Διορθώστε μια άλλη εγκατάσταση του Blizzard σε εξέλιξη στα Windows 10

Τα σφάλματα στο πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιών είναι ενοχλητικά αλλά αναπόφευκτα. Η αναμονή σε άλλη εγκατάσταση ή ενημέρωση είναι ένα τέτοιο σφάλμα που παρουσιάζεται κατά το άνοιγμα του παιχνιδιού Blizzard χρησιμοποιώντας την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Battle.net. Υποδεικνύει τη διαθεσιμότητα εγκαταστάσεων ή ενημερώσεων σε εκκρεμότητα, αλλά η πρόοδος παραμένει στατική. Αυτό το σφάλμα μπορεί να παρουσιαστεί σε όλα τα παιχνίδια στο Blizzard. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης το ίδιο σφάλμα, είστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την αναμονή για ένα άλλο σφάλμα εγκατάστασης ή ενημέρωσης μαζί με ένα άλλο σφάλμα εγκατάστασης σε εξέλιξη των Windows 10.

Πώς να διορθώσετε μια άλλη εγκατάσταση του Blizzard σε εξέλιξη στα Windows 10

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτήν την άλλη εγκατάσταση σε εξέλιξη στα Windows 10 για τους ακόλουθους λόγους.

  • Λόγω ανακοίνωσης διακοπής λειτουργίας ή προγραμματισμένης συντήρησης από την Blizzard επίσημα.
  • Παρουσία σφαλμάτων στη διαδικασία του Battle.net Update Agent.
  • Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο μοντέλων peer-to-peer στο παιχνίδι.
  • Παρεμβολή εφαρμογών τρίτων.
  • Εσφαλμένες ρυθμίσεις πελάτη
  • Ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών.
  • Ζητήματα τείχους προστασίας και VPN.

Αφού κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αναμονή για άλλη εγκατάσταση ή ενημέρωση, ας ξεκινήσουμε με τις μεθόδους για να το διορθώσουμε. Θα ξεκινήσουμε με κάποιους βασικούς ελέγχους και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε πολύπλοκες μεθόδους.

Πώς να ελέγξετε για διακοπή λειτουργίας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν η Blizzard έχει κάνει κάποια ανακοίνωση διακοπής λειτουργίας ή συντήρησης στην περιοχή σας. Μπορεί να λάβετε αυτό το σφάλμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Για να το ελέγξετε απλά πηγαίνετε στο Σελίδα Blizzard στο Twitter.

Εάν υπάρχει ένα tweet που αναφέρει κάποιο χρόνο διακοπής λειτουργίας ή συντήρηση, σημειώστε την ώρα του και ανοίξτε το πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιών αφού έχει προγραμματιστεί να τελειώσει. Ελέγξτε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το Battle.net με δικαιώματα διαχείρισης

Η χρήση δικαιωμάτων διαχειριστή για την εκτέλεση του Battle.net θα σας δώσει πλήρη πρόσβαση για να εκτελέσετε την εφαρμογή χωρίς διακοπές που σχετίζονται με την ασφάλεια. Θα μπορούσε να διορθώσει το σφάλμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Battle.net και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Δείτε αν το πρόβλημα διορθώθηκε. Εάν επιλύσει το πρόβλημα, μπορείτε να εκτελείτε το Battle.net ως διαχειριστή κάθε φορά που το ανοίγετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Battle.net και επιλέξτε Ιδιότητες. Θα ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής όπως επισημαίνεται.

  Ενημερώστε το WinRAR τώρα για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από επιθέσεις

4. Κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Τώρα κάθε φορά που ανοίγετε το Battle.net, θα εκτελείται ως διαχειριστής.

Μέθοδος 2: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Τα προγράμματα οδήγησης γραφικών αποτελούν σημαντικό στοιχείο των διαδικτυακών παιχνιδιών. Για να αποφύγετε κάθε είδους τεχνικές δυσλειτουργίες, είναι απαραίτητο να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών, καθώς βρίσκονται πίσω από την ομαλή λειτουργία του υλικού γραφικών. Μπορεί να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για 4 τρόπους ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε τα Windows

Εάν το πρόβλημα παραμένει, σας προτείνουμε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows, εάν δεν είναι ενημερωμένος. Οι ενημερώσεις των Windows μπορούν συχνά να διορθώσουν σφάλματα και ζητήματα που σχετίζονται με τη συμβατότητα. Αυτό το άλλο σφάλμα εγκατάστασης σε εξέλιξη των Windows 10 μπορεί να οφείλεται σε ασυμβατότητα μεταξύ Blizzard και Windows. Μπορείτε να ενημερώσετε το Window PC ακολουθώντας αυτά τα βήματα

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Update & Security, όπως φαίνεται.

3. Στην καρτέλα Windows Update, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις.

4Α. Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση τώρα και ακολουθήστε τις οδηγίες για ενημέρωση.

4Β. Διαφορετικά, εάν τα Windows είναι ενημερωμένα, τότε θα εμφανιστεί το μήνυμα Είστε ενημερωμένοι.

