Τύποι, εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές

Κατά τη σύνταξη λογισμικού, είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σφάλματα στον κώδικά σας. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή συντακτικών σφαλμάτων, λογικών σφαλμάτων, σφαλμάτων χρόνου εκτέλεσης, σφαλμάτων απόδοσης, σφαλμάτων δεδομένων ή ακόμα χειρότερα.

Η σχεδόν πανταχού παρούσα φύση των σφαλμάτων κατά τη σύνταξη λογισμικού καθιστά τη δοκιμή λογισμικού ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη λογισμικού. Η σωστή και αποτελεσματική δοκιμή όχι μόνο οδηγεί σε λογισμικό υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών, αλλά και σε λογισμικό που είναι συμβατό με τους κανονισμούς και έχει ελάχιστα έως καθόλου τρωτά σημεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εισβολείς.

Η δοκιμή λογισμικού μπορεί να γίνει με τη μορφή αυτοματοποιημένης δοκιμής, δοκιμής μονάδας, δοκιμής ενοποίησης ή δοκιμής ολόκληρου του λογισμικού μέσω δοκιμής συστήματος.

Ωστόσο, ένα σημαντικό που προκύπτει κατά τη διάρκεια του λογισμικού είναι ο τρόπος με τον οποίο προσδιορίζετε εάν το λογισμικό σας έχει ελεγχθεί πλήρως. Είναι αρκετά τα τεστ που έχετε κάνει στο λογισμικό;

Έχετε δοκιμάσει πλήρως όλα τα μέρη του λογισμικού σας ή υπάρχουν κομμάτια κώδικα που δεν έχουν δοκιμαστεί καθόλου;

Τέτοια ερωτήματα είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν κατά την εκτέλεση δοκιμών λογισμικού, και αυτό είναι που κάνει την κάλυψη κώδικα τόσο σημαντική.

Η κάλυψη κώδικα είναι μια μέτρηση δοκιμής λογισμικού που σας ενημερώνει πόσο από τον κώδικά σας έχει εκτελεστεί και, επομένως, ελεγχθεί από τις δοκιμές που έχετε εκτελέσει στο λογισμικό που δοκιμάζετε. Τα αποτελέσματα κάλυψης κωδικού εκφράζονται ως ποσοστό.

Αυτό το ποσοστό δείχνει πόσο από τον κώδικά σας έχει καλυφθεί από τις δοκιμές που έχετε εκτελέσει στον κώδικα. Για παράδειγμα, εάν εκτελέσετε μια δοκιμή και λάβετε πίσω μια κάλυψη κωδικού 60%, αυτό σημαίνει ότι το 40% του κώδικά σας δεν έχει καλυφθεί από τις δοκιμές που έχετε γράψει και επομένως ενδέχεται να υπάρχουν σφάλματα και ευπάθειες στον μη ελεγμένο κώδικα.

Για αυτόν τον λόγο, η κάλυψη κώδικα σάς επιτρέπει να αναλύετε την αποτελεσματικότητα και την πληρότητα των δοκιμών που έχετε εκτελέσει στο λογισμικό σας. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι διασφαλίζει ότι το λογισμικό έχει ελεγχθεί σωστά και διεξοδικά πριν από την κυκλοφορία του. Αυτό μειώνει τα σφάλματα λογισμικού στο λογισμικό παραγωγής που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εμπειρία των χρηστών με το λογισμικό.

Όσο και αν μια κάλυψη κώδικα 100% δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το λογισμικό που γράφετε είναι εντελώς απαλλαγμένο από σφάλματα, θέλετε να στοχεύσετε σε υψηλή κάλυψη κώδικα για να εξασφαλίσετε αποτελεσματική δοκιμή του λογισμικού σας.

