Ένας πλήρης οδηγός για αρχάριους για την παραγωγή μουσικής

Η είσοδος στον κόσμο της παραγωγής ήχου και μουσικής είναι μια συναρπαστική και τρομακτική πρόταση. Σήμερα, η ποσότητα και η ποιότητα των εργαλείων για την παραγωγή διαφορετικών μουσικών έργων είναι εκπληκτική και η ευρεία προσβασιμότητα σάς επιτρέπει να κάνετε δημιουργίες υψηλής ποιότητας από την άνεση του σπιτιού σας.

Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι η απότομη καμπύλη εκμάθησης που πρέπει να περάσουν οι αρχάριοι για να καταλάβουν τους ψηφιακούς σταθμούς εργασίας ήχου και την πληθώρα προσθηκών και ψηφιακών οργάνων που προσφέρονται. Θα ακολουθήσουμε ορισμένες καλές πρακτικές όταν περάσουμε από αυτά τα πρώτα βήματα για να σας δώσουμε ώθηση στην καμπύλη εκμάθησης.

Επιλέξτε έναν σταθμό εργασίας ψηφιακού ήχου

Ένα από τα πρώτα βήματα για να ξεκινήσετε το ταξίδι παραγωγής σας είναι η επιλογή και η λήψη ενός σταθμού εργασίας ψηφιακού ήχου (DAW). Αυτά τα προγράμματα, τα οποία μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε στο διαδίκτυο, είναι ο κεντρικός κόμβος μέσω του οποίου θα δημιουργήσετε, θα επεξεργαστείτε και θα παράγετε τον ήχο σας.

Για να επιλέξετε το σωστό DAW, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένους από τους δημιουργικούς σας στόχους και αν θα επωφεληθείτε περισσότερο από ένα επί πληρωμή ή δωρεάν DAW. Εάν προτιμάτε μια δωρεάν επιλογή, δείτε αυτά τα δωρεάν DAW για αρχάριους.

Για πιο περίπλοκο έλεγχο του ήχου και των εφέ σας, θα θελήσετε να εξετάσετε ορισμένα DAW επί πληρωμή, όπως το Logic Pro X (μόνο για χρήστες Mac), τα Pro Tools και το Ableton Live 11. Εάν επιλέξετε Logic, ανατρέξτε στον οδηγό μας για αρχάριους για το Logic Pro.

  Πώς να κλειδώσετε τα κελιά του Excel με τύπους για να αποτρέψετε την επεξεργασία

Τύποι κομματιού και δημιουργία ήχου

Αφού ανοίξετε το DAW σας, έχετε την επιλογή να ηχογραφήσετε ή να εισαγάγετε ήχους μέσω δύο τύπων κομματιών: κομμάτια οργάνων ψηφιακών/λογισμικού και κομμάτια ήχου.

Κομμάτια ψηφιακών οργάνων

Τα κομμάτια οργάνων λογισμικού σάς επιτρέπουν να εγγράφετε ψηφιακά όργανα, όπως συνθεσάιζερ και απομιμήσεις οργάνων πραγματικής ζωής, μέσω της χρήσης ενός ενσωματωμένου πληκτρολογίου πληκτρολόγησης (το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή/του υπολογιστή σας) ή ενός ελεγκτή MIDI.

Αυτός ο τύπος κομματιού δημιουργεί ένα ηχητικό σήμα δημιουργώντας πρώτα αρχεία MIDI, στη συνέχεια το DAW σας διαβάζει τα αρχεία MIDI και τα μετατρέπει σε ήχο. Εν ολίγοις, τα αρχεία MIDI λένε στο όργανο λογισμικού σας πότε, πώς και ποιες νότες να παίξετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MIDI, δείτε τι είναι τα αρχεία MIDI και MIDI.

Ελεγκτές MIDI

Οι ελεγκτές MIDI είναι μικρά ή μεγάλα πληκτρολόγια ή επιθέματα που συνδέετε στον υπολογιστή σας. Αυτά θα δημιουργήσουν τα αρχεία MIDI σας και θα δημιουργήσουν μια πιο ομαλή, πιο βελτιωμένη εμπειρία κατά τη δημιουργία με ψηφιακά όργανα.

Κομμάτια ήχου

Τα ηχητικά κομμάτια σάς επιτρέπουν να ηχογραφείτε ζωντανά όργανα, όπως φωνητικά ή κιθάρες, με μικρόφωνο.

Τα εργαλεία που έχετε για να επεξεργαστείτε περιοχές ήχου διαφέρουν από εκείνα που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία περιοχών MIDI. για παράδειγμα, οι αλλαγές που ξεθωριάζουν μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε περιοχές ήχου. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε fades ή άλλες μοναδικές επεξεργασίες ήχου σε περιοχές MIDI, θα πρέπει πρώτα να αναπηδήσετε την περιοχή MIDI για να τη μετατρέψετε σε αρχείο ήχου.

Τα κομμάτια ήχου είναι επίσης όπου θα σύρετε τυχόν αρχεία ήχου ή βρόχους που έχετε βρει στο DAW, στα προσωπικά σας αρχεία ή σε βρόχους ή δείγματα ήχου τρίτων. Γενικά, εάν δείτε ένα αρχείο ήχου με .mp3 (τυπική ποιότητα ήχου), .wav ή .aif (υψηλή ποιότητα ήχου), αυτά μπορούν να συρθούν σε κομμάτια ήχου στο DAW σας.

