Αγορά εισιτηρίων μέσω Διαδικτύου; Αποφύγετε αυτές τις 4 απάτες Ticketmaster

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Οι απάτες Ticketmaster περιλαμβάνουν την πώληση ανύπαρκτων εισιτηρίων ή κλεμμένων/μεταχειρισμένων εισιτηρίων, καθώς και τη δημιουργία ψεύτικων γραμμών υποστήριξης πελατών.
  • Οι απατεώνες προσπαθούν να αφαιρέσουν τις πληρωμές από τις ασφαλείς μεθόδους της Ticketmaster, χρησιμοποιώντας Venmo ή δωροκάρτες.
  • Για να αποφύγετε απάτες, αγοράστε εισιτήρια μέσω του Ticketmaster όποτε είναι δυνατόν και χρησιμοποιήστε μόνο ασφαλείς μεθόδους πληρωμής.

Οι πιο πρόσφατες και πιο καυτές συναυλίες εξαντλούνται σχεδόν αμέσως, με τους ανθρώπους να είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να αγοράσουν εισιτήρια άλλων ανθρώπων. Στο επίκεντρο αυτού βρίσκεται η Ticketmaster, η εταιρεία εισιτηρίων που οι περισσότεροι λατρεύουν να μισούν.

Δυστυχώς, οι απατεώνες χρησιμοποιούν το Ticketmaster για να διαχωρίσουν τους θαυμαστές από τα χρήματα που κερδίζουν με κόπο, αλλά μπορείτε να μάθετε πώς να εντοπίζετε και να αποφεύγετε τις απάτες του Ticketmaster.

Πώς λειτουργούν οι απάτες Ticketmaster;

Οι απατεώνες Ticketmaster έχουν πολλές μεθόδους για να σας αποχωριστούν από τα χρήματά σας, αλλά οι περισσότεροι χωρούν σε τέσσερις κατηγορίες.

1. Πώληση ανύπαρκτου εισιτηρίου

Pixabay

Μερικές φορές, ένας απατεώνας δεν έχει εισιτήρια προς πώληση. απλώς ισχυρίζονται ότι το κάνουν. Μπορεί να προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι έχουν ένα νόμιμο εισιτήριο με ψεύτικες φωτογραφίες ή εικόνες, αλλά δεν έχουν.

  Προσαρμόστε την εστίαση μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας στο iPhone σας

Εάν αγοράσετε το εισιτήριο από αυτούς, μπορεί είτε να σας στείλουν ένα ψεύτικο είτε να σας υποσχεθούν ότι θα το παραδώσουν «αργότερα». Είτε έτσι είτε αλλιώς, μένεις χωρίς εισιτήριο.

Εναλλακτικά, ένας απατεώνας μπορεί να πουλήσει ένα «κερδοσκοπικό εισιτήριο», όπου πουλήσει ένα εισιτήριο που σκοπεύει να αγοράσει όταν οι πωλήσεις ξεκινήσουν. Συχνά βγάζουν εισιτήρια προς πώληση πριν ανοίξουν τα ταμεία, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα πάρετε αυτό που πληρώνετε.

2. Πώληση κλεμμένου ή μεταχειρισμένου εισιτηρίου

Μερικές φορές, το εισιτήριο είναι νόμιμο, αλλά ο απατεώνας το απέκτησε χρησιμοποιώντας ανέντιμα μέσα (δηλαδή, μια άλλη απάτη). Αν και μπορείτε να αγοράσετε ένα πραγματικό εισιτήριο, εξακολουθεί να τελειώνει άσχημα.

Για ένα, το εισιτήριο μπορεί να κλαπεί ή να αγοραστεί μέσω απάτης με πιστωτική κάρτα. Εάν είναι, ο αρχικός κάτοχος του εισιτηρίου ή της πιστωτικής κάρτας μπορεί να το αναφέρει ως κλεμμένο και ο Ticketmaster θα το ακυρώσει. Μέχρι τη στιγμή που ο απατεώνας πουλήσει το εισιτήριο ή μέχρι τη στιγμή που επιχειρήσετε να το χρησιμοποιήσετε, μπορεί να έχει επισημανθεί ως παράνομο και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για είσοδο.

