Γιατί δεν μπορείτε πια να πληρώνετε για το Netflix μέσω του iTunes

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Το Netflix ενημερώνει τους συνδρομητές σε ορισμένες περιοχές ότι πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μέσω της χρέωσης iTunes.
  • Οι συνδρομητές που ήταν στο παλιό Βασικό πρόγραμμα αναγκάζονται είτε σε ένα πιο ακριβό πρόγραμμα είτε σε ένα φθηνότερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαφημίσεις.
  • Η κίνηση του Netflix του επιτρέπει να αποφύγει την πληρωμή του φόρου Apple ύψους 30%, καθώς η Apple περικόπτει όλες τις συναλλαγές του App Store.

Το Netflix πιέζει για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που πληρώνουν για την υπηρεσία ροής μέσω χρέωσης Apple/iTunes. Έτσι, εάν πληρώνετε για το Netflix με αυτόν τον τρόπο εδώ και χρόνια, μπορεί τώρα να αναγκαστείτε να μεταβείτε στην απευθείας πληρωμή για το Netflix.

Το Netflix σταματάει τους συνδρομητές να πληρώνουν μέσω iTunes

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από Ειδήσεις για κόφτες καλωδίων, το Netflix άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι πρέπει να αλλάξουν από την πληρωμή μέσω Apple στην απευθείας πληρωμή. Αυτό επηρεάζει άτομα σε «ορισμένες περιοχές», συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά, που επί του παρόντος βρίσκονται στο Βασικό σχέδιο.

  Πώς να γίνετε μηχανικός DevOps: Πλήρης οδικός χάρτης [2023]

Το Netflix απομάκρυνε το Βασικό πρόγραμμα με κόστος 9,99 $/μήνα το 2023 και ενημέρωσε τα επίπεδα του σε Standard με διαφημίσεις, Standard και Premium. Οποιοσδήποτε ήδη συμμετέχει στο Βασικό πρόγραμμα θα μπορούσε να μείνει σε αυτό το επίπεδο και να πληρώσει μόνο το 9,99 $/μήνα ζητούμενη τιμή. Ωστόσο, οποιοσδήποτε εγγραφεί νέος (συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης) ή αλλάζει τη συνδρομή του αναγκάζεται να μεταβεί σε ένα από τα νέα επίπεδα και να πληρώσει τις νέες ζητούμενες τιμές.

Αυτό περιλαμβάνει πλέον όσους επηρεάζονται από αυτήν την τελευταία αλλαγή, καθώς η μετάβαση από την πληρωμή μέσω Apple στην πληρωμή στο Netflix αντιπροσωπεύει άμεσα μια αλλαγή συνδρομής. Αυτό οδήγησε ορισμένους χρήστες να χάσουν το παππού τους Βασικό πρόγραμμα και να έρθουν αντιμέτωποι είτε με το να πληρώσουν πολύ περισσότερα για ένα Πρόγραμμα Standard ή Premium είτε να πληρώσουν λιγότερα, αλλά να δέχονται την ανάγκη να παρακολουθούν διαφημίσεις.

  11 Καλύτερη Πλατφόρμα Δεδομένων Πελατών για Αναπτυσσόμενη Επιχείρηση

είπε ο εκπρόσωπος του Netflix, MoMo Zhou Το χείλος ότι αυτή η αλλαγή επηρεάζει “μέλη στο βασικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν μια μέθοδο πληρωμής iTunes”.

Ήδη από το 2018, το Netflix εμπόδισε οποιονδήποτε να εγγραφεί στην υπηρεσία του μέσω του App Store χρησιμοποιώντας μια αγορά εντός εφαρμογής. Αλλά τώρα, το Netflix αναγκάζει επίσης τους υπάρχοντες συνδρομητές σε ορισμένες περιοχές να στραφούν στην πληρωμή για την υπηρεσία απευθείας χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Αυτό κλείνει ένα κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια.

Γιατί το Netflix θέλει να πληρώνετε απευθείας

Ο προφανής λόγος για τον οποίο το Netflix θέλει εσείς και οι συνδρομητές σας να πληρώνετε απευθείας είναι ο λεγόμενος «Φόρος Apple». Η Apple μειώνει κατά 30% τις συναλλαγές του App Store, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών. Αυτό σημαίνει ότι το 30% κάθε τιμής που καταβάλλεται για το Netflix μέσω της χρέωσης του iTunes πηγαίνει στην Apple και όχι στο Netflix.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το RetroArch σε υπολογιστή ή φορητή συσκευή

Απομακρύνοντας τους συνδρομητές από την πληρωμή μέσω της Apple και αντ’ αυτού πληρώνοντας απευθείας, το Netflix μπορεί να αναλάβει την πλήρη περικοπή. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι το να αναγκαστούν οι άνθρωποι να αλλάξουν τρόπους πληρωμής σημαίνει ότι πρέπει επίσης να αλλάξουν σχέδια. Κάτι που, είτε μέσω υψηλότερων τιμών είτε μέσω διαφήμισης, ταιριάζει στο Netflix.

Είναι δίκαιο αυτό; Αν και πρέπει να είναι ενοχλητικό για όποιον συνηθίζει να πληρώνει 10 $/μήνα για να γεμίσει το The Crown and Squid Game, είναι απολύτως λογικό από επιχειρηματική άποψη. Γιατί να δώσετε στην Apple μια περικοπή των κερδών σας και να επιτρέψετε στους χρήστες να παραμείνουν σε εγκαταλελειμμένα σχέδια, όταν μπορείτε να διορθώσετε και τα δύο με μία αλλαγή πολιτικής;

Παρόλα αυτά, οι χρήστες του Netflix που συνήθιζαν να πληρώνουν για το παλιό πρόγραμμα Basic μέσω της Apple θα δυσκολευτούν δικαίως που θα αναγκαστούν να αλλάξουν – ειδικά καθώς το Πρότυπο κοστίζει 15,49 $/μήνα, με το Premium να κοστίζει 22,99 $/μήνα. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε μια σημαντική αύξηση στην τιμή είναι να επιλέξετε το Standard with Ads, το οποίο κοστίζει μόνο 6,99 $/μήνα, αλλά, όπως υποδηλώνει το όνομα, σας αναγκάζει να παρακολουθείτε διαφημίσεις.