Διορθώστε το σφάλμα YouTube Audio Renderer στα Windows 10

Θα ήταν ενοχλητικό όταν προσπαθείτε να ανοίξετε ένα βίντεο YouTube και να λάβετε το σφάλμα απόδοσης ήχου. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σφάλμα YouTube. Πολλοί πιθανοί λόγοι προκαλούν σφάλμα απόδοσης ήχου YouTube στον υπολογιστή σας Windows 10. Αυτό δεν αφορά μόνο το Google Chrome. Αναφέρεται ακόμη και σε προγράμματα περιήγησης Opera, Edge και Firefox. Άλλοι χρήστες έχουν αναφέρει αυτό το σφάλμα κατά την ακρόαση του iTunes και κατά τη χρήση ενός ενσωματωμένου προγράμματος αναπαραγωγής ήχου. Ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το σφάλμα απόδοσης ήχου, το σφάλμα YouTube Windows 10. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα YouTube Audio Renderer στα Windows 10

Εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα απόδοσης ήχου, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας σφάλμα YouTube ενώ απολαμβάνετε το ηχητικό σας περιεχόμενο στο YouTube. Ο πιο πιθανός λόγος θα ήταν λόγω μη συμβατών ρυθμίσεων ήχου. Ακολουθούν ορισμένοι συνήθεις λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό το ζήτημα.

  • Ο ήχος μπορεί να είναι σε σίγαση ή πολύ χαμηλός.
  • Οι δυνατότητες βελτίωσης ήχου είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή.
  • Άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή σας χρησιμοποιούν ήχο.
  • Ξεπερασμένα/κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης ήχου σε υπολογιστές.
  • Κατεστραμμένα καλώδια, βύσματα και ηχεία.
  • Δεν παρέχεται πρόσβαση για χρήση μικροφώνου.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα Windows και ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησης.
  • Παρουσία κατεστραμμένων αρχείων στον υπολογιστή.
  • Λίγες βασικές υπηρεσίες Windows Audio δεν είναι ενεργοποιημένες.
  • Κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης.
  • Μη συμβατές επεκτάσεις εντός του προγράμματος περιήγησης.

Σε αυτήν την ενότητα, θα μάθετε για τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε αυτό το σφάλμα YouTube. Εφαρμόστε τις μεθόδους σύμφωνα με τις οδηγίες με την ίδια σειρά για να έχετε τέλεια αποτελέσματα.

Προκαταρκτικοί Έλεγχοι

Προτού κατευθυνθείτε προς τις προηγμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, μερικές απλές εισβολές θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε αυτό το σφάλμα με κλικ. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί όλους αυτούς τους προκαταρκτικούς ελέγχους. Ωστόσο, εάν δεν επιτύχατε κάποια διόρθωση, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα.

  • Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Τυχόν προσωρινές δυσλειτουργίες που σχετίζονται με τον υπολογιστή θα επιλυθούν.

  • Διασφαλίστε τη σωστή σύνδεση στο Διαδίκτυο, καθώς τα υψηλής ποιότητας ηχητικά περιεχόμενα του YouTube απαιτούν επαρκές όριο εύρους ζώνης. Όταν βρίσκεστε στη μέση οποιουδήποτε αρχείου βίντεο/ήχου, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα ήχου εάν χαθούν ορισμένα πακέτα δεδομένων λόγω ανεπαρκούς εύρους ζώνης.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μικρόφωνο υψηλής ποιότητας και ότι είναι σταθερά ρυθμισμένο με τον υπολογιστή σας. Για να αποφύγετε τον εξωτερικό θόρυβο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ηχεία ή μικρόφωνα καλύτερης ποιότητας.
  • Ελέγξτε τα καλώδια για χαλαρές συνδέσεις και εάν όλα τα άλλα καλώδια είναι συνδεδεμένα ή όχι. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα καλώδια και καλώδια είναι συνδεδεμένα στη σωστή υποδοχή. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις σωστές υποδοχές, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του υλικού.

