Αλλάξτε το χρώμα της γραμμής εργασιών, του μενού “Έναρξη” και των περιθωρίων των Windows στα Windows 10


Τα Windows 10 έχουν αλλάξει δραστικά την προσαρμογή χρωμάτων. Πριν οι γραμμές τίτλου των Windows 10 είχαν χρώματα και μπορούσατε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα για τη γραμμή εργασιών και το μενού Έναρξη, αλλά αυτό δεν είναι πλέον μια επιλογή. Οι έγχρωμες γραμμές τίτλου έχουν εξαφανιστεί και το λεπτό περίγραμμα γύρω από τα παράθυρα έχει καθοριστεί ώστε να έχει το ίδιο χρώμα με τη γραμμή εργασιών και το μενού Έναρξη. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα για όλα αυτά τα στοιχεία, αλλά η επιλογή χρώματος είναι πλέον πολύ περιορισμένη. Γνωρίστε τα Windows 10 Color Control, ένα μικροσκοπικό βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να ορίσετε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χρώμα για το μενού Έναρξη και τη γραμμή εργασιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τιμή RGB του χρώματος για να βρείτε το τέλειο και σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε και να ορίσετε διαφορετικό χρώμα για τα περιγράμματα των παραθύρων και τη γραμμή εργασιών και το μενού Έναρξη. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να απενεργοποιήσει το εφέ σκούρου τόνου που σκουραίνει όποιο χρώμα ορίσετε για τη γραμμή εργασιών και το μενού έναρξης.

  Πώς να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows

Εκκινήστε την εφαρμογή και ξεκινήστε να επιλέγετε τα χρώματα που θέλετε. Το χρώμα DMW είναι το χρώμα για το περίγραμμα των παραθύρων. Κάντε κλικ στο κουμπί «Επιλογή νέου χρώματος…» και από το φάσμα επιλογής χρώματος, επιλέξτε όποιο χρώμα θέλετε να ορίσετε. Επαναλάβετε για τη γραμμή εργασιών και το μενού Έναρξη. κάντε κλικ στο κουμπί «Επιλογή νέου χρώματος…» για «Χρώμα έμφασης» και επιλέξτε. Κάντε κλικ στο Apply για να το εκτελέσετε.

Στα Windows 10, το χρώμα που ορίζετε για τη γραμμή εργασιών και το μενού Έναρξη είναι κάπως σκούρο. Έχει ως αποτέλεσμα το χρώμα που επιλέγετε για αυτά τα στοιχεία να μην εμφανίζεται όπως όταν το επιλέξατε. Ο Έλεγχος χρωμάτων των Windows 10 σάς επιτρέπει να το απενεργοποιήσετε επιλέγοντας την επιλογή «Απενεργοποίηση νέου αλγόριθμου έμφασης αυτόματης χρωμάτων». Μπορείτε να συγκρίνετε τη διαφορά παρακάτω.

  Πώς να ανοίξετε αρχεία .key στα Windows 10

Εάν οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση και στην καρτέλα Χρώμα, κάντε εναλλαγή της επιλογής “Αυτόματη επιλογή χρώματος έμφασης από το φόντο μου”.

Κάντε λήψη των Windows 10 Color Control