Γίνετε Επιχειρηματικός Αναλυτής με αυτούς τους 16 πόρους εκμάθησης

Η ευθύνη ενός επιχειρησιακού αναλυτή είναι να διασφαλίζει την αύξηση της επιχειρηματικής αποδοτικότητας χρησιμοποιώντας ανάλυση δεδομένων για τη βελτίωση των διαδικασιών, των αγαθών, των υπηρεσιών και του λογισμικού.

Πίνακας περιεχομένων

Μια ματιά στο επάγγελμα του επιχειρησιακού αναλυτή

Οι εταιρείες σε κάθε κλάδο σήμερα προσπαθούν να παραμείνουν στις κορυφαίες θέσεις μέσα σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά. Οι παραδοσιακές επιχειρήσεις ξεπερνούν με γρήγορους ρυθμούς τις τεχνικές και προσανατολισμένες στη διαδικασία εταιρείες σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η επιχειρηματική ανάλυση είναι μία από αυτές τις διαδικασίες και τις καινοτομίες που οι περισσότερες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους για να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό, να βιώσουν την ανάπτυξη και να είναι επιτυχημένες.

Πηγή: IIBA

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ανάλυσης (IIBA), η επιχειρηματική ανάλυση είναι ο κλάδος που βοηθά τις εταιρείες να ανακαλύψουν και να επιτύχουν τους στόχους τους παρέχοντας λύσεις στα προβλήματά τους.

Ο σκοπός της ανάλυσης των επιχειρήσεων είναι να βοηθήσει τους οργανισμούς να προσδιορίσουν τους στόχους τους για την αξιοποίηση συγκεκριμένων ευκαιριών ή την επίλυση προβλημάτων. Η ανάπτυξη συστήματος είναι ένα κοινό συστατικό των λύσεων, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει βελτίωση διαδικασιών, οργανωτικό μετασχηματισμό, στρατηγικό σχεδιασμό ή δημιουργία πολιτικής.

Το άτομο που εκπληρώνει όλες αυτές τις ευθύνες είναι γνωστό ως Business Analyst.

Οι επιχειρησιακοί αναλυτές (BAs) είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMB) και τις μεγάλες εταιρείες να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα στη συλλογή, οργάνωση και αξιολόγηση δεδομένων για να αποκτήσουν γνώση και να κοινοποιήσουν αυτή τη γνώση στη διοίκηση και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για να κάνουν κρίσιμες επιχειρήσεις αποφάσεις.

Είναι υπεύθυνοι για την ανάλυση διαφορετικών πτυχών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών, της εξυπηρέτησης πελατών, της διαχείρισης πόρων και της παραγωγικότητας, για την εύρεση περιοχών δύναμης και αδυναμίας, τον εντοπισμό πιθανών ευκαιριών εξοικονόμησης κόστους, τη δημιουργία στρατηγικών για βελτίωση και τη συνεργασία με τη διοίκηση για την εφαρμογή αλλαγών .

Η BA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους, όπως συνεδρίες Q&A, συνεντεύξεις, έρευνες και ανάλυση ιστορικών δεδομένων, για να κατανοήσει καλύτερα πώς λειτουργεί ένας οργανισμός. Στη συνέχεια αναπτύσσουν λύσεις με βάση τα ευρήματά τους και τις προτείνουν στη διοίκηση.

Στόχος είναι η παροχή αποτελεσματικών, πρακτικών λύσεων και η κάλυψη των μοναδικών απαιτήσεων της εταιρείας.

Οι BA είναι επαγγελματίες στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων που ξέρουν πώς να συλλέγουν, να αναλύουν και να παρουσιάζουν δεδομένα με τρόπο που βοηθά τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να βελτιώσουν τις λειτουργίες, να μειώσουν τα έξοδα και να αυξήσουν τα έσοδα.

Οι επιχειρησιακοί αναλυτές χωρίζουν μεγάλους όγκους δεδομένων σε μοτίβα και τάσεις και στη συνέχεια δημιουργούν λύσεις που ταιριάζουν στις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες του οργανισμού.

Γιατί πρέπει να ακολουθήσει κανείς μια καριέρα ως επιχειρηματικός αναλυτής;

Σκέφτεστε να ακολουθήσετε μια καριέρα ως επιχειρηματικός αναλυτής (BA); Ας δούμε μερικά πλεονεκτήματα του να γίνετε επιχειρηματικός αναλυτής. Πρώτα και κύρια, η εργασία ως αναλυτής επιχειρήσεων είναι μια καριέρα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη.