  10 συσκευές ροής για να ανεβάσουν την εμπειρία προβολής σας στο επόμενο επίπεδο

Βρόχοι, πακέτα δειγμάτων και βιβλιοθήκες δειγμάτων

Οι βρόχοι ορίζονται εύκολα ως βρόχος ήχου για έναν καθορισμένο αριθμό γραμμών. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι 16 μπάρες ενός κιτ ντραμς hip-hop ή 32 μπάρες ενός bluesy πιάνου σε μι μείζονα. Το τέλος θα οδηγήσει όμορφα πίσω στην αρχή, εξ ου και το όνομα βρόχος. Εκεί που τα πράγματα γίνονται λίγο λιγότερο καθορισμένα είναι η χρήση της λέξης δείγμα για την περιγραφή διαφορετικών μουσικών πηγών ήχου.

Στην πιο βασική του μορφή, ένα δείγμα ήχου είναι απλώς ένα άλλο όνομα για ένα αρχείο ήχου. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αρχείο ήχου μιας νότας (ονομάζεται επίσης one-shot), μερικά δευτερόλεπτα κάποιας μουσικής ιδέας ή ακόμη μεγαλύτερες μουσικές ακολουθίες (όπως ένα μέρος κιθάρας σε ελάσσονα) που μοιάζουν με βρόχους. Ελέγξτε τους καλύτερους βρόχους ήχου και δείγματα ιστοτόπων, εάν αυτός είναι ένας τομέας που σας ενδιαφέρει. Το DAW σας πιθανότατα θα έχει επίσης τη δική του βιβλιοθήκη βρόχου/δειγμάτων.

Έχετε επίσης δείγματα οργάνων και βιβλιοθήκες δειγμάτων. Τα δείγματα οργάνων αποτελούνται συχνά από δείγματα/ηχογραφήσεις ενός ζωντανού οργάνου, π.χ. βιολιού, τα οποία συνδυάζονται μαζί με διαφορετικές αρθρώσεις (στυλ παιχνιδιού). Αυτό παρέχει ένα ζωντανό βιολί που μπορείτε να παίξετε στο πληκτρολόγιό σας ως όργανο λογισμικού.

Οι βιβλιοθήκες δειγμάτων είναι συλλογές δειγμάτων οργάνων (και άλλων δειγμάτων ήχου). Αναζητήστε τις καλύτερες βιβλιοθήκες δειγμάτων κιθάρας ή τις καλύτερες ορχηστρικές βιβλιοθήκες για να μεταφέρετε ήχους κιθάρας και ορχήστρας επαγγελματικής ποιότητας στο DAW σας.

  Πώς να αποκωδικοποιήσετε τα δεδομένα του iPhone Analytics

Μάθετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του DAW σας

Τώρα που έχετε μια ιδέα για τα δημιουργικά εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε και να βελτιώσετε τη ροή εργασίας σας στο DAW.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να μάθετε και να απομνημονεύσετε χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου. Εάν είστε χρήστης του Logic, δείτε αυτές τις χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Logic Pro. Μην υποτιμάτε πόσο χρόνο μπορείτε να εξοικονομήσετε ξυρίζοντας μερικά δευτερόλεπτα από κάθε στάδιο επεξεργασίας και παραγωγής μουσικής με συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Διαβάστε σεμινάρια για ψηφιακά όργανα και πρόσθετα

Τα πρόσθετα και τα εργαλεία λογισμικού αντιπροσωπεύουν τους βασικούς πυλώνες της μουσικής παραγωγής. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε ένα εκφοβιστικό εργαλείο λογισμικού ή πρόσθετο είναι να αναζητήσετε σεμινάρια στο διαδίκτυο ή/και να διαβάσετε τα εγχειρίδια τους.

Η απογοήτευση που προκύπτει από το να μην γνωρίζετε πώς λειτουργεί ένα εργαλείο συχνά διακόπτει τη δημιουργική σας διαδικασία, καθώς απλά δεν μπορείτε να παράγετε τον ήχο που αναζητάτε. Μάθετε πώς λειτουργούν συγκεκριμένοι έλεγχοι και εφαρμόστε τους στην πράξη. Αυτό θα εξασφαλίσει μια γρήγορη ανάβαση στην καμπύλη μάθησης.

Για να ξεκινήσετε, εξετάστε πώς λειτουργούν τα EQ και πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτοματοποίηση στο DAW σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μάθετε πότε να χρησιμοποιείτε τους διαφορετικούς τύπους αντήχησης, καθυστέρησης και παραμόρφωσης στα μουσικά σας έργα.

Μην τρομάζετε από την απότομη καμπύλη εκμάθησης στη μουσική παραγωγή και κατεβάστε ένα DAW που είναι κατάλληλο για εσάς. Χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο πληκτρολόγησης ή έναν ελεγκτή MIDI για να δημιουργήσετε ήχους με όργανα λογισμικού. Στη συνέχεια, ηχογραφήστε τα όργανά σας και σύρετε και αποθέστε τυχόν βρόχους και δείγματα που έχετε επιλέξει στα κομμάτια ήχου σας.

Θυμηθείτε να μάθετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του DAW και να αναζητήσετε σεμινάρια και εγχειρίδια για τα αγαπημένα σας ψηφιακά όργανα και πρόσθετα. Κάντε το, και θα είστε σε καλό δρόμο για να γίνετε καλός, ίσως και σπουδαίος, μουσικός παραγωγός.