Πώς να καθαρίσετε οποιοδήποτε Smartwatch, Wearable ή Fitness Band

Πλύσιμο των χεριών σας είναι ένα σημαντικό μέρος της προσωπικής υγιεινής, αλλά τι γίνεται με το gadget στον καρπό σας; Όπου κι αν πας, πάει κι αυτό. Πιθανότατα να το χρησιμοποιείτε και με βρώμικα χέρια ενώ είστε έξω.

Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σε smartphone για έως και 96 ώρες. Το έξυπνο ρολόι ή το φορητό σας ρολόι θα μπορούσε επίσης να είναι φορέας ασθένειας, εκτός εάν το καθαρίζετε τακτικά.

Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το Smartwatch σας

Το έξυπνο ρολόι σας είναι μια συσκευή παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, συσκευή επικοινωνίας και μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει την τραπεζική σας κάρτα για ανέπαφες πληρωμές. Η μετάβαση στο γυμναστήριο, η αποδοχή κλήσεων και το άγγιγμα τερματικών πληρωμών μπορεί να μολύνουν το wearable σας. Εάν αγγίξετε το ρολόι σας χωρίς να το καθαρίσετε σωστά, μπορεί να μεταφέρετε μικρόβια.

Οι μικροοργανισμοί που προκαλούν τη γρίπη και το COVID-19 έχει βρεθεί ότι ζουν σε σκληρές μεταλλικές επιφάνειες για έως και τρεις ημέρες, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα πάντα τακτικά για να αποφύγετε να αρρωστήσετε.

Η Apple ενημέρωσε πρόσφατα οδηγίες καθαρισμού, συνιστώντας στους ανθρώπους να απολυμάνουν τα gadget τους με ισοπροπυλική αλκοόλη (τριβής) με συγκέντρωση περίπου 70 τοις εκατό ή με απολυμαντικά μαντηλάκια που περιέχουν το ίδιο. Το οινόπνευμα σκοτώνει τους περισσότερους μικροοργανισμούς κατά την επαφή και στη συνέχεια εξατμίζεται, αφήνοντας μια καθαρή και χωρίς μουτζούρες επιφάνεια.

  Διορθώστε το σφάλμα DPC WATCHDOG VOLATION (2021 Working Solutions)

Ενώ οι οδηγίες για τον καθαρισμό του Apple Watch σας αφορούν συγκεκριμένα προϊόντα Apple, οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν παρόμοια υλικά, όπως γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα και νάιλον. Αυτό υποδηλώνει ότι οι οδηγίες της Apple μπορούν να εφαρμοστούν σε παρόμοια προϊόντα. Απλώς θυμηθείτε, εάν σπάσετε κάτι μη ακολουθώντας τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή, η εγγύησή σας θα ακυρωθεί.

Θα πρέπει να προσέχετε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή του smartwatch σας όταν το καθαρίζετε. Το νερό δεν επαρκεί εάν θέλετε να απολυμάνετε σωστά το ρολόι σας. Οι οδηγίες της Apple επαναλαμβάνουν ότι το αλκοόλ δεν πρέπει να καταστρέφει το γυαλί, το μέταλλο, το πυρίτιο ή πολλά πλαστικά. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρεις μόνος σου.

Έχοντας αυτό υπόψη, ο καθαρισμός του smartwatch σας είναι αρκετά απλός. Αρχικά, αφαιρέστε τη ζώνη του ρολογιού από την κύρια μονάδα. Υποθέτοντας ότι το ρολόι είναι αδιάβροχο, ξεπλύνετε το ρολόι με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη βρωμιά και βρωμιά πριν το απολυμάνετε.

Η βρωμιά μπορεί να παγιδεύσει μικρόβια και άλλα επιβλαβή μικρόβια, επομένως πρέπει να φροντίσετε να τα αφαιρέσετε όλα και στη συνέχεια να απολυμάνετε. Μπορείτε να κορεστείτε ένα βαμβάκι σε ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσετε κάθε ιδιαίτερα επίμονη βρωμιά.

  Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Google TV

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε οινόπνευμα ή παρόμοια μαντηλάκια για να απολυμάνετε το ρολόι παντού. Καθαρίστε τη ζώνη σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή—φροντίστε να εντοπίσετε καθαρό δέρμα χωρίς να το κορεστείτε. Εάν είναι δυνατόν (και αν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε), απολυμάνετε την ταινία με ισοπροπυλική αλκοόλη.