Μέχρι το 2031, το πεδίο προβλέπεται να αυξηθεί κατά 11%, το οποίο θεωρείται σημαντικά μεγαλύτερο από το κανονικό, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

Δεδομένου ότι τα BA είναι πάντα σε ζήτηση σε όλους τους κλάδους, ίσως χρειαστεί να βασιστείτε μόνο σε έναν τομέα για να βρείτε δουλειά. Επιπλέον, λόγω του πόσο αυτόνομες είναι οι εργασιακές ευθύνες, θα είστε ελεύθεροι να εργαστείτε στην περιοχή σας, εφόσον επικοινωνείτε με την ανώτερη διοίκηση.

Θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε κάτι ουσιαστικό, επειδή τα δεδομένα της ανάλυσης και της έρευνάς σας θα επηρεάσουν άμεσα το επιχειρηματικό αποτέλεσμα.

Σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και τις αναλυτικές σας ικανότητες για να βοηθήσετε τους οργανισμούς να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι θέσεις επιχειρησιακών αναλυτών προσφέρουν σταθερότητα στην απασχόληση, καλό εισόδημα και δυνατότητα ανέλιξης.

Αυτές οι θέσεις προσφέρουν συχνά την ευκαιρία να ασχοληθείτε με διάφορους ενδιαφερόμενους και να αναπτύξετε επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες.

Στο σημερινό εταιρικό περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς, οι επιχειρηματικοί αναλυτές είναι απαραίτητοι για να διατηρήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να έχουν την ευκαιρία να οικοδομήσουν σχέσεις με ανώτερα στελέχη και μια ποικιλία ομάδων.

Η εύρεση τάσεων και γνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας, τη διευκόλυνση της λήψης αποφάσεων και τελικά τη βελτιστοποίηση της κερδοφορίας θα είναι ευθύνη ενός αναλυτή, ο οποίος με τη σειρά του θα προσελκύσει επαίνους.

Επιπλέον, αυτή η καριέρα σας επιτρέπει να εργαστείτε σε διάφορους τομείς που προσφέρουν προκλήσεις, ανταμοιβές, κίνητρα κ.λπ.

Επομένως, εσείς είστε αυτός που θα πρέπει να αποδεχτείτε αυτήν τη θέση εάν θέλετε να προοδεύσετε επαγγελματικά, θέλετε να κερδίζετε καλά, θέλετε να κάνετε ουσιαστική δουλειά και είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε προκλήσεις.

Αν αναζητάτε συγκεκριμένα ρόλους και ευθύνες πτυχίου και μισθολογική δομή, τότε θα τις βρείτε στις παρακάτω ενότητες.

Ποιος μπορεί να ακολουθήσει την καριέρα του επιχειρηματικού αναλυτή;

Εξετάζοντας οργανωτικές διαδικασίες, πολιτικές και έργα, ένας επιχειρησιακός αναλυτής βοηθά μια εταιρεία να αυξήσει τα κέρδη και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα. Μια καριέρα ως επιχειρηματικός αναλυτής μπορεί να είναι ιδανική για εσάς εάν σας αρέσει η επίλυση προβλημάτων, η ανάλυση δεδομένων, η έρευνα και η ποσοτική ανάλυση.

  Πώς να συνδέσετε οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή στο HomeKit (με ένα Raspberry Pi)

Το να γίνετε επιχειρηματικός αναλυτής έχει πολλές δυνατότητες για άτομα που προσπαθούν να βρουν μια καλά αμειβόμενη θέση στον επιχειρηματικό τομέα. Μια καριέρα ως επιχειρηματικός αναλυτής μπορεί να είναι επικερδής και θρεπτική, αλλά απαιτεί επίσης ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων.

Οι επιχειρησιακοί αναλυτές έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μια ποικιλία οργανωτικών τμημάτων, όπως το μάρκετινγκ, οι ανθρώπινοι πόροι και τα οικονομικά.

Είναι πολύτιμα για κάθε οργανισμό, καθώς θεωρούνται συχνά ως ο σύνδεσμος μεταξύ των τεχνολογικών και των μη τεχνικών στοιχείων μιας εταιρείας.

Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε τις ακόλουθες δεξιότητες, μπορείτε αναμφίβολα να προσεγγίσετε να γίνετε επιχειρηματικός αναλυτής.

