Γιατί πρέπει να μάθετε τον προγραμματισμό Ruby το 2023 και 5 Καλύτερες Πηγές Εκμάθησης

Εάν αναρωτιέστε, “Πρέπει να μάθω προγραμματισμό Ruby;” Μην ανησυχείς. Δεν είστε μόνοι στη σύγχυσή σας.

Αν και η γλώσσα προγραμματισμού Ruby λαμβάνει μικτές κριτικές, ανέπτυξε πολλούς γνωστούς ιστότοπους όπως το Twitter, το Github, το Shopify, το Airbnb, το Hulu, το Basecamp και το Twitch.

Η λίστα σίγουρα ανταποκρίνεται στο ρητό, «Η Ruby είναι ο καλύτερος φίλος ενός προγραμματιστή».

Το Ruby είναι τέλειο αν θέλετε μια καλά στρογγυλεμένη, υψηλού επιπέδου γλώσσα για διακομιστές ιστού, εφαρμογές ιστού και άλλες μορφές DevOps και Αυτοματισμού.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα πολυάριθμα οφέλη της εκμάθησης της γλώσσας προγραμματισμού Ruby και μερικούς από τους καλύτερους πόρους εκμάθησής της.

Τι είναι η γλώσσα προγραμματισμού Ruby;

Η Ruby είναι μια ερμηνευμένη, υψηλού επιπέδου, γενικής χρήσης, αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού με απλή και γραπτή αγγλική σύνταξη. Έχει μεγάλη έμφαση στην παραγωγικότητα.

Η Ruby διαθέτει σύστημα δυναμικού τύπου, αυτόματη διαχείριση μνήμης και αντικειμενοστραφή σχεδιασμό. Έτσι, γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη ιστοσελίδων αιχμής, σενάρια αυτοματισμού, ανάλυση δεδομένων, βοηθητικά προγράμματα συστήματος και παρόμοιες εφαρμογές.

Αντιμετωπίζει βασικούς τύπους δεδομένων, όπως συμβολοσειρές και αριθμούς ως αντικείμενα. Έτσι, η αντικειμενοστραφή δομή καθιστά το Ruby προσαρμόσιμο και εκτεταμένο, ικανό να δημιουργεί κλάσεις και αντικείμενα όποτε είναι απαραίτητο.

Η Ruby παρέχει πολλά πλαίσια. Τα πλαίσια Ruby προσφέρουν πολλά πακέτα και προετοιμασμένους κωδικούς για να επιταχύνουν την ανάπτυξή σας. Από όλα τα πλαίσια Ruby, το Ruby on Rails (RoR) είναι το πιο δημοφιλές.

Παράδειγμα κώδικα:

def sum_eq_n?(arr, n)
  return true if arr.empty? && n == 0

  arr.product(arr).reject { |a,b| a == b }.any? { |a,b| a + b == n }
end

Σύντομη ιστορία του Ruby

Ο Ιάπωνας επιστήμονας υπολογιστών Yukihiro “Matz” Matsumoto πίστευε ότι η Perl μύριζε σαν γλώσσα παιχνιδιού και ότι η Python δεν ήταν πραγματικά αντικειμενοστραφής.

Έτσι, ο Yukihiro ανέπτυξε την ιδανική αντικειμενοστραφή γλώσσα προγραμματισμού του Ruby το 1993 και την κυκλοφόρησε στις 21 Δεκεμβρίου 1995.

Από τα δύο προτεινόμενα ονόματα, “Coral” και “Ruby”, διάλεξε τη Ruby επειδή ήταν η γενέτειρα ενός από τους συναδέλφους του.

Το Ruby έγινε δημοφιλές στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Στη συνέχεια έγινε κορυφαίο εργαλείο ανάπτυξης ιστού μετά την κυκλοφορία του πλαισίου Ruby on Rails το 2004.

