideo

Η εύρεση λογισμικού επεξεργασίας βίντεο με διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης, συνεργατικών λειτουργιών και εύκολης πρόσβασης σε εργαλεία είναι σαν να βρίσκετε μια βελόνα στο σανό. Ωστόσο, μπορείτε να τερματίσετε την εξερεύνηση χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο εύχρηστα λογισμικά επεξεργασίας βίντεο, το WeVideo.

Το WeVideo είναι ένα δημοφιλές λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που βασίζεται σε σύννεφο. Μπορείτε να βρείτε το WeVideo σε διάφορα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Android, iOS και Chromebook. Όσον αφορά τις δυνατότητες, αναμφίβολα το WeVideo είναι εξαιρετικό λογισμικό. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του λογισμικού περιλαμβάνουν τίτλους κίνησης, εκθαμβωτικά ηχητικά εφέ, πράσινη οθόνη, πλάνα κ.λπ., με λίγα κλικ.

Το WeVideo συνδυάζει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Χρησιμοποιώντας το WeVideo, μπορείτε να ξεχάσετε όλες τις άλλες εφαρμογές, καθώς το WeVideo περιλαμβάνει τα πάντα, από στοκ φωτογραφίες έως γραμματοσειρές σε μία μόνο εφαρμογή.

Το WeVideo διαθέτει δεκάδες πρότυπα και σχέδια που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε σε όλους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Συνήθως, το κύριο μειονέκτημα του λογισμικού που βασίζεται σε σύννεφο είναι η ταχύτητα μεταφόρτωσης, αλλά το WeVideo σπάει τους κανόνες ακόμη και εδώ. Το WeVideo σας προσφέρει γρήγορες ταχύτητες μεταφόρτωσης και μεταφοράς σε ελάχιστη τιμή.

ScreenPal

Αναζητάτε λογισμικό επεξεργασίας εγγεγραμμένων βίντεο; Ρίξτε μια ματιά στο ScreenPal. Το ScreenPal είναι λογισμικό δημιουργίας βίντεο all-in-one για Chromebook. Προτιμότερο για μαθητές και προπονητές που θέλουν να κάνουν ενημερωτικά και ελκυστικά βίντεο.

Η επεξεργασία των εγγεγραμμένων βίντεο στο ScreenPal είναι τόσο απλή όσο το ABC. Μπορείτε να τραβήξετε την οθόνη σας, να εισαγάγετε βίντεο και να επεξεργαστείτε το έργο βίντεο. Το ScreenPal έχει κάνει την περικοπή και την επεξεργασία εύκολη και γρήγορη. Ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης που θέλετε, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος του παραθύρου εγγραφής και της εικόνας σας με λίγα κλικ.

Το ScreenPal είναι ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που διαθέτει ισχυρά εργαλεία όπως η προσθήκη μουσικής από μια συσκευή και βιβλιοθήκη αποθέματος, δεκάδες εικόνες και βίντεο, επικάλυψη θολώματος, επικάλυψη κειμένου, φίλτρα βίντεο, αυτοκόλλητα και πολλά άλλα.

Kapwing

Το Kapwing είναι ένας απλός δωρεάν διαδικτυακός επεξεργαστής βίντεο. Αυτό το λογισμικό είναι γνωστό για την απλότητά του με ισχυρά εργαλεία. Το Kapwing έχει μια κύρια διεπαφή χρήστη που μπορεί να μάθει ο καθένας ανεξάρτητα από την εμπειρία επεξεργασίας του.

Ο Kapwing μπορεί να θεωρηθεί ως ο καλύτερος φίλος για όλους τους διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ένα μη γραμμικό πρόγραμμα επεξεργασίας, δηλαδή, αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να αναδιατάξετε βίντεο κλιπ, να προσαρτήσετε, να περικόψετε και να κάνετε πολλά περισσότερα σε ένα μόνο χρονοδιάγραμμα.

Το Kapwing διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά και υποστηρίζει διάφορες μορφές, όπως MP4, AVI, 3GP, κ.λπ. Όταν πρόκειται για εξαγωγή, αυτό το λογισμικό υποστηρίζει μόνο μορφή MP4. Ωστόσο, έχει γρήγορη ταχύτητα μεταφοράς. Ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε το αποτέλεσμά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  PS5 και Xbox Series X: Τι είναι τα Teraflops;

Clipchamp

Αναζητάτε δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για το Chromebook σας; Σας το έχω καλύψει. Το Clipchamp είναι ένα τέλειο δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για να έχετε τα καλύτερα εργαλεία και αποτελέσματα χωρίς κόστος.