Οι λωρίδες ρολογιών από μέταλλο, σιλικόνη και πλαστικό είναι απίθανο να καταστραφούν από την ισοπροπυλική αλκοόλη. Οι ταινίες από νάιλον είναι επίσης απίθανο να καταστραφούν, αν και η Apple συνιστά να μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα εντριβής σε οποιαδήποτε από τις υφασμάτινες ταινίες της. Συνιστούμε να εκτελέσετε πρώτα έναν ελεγκτή σε δυσδιάκριτο σημείο.

Τέλος, αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί πριν επανασυναρμολογήσετε το ρολόι σας. Ολα τελείωσαν!

Πώς να καθαρίσετε το Fitness Tracker σας

Τα Fitness Tracker μοιάζουν πολύ με τα έξυπνα ρολόγια, εκτός από το ότι είναι συνήθως σχεδιασμένα για να φοριούνται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Το Fitbit έχει συγκεκριμένες συστάσεις για τον καθαρισμό των fitness trackers του. Όπως και η Apple, αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ισοπροπυλικής αλκοόλης (τριβής) για την απολύμανση συσκευών.

Επιπλέον, η Fitbit συνιστά να αποφεύγετε τα καθαριστικά με βάση το σαπούνι και άλλα προϊόντα που μπορεί να παγιδευτούν στη ζώνη και να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Αντίθετα, η εταιρεία συνιστά καθαριστικά χωρίς σαπούνι, συν ένα καλό ξέβγαλμα για να βεβαιωθείτε ότι τυχόν βρωμιά έχει απομακρυνθεί επαρκώς.

Οι ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης και δραστηριότητας είναι σχεδιασμένοι για άσκηση, επομένως, φυσικά, ιδρώνουν. Ένα γρήγορο ξέπλυμα στο ντους είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν θα σκοτώσει τα μικρόβια ούτε θα αφαιρέσει την πιο επίμονη, κολλημένη βρωμιά όπου μπορούν να ζήσουν επιβλαβείς μικροοργανισμοί.

  Πώς να διορθώσετε τη συντριβή των παιχνιδιών Steam κατά την εκκίνηση (Πλήρης οδηγός)

Γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να αφαιρείτε και να καθαρίζετε τακτικά το fitness tracker σας —ειδικά μετά την προπόνηση.

Ο καθαρισμός του fitness tracker είναι ακριβώς όπως ο καθαρισμός ενός smartwatch. Θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το συγκρότημα από τη μονάδα, αν είναι δυνατόν (οι κάτοχοι Fitbit μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της εταιρείας επίσημες οδηγίες για να γινει αυτο).

Υποθέτοντας ότι ο ιχνηλάτης είναι ανθεκτικός στο νερό, ξεπλύνετε τον κάτω από μια βρύση για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη βρωμιά. Αν δείτε βρωμιά αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθαρίστε τα επίμονα έμπλαστρα με ισοπροπυλική αλκοόλη και μια μπατονέτα για να χαλαρώσετε.

Όταν ο ιχνηλάτης είναι εμφανώς καθαρός, απολυμάνετε τον καλά με οινόπνευμα ή παρόμοια απολυμαντικά μαντηλάκια. Καθαρίστε τη ζώνη σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (και πάλι, το Fitbit έχει επίσημες οδηγίες). Απολυμάνετε την ταινία με ισοπροπυλική αλκοόλη ή απολυμαντικά μαντηλάκια, εάν είναι δυνατόν.

Αφού εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ, επανατοποθετήστε την ταινία.

Μην ξεχνάτε τα άλλα φορητά σας

Τα έξυπνα ρολόγια και οι ιχνηλάτες γυμναστικής δεν είναι τα μόνα φορητά που πρέπει να καθαρίζετε τακτικά. Οτιδήποτε φοράτε έξω από το σπίτι εκτίθεται σε δυνητικά επιβλαβή μικρόβια. Αυτό περιλαμβάνει κοσμήματα, κονκάρδες, φορητές κάμερες και ακουστικά και ακουστικά.

Θα πρέπει επίσης να απολυμαίνετε τακτικά οτιδήποτε αγγίζετε πολύ, όπως το smartphone, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και οποιαδήποτε άλλη συσκευή.