Εναλλακτική της Python: A True OOP Language

Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση και την αρχιτεκτονική τους, η Ruby και η Python μπορούν να πάνε δίπλα δίπλα όλη την ημέρα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους και σας αφήνουν ένα στενό περιθώριο για να επιλέξετε το καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Ας εξερευνήσουμε μερικές από τις βασικές διαφορές μεταξύ Ruby και Python:

Χαρακτηριστικά RubypyThOnObject Προσανατολισμός προσανατολισμού αντικειμενικά προσανατολισμένα αντικείμενα προσανατολισμένα άξονα, ευπροσάρμοστα και ανθρώπινα αναγνώσιμα simplemetaprogrammingflexible, ευέλικτα και ανθρώπινα ευανάγνωστα περιβάλλοντα που υποστηρίζουν μόνο τα eclipseidesports πολλαπλές ουσίες πολλαπλών furepore-furepore-fureptocies fulessorsosososososososososososososososososososososososososocso , Λεξικό και Βιβλιοθήκη ListVast για προγραμματιστές, ακαδημαϊκούς και επιστήμονες δεδομένων ΒιβλιοθήκεςΠεριορισμένη αλλά σωστά εστιασμένη στην επαγγελματική ανάπτυξη Εστιάζει σε ακαδημαϊκούς, επιστήμη δεδομένων, ML και webCommunity Εστιάζει στην ανάπτυξη ιστού με ποικίλο οικοσύστημα Εστιάζει σε ακαδημαϊκούς, επιστήμη δεδομένων, ML και webUsersGithub , Apple, Twitter, AirbnbGoogle, Dropbox, Instagram, Youtube

  11 πλατφόρμες μάρκετινγκ Influencer που θα χρησιμοποιήσετε για την επόμενη καμπάνια σας

Διαβάστε επίσης: Ruby on Rails εναντίον Django: The Right Framework for You

Γιατί πρέπει να μάθετε Ruby Programming;

Πώς μπορεί η Ruby να ανταγωνιστεί τα Python, GoLang και JavaScript;

Αν θυμάστε, το Ruby αναπτύχθηκε αρχικά για να καλύψει μια θέση που δεν το έκανε η Python.

Οι κύριοι λόγοι για να μάθετε προγραμματισμό Ruby:

Ευέλικτο: Σε ένα αντικειμενοστραφή πλαίσιο, η Ruby συνδυάζει δυναμικές και έντονα δακτυλογραφημένες στατικές γλώσσες. Έτσι, το Ruby on Rails σάς επιτρέπει να επιτύχετε τους ίδιους στόχους με σημαντικά λιγότερο κώδικα από άλλες γλώσσες.

Cloud Computing: Οι εφαρμογές Cloud είναι το μέλλον. Η γρήγορη απόδοση και η απόδοση ανάπτυξης εφαρμογών της Ruby on Rails πιθανότατα θα την καταστήσει χρήσιμη στο cloud computing. Έτσι, η εκμάθηση του προγραμματισμού Ruby θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε την πιθανή αγορά εργασίας.

Χρήση στον αυτοματισμό: Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και του cloud αποδεικνύει ότι η αυτοματοποίηση είναι το μέλλον. Η γλώσσα που βασίζεται σε πίνακα Ruby αποδίδει καλύτερα με ταξινομημένα σύνολα δεδομένων, καθιστώντας την ένα μοναδικό εργαλείο αυτοματοποίησης. Επομένως, η αγορά για προγραμματιστές Ruby πιθανότατα θα αυξηθεί.

Μεγάλη αγορά εργασίας: Υπάρχει μια ισχυρή αγορά εργασίας για τους προγραμματιστές της Ruby. Δεδομένου ότι η τεχνολογία συνοδεύεται από φουτουριστικά και οικονομικά αποδοτικά χαρακτηριστικά, αυξάνει την αξία των προγραμματιστών Ruby και Ruby on Rails. Έτσι, μπορείτε να πάρετε έναν προσοδοφόρο μισθό για θέσεις εργασίας Ruby Engineer.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της γλώσσας προγραμματισμού Ruby

Η απλή σύνταξη και η εκτεταμένη υποστήριξη βιβλιοθήκης του Ruby το καθιστούν μια εύχρηστη τεχνολογία web για γρήγορη ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, η δημιουργία εφαρμογών είναι παιχνιδάκι αν χρησιμοποιείτε το Ruby on Rails.