Σε κρίσιμες βιομηχανίες όπως η αεροδιαστημική και η ιατρική, όπου τα σφάλματα λογισμικού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θάνατο, οι κανονισμοί απαιτούν 100% κάλυψη λογισμικού κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Τύποι μετρήσεων κάλυψης κώδικα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μετρήσεων κάλυψης κώδικα που μπορούν να μετρηθούν κατά τη δοκιμή λογισμικού. Περιλαμβάνουν:

  • Κάλυψη δήλωσης – μετρά το ποσοστό των εκτελέσιμων δηλώσεων στον πηγαίο κώδικα που έχουν εκτελεστεί κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
  • Κάλυψη συνάρτησης – μετρά το ποσοστό των καθορισμένων συναρτήσεων που έχουν κληθεί κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
  • Κάλυψη κλάδου – μετρά το ποσοστό των διακλαδώσεων ή των πιθανών διαδρομών που έχουν εκτελεστεί από όλα τα σημεία απόφασης στον πηγαίο κώδικα. Χρησιμοποιείται για να διασφαλίσει ότι όλοι οι κλάδοι που προκύπτουν από δομές ελέγχου αποφάσεων, όπως if, switch εντολές και if else έχουν δοκιμαστεί πλήρως.
  • Κάλυψη συνθήκης – μετρά το ποσοστό των δυαδικών παραστάσεων που έχουν ελεγχθεί τόσο για αληθείς όσο και για ψευδείς τιμές.
  • Κάλυψη βρόχου – μετρά το ποσοστό των βρόχων στον πηγαίο κώδικα που έχουν εκτελεστεί κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
  • Κάλυψη διαδρομής – μετρά το ποσοστό όλων των πιθανών διαδρομών εκτέλεσης στον πηγαίο κώδικα που έχουν δοκιμαστεί.
  Πώς να στείλετε ηχητικά μηνύματα χρησιμοποιώντας το Siri στο iPhone

Οι παραπάνω μετρήσεις περιλαμβάνονται συνήθως σε μια αναφορά κάλυψης κώδικα.

Καλύτερες πρακτικές κάλυψης κώδικα

Υπάρχουν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που συνιστώνται κατά τη διεξαγωγή κάλυψης κώδικα για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα της κάλυψης κώδικα. Περιλαμβάνουν:

Έχετε σαφείς στόχους κάλυψης

Σε κάθε δοκιμή λογισμικού που πραγματοποιείται, ορίστε ποσοστά κάλυψης στόχου για κάθε μέτρηση κάλυψης δοκιμής που είναι κατάλληλη. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι όχι μόνο παρέχει σαφείς στόχους δοκιμών, αλλά βοηθά επίσης στη μείωση των ελαττωμάτων στο λογισμικό κατευθύνοντας τις προσπάθειες της ομάδας για την αύξηση της κάλυψης κώδικα. Βοηθά επίσης στη διασφάλιση ότι δίδεται η προσοχή που της αξίζει στη δοκιμή λογισμικού κατά την ανάπτυξη λογισμικού.

Εστίαση στην ποιότητα δοκιμής

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κάλυψη κώδικα δείχνει απλώς το ποσοστό του κώδικα που έχει δοκιμαστεί και δεν δείχνει εάν έχουν ελεγχθεί σωστά ή εάν το λογισμικό είναι χωρίς σφάλματα. Επομένως, αντί να εστιάσουμε απλώς στο να πλησιάσουμε την κάλυψη κώδικα στο 100%, η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ποιότητα γραφής και σε αποτελεσματικές δοκιμές που δοκιμάζουν σωστά το λογισμικό και προσθέτουν αξία.

Αυξήστε την κάλυψη κωδικών σε κώδικα που αλλάζει συχνά

Ενώ η επίτευξη υψηλών αριθμών κάλυψης κωδικών σε μεγάλα έργα μπορεί να είναι δύσκολη, μπορούν να καταβληθούν προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι η κάλυψη κωδικών βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι η απαίτηση υψηλής κάλυψης κώδικα άνω του 90 τοις εκατό σε κάθε νέα δέσμευση που πραγματοποιείται στη βάση κώδικα του έργου.