  • Ανάλυση Δεδομένων: Εξαιρετικές αναλυτικές ικανότητες και καλά ενημερωμένη προσέγγιση βασισμένη σε στοιχεία.
  • Καλύτερη επικοινωνία: Διαθέτει εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες, ικανότητα ομιλίας και παρουσίασης σε διάφορα ακροατήρια και ικανότητα περιστασιακά να λειτουργεί ως μεσολαβητής μεταξύ των μερών.
  • Επίλυση προβλημάτων: Ικανότητα πρόβλεψης των αποτελεσμάτων και κατοχή των ιδιαίτερων δεξιοτήτων που απαιτούνται για να βοηθήσουν τους οργανισμούς να ξεπεράσουν τις προκλήσεις.
  • Πληροφοριακά Συστήματα: Στέρεη γνώση τεχνολογιών πληροφοριών, πλαισίων και διαδικασιών όπως Agile, Scrum, SQL κ.λπ.
  • Διαχείριση Έργου: Ικανότητα εργασίας υπό πίεση σε πολλαπλά έργα εντός των χρονοδιαγραμμάτων του έργου.
  • Επιθυμία για ανακάλυψη λύσεων και διάθεση αποδοχής της αλλαγής.
  • Η ικανότητα να εμπνέεις ανθρώπους και να οδηγείς την αλλαγή.
  • Έντονο ενδιαφέρον για επιχειρηματική ανάπτυξη.

Λεπτομέρειες εκπαίδευσης και πιστοποίησης για να γίνετε BA

Για να εργαστείτε ως αναλυτής επιχειρήσεων εισαγωγικού επιπέδου, χρειάζεστε συνήθως πτυχίο στα χρηματοοικονομικά, στην επιστήμη των υπολογιστών, στην τεχνολογία πληροφοριών ή σε σχετικό τομέα όπως το BBA (Bachelor in Business Administration).

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα μεταπτυχιακό στο Business Analytics, ένα Master of Science στη Διαχείριση Πληροφοριών ή μια εξειδίκευση όπως ένα MBA (Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) για να ξεχωρίσετε σε έναν πολυσύχναστο κλάδο και να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση σε μεγάλες εταιρείες ή πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Εκτός από τις παραπάνω εκπαιδευτικές λεπτομέρειες, η πιστοποίηση που προσφέρεται από το IIBA (International Institute of Business Analysis) θα προσθέσει βάρος στο βιογραφικό σας.

  • Πιστοποιητικό εισόδου στην Επιχειρηματική Ανάλυση (ECBA)
  • Πιστοποίηση ικανότητας στην επιχειρηματική ανάλυση (CCBA)
  • Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Επιχειρηματικής Ανάλυσης (CBAP)

Για πιο εξειδικευμένη πιστοποίηση, το IIBA προσφέρει τις ακόλουθες πιστοποιήσεις:

  • Πιστοποίηση Agile Analysis (AAC)
  • Πιστοποίηση Business Data Analytics (CBDA)
  • Πιστοποίηση ανάλυσης κυβερνοασφάλειας (CCA)
  • Πιστοποίηση ανάλυσης ιδιοκτησίας προϊόντος (CPOA)

Η ακόλουθη ενότητα καλύπτει την καλύτερη εκπαίδευση και μαθήματα επιχειρηματικών αναλυτών και άλλους δωρεάν πόρους που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε μια καριέρα ως επιχειρηματικός αναλυτής.

Ρόλοι και Ευθύνες Επιχειρηματικού Αναλυτή (BA)

Αν και ο Business Analyst (BA) είναι υπεύθυνος για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ας δούμε ορισμένους κύριους ρόλους και ευθύνες και επίσης ας δούμε πώς ορίζεται η δομή των αμοιβών τους.

Η δουλειά ενός επιχειρησιακού αναλυτή είναι εκτεταμένη. Η αναγκαιότητα για ένα τέτοιο επάγγελμα προέκυψε από τη μεταβαλλόμενη δυναμική του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι επιχειρησιακοί αναλυτές μελετούν τις ανάγκες των πελατών, κατανοούν το περιβάλλον της αγοράς και αξιολογούν τις τρέχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια εφαρμόζουν τις γνώσεις τους για να αναπτύξουν στρατηγικές που ενισχύουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία της εταιρείας.

Οποιαδήποτε εταιρική ομάδα θα ήταν ελλιπής χωρίς επιχειρηματικούς αναλυτές που συνεισφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις και αναλύσεις για να διασφαλίσουν ότι οι λειτουργίες πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Λαμβάνοντας σοφές αποφάσεις βασισμένες σε πληροφορίες και γεγονότα, αυτοί οι ειδικοί είναι υπεύθυνοι για την ενίσχυση της κερδοφορίας μιας εταιρείας. Οι επιχειρηματικοί αναλυτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να σαρώνουν γρήγορα τεράστιες ποσότητες δεδομένων, να εντοπίζουν τάσεις και να εξάγουν συμπεράσματα.

Επιπλέον, πρέπει να είναι σε θέση να εκφράζουν τα αποτελέσματά τους σε στελέχη και ενδιαφερόμενους φορείς συνοπτικά.