Μερικά βασικά οφέλη από τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Ruby:

  • Διαισθητικές συντακτικές: Η σύνταξη του Ruby είναι τόσο απλή όσο και ευέλικτη. Χρησιμοποιεί απλά αγγλικά. Η Ruby επιτρέπει περισσότερες εκφράσεις από την Python ως λειτουργικές γλώσσες όπως η Lisp και η Scheme.
  • Ruby on Rails: Το Ruby on Rails είναι υπεύθυνο για την έκρηξη της δημοτικότητας του Ruby. Είναι χτισμένο στο πλαίσιο μοντέλου-προβολή-ελεγκτή (MVC) και στην άποψη Convention over Configuration (CoC) που απλοποιεί την ανάπτυξη. Με απλά λόγια, το Ruby on Rails προσθέτει εξαιρετικά πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη ιστού, ξεπερνώντας παρόμοια πλαίσια σε ταχύτητα και απλότητα.
  • Μεταπρογραμματισμός: Ο ισχυρός μεταπρογραμματισμός και οι δυνατότητες παραγωγής δυναμικού κώδικα της Ruby της επιτρέπουν να ορίζει μεθόδους και κλάσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου εκτέλεσης. Ομοίως, έχει λειτουργίες όπως το define_method που εντοπίζει αυτόματα και δημιουργεί υποψήφιο κώδικα με βάση τις πληροφορίες ή τη λογική του χρόνου εκτέλεσης. Έτσι ο κωδικός σας γίνεται καθαρός και δεν επαναλαμβάνεται.
  • Περιπτώσεις χρήσης: Το Ruby χρησιμοποιείται πιο συχνά στην ανάπτυξη ιστού, DevOps, διακομιστές ιστού, ανάπτυξη API, επεξεργασία δεδομένων και υπολογιστικό νέφος. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε ηλεκτρονικό εμπόριο, συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, κοινωνικές και επιχειρηματικές εφαρμογές και άλλους σχετικούς τομείς.
    .
  • Γρήγορη δημιουργία πρωτοτύπων: Η Ruby έχει ευέλικτη σύνταξη και δυναμική φύση. Με την τεράστια υποστήριξη βιβλιοθήκης, μπορείτε να ξεκινήσετε να αναπτύσσετε οτιδήποτε γρήγορα. Επιπλέον, η ικανότητα μεταπρογραμματισμού του σάς επιτρέπει να προωθήσετε το πρωτότυπό σας και να κάνετε γρήγορες προσαρμογές. Έτσι, εξοικονομείτε χρόνο και προσπάθεια στη δημιουργία πρωτοτύπων.
  • Δοκιμή: Η ανάπτυξη βασισμένη στη συμπεριφορά της Ruby (BDD) με RSpec και Cucumber συγκρίνει τη βάση κωδίκων σας με μια λίστα απαιτήσεων που έχουν δημιουργηθεί από προγραμματιστές. Επομένως, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη δοκιμή και να λαμβάνετε σαφείς, ευανάγνωστες οδηγίες για την αναμενόμενη συμπεριφορά του κώδικα.
  • Learning Curve: Η εκμάθηση του προγραμματισμού Ruby είναι εύκολη καθώς βελτιστοποιεί την ευτυχία του προγραμματιστή. Σας παρέχει πολλούς τρόπους για να ολοκληρώσετε την ίδια εργασία. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε την προσέγγιση που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις κωδικοποίησης σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε βρόχο με διαφορετικές δομές βρόχου όπως for, while, καθένα και μέχρι.
  Ξεκινώντας με τα εικονικά περιβάλλοντα στην Python

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα Ruby IDE για προγραμματιστές

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby;

Η Ruby έχει πολλές εφαρμογές ως γλώσσα γενικής χρήσης. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προγραμματισμό Ruby για όλα τα στάδια ανάπτυξης, από τον ιστό στο cloud έως το DevOps και ακόμη και την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά.

Ας δούμε μερικά σενάρια όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προγραμματισμό Ruby για τα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα:

  • Rapid Prototyping: Χρησιμοποιήστε το Ruby για ανάπτυξη ιστού λόγω της γρήγορης δημιουργίας πρωτοτύπων και ανάπτυξής του.
  • Φιλικό προς το ηλεκτρονικό εμπόριο: Το Ruby on Rails είναι σημαντικά αποτελεσματικό για την ανάπτυξη πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου για τη διαχείριση των πωλήσεων, του αποθέματος και των πελατών.
  • Ανάπτυξη CMS: Η Ruby on Rails αστράφτει στα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS).
  • Scripting από την πλευρά του διακομιστή: Χρησιμοποιήστε το Ruby για δέσμες ενεργειών από την πλευρά του διακομιστή και διαμόρφωση διακομιστή.
  • Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά: Το Rubymotion επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Τεχνικοί γίγαντες που χρησιμοποιούν το Ruby

Κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες που χρησιμοποιούν Ruby και Ruby on Rails.