Μερικές φορές, ένας απατεώνας θα πουλήσει ένα νόμιμο εισιτήριο σε πολλά άτομα. Όταν συμβεί αυτό, γίνεται ένας αγώνας μεταξύ όλων όσοι αγόρασαν ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου. Από τη στιγμή που κάποιος το χρησιμοποιεί για είσοδο, κανείς άλλος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το αντίγραφό του, ενώ ο απατεώνας πληρώνεται για το ίδιο εισιτήριο πολλές φορές.

3. Ψεύτικες γραμμές υποστήριξης πελατών Ticketmaster και ιστότοποι

Σε αυτήν την ιδιαίτερα άσχημη παραλλαγή της απάτης Ticketmaster, οι απατεώνες δημιουργούν ψεύτικους ιστότοπους και τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης Ticketmaster, εξαπατώντας όλους όσους επικοινωνούν μαζί τους.

Η απάτη ξεκινά όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα με το Ticketmaster, είτε επειδή κάτι δεν λειτούργησε όπως ήθελε είτε επειδή έχει ήδη εξαπατηθεί. Ψάχνουν για τη σελίδα υποστήριξης του Ticketmaster στο διαδίκτυο και καταλήγουν σε έναν ψεύτικο ιστότοπο ή μια τηλεφωνική γραμμή που διευθύνεται από απατεώνες.

  12 Καλύτερα Εργαλεία Ανάπτυξης βάσει Δοκιμών (TDD) για ακραίο προγραμματισμό

Μόλις ο απατεώνας είναι στη γραμμή, προσπαθούν να πείσουν το θύμα να του στείλει χρήματα. Ένα κοινό κόλπο είναι να λέμε στους ανθρώπους ότι πρέπει να πληρώσουν ένα «τέλος ενεργοποίησης» ώστε να μπορούν να «ενεργοποιήσουν το εισιτήριο». Φυσικά, δεν υπάρχει χρέωση. απλά στρώνει την τσέπη του απατεώνα.

4. Απομάκρυνση της διαδικασίας πληρωμής από το Ticketmaster

Οι απατεώνες μισούν τη χρήση επίσημων μεθόδων πληρωμής. Όλες οι αξιόπιστες μέθοδοι πληρωμής έχουν μέτρα κατά της απάτης που προστατεύουν τους καταναλωτές εάν κάποιος αναφέρει μια απάτη. Ως εκ τούτου, οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να σας απομακρύνουν από τις επίσημα υποστηριζόμενες μεθόδους πληρωμής και να προσφέρουν τις εναλλακτικές τους μεθόδους.

Για παράδειγμα, ένας απατεώνας μπορεί να σας ζητήσει να χρησιμοποιήσετε το Venmo για πληρωμή. Το Venmo δεν είναι υπηρεσία απάτης, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για την πώληση προϊόντων στο διαδίκτυο. Προορίζεται για χρήση μεταξύ φίλων για την αποστολή χρημάτων, κάτι που συνεπάγεται ένα επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ εσάς και του ατόμου που ζητά χρήματα. Ως εκ τούτου, δεν έχει τις ίδιες προφυλάξεις κατά της απάτης με υπηρεσίες όπως το PayPal.

Ο απατεώνας μπορεί επίσης να σας ζητήσει δωροκάρτες για πληρωμή. Μόλις δώσετε τους κωδικούς στη δωροκάρτα, μπορούν να την εξαργυρώσουν για ό,τι τους αρέσει και να σας αφήσουν χωρίς εισιτήριο.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες Ticketmaster

Όσο τρομακτικό κι αν ακούγονται στην αρχή αυτές οι απάτες, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν τρόποι να διασφαλίσετε ότι τα εισιτήρια Ticketmaster που αγοράζετε είναι νόμιμα.

