Ανακτήστε τα διαγραμμένα αρχεία από τον κάδο ανακύκλωσης μετά το άδειασμα σε Windows και Mac

Το D-Back Hard Drive Recovery Expert είναι εδώ για να ανακτήσει τα διαγραμμένα αρχεία από τον κάδο ανακύκλωσης αφού τα αδειάσετε σε Windows και Mac. Ας δούμε πώς λειτουργεί.

Παραδόξως, το ανθρώπινο λάθος είναι η κύρια αιτία απώλειας δεδομένων – το κάνει το 50% των περιπτώσεων. Και το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων είναι χρήσιμο σε τέτοιες περιπτώσεις για να ανακτήσει κάτι σημαντικό, είτε πρόκειται για έγγραφα, εικόνες, βίντεο κ.λπ.

Το D-Back Hard Drive Recovery Expert είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτό. Αποστέλλεται με ένα δωρεάν πρόγραμμα με όριο ανάκτησης 100 MB, καθιστώντας το πιο εύκολο να δοκιμάσετε την αποτελεσματικότητά του πριν ξεκινήσετε μια πλήρη αγορά.

Αυτή η αναθεώρηση θα περιλαμβάνει μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά τους πριν πάτε για μια μικρή δοκιμή για να ελέγξετε την αξία τους.

Χωρίς άλλη αναμονή, ας ξεκινήσουμε.

iMyFone: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων

Το iMyFone είναι ειδικός στη διαχείριση, ανάκτηση και επισκευή δεδομένων. Επιπλέον, αναπτύσσουν λογισμικό πολυμέσων και βοηθητικών προγραμμάτων. Ωστόσο, θα επικεντρωθούμε στη λύση ανάκτησης δεδομένων για Windows, συμπεριλαμβανομένης μιας σύντομης ματιάς στο λογισμικό ανάκτησης και για Mac.

Η ανάκτηση δεδομένων D-back λειτουργεί για διάφορες περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης από:

  • Άδειος Κάδος Ανακύκλωσης
  • Χαμένα χωρίσματα
  • Μορφοποιημένα δεδομένα
  • Εξωτερικά Δεδομένα
  • Επίθεση από ιούς
  • Αποτυχία συστήματος
  • Κατάτμηση RAW (μη αναγνωρίσιμη).

Επιπλέον, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα είναι συμβατό με πολλές συσκευές όπως επιτραπέζιους σκληρούς δίσκους, δίσκους USB, κάρτες MicroSD, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, μονάδες zip κ.λπ.

  Πώς να βρείτε την έκδοση των Windows και να δημιουργήσετε από το αρχείο ISO

Και υποστηρίζουν την ανάκτηση περισσότερων από 1000 τύπων αρχείων, όπως οι κύριες μορφές εγγράφων, βίντεο, ήχου, email και γραφικών.

Εμπειρογνώμονας ανάκτησης δεδομένων D-Back

Οι χρήστες των Windows μπορούν να κατεβάσουν απευθείας το D-Back Data Recovery Expert από τον ιστότοπο iMyFone. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε και ανοίξτε για προσγείωση στον πίνακα εργαλείων χρήστη:

Η διεπαφή χρήστη είναι καθαρή, με όλες τις διαθέσιμες μονάδες δίσκου, εσωτερικές και εξωτερικές. Είναι καλό που ανιχνεύει αυτόματα τις εξωτερικές μονάδες δίσκου μόλις τις τοποθετήσετε και δεν απαιτεί επανεκκίνηση από την αρχή.

Η επάνω δεξιά γωνία είναι κυρίως για υποστήριξη, ενημερώσεις λογισμικού, σχόλια, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.

Το κεντρικό τμήμα είναι αφιερωμένο στη διαδικασία ανάκτησης, η οποία ουσιαστικά σημαίνει τρία βήματα: επιλογή της μονάδας δίσκου, σάρωση για ανακτήσιμα αρχεία και, τέλος, ανάκτηση των επιλεγμένων από τα αποτελέσματα σάρωσης. Και το καλύτερο μέρος παραμένει η προεπισκόπηση για τα διαγραμμένα αρχεία πριν από την επιλογή της ανάκτησης.

Με μια ματιά, φαίνεται σαν ένα πολύ απλοϊκό βοηθητικό πρόγραμμα ανάκτησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας χωρίς να χρειάζεται καμία τεχνική εξειδίκευση.

Πώς λειτουργεί η Ανάκτηση Δεδομένων

Κανένα λογισμικό ανάκτησης δεδομένων δεν εγγυάται 100% ανάκτηση. Βασικά, όταν διαγράφουμε οποιοδήποτε αρχείο, παραμένει στη μονάδα δίσκου καταλαμβάνοντας φυσικό χώρο εκτός και αν αντικατασταθεί.

Μόλις γραφτεί οποιοδήποτε άλλο αρχείο σε αυτό το συγκεκριμένο ακίνητο, οι πιθανότητες ανάκτησης των παλαιών διαγραμμένων αρχείων γίνονται αμελητέες.