Οι επιχειρηματικοί αναλυτές γενικά λειτουργούν ως σύνδεσμος μεταξύ μιας επιχείρησης και της τεχνολογίας της. Αναμένεται ότι οι επιχειρηματικοί αναλυτές θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις πιθανές επιπτώσεις των τεχνολογικών λύσεων στις λειτουργίες της εταιρείας.

Οι επιχειρηματικοί αναλυτές είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησης και συχνά αναλαμβάνουν την ηγεσία στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων λογισμικού.

Οι επιχειρηματικοί αναλυτές πρέπει να είναι ειδικευμένοι στη συλλογή προδιαγραφών από κρίσιμους παίκτες, στην κατανόηση των απαιτήσεων των χρηστών, στον καθορισμό των προδιαγραφών του συστήματος και στη δημιουργία ολοκληρωμένων σχεδίων για ομάδες τεχνικής ανάπτυξης.

Συνοψίζοντας, μερικά από τα σημαντικά καθήκοντα του αναλυτή της εταιρείας περιλαμβάνουν την κατανόηση της επιχείρησης και τον προσδιορισμό των αναγκών, τον καθορισμό του πεδίου και των απαιτήσεων, την ανάλυση και την παρουσίαση απαιτήσεων, την επικύρωση ότι οι λύσεις ταιριάζουν με την κατάσταση, την τεκμηρίωση, τη μοντελοποίηση της διαδικασίας κ.λπ.

Μισθολογική Δομή Επιχειρηματικού Αναλυτή

Αν και το εύρος μισθών για τους επιχειρησιακούς αναλυτές ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο εξειδίκευσής τους και την εταιρεία, ένας επιχειρηματικός αναλυτής στις Ηνωμένες Πολιτείες βγάζει κατά μέσο όρο 80.736 $ ετησίως, σύμφωνα με την Glassdoor. Κυμαίνεται από 57.000 $ έως 1.000.000 USD.

Τώρα, θα εξερευνήσουμε τους πόρους εκμάθησης που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε την καριέρα σας ως επιχειρηματικός αναλυτής.

Επιχειρησιακή Ανάλυση για Αρχάριους

Το Business Analysis for Beginners είναι ένα ολοκληρωμένο, πρακτικό εγχειρίδιο για την έναρξη μιας καριέρας επιχειρηματικού αναλυτή σε τέσσερις εβδομάδες. Χάρη στο βιβλίο, μπορείτε να κατανοήσετε πλήρως τις κρίσιμες ιδέες της επιχειρηματικής ανάλυσης.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στον εντοπισμό των αναγκών της επιχείρησης και στη χρήση των καλύτερων εργαλείων και μεθόδων για την ανάλυση, την επικοινωνία και την ανταλλαγή απαιτήσεων με τους επιχειρηματικούς φορείς.

Εκτός από την παροχή λεπτομερούς επεξήγησης των διαφόρων μοντέλων και μεθοδολογιών του Κύκλου Ζωής Ανάπτυξης Λογισμικού (SDLC) και της μοντελοποίησης επιχειρηματικών διαδικασιών, παρέχει επίσης έναν βήμα προς βήμα οδηγό για όλες τις εργασίες ανάλυσης επιχειρήσεων, όπως τον εντοπισμό προβλημάτων και ευκαιριών, βρίσκοντας λύσεις κ.λπ.

Μετά από κάθε κεφάλαιο, το βιβλίο περιλαμβάνει κοινές ερωτήσεις συνέντευξης σε όλες τις συνεντεύξεις BA και μπορεί να σας βοηθήσει να διακόψετε τη συνέντευξη.

Βιβλίο Μεθοδολογίας Επιχειρηματικής Ανάλυσης

Ο συγγραφέας Emrah Yayici είναι ο συγγραφέας του βιβλίου για τη μεθοδολογία επιχειρηματικής ανάλυσης. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που διατίθενται για επαγγελματίες που θέλουν να συμβαδίσουν με το συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο ανάλυσης.

  Πώς να φορτώσετε τον ιστότοπο Balance μεταξύ GCP και AWS χρησιμοποιώντας το Cloudflare;

Το βιβλίο προσφέρει στους αναγνώστες απλές και περιεκτικές εξηγήσεις για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις θεμελιώδεις ιδέες στις οποίες βασίζεται το σύστημα και πώς μπορεί να τους ωφελήσει στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Το βιβλίο καλύπτει κάθε στάδιο της επιχειρηματικής ανάλυσης, από την πρώιμη ανακάλυψη ενός προβλήματος ή μιας ευκαιρίας έως την εφαρμογή, τη μέτρηση και την αξιολόγηση μιας λύσης. Είναι μια διεξοδική εισαγωγή στην επιχειρηματική ανάλυση και προσφέρει στους αναγνώστες διορατικές συμβουλές για την ανάπτυξη και την εφαρμογή αποτελεσματικών επιχειρηματικών λύσεων στην πράξη.

