«Δοκιμή ταχύτητας» της Google για να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας από τη σελίδα Αναζήτησης Google


Η αρχική σελίδα της αναζήτησης Google κάνει αρκετά κόλπα. Πληκτρολογήστε “Atari break out” στην αναζήτηση εικόνων Google ή “Do a barrel roll” στην αρχική σελίδα αναζήτησης και μπορείτε να δείτε δύο από τα πιο δημοφιλή πασχαλινά αυγά Google σε δράση. Ωστόσο, η σελίδα αναζήτησης δεν είναι όλα παιχνίδια και παραξενιές. Μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα, όπως την εκτέλεση συνομιλιών μονάδας, χρόνου και νομίσματος. Μπορείτε επίσης να δείτε τον καιρό για την τρέχουσα τοποθεσία σας και να αναζητήσετε την προφορά μιας λέξης. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται όλα σε μια κάρτα στη σελίδα Αναζήτησης Google, ακυρώνοντας την ανάγκη να κάνετε κλικ και να ανοίξετε έναν σύνδεσμο. Ένα άλλο τακτοποιημένο κόλπο που μπορεί να κάνει η σελίδα αναζήτησης Google είναι να δοκιμάσει την ταχύτητά σας στο Διαδίκτυο. Απλώς πληκτρολογήστε “Speed ​​Test” στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε enter.

  Εκτελέστε μια ζωντανή δημοσκόπηση κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης και λάβετε άμεσα αποτελέσματα [PowerPoint]

Ανοίξτε το Google ή, εάν η Google είναι ο προεπιλεγμένος πάροχος αναζήτησης, μπορείτε απλώς να πληκτρολογήσετε “Speed ​​Test” στη γραμμή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησής σας. Στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google, θα δείτε μια κάρτα στο επάνω μέρος με ένα κουμπί “Εκτέλεση δοκιμής ταχύτητας”. Κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσει η δοκιμή ταχύτητας.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μεταφορτώσεις ή λήψεις αρχείων σε εξέλιξη, διαφορετικά θα επηρεάσει τα αποτελέσματα.

Η δοκιμή ταχύτητας θα ελέγξει τόσο την ταχύτητα μεταφόρτωσης όσο και την ταχύτητα λήψης που λαμβάνετε. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μια επικάλυψη κάρτας στη σελίδα αναζήτησης και περιλαμβάνουν την υψηλότερη ταχύτητα μεταφόρτωσης και λήψης που λαμβάνετε. Τα αποτελέσματα σας λένε επίσης σε ποιον διακομιστή έγινε ping κατά τη διάρκεια της δοκιμής καθώς και στον λανθάνοντα χρόνο.

  Πώς να διορθώσετε ενημερώσεις του κολλημένου παραθύρου 10

Θα σας πουν επίσης πόσο αργή ή γρήγορη είναι η ταχύτητά σας στο Διαδίκτυο. Εάν η ροή ενός βίντεο είναι πολύ αργή, η κάρτα αποτελεσμάτων θα σας πει πολλά. Είναι πολύ χρήσιμο αν σκέφτεστε να εγγραφείτε στο Netflix ή στο Hulu.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη δοκιμή κάνοντας κλικ στο «Δοκιμή ξανά» στη σελίδα αποτελεσμάτων. Η δοκιμή παρέχεται από το Measurement Lab, συνεργάτη της Google Open Source Research.