  • Ελέγξτε τα επίπεδα έντασης και εάν η τροφοδοσία του ηχείου είναι ενεργοποιημένη.
  • Εάν έχετε συνδέσει ακουστικά, αποσυνδέστε τα και ελέγξτε αν βοηθάνε.
  • Όταν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία συσκευές εξόδου ήχου, πρέπει να επιβεβαιώσετε πότε η συσκευή χρησιμοποιείται ως συσκευή εξόδου.

  • Εάν η συσκευή ήχου σας χρησιμοποιείται από άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή σας Windows 10, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα. Σας συμβουλεύουμε να κλείσετε όλα τα άλλα προγράμματα ή εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ένα προς ένα ή να τα αναγκάσετε να τερματιστούν χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών.

Μέθοδος 1: Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις συσκευής ήχου

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ήχου είναι σωστές και συμβατές με τη συσκευή ήχου. Αυτό σας βοηθά να διορθώσετε αυτό το ζήτημα καθώς ακολουθείτε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Κάντε κλικ στο Open Volume mixer.

3. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα επίπεδα έντασης δεν είναι σε σίγαση. Αν βρείτε κόκκινο κύκλο με γραμμή, καταργήστε τη σίγαση του επιπέδου έντασης.

4. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

5. Κάντε κλικ στο Σύστημα.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Sound από το αριστερό παράθυρο.

7. Κάντε κλικ στις Ιδιότητες συσκευής κάτω από το μενού Έξοδος όπως φαίνεται.

8. Αποεπιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση.

9. Επαναλάβετε τα βήματα 7 και 8 για συσκευές εισόδου όπως απεικονίζονται.

Σημείωση: Παρακάτω παρουσιάζουμε μεθόδους για το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Εάν χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, ακολουθήστε τις ίδιες μεθόδους και σε αυτά.

Μέθοδος 2: Ενημερώστε το Google Chrome

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα, μπορεί να οφείλεται σε παλιό πρόγραμμα περιήγησης. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα είναι να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω. Αφού ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows. Πληκτρολογήστε Google Chrome και εκκινήστε το.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε chrome://settings/help και να πατήσετε το πλήκτρο Enter για να εκκινήσετε απευθείας τη σελίδα Σχετικά με το Chrome.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες και επιλέξτε την επιλογή Βοήθεια όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Σχετικά με το Google Chrome.

4Α. Εάν το Google Chrome ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, θα δείξει ότι το Chrome είναι ενημερωμένο.

4Β. Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση, το πρόγραμμα περιήγησης θα ενημερώσει αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης στην πιο πρόσφατη έκδοση. Κάντε κλικ στην Επανεκκίνηση για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενημέρωσης.

5. Τέλος, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης με την τελευταία του έκδοση.

Μέθοδος 3: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης προγράμματος περιήγησης

Παρόλο που η προσωρινή μνήμη βελτιώνει την ταχύτητα περιήγησής σας, μπορεί να συσσωρευτεί με την πάροδο των ημερών και έτσι να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο πρόγραμμα περιήγησης. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα cookie του προγράμματος περιήγησης όπως περιγράφεται παρακάτω. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης και των cookies στο Google Chrome και διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησης.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού (εάν υπάρχει)

Λίγες από τις ιστοσελίδες σας και τους ιστότοπους του προγράμματος περιήγησης καταναλώνουν επιπλέον πόρους GPU όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome όπως έγινε νωρίτερα.

2. Κάντε κλικ στο με τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Τώρα, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.

4. Αναπτύξτε την ενότητα Για προχωρημένους κάνοντας κλικ στο βέλος δίπλα της στο αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύστημα.

5. Τώρα, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Χρήση επιτάχυνσης υλικού όταν είναι διαθέσιμη.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Επανεκκίνηση.

Μέθοδος 5: Απενεργοποίηση επεκτάσεων (εάν υπάρχουν)

Ελέγξτε εάν τυχόν μη συμβατές επεκτάσεις έρχονται σε διένεξη με τις μικρογραφίες σας. Εάν ναι, απενεργοποιήστε τα από το πρόγραμμα περιήγησής σας ή καταργήστε τα εντελώς. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα σφάλματος απόδοσης ήχου YouTube ακολουθώντας τα βήματα που υποδεικνύονται.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome όπως έγινε νωρίτερα.