Το βιβλίο παρέχει επίσης χρήσιμα παραδείγματα για το πώς να χρησιμοποιήσετε την έννοια σε σενάρια πραγματικού κόσμου. Παρέχει επίσης στους αναγνώστες πολύτιμες συμβουλές, κόλπα και κατανόηση του τι συνεπάγεται η παραγωγή διορατικών και επιτυχημένων επιχειρηματικών αξιολογήσεων.

Συγκέντρωση απαιτήσεων για τον νέο επιχειρησιακό αναλυτή

Αυτό το βιβλίο εξηγεί διεξοδικά τη διαδικασία συγκέντρωσης απαιτήσεων και είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για νέους αναλυτές επιχειρήσεων.

Παρέχει σε βάθος βοήθεια στην επικοινωνία των ιδεών και των λύσεών σας με τον πιο πειστικό τρόπο και περιλαμβάνει τρέχοντα παραδείγματα, συμβουλές και τεχνικές για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση των απαιτήσεων των πελατών.

Αυτό το βιβλίο, γραμμένο από μια κορυφαία αρχή του κλάδου με δεκαετίες εμπειρίας, είναι ζωτικής σημασίας για όποιον επιθυμεί να πετύχει ως επιχειρηματικός αναλυτής. Προσφέρει ανεκτίμητες συμβουλές για τη δημιουργία καλών προδιαγραφών απαιτήσεων, οι οποίες μπορεί να αυξήσουν την επιτυχία οποιουδήποτε έργου.

Το βιβλίο προσφέρει επίσης συμβουλές για την αξιολόγηση των απαιτήσεων, τη διασφάλιση ότι είναι κατάλληλες για το έργο και την παρουσίασή τους με τρόπο που θα εγγυάται την επιτυχία του έργου. Επιπλέον, προσφέρει δείγματα εγγράφων απαιτήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα για τη δημιουργία νέων.

The Agile Business Analyst

Ο συγγραφέας του βιβλίου περιγράφει πώς η διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανάλυσης πρέπει να ενσωματωθεί στο πλαίσιο Agile και πώς ο Business Analyst πρέπει να επικοινωνεί με τα άλλα μέλη της ομάδας. Το βιβλίο καλύπτει επίσης ευέλικτα πλαίσια, εργαλεία συνεργασίας και τεχνικές επικοινωνίας.

Είναι ένα εγχειρίδιο βήμα προς βήμα για τη μετάβαση από τη διαχείριση έργων καταρράκτη στην ευέλικτη διαχείριση έργου. Αυτό το βιβλίο, γραμμένο από τον ειδικό του κλάδου Ryland Leyton, συνοψίζει τα οφέλη από τη χρήση τεχνικών ευέλικτης διαχείρισης έργων και λεπτομερείς οδηγίες υλοποίησης.

Προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας ευέλικτης προσέγγισης και καλύπτει τις βασικές έννοιες του agile, συμπεριλαμβανομένων των σπριντ, των ιστοριών χρηστών και των σανίδων Kanban. Επιπλέον, το βιβλίο περιλαμβάνει μελέτες περιπτώσεων και βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεγιστοποίηση της επιτυχίας ευέλικτων έργων.

Εκπαίδευση Business Analyst για αρχάριους

Αυτό το δωρεάν μάθημα βίντεο παρέχεται από την Invensis, πρωτοπόρο στην προσφορά γνωστών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι αρχές της επιχειρηματικής ανάλυσης, των εργαλείων, των περιπτωσιολογικών μελετών, των διαδικασιών, των διαδικασιών, των πληροφοριών πιστοποίησης κ.λπ., καλύπτονται όλα σε αυτό το βίντεο, το οποίο είναι για αρχάριους. Καλύπτει επίσης τους ρόλους και τις ευθύνες ενός επιχειρησιακού αναλυτή.

Πώς να Γίνετε Αναλυτής Επιχειρήσεων – Edureka

Είστε εντελώς νέος στην επιχειρηματική ανάλυση και αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με το γιατί να γίνετε επιχειρηματικός αναλυτής, τι σημαίνει αυτός ο όρος, πώς να τον εφαρμόσετε, ποιες εργασίες και ευθύνες υπάρχουν κ.λπ.;

Αν ναι, αυτό το δωρεάν βίντεο θα καλύψει αυτά τα θέματα λεπτομερώς σε 21 λεπτά. Αξίζει να το εξετάσετε εάν θέλετε να απαντηθούν οι βασικές ερωτήσεις των επιχειρηματικών αναλυτών σας. Δημιουργείται από ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά site, το Edureka.