Η επιβολή κάλυψης κώδικα σε επίπεδο δέσμευσης δεν είναι μόνο ρεαλιστική και εφικτή, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι τυχόν νέες αλλαγές που γίνονται στο λογισμικό έχουν εξαιρετική κάλυψη κώδικα.

Μέτρηση και ανάλυση δεδομένων κάλυψης κώδικα

Χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα που λαμβάνονται από την κάλυψη κωδικών για να προσδιορίσετε περιοχές που χρειάζονται ακόμα δοκιμές και για να καθοδηγήσετε επίσης μελλοντικές προσπάθειες δοκιμών με προτεραιότητα σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη κωδικών.

Αναλύστε δεδομένα κάλυψης κώδικα για να προσδιορίσετε κρίσιμες περιοχές μιας εφαρμογής που πρόκειται να δοκιμαστεί ακόμη και κατευθύνετε τις προσπάθειές σας για να δοκιμάσετε πλήρως τις μη δοκιμασμένες κρίσιμες περιοχές. Η χρήση δεδομένων κάλυψης κώδικα για τη βελτίωση και την ιεράρχηση του λογισμικού οδηγεί σε καλύτερα δοκιμασμένο λογισμικό με λιγότερα ελαττώματα.

Κάλυψη κωδικού έναντι κάλυψης δοκιμής

Ενώ και τα δύο χρησιμοποιούνται για να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα των δοκιμών, η κάλυψη κωδικών και η κάλυψη δοκιμών διαφέρουν θεμελιωδώς ως προς τη χρήση τους και το τι μετρούν.

Η κάλυψη δοκιμής είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του βαθμού στον οποίο οι γραπτές δοκιμές καλύπτουν τις απαιτήσεις του λογισμικού. Περιλαμβάνει τη δοκιμή κάθε απαίτησης λογισμικού και βοηθά να εξακριβωθεί πόσο καλά έχει δοκιμαστεί το λογισμικό ως προς την ικανοποίηση των απαιτήσεών του.

Τα αποτελέσματα κάλυψης δοκιμής δείχνουν το ποσοστό των απαιτήσεων λογισμικού που έχουν δοκιμαστεί. Η κάλυψη δοκιμής γίνεται συνήθως από επαγγελματίες διασφάλισης ποιότητας.

Η κάλυψη κώδικα, από την άλλη πλευρά, είναι μια μέτρηση δοκιμής λογισμικού που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του ποσοστού του πηγαίου κώδικα που έχει εκτελεστεί από τις γραπτές δοκιμές.

Τα αποτελέσματα μιας κάλυψης κώδικα δείχνουν τον βαθμό στον οποίο οι εντολές, οι συναρτήσεις, οι διαδρομές, οι βρόχοι, οι διακλαδώσεις και οι συνθήκες στον πηγαίο κώδικα έχουν εκτελεστεί από τις γραπτές δοκιμές μονάδων. Η κάλυψη κώδικα χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του πόσο καλά οι γραπτές δοκιμές καλύπτουν τον πηγαίο κώδικα και συνήθως γίνεται από προγραμματιστές λογισμικού.

Η κάλυψη κώδικα είναι μια σημαντική μέτρηση κατά τη διάρκεια δοκιμών λογισμικού. Ακολουθούν ορισμένα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν με την κάλυψη κώδικα:

  Πώς να προσθέσετε μουσική στο Tik Tok Post

Τριφύλλι

Το Clover είναι ένα εργαλείο κάλυψης κώδικα ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε αρχικά από την Atlassian, μια αυστραλιανή εταιρεία λογισμικού που αναπτύσσει προϊόντα για ομάδες ανάπτυξης λογισμικού. Το εργαλείο είναι γραμμένο αποκλειστικά σε Java και μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που ικανοποιεί τις απαιτήσεις για το Java Runtime Environment.