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε βίντεο για το YouTube είτε δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το TikTok και το Instagram, μπορείτε να τα κάνετε όλα με το Clipchamp. Αυτό το λογισμικό διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή, η οποία διευκολύνει τους αρχάριους και εξοικονομεί χρόνο για προχωρημένους χρήστες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του λογισμικού περιλαμβάνουν την προσθήκη ειδικών εφέ, περικοπή, προσθήκη κειμένου, μεταβάσεις, μουσική και άλλα. Αλλά είναι πιο αποτελεσματικό επειδή αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να εγγράφετε γρήγορα την οθόνη και την κάμερα web.

Εκτός από αυτό, το λογισμικό σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε προηγμένες λειτουργίες όπως επεξεργασία πράσινης οθόνης, επικαλύψεις και φωνητικές εντολές AI για να κάνετε το βίντεό σας πιο αυθεντικό και ελκυστικό. Καινοτόμες λειτουργίες και συντομεύσεις συνδυάζουν εξ ολοκλήρου το Clipchamp για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για το Chromebook

Το να έχεις ανάμεικτες σκέψεις αφού δεις μια μακρά λίστα επιλογών είναι συνηθισμένη ανθρώπινη φύση. Αλλά μπορώ ακόμα να κάνω αυτό το έργο πιο εύκολο. Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να ελέγξετε ή να εξετάσετε πριν επιλέξετε ένα ιδανικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για το Chromebook σας.

  • Ελέγξτε τη συμβατότητα – Μπορείτε να βρείτε πολλά λογισμικά επεξεργασίας βίντεο στο διαδίκτυο. Αλλά όλα αυτά υποστηρίζουν τη συσκευή σας; Λοιπόν όχι. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που επιλέγετε για το Chromebook είναι συμβατό με το λειτουργικό του σύστημα.
  • Διεπαφή χρήστη – Ποια είναι η χρήση της εγκατάστασης προηγμένου λογισμικού όταν δεν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση του; Αναζητείτε πάντα μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή με εύκολη πλοήγηση και εύχρηστα χειριστήρια ανεξάρτητα από την εμπειρία σας.
  • Εργαλεία επεξεργασίας – Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας και τον χρόνο σας σε λογισμικό με περιορισμένα εργαλεία επεξεργασίας. Αναζητήστε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο με μεγάλη γκάμα εργαλείων επεξεργασίας, από την περικοπή έως την προσθήκη εφέ.
  • Επιλογές εξαγωγής – Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που επιλέγετε για το Chromebook σας προσφέρει πολλές επιλογές εξαγωγής και μορφές αρχείων. Καθώς μπορεί να χρειαστεί να εξάγετε τα έργα σας με άλλες συσκευές και ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορες μορφές, ώστε να μην θέσετε σε κίνδυνο την ποιότητα
  • Τιμή – Η τιμή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να αναζητήσετε. Προτού εξετάσετε οποιοδήποτε λογισμικό, ελέγξτε την τιμή του και κάντε μια επίδειξη (εάν υπάρχει) για να κατανοήσετε την απόδοση και την αξία του. Επενδύστε στο λογισμικό μόνο εάν είναι εντός του προϋπολογισμού σας και εάν η απόδοσή του δικαιολογεί τις ανάγκες σας και την τιμή του.

Ανακεφαλαίωση

Η επεξεργασία ενός εντυπωσιακού και ελκυστικού βίντεο μπορεί να είναι ταραχώδης, ανεξάρτητα από τη συσκευή σας. Κατά συνέπεια, είναι πάντα καλύτερο να έχετε αξιόπιστο λογισμικό για να το κάνετε αυτό. Ως εκ τούτου, σήμερα σε αυτό το ιστολόγιο, ανέφερα το καλύτερο λογισμικό για αποτελεσματική επεξεργασία βίντεο στο Chromebook σας. Επιπλέον, έχω επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για το Chromebook σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε μερικά από τα καλύτερα μαθήματα επεξεργασίας βίντεο για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο μοντάζ.