Μέθοδος 4: Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Μερικές φορές οι διακομιστές της Blizzard μπορεί να μολυνθούν από ιούς ή απειλές κακόβουλου λογισμικού. Εάν η εκκίνηση επηρεαστεί ειδικά κατά τη λήψη ή τη διαδικασία εγκατάστασης, θα μπορούσε να προκαλέσει μια άλλη εγκατάσταση σε εξέλιξη σφάλμα Windows 10. Μπορείτε να ελέγξετε για ιούς σαρώνοντας τον υπολογιστή σας για κακόβουλη προειδοποίηση και αφαιρώντας τυχόν απειλές που επηρεάζουν την εφαρμογή πελάτη Battle.net. Για να εκτελέσετε μια σάρωση για ιούς, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς μπορώ να εκτελέσω μια σάρωση για ιούς στον υπολογιστή μου. Εάν έχετε βρει κάποιο κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας, ανατρέξτε στο Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας στα Windows 10 και να το αφαιρέσετε.

Μέθοδος 5: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Τα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορούν να επηρεάσουν τα διαδικτυακά παιχνίδια αναγνωρίζοντάς τα ως κακόβουλα και θα μπορούσαν ακόμη και να αποκλείσουν το Battle.net με αποτέλεσμα ενημερώσεις ή μηνύματα σφάλματος στη διαδικασία εγκατάστασης. Για να το διορθώσετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή, ακολουθώντας τον οδηγό μας για την προσωρινή απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς στα Windows 10. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν εκτελούνται ενημερώσεις ή διαδικασίες εγκατάστασης στην εφαρμογή. Εάν είναι, περιμένετε να τελειώσουν και ενεργοποιήστε ξανά το Antivirus και ξεκινήστε την εφαρμογή Battle.net για να ελέγξετε αν μπορείτε να παίξετε παιχνίδια χωρίς προβλήματα.

Σημείωση: Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα. Ενεργοποιήστε ξανά το Antivirus.

Μέθοδος 6: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας προσωρινά (Δεν συνιστάται)

Το Τείχος προστασίας των Windows προστατεύει το σύστημά σας από επίθεση ιών ή κακόβουλου λογισμικού. Μερικές φορές μπορεί να περιορίσει την εκτέλεση του λογισμικού Blizzard. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Τείχος προστασίας των Windows 10 και να ελέγξετε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί χρησιμοποιώντας τον οδηγό μας για την Απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας των Windows 10

  Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε εύκολα εικονίδια στα Windows με το Junior Icon Editor

Μέθοδος 7: Απενεργοποίηση VPN ή διακομιστή μεσολάβησης

Ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο είναι μια τεχνολογία που προστατεύει την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο κρυπτογραφώντας τις πληροφορίες του Δικτύου σας. Ορισμένες εφαρμογές όπως το Battle.net ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά όταν συνδέονται με VPN. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το VPN σας ακολουθώντας τον οδηγό μας για την Απενεργοποίηση VPN και διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10. Μόλις απενεργοποιηθεί το VPN ή ο διακομιστής μεσολάβησης, ανοίξτε το πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιού και δείτε εάν μπορείτε να ολοκληρώσετε την ενημέρωση του παιχνιδιού και να το παίξετε. Εάν το πρόβλημα επιλυθεί, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Μέθοδος 8: Διακοπή της διαδικασίας ενημέρωσης αντιπροσώπου Battle.net

Το Battle.net Update Agent είναι μια διαδικασία εκκίνησης που έχει σχεδιαστεί για να ελέγξετε εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις μεταξύ των παιχνιδιών πελατών και να το εγκαταστήσετε αυτόματα. Η διακοπή αυτής της διαδικασίας μπορεί να διορθώσει το σφάλμα και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Στο παράθυρο Task Manager, κάντε κλικ στο More details.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Διεργασίες. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Διαδικασίες φόντου.

4. Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο Battle.net Update Agent (32 bit) και επιλέξτε Τέλος εργασίας για να σταματήσετε τη διαδικασία.

Μέθοδος 9: Τροποποίηση ρυθμίσεων εκκίνησης

Λίγες εφαρμογές παρασκηνίου μπορούν να διακόψουν την εφαρμογή Battle.net προκαλώντας μια άλλη εγκατάσταση σε εξέλιξη σφάλμα Windows 10. Για να κλείσετε τέτοιες προβληματικές εφαρμογές στο παρασκήνιο, εκκινήστε το σύστημά σας σε επιλεκτική εκκίνηση που θα εκκινήσει τον υπολογιστή με εκτελούμενες μόνο επιλεκτικές εφαρμογές. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε msconfig στο πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση και κάντε κλικ στο OK. Θα ανοίξει το παράθυρο “Διαμόρφωση συστήματος”.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου με την ένδειξη Ασφαλής εκκίνηση.

4. Μετά από αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά. Επιλέξτε Επιλεκτική εκκίνηση και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου με την ένδειξη Φόρτωση στοιχείων εκκίνησης.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το Load system services.

5. Κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 10: Διαγραφή φακέλου Battle.net

Μερικές φορές η κατάργηση ορισμένων περιεχομένων του φακέλου Battle.net θα μπορούσε να επαναφέρει και να επιδιορθώσει τις ρυθμίσεις του προγράμματος-πελάτη Battle.net. Μπορεί να διορθώσει το σφάλμα και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα

Σημείωση: Πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τερματίσει όλες τις διεργασίες που σχετίζονται με το Battle.net χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Επιλέξτε Προβολή από τη γραμμή μενού και επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Κρυφά στοιχεία όπως φαίνεται.

3. Μεταβείτε στη διαδρομή C:ProgramData στην Εξερεύνηση αρχείων.

4. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Battle.net και επιλέξτε Διαγραφή για να τον καταργήσετε.

5. Μόλις διαγραφεί ο φάκελος, επανεκκινήστε την εφαρμογή Battle.net

  Πώς να παίξετε Chess Titans στα Windows 10

Μέθοδος 11: Ορισμός προεπιλεγμένου DNS

Εάν έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις συστήματος DNS ή ονόματος τομέα, τότε μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί το σφάλμα στο Battle.net. Μπορείτε να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις DNS και να εκτελέσετε το Battle.net για να το ελέγξετε. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε ncpa.cpl στο πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση και πατήστε Enter. Θα ανοίξει τις Συνδέσεις Δικτύου.

3. Κάντε διπλό κλικ στον ενεργό προσαρμογέα δικτύου όπως επισημαίνεται στις Συνδέσεις δικτύου.

4. Στο αναδυόμενο παράθυρο Κατάσταση Wi-Fi ή Προσαρμογέας δικτύου, κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

5. Εντοπίστε και επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4). Μετά από αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες όπως φαίνεται για να ανοίξει το παράθυρο ιδιοτήτων.

6. Στην καρτέλα Γενικά, επιλέξτε Αυτόματη λήψη διεύθυνσης IP και την επιλογή Αυτόματη λήψη διεύθυνσης διακομιστή DNS. Κάντε κλικ στο OK για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

Μετά από αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Battle.net και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

Σημείωση: Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τον προσαρμογέα Hamachi στη Σύνδεση δικτύου εάν τον χρησιμοποιείτε. Μπορεί να διορθώσει το Battle.net σε αναμονή για άλλο πρόβλημα εγκατάστασης ή ενημέρωσης.

Μέθοδος 12: Απενεργοποίηση Peer-to-Peer

Μια επιλογή δικτύωσης peer-to-peer μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο για το πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιών λόγω διαφόρων ανησυχιών ασφαλείας και να προκαλέσει το σφάλμα. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε την επιλογή peer-to-peer μέσα στο παιχνίδι, καθώς μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιών Battle.net.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Blizzard στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης όπως φαίνεται.

3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

4. Επιλέξτε Λήψεις στο αριστερό παράθυρο.

5. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου με την ένδειξη Enable peer-to-peer επιλογή στην ενότητα Network Width και κάντε κλικ στο Done για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Επανεκκινήστε την εφαρμογή και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το Battle.net σε αναμονή για άλλο πρόβλημα εγκατάστασης ή ενημέρωσης ή όχι.

Μέθοδος 13: Απεγκατάσταση του Battle.net

Εάν καμία από τις προαναφερθείσες μεθόδους δεν λειτουργεί για εσάς, αυτή είναι η τελευταία επιλογή. Απεγκαταστήστε την εφαρμογή Battle.net από τον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε την ξανά. Η παλιά εφαρμογή Battle.net θα μπορούσε να προκαλέσει το σφάλμα και, επομένως, η μη αυτόματη εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης της εφαρμογής μπορεί να διορθώσει αυτό το Battle.net σε αναμονή για άλλο πρόβλημα εγκατάστασης ή ενημέρωσης. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε για να διορθώσετε μια άλλη εγκατάσταση του Battle.net σε εξέλιξη στα Windows 10.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε πίνακα ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε την Προβολή κατά > Κατηγορία και επιλέξτε τη ρύθμιση Προγράμματα.

3. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση προγράμματος στην ενότητα Προγράμματα και δυνατότητες.

4. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα Battle.net και κάντε κλικ στο Uninstall/change.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή Yes, Uninstall για να επιβεβαιώσετε τη διαδικασία απεγκατάστασης.

6. Μετά την απεγκατάσταση της εφαρμογής, Μεταβείτε στο επίσημη ιστοσελίδα του Battle.net για να κατεβάσετε την τελευταία του έκδοση.

7. Κάντε κλικ στο Λήψη για Windows. Θα κατεβάσει το αρχείο με το όνομα Battle.net-setup.exe.

8. Εκτελέστε το Battle.net-setup.exe. Επιλέξτε την προτιμώμενη γλώσσα και κάντε κλικ στο Continue.

9. Κάντε κλικ στην Αλλαγή εάν θέλετε να αλλάξετε την τοποθεσία εγκατάστασης. Κάντε κλικ στο Continue.

10. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης.

11. Μόλις εγκατασταθεί, συμπληρώστε τα διαπιστευτήρια του Battle.net για να συνδεθείτε.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε μια άλλη εγκατάσταση σε εξέλιξη στα Windows 10. Πείτε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.