Το Clover μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση κάλυψης κώδικα σε κώδικα γραμμένο σε γλώσσες προγραμματισμού Java, Groovy ή AspectJ. Διαθέτει υποστήριξη για δοκιμαστικά πλαίσια όπως το JUnit, το TestNG και το Spock και μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με IDE όπως το IntelliJ IDEA και το Eclipse.

Το Clover μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση μετρήσεων κάλυψης κώδικα, όπως μέθοδος, δήλωση, κλάδος, καθολική και ανά δοκιμή κάλυψη.

Από μια άσκηση κάλυψης κώδικα, μπορεί να δημιουργήσει αναφορές HTML υψηλής δυνατότητας διαμόρφωσης που δείχνουν τα αποτελέσματα της κάλυψης κώδικα εκτός από τις κορυφαίες περιοχές κινδύνου στο λογισμικό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βελτιστοποιήσεις δοκιμών.

Οι αναφορές μπορούν επίσης να δημιουργηθούν σε PDF, XML, JSON ή απλό κείμενο. Τα βασικά πλεονεκτήματα του τριφυλλιού είναι ότι μπορεί να ενσωματωθεί με πολλά διαφορετικά εργαλεία και αναπτύσσεται και βελτιώνεται ενεργά.

JaCoCo

Το JaCoCo είναι μια δωρεάν βιβλιοθήκη κάλυψης κώδικα για τη γλώσσα προγραμματισμού Java που αναπτύχθηκε από την ομάδα EclEmma. Η βιβλιοθήκη υλοποιείται στο EclEmma, ​​το οποίο είναι ένα δωρεάν εργαλείο κάλυψης κώδικα Java για το Eclipse IDE.

Το JaCoCo παρέχει μια πλούσια ανάλυση κάλυψης της οποίας τα αποτελέσματα συνοψίζονται αμέσως και επισημαίνονται στο πρόγραμμα επεξεργασίας πηγαίου κώδικα Java και επιτρέπει στους χρήστες να αναλύσουν τα αποτελέσματα κάλυψης στο επίπεδο της μεθόδου.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας έναν προσαρμόσιμο κώδικα χρώματος που επισημαίνει τις γραμμές κώδικα που έχουν καλυφθεί πλήρως, εν μέρει ή δεν έχουν ακόμη καλυφθεί από δοκιμές που εκτελούνται στον πηγαίο κώδικα. Επιτρέπει τη συγχώνευση και την εξέταση διαφορετικών δοκιμαστικών εκτελέσεων προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συνολική κάλυψη κώδικα του πηγαίου κώδικα.

Το JaCoCo είναι ένα ελαφρύ εργαλείο και δεν απαιτεί τροποποίηση των έργων σας ή εκτέλεση άλλων ρυθμίσεων για χρήση για ανάλυση κάλυψης κώδικα.

Κομπερτούρα

Το Cobertura είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο κάλυψης κώδικα Java που βασίζεται στο Jcoverage και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του, μέσω του σεναρίου Ant ή μέσω της προσθήκης Maven. Η χρήση του μέσω μιας προσθήκης Maven είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης του Cobertura για κάλυψη κώδικα.

Το Cobertura μετρά το ποσοστό των γραμμών ή των διακλαδώσεων που έχουν εκτελεστεί από δοκιμές που εκτελούνται σε έναν πηγαίο κώδικα Java. Παρέχει μετρήσεις όπως κάλυψη γραμμής που δείχνει το ποσοστό των δηλώσεων που εκτελούνται κατά τη διάρκεια των δοκιμών, καθώς και κάλυψη κλάδου που δείχνει το ποσοστό των υποκαταστημάτων που καλύπτονται κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Δείχνει επίσης έναν παράγοντα πολυπλοκότητας που αυξάνεται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των διακλαδώσεων στον κώδικα Java σας.