Πώς να Γίνετε Αναλυτής Επιχειρήσεων – 365 Data Science

Αυτός ο πόρος βίντεο εξηγεί λεπτομερώς τους επιχειρηματικούς αναλυτές.

Συζητά τα καθήκοντά τους, πόσα χρήματα βγάζουν και ποια προσόντα, ακαδημαϊκά και άλλα, είναι απαραίτητα για να γίνουν επιχειρηματικοί αναλυτές. Το βίντεο διαρκεί μόνο επτά λεπτά.

Επιχειρησιακή Ανάλυση: Λειτουργικές & Μη Λειτουργικές Απαιτήσεις

Το μάθημα Udemy για την Επιχειρηματική Ανάλυση εστιάζει στη βοήθεια των επαγγελματιών των επιχειρήσεων στον εντοπισμό, την ανάλυση και την τεκμηρίωση λειτουργικών και μη λειτουργικών απαιτήσεων για τα έργα τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8455 φοιτητές εγγεγραμμένοι στο μάθημα σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας τη δημοτικότητά του.

Το μάθημα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη σημασία του ακριβούς καθορισμού και τεκμηρίωσης των απαιτήσεων, επειδή οι αρχές το καθοδηγούν στη μηχανική.

Αντιμετωπίζει ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου συγκέντρωσης των απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων τόσο των λειτουργικών όσο και των μη λειτουργικών, του τρόπου ανάλυσής τους και των βέλτιστων πρακτικών. Τόσο οι επαγγελματίες που είναι νέοι στη συλλογή απαιτήσεων όσο και εκείνοι που πρέπει να βελτιώσουν τις γνώσεις τους μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το μάθημα.

Το μάθημα προσφέρει πρακτικές δραστηριότητες και μελέτες περιπτώσεων για να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο διαχείρισης πραγματικών καταστάσεων.

Επιχειρησιακή Ανάλυση: Διαγράμματα ροής δεδομένων για οπτικοποίηση ροών εργασίας

Το αναλυτικό μάθημα από την Udemy για την Επιχειρησιακή Ανάλυση: Διαγράμματα ροής δεδομένων για οπτικοποίηση ροών εργασίας σάς διδάσκει πώς να δημιουργείτε διαγράμματα ροής δεδομένων. Τα διαγράμματα ροής δεδομένων καθιστούν δυνατή την οπτική αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο τα δεδομένα μετακινούνται μεταξύ διαφόρων στοιχείων συστημάτων.

Αυτό το μάθημα σας διδάσκει πώς να δημιουργείτε διαγράμματα ροής δεδομένων βήμα προς βήμα και διευκρινίζει τη σημασία των διαγραμμάτων ροής δεδομένων και τη χρήση τους στη μηχανική λογισμικού.

Αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η κατανόηση των διαγραμμάτων ροής δεδομένων, η ανάγκη τους και ο τρόπος εντοπισμού προβλημάτων και τροποποίησης υπαρχόντων διαγραμμάτων. Μία από τις βασικές δραστηριότητες στην επιχειρηματική ανάλυση είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα δεδομένα ρέουν μέσω ενός συστήματος για την καλύτερη κατανόηση των διαδικασιών και των λειτουργιών που συμβαίνουν εκεί.

Επιπλέον, παρέχει παραδείγματα για το πώς χρησιμοποιούνται τα διαγράμματα ροής δεδομένων σε περιβάλλοντα πραγματικού κόσμου και πρακτική εκπαίδευση στη δημιουργία τους.

Αποκτήστε την πρώτη σας θέση επιχειρηματικού αναλυτή

Το μάθημα για το Land Your First Business Analyst Position έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους επίδοξους επαγγελματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να προετοιμαστούν για τη θέση του επιχειρηματικού αναλυτή.

  Αναβαθμίστε την εμπειρία χρήστη με αυτά τα 6 λογισμικά Gamification

Βοηθά στην κατανόηση των ευθυνών ενός επιχειρησιακού αναλυτή και στην οικοδόμηση των soft skills που απαιτούνται για την επιτυχία και πολλά άλλα θέματα που θα προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

Το μάθημα δίνει επίσης έντονη έμφαση στη διαδικασία της συνέντευξης, καλύπτοντας θέματα όπως η προετοιμασία βιογραφικού, κοινά λάθη συνέντευξης που πρέπει να αποφύγετε, πώς να εντυπωσιάσετε τους διευθυντές προσλήψεων και πρόσθετες συμβουλές και μπόνους που αναμφίβολα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε στη συνέντευξη.

Το μάθημα είναι δομημένο σε πέντε βασικά μέρη που θα σας κατευθύνουν στην ανάπτυξη των αναλυτικών, της κριτικής σκέψης και της ικανότητας επικοινωνίας. Επιπλέον, καθένα από αυτά περιλαμβάνει μια συλλογή από μαθήματα που περιγράφουν τις βασικές αρχές της επιχειρηματικής ανάλυσης.

