Εικονίδια και σύμβολα του Facebook Messenger: Τι σημαίνουν;

Τα πολλά εικονίδια και σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο Facebook Messenger μπορεί να είναι αρκετά μπερδεμένα. Λοιπόν, τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ερευνήσαμε τα πιο κοινά εικονίδια και σύμβολα στο Facebook Messenger για να μάθουμε ποιος σκοπός εξυπηρετούν. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

1. Ανοίξτε το Blue Circle

Το ανοιχτό μπλε κύκλο εικονίδιο Facebook Messenger σημαίνει ότι το μήνυμά σας αποστέλλεται αυτήν τη στιγμή.

Εάν απομακρυνθείτε από το μήνυμα ή χάσετε τη συνδεσιμότητα δικτύου ενώ υπάρχει ο ανοιχτός μπλε κύκλος, το Facebook εξακολουθεί να στέλνει το μήνυμα μόλις αποκατασταθεί η σύνδεση.

2. Ανοίξτε το Blue Circle + Checkmark

Ο ανοιχτός μπλε κύκλος με ένα σημάδι επιλογής σημαίνει ότι το μήνυμά σας έχει παραδοθεί.

Σε αυτό το σημείο, ο παραλήπτης θα δει το μήνυμά σας μόλις ανοίξει την εφαρμογή Messenger. Αλλά αν δεν είναι συνδεδεμένοι, μπορεί να μην μπορούν να το δουν ακόμα.

  Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο Facebook

3. Συμπληρωμένος μπλε κύκλος + Έλεγχος

Ένας γεμάτος μπλε κύκλος με ένα σημάδι επιλογής σημαίνει ότι το μήνυμά σας έχει παραδοθεί.

Αν και το άτομο μπορεί να μην έχει δει ακόμα το μήνυμά σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα είναι διαθέσιμο κάθε φορά που θα ελέγξει στη συνέχεια το τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή του.

4. Κόκκινο Τρίγωνο + Θαυμαστικό

Ένα κόκκινο τρίγωνο με θαυμαστικό θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο εάν το μήνυμά σας δεν σταλεί λόγω διακοπής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Είναι αναμφισβήτητα το λιγότερο κοινό σύμβολο Messenger.

Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μήνυμα δίπλα στο κόκκινο τρίγωνο που λέει: «Αυτό το μήνυμα δεν εστάλη. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και κάντε κλικ για να προσπαθήσετε ξανά.” Αποφύγετε την απομάκρυνση από τη σελίδα μέχρι να διορθώσετε την ασταθή σύνδεσή σας στο διαδίκτυο ή αποθηκεύστε ένα αντίγραφο του μηνύματός σας εκτός σύνδεσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χαθούν οι πληροφορίες σας.

5. Πράσινη κουκκίδα

Μια πράσινη κουκκίδα στην κάτω δεξιά γωνία των εικόνων των επαφών σας στο επάνω μέρος υποδηλώνει ότι είναι συνδεδεμένες και διαθέσιμες για συνομιλία.

  Πώς να διαγράψετε μαζικά δημοσιεύσεις στο Facebook

Εάν στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον με μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στην εικόνα που εμφανίζεται, είναι πιο πιθανό να λάβει, να διαβάσει και να απαντήσει στη συνομιλία σας.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αλλάξετε ποιοι φίλοι του Facebook μπορούν να σας βλέπουν στο διαδίκτυο, κάτι που αποκρύπτει την πράσινη κουκκίδα κατάστασης δραστηριότητας από ορισμένους χρήστες.

6. Blue Dot

Μια μπλε κουκκίδα στα δεξιά μιας συνομιλίας υποδεικνύει ένα μη αναγνωσμένο μήνυμα. Ο αποστολέας δεν θα λάβει επιβεβαίωση ανάγνωσης μηνύματος μέχρι να κάνετε κλικ στη συνομιλία.

Το άνοιγμα μιας συνομιλίας με μπλε κουκκίδα αφαιρεί την κουκκίδα και δείχνει στον αποστολέα ότι έχετε ανοίξει και διαβάσει το μήνυμά του. Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης χρήσιμη για γρήγορη ταξινόμηση και αναγνώριση μηνυμάτων που δεν θέλετε να διαβάσετε.

7. Ένα γκρι διαγραμμένο κουδούνι

Το γκρι σταυρωτό κουδούνι στα δεξιά μιας συνομιλίας υποδεικνύει ότι έχετε θέσει σε σίγαση τη συνομιλία. Ένα άτομο σε σίγαση μπορεί να σας στείλει μηνύματα, αλλά δεν θα ειδοποιηθείτε ότι σας έχει στείλει ένα μήνυμα.

Μπορείτε να κάνετε σίγαση μιας συνομιλίας στην εφαρμογή Messenger για όσο διάστημα θέλετε ή να χρησιμοποιήσετε έναν από τους προεπιλεγμένους χρονισμούς για να καταργήσετε τη σίγαση όταν παρέλθει ο επιλεγμένος χρόνος.

  Πώς να αποθηκεύσετε συνδέσμους στον Λογαριασμό σας Google αντί στο Facebook

8. Το εικονίδιο κλειδαριάς

Το εικονίδιο κλειδώματος δίπλα σε μια συνομιλία σημαίνει ότι η συνομιλία είναι μυστική και κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο. Μόνο εσείς και ο παραλήπτης μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματά σας, εκτός εάν κάποιος από εσάς αποφασίσει να τα μοιραστεί με άλλους.

Πώς να μάθετε αν κάποιος είδε το μήνυμά σας στο Facebook

Εάν κάποιος έχει δει το μήνυμά σας στο Facebook στην εφαρμογή Messenger, μια μινιατούρα, κυκλική έκδοση της εικόνας του προφίλ του θα πρέπει να εμφανίζεται κάτω από το τελευταίο μήνυμα που διάβασε.

Θα δείτε επίσης τη λέξη “Seen” να εμφανίζεται κάτω από ένα μήνυμα που έχει διαβάσει, μαζί με μια χρονική σήμανση που θα σας ενημερώνει πότε το άνοιξε ο παραλήπτης.

Εναλλακτικές λύσεις Facebook Messenger

Αν και πολλοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τις απαιτήσεις άδειας του Messenger, παραμένει μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Στην τελευταία καταμέτρηση, είχε πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με 20 δισεκατομμύρια μηνύματα να αποστέλλονται μηνιαίως. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν πάντα θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το άτομο με το οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

Άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις για το Messenger περιλαμβάνουν το WhatsApp, το Viber και το Telegram. Εάν ζείτε στην Ασία, ρίξτε μια ματιά στο WeChat and Line. Και να θυμάστε, το Messenger συνεργάζεται επίσης με την άλλη σημαντική υπηρεσία του Facebook, το Instagram.