Τα αποτελέσματα κάλυψης κώδικα παρουσιάζονται σε HTML ή XML, δείχνοντας ποια μέρη του πηγαίο κώδικα δεν έχουν δοκιμαστεί. Εκτός από την εμφάνιση αποτελεσμάτων κάλυψης δοκιμών, το Cobertura μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό μη ελεγμένου κώδικα και σφαλμάτων και επίσης για τον εντοπισμό μη προσβάσιμου κώδικα.

Κωνσταντινούπολη

Το Istanbul είναι ένα εργαλείο κάλυψης κώδικα για κώδικα JavaScript με υποστήριξη για ES6+. Αυτό το εργαλείο μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε έργο Javascript ως εξάρτηση ανάπτυξης χρησιμοποιώντας τον διαχειριστή πακέτων κόμβου.

Η Κωνσταντινούπολη παρέχει μετρήσεις κάλυψης κώδικα, όπως κάλυψη δηλώσεων, κλάδου, συνάρτησης και γραμμής. Εμφανίζει επίσης τις γραμμές στον πηγαίο κώδικα που δεν έχουν καλυφθεί από τις δοκιμές. Αυτό το κάνει προσθέτοντας μετρητές γραμμών στον κώδικα JavaScript, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τον βαθμό στον οποίο οι δοκιμές μονάδας εκτελούν τον πηγαίο κώδικα.

  13 τρόποι για να βελτιώσετε το απόρρητο του MIUI- Σταματήστε τη συλλογή δεδομένων της Xiaomi

Τα αποτελέσματα κάλυψης κώδικα από την Κωνσταντινούπολη μπορούν να εξάγονται στο τερματικό ή με τη μορφή HTML. Επιπλέον, η Κωνσταντινούπολη προσφέρει υποστήριξη για εφαρμογές που δημιουργούν υποδιεργασίες, αντιστοιχισμένη πηγή κάλυψης έργων Babel και TypeScript.

Pytest-cov

Το Pytest-cov είναι μια δωρεάν προσθήκη Python που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αναφορών κάλυψης κώδικα για κώδικα Python. Εγκαθίσταται χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης πακέτων της Python Pip και λειτουργεί από τη γραμμή εντολών.

Η αναφορά κάλυψης κώδικα δείχνει τις δηλώσεις στο έργο Python σας, αυτές που δεν καλύπτονται από δοκιμές, και παρέχει ένα ποσοστό κάλυψης δοκιμής που δείχνει το ποσοστό του κώδικα Python που καλύπτεται από δοκιμές.

Το Pytest-cov προσφέρει υποστήριξη υποδιεργασίας, υποστήριξη xdist και συνεπή συμπεριφορά pytest. Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά του Pytest-cov κατά τη διεξαγωγή δοκιμών είναι η διαγραφή των υπαρχόντων αρχείων δεδομένων κάλυψης για τη διασφάλιση νέων και καθαρών δεδομένων για κάθε νέα δοκιμαστική εκτέλεση. Ωστόσο, επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συνδυάζουν τα αποτελέσματα δοκιμής κάλυψης κώδικα από προηγούμενες δοκιμαστικές εκτελέσεις.

Coverage.py

Το Coverage.py είναι ένα εργαλείο κάλυψης κώδικα για προγράμματα Python και εγκαθίσταται σε έργα χρησιμοποιώντας pip.

Από προεπιλογή, μετρά την κάλυψη γραμμής ή δήλωσης και παρέχει αποτελέσματα που δείχνουν τον αριθμό των δηλώσεων στο πρόγραμμα, αυτές που χάθηκαν από τις δοκιμές και την ποσοστιαία κάλυψη από τη δοκιμή, και εμφανίζει επίσης τις γραμμές στον πηγαίο κώδικα Python που έχουν χαθεί από τις δοκιμές. Ωστόσο, μπορεί ακόμα να ρυθμιστεί για τη μέτρηση της κάλυψης κλάδου σε προγράμματα Python.