Business Process Model and Notation (BPMN) για Επιχειρηματικούς Αναλυτές

Το θέμα του Business Process Model and Notation (BPMN) καλύπτεται σε βάθος σε αυτό το μάθημα Udemy για επιχειρηματικούς αναλυτές. Έχει οκτώ ενότητες που καλύπτουν κρίσιμα θέματα όπως μοντελοποίηση διεργασιών, ανάλυση διεργασιών και διάφορους τύπους συμβόλων BPMN.

Οι επίδοξοι επιχειρηματικοί αναλυτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μάθημα για να κατακτήσουν τα βασικά του BPMN και πώς να σχεδιάζουν διαγράμματα ροής διεργασιών. Παρέχει μια ολοκληρωμένη περιγραφή των διαφόρων επιπέδων των διαγραμμάτων BPMN και μια λεπτομερή εισαγωγή στα εργαλεία και τις προσεγγίσεις BPMN.

Επιπλέον, προσφέρει την ευκαιρία να εξασκηθείτε σε πραγματικές καταστάσεις και να λάβετε σχόλια από τους εκπαιδευτές. Κουίζ, πρακτικές ασκήσεις και βιντεοδιαλέξεις περιλαμβάνονται επίσης στο μάθημα για την προώθηση της μαθησιακής διαδικασίας.

Επιχειρησιακή Ανάλυση & Διαχείριση Διαδικασιών

Το μάθημα Business Analysis and Process Management προσφέρεται από την Coursera, με 88.355 εγγεγραμμένους φοιτητές μέχρι στιγμής. Είναι ένα διεξοδικό και πολυεπιστημονικό πρόγραμμα που εξοπλίζει τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων με τις πληροφορίες και τις ικανότητες που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η επιχειρηματική ανάλυση, η διαχείριση διαδικασιών και η διαχείριση έργων είναι τα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το πρόγραμμα, μαζί με τα ζωτικά εργαλεία και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία και την επίβλεψη των επιχειρηματικών διαδικασιών.

Μαζί με την έμφαση στη σημασία της ομαδικής εργασίας και της επικοινωνίας για επιτυχημένη επιχειρηματική ανάλυση, το πρόγραμμα καλύπτει επίσης τεχνικές και ικανότητες λήψης αποφάσεων.

Οι επαγγελματίες θα επωφεληθούν από βελτιωμένες γνώσεις και δεξιότητες για τον προσδιορισμό των εταιρικών στόχων και την ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων επίτευξης στόχων.

Το μάθημα στοχεύει να βασιστεί σε βασικές ιδέες, ενώ προσφέρει στους φοιτητές πρακτική εμπειρία μέσω μιας πειθαρχημένης, βήμα προς βήμα μεθόδου.

Εισαγωγή στην επιχειρηματική ανάλυση με χρήση υπολογιστικών φύλλων

Το μάθημα για την επιχειρηματική ανάλυση με χρήση υπολογιστικών φύλλων προσφέρεται στο Coursera, μια από τις κορυφαίες διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης. Δημιουργήθηκε για να παρέχει στους μαθητές την τεχνογνωσία και τις ικανότητες που χρειάζονται για την επιτυχή ανάλυση, αξιολόγηση και παρουσίαση δεδομένων σε ένα εταιρικό περιβάλλον.

Η κατανόηση της ανάλυσης δεδομένων, η διερεύνηση διαφορετικών εργαλείων και η παρουσίαση πληροφοριών δεδομένων είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία επιχειρηματικής ανάλυσης του μαθήματος. Το μάθημα στοχεύει να δώσει στους φοιτητές τις δεξιότητες που χρειάζονται για την αξιολόγηση των επιχειρηματικών δεδομένων χρησιμοποιώντας πιο εξελιγμένες δυνατότητες του Excel.

Εξετάζει επίσης διάφορες τεχνικές οπτικοποίησης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των Φύλλων Google, και δείχνει πώς να εξάγετε ακριβείς, πολύτιμες πληροφορίες από δεδομένα.

Οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν πώς να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση γνώσεις που βασίζονται σε δεδομένα μέσω ενός συνδυασμού συναρπαστικών διαλέξεων, συζητήσεων και πρακτικών δραστηριοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Master Program Business Analyst

Το Διεθνές Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ανάλυσης (IIBA), το οποίο δημιουργεί και υποστηρίζει πρότυπα για τον τομέα της Επιχειρηματικής Ανάλυσης, έχει εγκρίνει αυτό το Master Program Simplilearn Business Analyst.