  • GitHub: Το GitHub είναι εξ ολοκλήρου χτισμένο με πλαίσιο Rails και λειτουργεί ισχυρά.
  • Shopify: Μηχανή ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify που εκτελεί εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, τροφοδοτείται με τη Ruby on Rails.
  • Dribble: Η Ruby on Rails τροφοδοτεί το backend των τιτάνων δικτύωσης σχεδιασμού από το 2009. Πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν χωρίς προβλήματα.
  • Coinbase: Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ξεκίνησε ως εφαρμογή Ruby on Rails. Το Coinbase τρέχει το Ruby on Rails Monolith, παρά το γεγονός ότι άλλαξε στη Goland ως κύρια γλώσσα.
  • Twitter: Αρχικά χτισμένο στο Ruby on Rails, το Twitter μετέφερε τον πυρήνα του στη Scala λόγω της ταχείας επέκτασης. Αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Ruby on Rails για πολλές πτυχές.
  • Airbnb: Η στοίβα Airbnb βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ruby on Rails. Η πλατφόρμα χειρίζεται χιλιάδες αιτήματα ταυτόχρονα, επιδεικνύοντας επεκτασιμότητα του Rails.
  • Basecamp: Οι ίδιοι προγραμματιστές δημιούργησαν το πλαίσιο Ruby on Rails και στη συνέχεια κατασκεύασαν το Basecamp. Το Basecamp συνεχίζει να εξυπηρετεί εκατομμύρια προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το Rails στον πυρήνα του.
  • Twitch: Το Twitch χρησιμοποίησε πλαίσια Rails για να δημιουργήσει μια μονολιθική βάση κώδικα.

Αυξανόμενη ευκαιρία καριέρας για προγραμματιστές Ruby

Οι κορυφαίες εταιρείες δημιουργούν γρήγορα πρωτότυπες ιδέες νέων προϊόντων και οι νεοφυείς επιχειρήσεις προσπαθούν να αναπτύξουν προϊόντα γρήγορα για να τραβήξουν την προσοχή της αγοράς.

Εξαιρετική στην ευέλικτη ανάπτυξη, η Ruby on Rails παραμένει σταθερή και στις δύο περιπτώσεις χρήσης. Έτσι, η ανάγκη για προγραμματιστές Ruby on Rails αυξάνεται σε αυτόν τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας.

Η αγορά εργασίας και ο μισθός της Ruby αυξάνονται διαρκώς παρά τις φήμες στον κλάδο της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την Glassdoor, ο μέσος μισθός για τους προγραμματιστές της Ruby και της Ruby on Rails κυμαίνεται από 81 χιλιάδες δολάρια έως 135 χιλιάδες δολάρια στις ΗΠΑ.

  7 καλύτερα εργαλεία ανάλυσης API για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική εμπειρία

Ένας άλλος κορυφαίος ιστότοπος, ο ZipRecruiter, αναφέρει έναν παρόμοιο εθνικό μέσο μισθό 119.000 $ ετησίως για τους προγραμματιστές Ruby και Ruby on Rails στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις στη συνέντευξη Ruby on Rails [2023]

Οι καλύτερες πηγές για να μάθετε Ruby

Ας δούμε τους καλύτερους διαδικτυακούς πόρους και μαθήματα για την εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Ruby.

#1. Μάθετε να κωδικοποιείτε με τη Ruby

Το Udemy’s Learn to Code with Ruby Course είναι ένας από τους πιο σε βάθος διαδικτυακούς πόρους εκμάθησης Ruby. Αυτό το μάθημα είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους προγραμματιστές.

Το μάθημα ξεκινά μαθαίνοντάς σας τα βασικά του Ruby, όπως Strings, Arrays, Methods και Variables. Τελικά, θα λύσετε προβλήματα και θα βουτήξετε βαθιά στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό του πραγματικού κόσμου.

Θα έχετε πρόσβαση σε 30+ ώρες μαθημάτων βίντεο και 300+ διαλέξεις για να σας βοηθήσουν να μάθετε τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby.

#2. Ολοκληρωμένος προγραμματισμός Ruby

Εάν είστε λάτρης του προγραμματισμού και θέλετε να προσθέσετε τη Ruby στο οπλοστάσιό σας κωδικοποίησης, το μάθημα Comprehensive Ruby Programming της Udemy ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά σας.