Το Coverage.py μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να πει ποιες δοκιμές εκτελέστηκαν ποιες γραμμές στον πηγαίο κώδικα. Η αναφορά κάλυψης κώδικα μπορεί να παρουσιαστεί στο τερματικό και επίσης σε μορφές HTML, XML, JSON και LCOV.

SimpleCov

Το SimpleCov είναι ένα ισχυρό εργαλείο κάλυψης κώδικα για τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby. Χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη βιβλιοθήκη κάλυψης της Ruby για να συγκεντρώσει σχετικά δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της κάλυψης κώδικα μετά την εκτέλεση δοκιμών.

Το καλύτερο πράγμα για το SimpleCov είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων κάλυψης κώδικα. Επίσης, συγχωνεύει αποτελέσματα από διαφορετικούς τύπους δοκιμών που έγιναν, έτσι ώστε η αναφορά που δημιουργείται να δείχνει τα αποτελέσματα από όλες τις δοκιμές που έγιναν, επιτρέποντας την εύκολη αναγνώριση μη ελεγμένων τμημάτων του κώδικα.

Μορφοποιεί επίσης τον πηγαίο κώδικα με χρωματικούς κώδικες που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ελεγμένων και μη δοκιμασμένων τμημάτων του κώδικα. Από προεπιλογή, το SimpleCov μετρά και αναφέρει την κάλυψη γραμμής των δοκιμών. Ωστόσο, μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να μετράει και να αναφέρει την κάλυψη κλάδου των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν.

Βαθύ κάλυμμα

Το Deep Cover είναι ένα ακριβές εργαλείο κάλυψης κώδικα για τον κώδικα Ruby. Προσφέρει πιο ακριβείς αναφορές κάλυψης γραμμής διασφαλίζοντας ότι μια γραμμή θεωρείται καλυμμένη μόνο όταν εκτελείται εξ ολοκλήρου και όχι μερικώς.

Επιπλέον, προσφέρει υποστήριξη για κάλυψη κόμβων και διακλαδώσεων, η οποία μπορεί προαιρετικά να χρησιμοποιηθεί για να μάθετε εάν υπάρχουν κάποιες διακλαδώσεις που δεν έχουν ληφθεί από τις δοκιμές.

Το Deep Cover δεν είναι μόνο εύκολο στη χρήση χωρίς την ανάγκη διαμόρφωσης, αλλά μπορεί να ενσωματωθεί σε έργα χρησιμοποιώντας άλλα εργαλεία κάλυψης κώδικα, όπως η ενσωματωμένη βιβλιοθήκη κάλυψης κώδικα της Ruby ή το SimpleCov. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το Deep Cover κάνει τα εργαλεία πιο αυστηρά επισημαίνοντας μόνο τις γραμμές ως εκτελεσμένες μόνο εάν όλα στη γραμμή κώδικα εκτελούνται πλήρως.

συμπέρασμα

Εφόσον η υψηλότερη κάλυψη κώδικα δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε λογισμικό χωρίς σφάλματα, είναι μια κρίσιμη μέτρηση που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη δοκιμή λογισμικού. Η κάλυψη κώδικα είναι σημαντική για την αξιολόγηση του πόσο οι δοκιμές που γράφτηκαν δοκιμάζουν πραγματικά τον πηγαίο κώδικα ενός λογισμικού.

Επιπλέον, η εργασία για τη βελτίωση της κάλυψης του κώδικα κατά τη διάρκεια των δοκιμών οδηγεί σε καλύτερα δοκιμασμένο λογισμικό που είναι λιγότερο επιρρεπές σε σφάλματα στην παραγωγή. Για να εκτελέσετε κάλυψη κώδικα κατά τη δοκιμή λογισμικού, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που προτείνονται στο άρθρο.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε εργαλεία δοκιμής φόρτωσης που βασίζονται σε σύννεφο.