1. Αγορά μέσω Ticketmaster Όποτε είναι δυνατόν

Η Ticketmaster επιτρέπει στους ανθρώπους να πουλήσουν τα ανεπιθύμητα εισιτήριά τους μέσω του ιστότοπού της. Εάν αγοράζετε τα εισιτήριά σας μέσω της Ticketmaster, καλύπτεστε από όλη την προστασία που μπορεί να σας προσφέρει η υπηρεσία.

  Διορθώστε το iMessage πρέπει να είναι ενεργοποιημένο για την αποστολή αυτού του μηνύματος

Δυστυχώς, ορισμένοι πάροχοι εισιτηρίων δεν θα επιτρέψουν τη μεταπώληση μέσω του Ticketmaster, επομένως οι νόμιμοι πωλητές εκτός της πλατφόρμας εξακολουθούν να προσπαθούν να πουλήσουν τα εισιτήριά τους. Ωστόσο, εάν αγοράζετε μόνο μέσω του Ticketmaster, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε απάτες.

2. Μην πληρώνετε ποτέ για ένα εισιτήριο χρησιμοποιώντας μη ασφαλείς μεθόδους πληρωμής

Εάν πρέπει να απορρίψετε το Ticketmaster, μην πληρώνετε ποτέ για ένα εισιτήριο όπου ο πωλητής δεν χρησιμοποιεί μια ασφαλή υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών. Αν κάποιος ζητήσει πληρωμή μέσω Venmo ή δωροκάρτας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για απάτη.

Πληρώστε μόνο χρησιμοποιώντας μια ασφαλή μέθοδο πληρωμής, χρησιμοποιώντας το Ticketmaster, όπου είναι δυνατόν. Εάν ο πωλητής απωθήσει, μην συνεχίσετε. υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεστε στη μέση μιας απάτης.

3. Μην αγοράζετε ποτέ εισιτήρια που πουλήθηκαν πριν ανοίξουν τα ταμεία

Το να αγοράσετε ένα εισιτήριο πριν ανοίξει το ταμείο μπορεί να φαίνεται σαν ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε τα πλήθη, αλλά θα αγοράζετε από έναν πωλητή «κερδοσκοπικών εισιτηρίων». Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο πωλητής θα πάρει στα χέρια του το εισιτήριο που μόλις αγοράσατε, επομένως μην το ρισκάρετε.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για “[event name] ξεκινούν οι πωλήσεις εισιτηρίων» ή κάτι παρόμοιο θα πρέπει να αποκαλύψει εάν αυτά τα δελεαστικά εισιτήρια θα πρέπει να πωλούνται.

4. Ελέγξτε ξανά την εγκυρότητα οποιωνδήποτε ιστότοπων Ticketmaster που επισκέπτεστε

Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της Ticketmaster, φροντίστε να επισκεφτείτε τον σωστό ιστότοπο. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πάτε στο ticketmaster.com και κάντε κλικ στο κουμπί «Βοήθεια» πάνω δεξιά. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης απευθείας στη διεύθυνση help.ticketmaster.com. Οι αναζητήσεις μέσω προγράμματος περιήγησης μπορεί να σας οδηγήσουν σε απάτες, επομένως να είστε προσεκτικοί προτού κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Είναι εύκολο να εξαπατηθείτε όταν αγοράζετε εισιτήρια μέσω Διαδικτύου, αλλά αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, θα πρέπει να είστε ασφαλείς. Και αν σας έχει χτυπήσει μια απάτη Ticketmaster, δεν έχουν χαθεί όλα ακόμα. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το Σελίδα επικοινωνίας Ticketmaster και επικοινωνήστε με έναν επίσημο αντιπρόσωπο.