Η καλύτερη περίπτωση θα ήταν να ανακτήσετε τα παλιά αρχεία με το αρχικό όνομα αρχείου, τις χρονικές σημάνσεις, τη διαδρομή κ.λπ. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, θα δείτε μόνο μερική ανάκτηση με το πλήρες αρχείο αλλά κατεστραμμένες λεπτομέρειες ή με ορισμένες (ή όλες) λεπτομέρειες αλλά ένα αρχείο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

  Πώς να συνδέσετε την άδεια χρήσης των Windows 10 με τον λογαριασμό σας Microsoft

Συμπερασματικά, η καλύτερη πρακτική είναι η τακτική λήψη αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών αρχείων, επειδή η ανάκτηση δεδομένων δεν λειτουργεί κάθε φορά, ανεξάρτητα από το βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιείτε.

Δοκιμή ανάκτησης δεδομένων D-Back

Ας κατευθυνθούμε στην ουσία αυτού του άρθρου και ας δούμε την ανάκτηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Θα ελέγξω την απόδοσή του στον εσωτερικό σκληρό μου δίσκο και θα μετρήσω την απόδοση.

Έχουμε συγκεντρώσει έναν φάκελο τυχαίας μίξης για αυτήν τη σύντομη δοκιμή που περιέχει βίντεο, ήχο, έγγραφα, εικόνες, ρυθμίσεις κ.λπ. Το συνολικό μέγεθος αυτού του φακέλου είναι 77,7 MB, κάτω από το προβλεπόμενο όριο (100 MB) για τη δωρεάν έκδοση.

Και θα το αντιμετωπίσουμε με την κλασική περίπτωση ανάκτησης κάδου ανακύκλωσης. Έσβησα όλα αυτά τα αρχεία για να τα στείλω στον κάδο ανακύκλωσης και μετά τον άδειασα για να διαγράψω οριστικά τα αρχεία.

Τώρα είναι η ώρα να παρακολουθήσετε την πραγματική απόδοση του D-Back Data Recovery Expert.

Επομένως, ανοίξτε τον πίνακα εργαλείων, κάντε κλικ στον Κάδο Ανακύκλωσης και περιμένετε να σαρώσει τις ανακτήσιμες διαγραφές:

Ο καλύτερος τρόπος είναι να αφήσετε τη σάρωση να ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσετε την προεπισκόπηση ή την ανάκτηση. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή ζήτησε να επαναλάβει τη σάρωση εάν δεν εμφανίζει τα προβλεπόμενα αρχεία.

Η σάρωση κράτησε λίγα λεπτά, αλλά έχει μεγάλη σημασία για το μέγεθος του κάδου ανακύκλωσης. Τέλος, η ανάκτηση D-Back ήταν κατάλληλη για την ανάκτηση κάθε αρχείου.

  Διορθώστε τα Twitch Mods που δεν φορτώνονται στα Windows 10

Έχω επιλέξει συγκεκριμένα αρχεία και τα έχω εισάγει στην επιφάνεια εργασίας μου. Ταξινόμησε τα ανακτημένα αρχεία στο φάκελο Όλα τα αρχεία σύμφωνα με τον τύπο αρχείου.

Αν και όλα ήταν επιτυχημένα εδώ, ο λόγος μπορεί να είναι η πρόσφατη επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Windows με λίγα δεδομένα που καταλαμβάνουν χώρο στο δίσκο. Ένας πλήρης σκληρός δίσκος γεμάτος φακέλους και με χρόνια ενεργούς χρήσης μπορεί να έχει μικρότερο ποσοστό ανάκτησης από αυτό.

Επιπλέον, το πιο σημαντικό από την ανάκτηση είναι η τελική κατάσταση των αρχείων.

Και με τον ειδικό ανάκτησης δεδομένων D-Back, τα πλεονεκτήματα φαίνεται να βρίσκονται στα αρχεία .txt, από τα οποία τα περισσότερα λειτουργούσαν με ακρίβεια. Ωστόσο, η ίδια αποτελεσματικότητα με το βίντεο και άλλες μορφές θα αύξανε τη συνολική χρηστικότητα της εφαρμογής.

D-Back Data Recovery Expert (Mac)

Το iMyFone έχει ένα πολύ παρόμοιο Λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για Mac. Η διεπαφή χρήστη και η υποστήριξη για διάφορους τύπους αρχείων και συσκευών είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Και έχετε την ίδια δωρεάν δοκιμή και με το macOS.

Τα προγράμματα συνδρομής είναι μηνιαία, ετήσια και ισόβια. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ετήσια και ισόβια προγράμματα για επιχειρήσεις, με την υποστήριξη συσκευών που κυμαίνεται από πέντε έως απεριόριστα.

συμπέρασμα

Η ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων είναι ένα εξαιρετικό μέτρο αποκατάστασης, αλλά η διατήρηση ενός αντιγράφου ασφαλείας είναι η ασφαλέστερη επιλογή, καθώς οι προσπάθειες ανάκτησης μπορεί να αποβούν μάταιες ανά πάσα στιγμή.

Έτσι, συνοψίσαμε τις βέλτιστες πρακτικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, μαζί με ορισμένα εργαλεία για να σας προστατεύσουμε στο χειρότερο σενάριο.