Το πρόγραμμα σπουδών συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις IIBA BABOK V3 και θα βοηθήσει τους μαθητές να περάσουν τις εξετάσεις ECBA, CCBA και CBAP. Με την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος επιχειρηματικής ανάλυσης, θα κερδίσετε 25 IIBA CDU.

Το μάθημα προσφέρει μια διεξοδική κατανόηση των θεμελιωδών εννοιών της επιχειρηματικής ανάλυσης. Σκοπός του είναι να δώσει στον υποψήφιο επιχειρηματικό αναλυτή πλήρη επίγνωση των δεξιοτήτων, των διαδικασιών και των μεθόδων που συνδέονται με τον κλάδο.

Εξηγεί επίσης έννοιες επιχειρηματικής ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης δεδομένων, της ανάλυσης ροής διαδικασιών και της κατανόησης των απαιτήσεων των πελατών.

Καλύπτει επίσης τη διαχείριση έργου, τη συλλογή απαιτήσεων και άλλα θέματα, προετοιμάζοντας τον σπουδαστή να εφαρμόσει αυτές τις μεθόδους σε όλο τον κύκλο ζωής του έργου.

Ιδρύματα Επιχειρηματικής Ανάλυσης

Το μάθημα για τα θεμέλια επιχειρηματικής ανάλυσης εισάγει τις βασικές αρχές της επιχειρηματικής ανάλυσης και διατίθεται από το LinkedIn Learning. Απευθύνεται σε άτομα που είναι νέοι στην επιχειρηματική ανάλυση και σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν πλήρως τις θεμελιώδεις ιδέες.

Το μάθημα επισκοπεί τις μεθόδους και τις διαδικασίες επιχειρηματικής ανάλυσης και εξηγεί πώς μπορούν να εφαρμοστούν για να αυξηθεί η επιτυχία του έργου. Το μάθημα χωρίζεται σε διάφορες ενότητες που καλύπτουν θέματα όπως ο σχεδιασμός έργου, η σημασία της συγκέντρωσης απαιτήσεων, τα στάδια που εμπλέκονται στη δημιουργία μιας επιχειρηματικής υπόθεσης, ο εντοπισμός των ενδιαφερομένων, η αξιολόγηση λύσεων και πολλά άλλα.

Συζητά επίσης τα πολλά μέσα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση πιθανών ζητημάτων και τη δημιουργία σχεδίων για την αποτροπή εμφάνισής τους.

Career Essentials in Business Analysis από τη Microsoft και το LinkedIn

Η Microsoft και το LinkedIn έχουν δημιουργήσει ένα διεξοδικό διαδικτυακό μάθημα που ονομάζεται LinkedIn’s Career Essentials in Business Analysis για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην επιχειρηματική ανάλυση.

Αυτοί οι δύο κορυφαίοι παίκτες από τον επιχειρηματικό και τον τεχνολογικό τομέα ανέπτυξαν από κοινού αυτό το μονοπάτι σταδιοδρομίας 12 μαθημάτων. Κάθε μάθημα δημιουργείται για να δώσει στους φοιτητές τις ικανότητες που χρειάζονται για να διαπρέψουν στον δυναμικό κόσμο της επιχειρηματικής ανάλυσης.

Αυτό το μάθημα έχει σκοπό να βοηθήσει τα άτομα να αποκτήσουν τις πληροφορίες, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να επιτύχουν σε έναν ρόλο επιχειρηματικού αναλυτή. Η διαχείριση έργου, η μηχανική απαιτήσεων, η χαρτογράφηση διαδικασιών, η ανάπτυξη περιπτώσεων χρήσης και η ανάλυση δεδομένων είναι μερικά μόνο από τα θεμελιώδη θέματα που καλύπτονται στο μάθημα.

Προσφέρει επίσης οδηγίες για τον εντοπισμό των επιχειρηματικών απαιτήσεων και την ανάπτυξη τεχνικών λύσεων.

Τελικές Λέξεις

Οι πληροφορίες που αναφέρονται παραπάνω είναι κατάλληλες για όσους θέλουν να παραμείνουν ενημερωμένοι στο ταχέως εξελισσόμενο επάγγελμα της επιχειρηματικής ανάλυσης ή όσους ενδιαφέρονται να εισέλθουν σε αυτό.

Το υλικό που συζητήθηκε παραπάνω είναι μια ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων, βίντεο και σεμιναρίων από διαφορετικές πηγές που καλύπτουν ολόκληρο το ταξίδι επιχειρηματικής ανάλυσης.

Θα είναι χρήσιμο σε άτομα που είναι νέα στο επάγγελμα και σε όσους θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην ανάλυση των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα ανάλυσης δεδομένων για να αναπτύξετε την καριέρα σας.