Θα διδάξει σύνταξη Ruby, κατασκευή προγράμματος, σχεδιασμό αλγορίθμων, ανάλυση δεδομένων, μεταπρογραμματισμό και διαχείριση έργου Ruby. Επιπλέον, κάθε ενότητα τελειώνει με ένα κουίζ για να δοκιμάσετε τη μάθησή σας.

Το πιο σημαντικό, το μάθημα διδάσκει ταχεία ανάπτυξη ιστού και δημιουργία πρωτοτύπων χρησιμοποιώντας Ruby on Rails και Sinatra.

Συγκεκριμένα, τόσο οι αρχάριοι όσο και οι προχωρημένοι κωδικοποιητές μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

#3. Το πλήρες μάθημα προγραμματιστών Ruby on Rails

Το Complete Ruby on Rails Developer Course είναι μια ολοκληρωμένη πηγή για όσους θέλουν να μάθουν προγραμματισμό Ruby. Δεδομένου ότι διδάσκει Ruby από τα βασικά, ο καθένας μπορεί να εγγραφεί.

Καλύπτει όλα όσα χρειάζεστε για να γίνετε επαγγελματίας προγραμματιστής Ruby on Rails, από τη γρήγορη δημιουργία πρωτοτύπων μέχρι το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας εφαρμογής Ιστού.

Το μάθημα διαλέξεων 430+ περιλαμβάνει 45+ ώρες εκπαιδευτικών βίντεο για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις ιδέες σας για εφαρμογές ιστού με το Ruby on Rails.

#4. Η γλώσσα προγραμματισμού Ruby: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Γλώσσα Προγραμματισμού Ruby: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε είναι ένα ολοκληρωμένο βιβλίο για υπάρχοντες προγραμματιστές Ruby που θέλουν να βουτήξουν βαθιά. Το βιβλίο ξεκινά με ένα σεμινάριο γρήγορης έναρξης και εξηγεί τη γλώσσα λεπτομερώς.

Ο Yukihiro Matsumoto, ο δημιουργός του Ruby, έγραψε το βιβλίο με τον David Flanagan. Έτσι, περιέχει την προοπτική του δημιουργού της Ruby για τη σύνταξη, τους τύπους δεδομένων, τα μπλοκ, τις μεθόδους, τις κλάσεις και άλλα στοιχεία της γλώσσας Ruby.

Το βιβλίο είναι ο οδηγός σας αν θέλετε να μάθετε τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby στο επόμενο επίπεδο.

#5. Προγραμματισμός Polished Ruby

Το βιβλίο Polished Ruby Programming καλύπτει τις κοινές καταστάσεις προγραμματισμού, τις ανταλλαγές, τις εγγενείς προσεγγίσεις και άλλες ιδιότητες που απαιτούνται για να γίνεις προηγμένος προγραμματιστής Ruby.

Είναι ένα προηγμένο βιβλίο προγραμματισμού που τροποποιεί τα βασικά στοιχεία του Ruby, καλύπτει αρχές προγραμματισμού υψηλότερου επιπέδου και σας διδάσκει πώς να χρησιμοποιείτε την προηγμένη βάση δεδομένων, το πλαίσιο Ιστού και τις δυνατότητες ασφαλείας.

Έτσι, αν είστε προγραμματιστής της Ruby που θέλει να βελτιώσει τις δεξιότητες και την καριέρα σας, αυτό το βιβλίο μπορεί να γίνει φίλος σας.

#6. Προγραμματισμός Ruby για αρχάριους

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, το Ruby Programming for Beginners είναι ένα βιβλίο εκμάθησης Ruby φιλικό προς αρχάριους με απλές οδηγίες βήμα προς βήμα για τη σύνταξη των πρώτων σας σεναρίων Ruby.

Το βιβλίο περιέχει αναλυτικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby, ξεκινώντας με βασικές έννοιες, δηλώσεις, μπλοκ κώδικα, μεθόδους και άλλα στοιχεία.

Έτσι, αν ξεκινάτε από τη ρίζα, είναι μια κατάλληλη επιλογή.

συμπέρασμα

Σε έναν κόσμο όπου οι εφαρμογές που βασίζονται στο cloud αναδύονται καθημερινά, η αγορά για προγραμματιστές Ruby αναμένεται να επεκταθεί σύντομα.

Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε την εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Ruby είναι σήμερα, όχι αύριο.

Εκπαιδευτείτε σήμερα. Προχώρα αύριο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν αυτοί οι διαδικτυακοί μεταγλωττιστές της Ruby για να κωδικοποιήσετε εν κινήσει.