Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε

Μέχρι τώρα, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των συνομιλιών WhatsApp στον λογαριασμό σας Google ήταν δωρεάν. Σύντομα, ωστόσο, αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας θα αρχίσουν να υπολογίζονται στο όριο του αποθηκευτικού σας χώρου στο Google Drive.

Αυτό θα σας επηρεάσει περισσότερο εάν είστε τακτικός χρήστης του WhatsApp. Μην ανησυχείτε, θα σας βοηθήσουμε να πλοηγηθείτε σε αυτήν την αλλαγή και θα σας προτείνουμε πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να αποθηκεύσετε τις συνομιλίες σας στο WhatsApp.

Τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp θα υπολογίζονται πλέον στον χώρο αποθήκευσης του Λογαριασμού σας Google

Google ανακοίνωσε στις 14 Νοεμβρίου ότι «Τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp στο Android θα αρχίσουν σύντομα να υπολογίζονται στο όριο αποθήκευσης στο cloud του Λογαριασμού σας Google, παρόμοια με τον τρόπο χειρισμού των αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp σε άλλες πλατφόρμες για κινητές συσκευές».

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Euki με επίκεντρο το απόρρητο για παρακολούθηση περιόδου

Αυτή η αλλαγή θα αρχίσει να εφαρμόζεται στους χρήστες WhatsApp Beta τον Δεκέμβριο του 2023 και, στη συνέχεια, σε όλους τους χρήστες WhatsApp στο Android από τις αρχές του 2024. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ακόμα λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων WhatsApp στο Google Drive δωρεάν.

Κάθε λογαριασμός Google συνοδεύεται από 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που μοιράζεται στο Google Drive, το Gmail και τις Φωτογραφίες Google. Εάν δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων στο τηλέφωνό σας ή έχετε ενεργοποιημένη την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, πιθανότατα έχετε ήδη χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι αυτού του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου.

Για να ελέγξετε πόσος αποθηκευτικός χώρος σας απομένει, ανοίξτε την εφαρμογή Google Drive στο τηλέφωνό σας και πατήστε το μενού τριών γραμμών. Εάν έχετε εξαντλήσει περισσότερο από το 75% του συνολικού αποθηκευτικού χώρου, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες χρησιμοποιώντας τα παρακάτω σημεία.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποθηκεύσετε τις συνομιλίες σας στο WhatsApp;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να χάσετε τις συνομιλίες σας στο WhatsApp. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω λύσεις:

  Πώς να καθαρίσετε οποιοδήποτε Smartwatch, Wearable ή Fitness Band

1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας WhatsApp πριν από τη λήξη της προθεσμίας

Υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος μέχρι να τεθεί σε ισχύ η αλλαγή για όλους τους χρήστες του WhatsApp, επομένως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας στο WhatsApp πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το WhatsApp και πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συνομιλίες > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας. Εάν ο λογαριασμός σας Google δεν είναι ήδη συνδεδεμένος στο WhatsApp, πατήστε Λογαριασμός Google και συνδεθείτε. Μόλις συνδεθείτε, πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

2. Εξαιρέστε τα βίντεο στα αντίγραφα ασφαλείας WhatsApp

Τα βίντεο καταλαμβάνουν πολύ χώρο, πολύ περισσότερο από το συνδυασμό εικόνων και κειμένου. Επομένως, για να αποφύγετε να γεμίσετε τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google Drive μετά τη λήξη της προθεσμίας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Συμπερίληψη βίντεο στο μενού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας. Για βίντεο που είναι σημαντικά για εσάς, σκεφτείτε να τα κατεβάσετε απευθείας στη συσκευή σας αντί να τα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud.

  Ανακτήστε τα διαγραμμένα ή χαμένα δεδομένα σας με το λογισμικό Stellar Data Recovery

3. Ελευθερώστε χώρο αποθήκευσης στον Λογαριασμό σας Google

Εάν ο λογαριασμός σας Google δεν έχει πολύ αποθηκευτικό χώρο, ήρθε η ώρα να διαγράψετε κάποια πράγματα. Είναι πιθανό ότι το μεγαλύτερο μέρος του αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive σας καταλαμβάνεται από τις Φωτογραφίες Google, οπότε ξεκινήστε από εκεί. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos, πατήστε στη φωτογραφία του προφίλ σας και πατήστε Αποθήκευση λογαριασμού.

Εδώ, θα δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας χωρισμένα σε κατηγορίες όπως Μεγάλες φωτογραφίες και βίντεο, Θολές φωτογραφίες και Στιγμιότυπα οθόνης. Θα μπορείτε επίσης να δείτε πόσο αποθηκευτικό χώρο καταλαμβάνει κάθε κατηγορία. Ελέγξτε τα όλα και διαγράψτε τα αρχεία που δεν είναι πλέον σημαντικά για εσάς.

Μπορείτε να μάθετε πώς να ελευθερώνετε χώρο αποθήκευσης στο Google Drive, εάν θέλετε έναν πιο λεπτομερή οδηγό.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp πριν να είναι πολύ αργά

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας στο WhatsApp αμέσως. Η Google δεν έχει αναφέρει την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία αυτή η αλλαγή θα τεθεί σε πλήρη ισχύ για όλους τους χρήστες του WhatsApp, επομένως είναι πιο συνετό να είστε προληπτικοί για να αποφύγετε να χάσετε τις συνομιλίες σας.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, τα αντίγραφα ασφαλείας συνομιλιών WhatsApp θα αρχίσουν να υπολογίζονται στα 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στον Λογαριασμό σας Google. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το εξαντλήσετε, σας συνιστούμε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας μόνο μία φορά το μήνα και να αποκλείετε βίντεο από αυτά.