Σημείωση: Για να παραλείψετε τα βήματα για να φτάσετε στη σελίδα επεκτάσεων, πληκτρολογήστε chrome://extensions/ στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Περισσότερα εργαλεία και μετά Επεκτάσεις.

4. Τέλος, απενεργοποιήστε την επέκταση που θέλετε να απενεργοποιήσετε. Εδώ επιλέγεται ως παράδειγμα το Google Meet Grid View.

Σημείωση: Εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί μετά την απενεργοποίηση οποιασδήποτε συγκεκριμένης επέκτασης, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση για να το διαγράψετε από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

5. Τέλος, ανανεώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μέθοδος 6: Εκτελέστε το Audio Troubleshooter

Ο υπολογιστής σας περιέχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσει μόνο του το σφάλμα απόδοσης ήχου YouTube Windows 10. Όλες οι συσκευές σας θα σαρωθούν και η διαδικασία θα διευθετηθεί ευκολότερα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας How to Run Hardware and Devices Troubleshooter για να διορθώσετε προβλήματα για να διορθώσετε όλα τα ζητήματα υλικού που σχετίζονται με τον ήχο στον υπολογιστή σας. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου ξεχωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Τρόπος εκτέλεσης του Windows Update Troubleshooter, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Αναπαραγωγή ήχου όπως απεικονίζεται.

Μέθοδος 7: Ενημερώστε τα Windows

Εάν εκκρεμούν νέες ενημερώσεις της Microsoft για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, ορισμένα σφάλματα και προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε αυτό το σφάλμα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο στο YouTube.

Μέθοδος 8: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Τα παλιά και μη συμβατά προγράμματα οδήγησης ήχου θα έχουν πάντα ως αποτέλεσμα το σφάλμα απόδοσης ήχου. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σφάλμα YouTube. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης ήχου. Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, συνιστάται να τα ενημερώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek HD στα Windows 10.

Αφού ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου στην πιο πρόσφατη έκδοση, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα απόδοσης ήχου YouTube Windows 10.

Μέθοδος 9: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης ήχου

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις ήχου. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε τις προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Περιμένετε έως ότου εγκατασταθούν οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα απόδοσης ήχου YouTube.

Μέθοδος 10: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για να επιλυθεί αυτό το σφάλμα. Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμόζοντας τα βήματα με μη αυτόματο τρόπο, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου, ελέγξτε αν μπορείτε να ακούσετε ήχο YouTube στα Windows 10.

Μέθοδος 11: Να επιτρέπεται η πρόσβαση ήχου

Μόνο μερικά περιορισμένα προγράμματα θα έχουν πρόσβαση στις συσκευές ήχου σας στον υπολογιστή σας. Εάν η απευθείας εφαρμογή YouTube δεν είναι στη λίστα, μερικές φορές μπορεί να μην ακούτε ήχο. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ήχου είναι ενεργοποιημένες στο YouTube στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας τα πλήκτρα Windows + I μαζί.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Privacy όπως απεικονίζεται.

3. Εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή Μικρόφωνο.

4. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνό σας είναι ενεργοποιημένη όπως φαίνεται.

Μέθοδος 12: Ορίστε τη συσκευή ήχου ως προεπιλεγμένη συσκευή

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή ήχου σας έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη συσκευή για να αποφύγετε διενέξεις όπως το σφάλμα απόδοσης ήχου YouTube Windows 10. Πρέπει να ορίσετε τη συσκευή ήχου σας ως την προεπιλεγμένη συσκευή όπως περιγράφεται παρακάτω για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και κάντε δεξί κλικ στη συσκευή ήχου που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη.

4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Ορισμός ως προεπιλεγμένη συσκευή όπως επισημαίνεται.

5. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 13: Ενεργοποιήστε ξανά την κάρτα ήχου

Μπορείτε να διορθώσετε εύκολα το σφάλμα απόδοσης ήχου YouTube επανεκκινώντας την κάρτα ήχου σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Device Manager. Τώρα, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε διπλό κλικ στους ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών για να αναπτύξετε τα προγράμματα οδήγησης.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής.

4. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Ναι και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

5. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα βήματα 1 και 2.

6. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην απενεργοποιημένη κάρτα ήχου και επιλέξτε την επιλογή Ενεργοποίηση συσκευής.

Μέθοδος 14: Απενεργοποιήστε τις βελτιώσεις ήχου

Εάν ο ήχος σας λειτουργεί καλά για άλλες εφαρμογές ή προγράμματα, αλλά ο ήχος δεν λειτουργεί μόνο για το YouTube, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε τον ρυθμό δειγματοληψίας. Ένας ρυθμός δειγματοληψίας χαμηλής συχνότητας θα προκαλέσει αυτό το σφάλμα, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε έναν ρυθμό δειγματοληψίας υψηλότερης συχνότητας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή.

3. Κάντε κλικ στη συσκευή ήχου και μετά το κουμπί Ιδιότητες.

4. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους.

5. Από το αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Προεπιλεγμένη μορφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το υψηλότερο εύρος συχνοτήτων (24 bit, 48000 Hz).

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Απενεργοποίηση βελτιώσεων ήχου δεν είναι επιλεγμένη στην ενότητα Βελτιώσεις σήματος όπως φαίνεται.

6. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σημείωση: Εάν υπάρχει το σφάλμα, προσαρμόστε διαφορετικά επίπεδα εύρους συχνοτήτων επαναλαμβάνοντας αυτά τα βήματα και επιβεβαιώνοντας ποια περιοχή επιλύει το πρόβλημα.

Μέθοδος 15: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν θέλετε να απολαύσετε αδιάκοπες υπηρεσίες ήχου YouTube, ορισμένα αρχεία και προγράμματα πρέπει να είναι ενεργά στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, εάν είναι κατεστραμμένα ή διαμορφωθούν εσφαλμένα, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα απόδοσης ήχου. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας στο YouTube. Ωστόσο, τα κατεστραμμένα αρχεία που δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά μπορούν να επιδιορθωθούν χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα του υπολογιστή σας Windows 10, δηλαδή τον Έλεγχο αρχείων συστήματος και την Εξυπηρέτηση και Διαχείριση εικόνας Ανάπτυξης. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Περιμένετε να εκτελεστούν οι εντολές και ελέγξτε αν έχετε διορθώσει αυτό το σφάλμα YouTube.

Μέθοδος 16: Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες ήχου

Λίγες βασικές υπηρεσίες ήχου των Windows θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε αυτό το σφάλμα. Σε περίπτωση που, εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλές διενέξεις. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να επανεκκινήσετε μερικές βασικές υπηρεσίες ήχου όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στην υπηρεσία Windows Audio.

3. Επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, όπως απεικονίζεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και εκκίνηση ξανά.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως το Windows Audio Endpoint Builder και Remote Procedure Call (RPC).

Μέθοδος 17: Απενεργοποιήστε την αποκλειστική λειτουργία

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καμία άλλη εφαρμογή δεν αναλαμβάνει τον αποκλειστικό έλεγχο της συσκευής ήχου σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που συζητήθηκε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Όπως κάνατε νωρίτερα, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή ήχου σας και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες όπως φαίνεται.

3. Στην καρτέλα Γενικά, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Χρήση συσκευής έχει οριστεί σε Χρήση αυτής της συσκευής (ενεργοποίηση) όπως φαίνεται.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > ΟΚ εάν έχετε κάνει αλλαγές.

5. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και στην ενότητα Αποκλειστική λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι οι ακόλουθες επιλογές δεν είναι επιλεγμένες.

  • Επιτρέψτε στις εφαρμογές να αναλάβουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής της συσκευής.

  • Δώστε προτεραιότητα στις εφαρμογές αποκλειστικής λειτουργίας.

Σημείωση: Μόλις καταργήσετε την επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να αναλαμβάνουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής της συσκευής, η επιλογή Προτεραιότητα στις εφαρμογές αποκλειστικής λειτουργίας θα καταργηθεί αυτόματα.

6. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα απόδοσης ήχου του YouTube. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.

  Πώς να διορθώσετε το BSOD όταν απενεργοποιείτε το Bluetooth στα Windows 10