Έχει σταματήσει το Netflix την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης;

Βασικά Takeaways

  • Το Netflix έχει απαγορεύσει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης εκτός του ίδιου νοικοκυριού σε περισσότερες από 100 χώρες.
  • Δυνατότητες όπως η μεταφορά προφίλ και η προσθήκη νέου μέλους εισήχθησαν μαζί με την απαγόρευση κοινής χρήσης λογαριασμού.
  • Το Netflix καθορίζει τα νοικοκυριά παρακολουθώντας διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά συσκευών για να περιορίσει την πρόσβαση. Οι χρήστες που συλλαμβάνονται με κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης καλούνται να εγγραφούν για τον δικό τους λογαριασμό.

Εάν είστε ένας από τους πολλούς χρήστες που έχουν μοιραστεί τον κωδικό πρόσβασής τους στο Netflix με φίλους ή συγγενείς, πιθανότατα έχετε ήδη νιώσει τα αποτελέσματα της απαγόρευσης κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης στο Netflix, έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν εδώ.

Πότε σταμάτησε το Netflix την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης;

Πολλοί από εμάς είμαστε ένοχοι που μοιραζόμαστε τους κωδικούς πρόσβασης Netflix εκτός των νοικοκυριών μας. Στο παρελθόν, αυτό ήταν μια κοινή πρακτική. Αλλά το 2023 ο γίγαντας ροής ανακοίνωσε μια καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

Αυτή η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε με το μερίδιο της διαμάχης, καθώς οι χρήστες συζήτησαν εάν το Netflix θα έπρεπε να σταματήσει να επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης με την οικογένεια ή τους φίλους τους και πώς η καταστολή κωδικών πρόσβασης του Netflix θα μπορούσε να αποτύχει.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ θηκών τηλεφώνου, προστατευτικών, δερμάτων και καλυμμάτων;

Το Netflix έδωσε στους χρήστες αρκετές προειδοποιήσεις σχετικά με το πότε θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης, αλλά από τον Μάιο του 2023, η αλλαγή βρίσκεται τώρα σε πλήρη εξέλιξη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Πού έχει σταματήσει το Netflix την κοινή χρήση λογαριασμού;

Το Netflix έχει κλιμακώσει την αλλαγή. Σε ένα Ανάρτηση ιστολογίου Netflix τον Φεβρουάριο του 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε το τέλος της κοινής χρήσης λογαριασμών στην Ισπανία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά. Το Netflix αναφέρεται σε αυτό Έκθεση κερδών 1ου τριμήνου 2023 ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια ευρύτερη διάθεση αργότερα εκείνο το έτος.

Αυτή η ευρύτερη διάθεση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2023, όταν ξεκίνησε η κοινή χρήση επί πληρωμή σε 100 ακόμη χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Επιστολή μετόχου Q2.

Ο σκοπός της απαγόρευσης κοινής χρήσης λογαριασμών είναι να αποτρέψει τους χρήστες από το να αποκλείσουν τους λογαριασμούς άλλων χρηστών όταν ζουν σε διαφορετικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με την επιστολή των μετόχων, οι νέες εγγραφές ξεπέρασαν τις ακυρώσεις, βελτιώνοντας επομένως τα συνολικά έσοδα.

Πώς το Netflix εμποδίζει τους χρήστες να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης;

sitthiphong/Shutterstock

Επιτρέπεται να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Netflix με άτομα στο ίδιο σπίτι με εσάς. Αυτό δεν αλλάζει, το Netflix απλώς στοχεύει να περιορίσει την πρόσβαση στο ίδιο νοικοκυριό και τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη νέα υπηρεσία ροής της NASA και να εξερευνήσετε το διάστημα

Σύμφωνα με την Ιστοσελίδα Netflix, ο τρόπος με τον οποίο το Netflix καθορίζει τα νοικοκυριά είναι σημειώνοντας την τοποθεσία του κύριου κατόχου του λογαριασμού. Στη συνέχεια συλλέγει πληροφορίες για όλα τα προφίλ που σχετίζονται με τον λογαριασμό παρακολουθώντας διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά συσκευών για να εξακριβώσει πού και πότε παρακολουθείτε το Netflix.

Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί εάν είστε μέλος του ίδιου νοικοκυριού ή εάν χρησιμοποιείτε την ίδια σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι συσκευές που δεν ανήκουν στο ίδιο σπίτι με την κύρια συσκευή θα σας ζητείται να κάνουν check-in στην τοποθεσία του κύριου λογαριασμού περιοδικά, διαφορετικά μπορεί να κλειδωθούν. Ένας κωδικός πρόσβασης θα σταλεί στον κύριο κάτοχο του λογαριασμού.

Εάν είστε εσείς, η αρπαγή και η εισαγωγή αυτού του κωδικού θα είναι απλή. Εάν δεν είστε ο κύριος κάτοχος λογαριασμού, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο να έρθετε σε επαφή μαζί του και να εισαγάγετε τον κωδικό πριν λήξει.

Τι θα συμβεί αν το Netflix σας πιάσει να μοιράζεστε τον λογαριασμό σας;

Εάν το Netflix διαπιστώσει ότι μπορεί να φορτώνετε δωρεάν και να κάνετε piggyback από τον λογαριασμό κάποιου άλλου, θα σας ζητηθεί ήπια να εγγραφείτε για τον δικό σας λογαριασμό Netflix ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Transfer Profile.

Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό μεταφέροντας ένα προφίλ που υπάρχει ήδη σε άλλο λογαριασμό. Οι κάτοχοι λογαριασμού μπορούν επίσης να προσθέσουν ένα μέλος στον λογαριασμό τους στο Netflix που βρίσκεται εκτός του νοικοκυριού τους. Η προσθήκη ενός μέλους είναι φθηνότερη από τη δημιουργία ενός εντελώς νέου λογαριασμού, με κόστος 7,99 $ ανά μήνα.

  9 Πρότυπα Σχεδίων Μάρκετινγκ & Δημιουργός για ΜΜΕ

Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για γονείς που εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τον λογαριασμό Netflix των παιδιών τους όταν λείπουν στο κολέγιο ή έχουν μετακομίσει από το σπίτι.

Μπορείτε να παρακάμψετε την απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης Netflix;

Η παράκαμψη της απαγόρευσης κωδικού πρόσβασης είναι δυνατή εάν έχετε εξαιρετική επικοινωνία που σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε κωδικούς πρόσβασης γρήγορα και μπορείτε να επιστρέφετε στο σπίτι κάθε μήνα περίπου για να κάνετε check in ξανά.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να παρακάμψετε την απαγόρευση κωδικού πρόσβασης εάν έχετε ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο, καλό δρομολογητή και VPN για να εξαπατήσετε την υπηρεσία ώστε να νομίζει ότι βρίσκεστε ακόμα στην κύρια θέση της συσκευής. Αλλά στο τέλος της ημέρας, η παράκαμψη της απαγόρευσης εξαπατώντας το Netflix με ένα VPN είναι δυσκίνητη και απαιτεί πολύ περισσότερη ενέργεια (και χρήματα) από το να εγγραφείτε μόνοι σας στο Netflix.

Πολλά VPN είναι από μόνα τους συνδρομητικές υπηρεσίες. Η αντικατάσταση μιας συνδρομής με μια άλλη με την ελπίδα να εξαπατηθεί το Netflix γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια από ό,τι αξίζει. Το NordVPN, για παράδειγμα, που είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN, κοστίζει 12,99 $ ανά μήνα για το τυπικό πρόγραμμα. Αυτό είναι ούτως ή άλλως το διπλάσιο κόστος μιας τυπικής (με διαφημίσεις) συνδρομής Netflix.

Έτσι, στο τέλος της ημέρας, θα μπορούσατε ενδεχομένως να ξεγελάσετε το Netflix και να πιστέψει ότι είστε μέλος του βασικού νοικοκυριού, αλλά μάλλον είναι καλύτερα να εγγραφείτε απλώς στο Netflix ή να προσθέσετε ένα επιπλέον μέλος σε έναν λογαριασμό Netflix.